Autostol.dk

Fra bloggen

Cybex Solution X2-fix

Solution X2-FIX er en autostol fra Cybex. Ikke mange andre autostole producenter i verden har vundet ligeså mange priser i forskellige tests, som tilfældet er med tyske Cybex. Solution X2-FIX er en af deres autostole, der har vundet rigtig mange priser og ofte er blevet tildelt topkarakterer i forbrugertests i hele verden. Det er specielt i kategorien ”sikkerhed”, at Solution X2-FIX har fået meget hæder.

Solution X2-FIX bruger en smart hovedstøtte med vippefunktion, der sørger for, at barnets hoved hele tiden får den nødvendige beskyttelse og som vippes tilbage når barnet skal hvile. Derudover er det også med til, at give øget komfort.

Solution X2-FIX er forsynet med ekstra sidebeskyttelse, der ligesom airbags formindsker energien der bliver påført barnet ved en sidekollision. Der er tale om et system, som Cybex kalder L.S.P.-system.

Solution X2-FIX bruger ISOFIX, der gør autostolen rigtig let, at monterer i bilen. Alt man skal gøre er bare, at klikke den på, så er man klar til, at køre. ISOFIX er derudover også med til, at give autostolen ekstra stabilitet, hvilket betyder bedre beskyttelse for barnet. Autostolen kan også monteres med bilens 3-punktsele.

Der er kommet en ny stol fra Cybex, som skal erstatte denne. Tjek Cybex Solution M-fix her.

Hvilepositionen er dog ikke så god som på andre modeller, så falder dit barn tit i søvn i bilen eller køre i mange lange ture – så er denne model nok ikke for jer.

ADAC test resultat for Cybex Solution X2-fix

Bedømmelse Sikkerhed Brugervenlighed og ergonomi Kemikalier Rengøring / Finish
78 ★★★★ ★★★★ ★★★★★ ★★★★★

Klik her for at se den fulde testoversigt fra ADAC (FDM’s tyske søsterklub)

95 kommentarer

 1. Hej
  Vi har arvet en Cybex solution x2-fix og overvejer nu at tage den i brug til vores søn, da han er ved at vokse ud af vores Maxi Cosi Axiss Fix. Han er dog kun 2 år og 8 måneder. MEN han vejer godt 17 kilo og er knap 1 m høj, så det er svært at finde stole, der passer. Vil det være uforsvarligt?
  Mvh. Marie

 2. Hejsa
  Kan man afmontere ryglænet på autostolen og så nøjes med at bruge selve selepuden på en ferie. (Bøvlet at få hele stolen med i flyet) Og så genmontere ryglænet nå vi kommer hjem. Ved godt at stolen selvfølgelig ikke er helt så sikker, men er den lige så sikker som en alm. selepude og kan det lade sig gøre?
  Mvh Anders

 3. Vi har to børn og 4 autostole. Da vores ældste skulle op i 15-36 kg klassen valgte vi Cybex solution X2-fix og det har vi ikke fortrudt siden. Er de seneste måneder begyndt at undersøge hvilke muligheder der er for vores yngste. Hun har fået en Cybex solution X til vores anden bil, som vi kun bruger sekundært med børn til og fra institution med distancen på 1 km. Vi har overvejet maxi cosi rodifix pga hvileposition, concord transformer xt, Rømer, med “seleholderen”, og efter mange overvejelser endt med Cybex solution x2 fix igen. Dels fordi jeg er kommet frem til erkendelsen af at der nok er minimale forskelle på sikkerhed, men Cybex er den billigste! Andr grunde er at Cybex også har hvileposition, og jeg ved hun sidder godt i den. Og det allervigtigste er at hun kunne vælge den i hendes yndlingsfarve – LYSERØD 😉

  1. Hej ? Vi har cybex x2 fix. Der er ikke hvileposition bortset fra at hovedstøtten kan vippe lidt, hvilket ikke giver min søn noget støtte. Vi er meget glade for stolen alligevel, men studsede over din kommentar og er nysgerrig på hvad du mener med hvileposition. ?

 4. Hej Kristian,

  Hvad er forskellen på denne her stol og den der m-fix?
  Har nu brugt virkelig lang tid på at finde forskelle på de cybex stole, men det er mildest talt umuligt.

  Håber du kan hjælpe.

  Mvh Karina

 5. Sikke mange positive kommentarer til denne stol

  Såvidt jeg kan se findes stolen Cybex Solution i 2 udgaver – Solution X2 og Solution X2-fix – den sidstnævnte med beslag til isofix.

  Hvis man ser bort fra at stolen med isofix er nemmere at montere og lettere at flytte fra bil til bil, kunne jeg godt tænke mig at høre om, der er nogen sikkerhedsmæssig gevinst ved at købe X2-fix fremfor X2, under forudsætning at man kan finde ud af korrekt at montere X2 stolen?

  mvh og på forhånd tak
  Christian

  1. Hej Christian,

   Nej der er en meget lille forskel – hhv. 72% og 76% har de fået i autostol testen, men det betyder altså ikke ret meget, når vi er oppe i det niveau.

   Så kan i montere den korrekt, kan i sagtens købe X2 frem for X2-fix..

   Mvh

   1. Hej Kristian

    Tusinde tak. Jeg endte med at købe X2-fix, da jeg fandt stolen på tilbud til en god pris.

    mvh
    Christian

 6. Hej,
  Tak for et godt site
  Jeg er gået på jagt efter en autostol til min datter på lidt over 3 år (hun vejer 17 kg)
  For at få noget rådgivning drog jeg ned til ‘Kære børn’ hvor ekspedienten mente, at det bedste køb ville være en maxi cosi rodifix, da den med hendes ord var ‘den eneste stol på markedet med liggeposition’. Jeg var ellers selv nået frem til en cybex solution x2 fix. Ekspedienten fik mig dog overtalt med argumentet om hvor ubehageligt det er at sove md dinglende hoved. Jeg kan dog se nu at Cybex både har justerbar hovedstøtte og ryglæn. Jeg overvejer derfor at bytte stolen, da jeg synes Cybex stolen virker mere solid (og deres stole rates overordnet bedre). Kan du hjælpe med lidt input. Er det justerbare ryglæn på cybex sammenligneligt med sovepositionen på Maxi cosi eller er det beregnet tilpasning til bilsædet? Komforten er meget vigtig da vi tit tager lange bilferier.

  Tak for hjælpen,
  Freja

  1. Hej Freja,

   Det med at ryglænet kan vippes er mest for, at indstille stolen til bilens sæde. Men Cybex har lavet det sådan, at deres hovedstøtte kan vippes en smugle tilbage, så det kan komme i “hvileposition”.

   Hvilken en af de to modeller, der er bedst, kommer også an på, hvilken bil i har og hældningen på sæderne. Så det er lidt svært for mig at sige.

   Vi har dog selv lige købt Rodifix til sønnik, som han skal over i om en månedstid – så det er bestemt ikke en dårlig stol :O)

   Mvh

 7. Hej.

  Jeg kan se du har skrevet tidligere at 3-punktselen først aktiveres ved 15 kg.
  Mit spørgsmål er så om du kan svarer på hvorfor et barn på 3 år så må nøjes med en selepude?
  3-årige vejer da ikke altid 15 kg. ?

  1. Hej Margit,

   Det må de heller ikke.

   Det hedder fra 3 år – da nogle børn vejer over 15 kg. når de er 3 år.

   Men reglerne er, at barnet SKAL veje over 15 kg. for at de må sidde på en selepude – med/uden ryglæn.

   Så hvis du i dag køre rundt med børn under 15 kg. på en selepude/autostol fra 15+ kg. – så vil det være ulovligt og til risiko for barnet.

   Mvh

    1. Hej Margit,

     Der står i lovgivningen, at barnet skal sidde i godkendt sikkerhedsudstyr til det er over 135 cm.

     Godkendt sikkerhedsudstyr er autostole eller selepuder – alt efter barnet størrelse. Indtil barnet vejer over 15 kg. er godkendtsikkerhedsudstyr alm. autostole og når barnet vejer over 15 kg. er det selepuder med eller uden ryglæn – hvor uden ryglæn klart er de mest farlige.

     Mvh

 8. Hej

  Vi overvejer at købe denne stol til vores datter på 3 1/2. Er den i handel med den nye sikkerhedsbestemmelse, i-size? Jeg tænker det er kortsynet at købe med den ‘gamle’ godkendelse, da den jo kan bruges helt frem til vores datter er 12 år.

  Vores datter er vokset ud af sin nuværende stol. Hendes ører når op til kanten af stolen, men hun vejer kun 14 1/2 kg. Er lidt i dilemma, da jeg jo godt ved hun skal veje 15 kg, for at cybex solution x2-fix er sikker. Men, efter de nye bestemmelser skal hun skifte stol, når hun er 105 cm og det er hun netop. Er det så alligevel sikkert nok?

  Mvh Mette

  1. Hej Mette,

   i-Size går mere på de helt små stole, som skal kunne anvendes de første 15 mdr. Ved de større stole er det “blot” et spørgsmål om, at isofixen skal passe i nye biler med i-size isofix og sæder.

   Så en stol som denne overholde bestemmelserne og i kan roligt købe den.

   Det vil stadig være vægten i skal gå efter. Højden på 105 cm. er kun vejledende, som alder tidligere var. Så hvis hun ikke vejer “nok” kommer det før højde.

   Mvh

 9. Hej. Vi har lige købt en cybex solution x2-fix. Skal man montere begge sidepuder eller kun den der vender ud mod døren? Mvh Christina

 10. Vi har lige sat stolen i bilen og er i tvivl om den sidder rigtigt! Man kan rokke lidt med den, men der er grønt nede ved isofixen!!! Og hvordan læner man så sædet tilbage? Der jo ikke plads til det for bilsædet

  1. Hej Janni,

   Det lyder til, at i har sat den helt ind til sædet?

   Vil man bruge sovestillingen, skal stolen monteres lidt fra sædet. Træk isofix beslaget lidt ud fra stolen og sæt så stolen fast. Det skulle give de 5-7 cm. i toppen, som stolen kan lænes tilbage.

   Mvh

 11. Hej
  Vi har netop købt vores første bil og skal nu have stole til børnene.
  Storebror på 3 år (15,5 kg) skal have denne stol og nu kommer turen til lillesøster. Hun er 6 mdr og vejer 6 kg. Pt har vi en babystol til hende. Når først hun bliver 9 kg tung så tænker vi at hun skal have en cibex pallas. Er det rigtigt forstået at når man tager mavepuden af så omdannes stolen til denne (solution)?

  Mvh Rikke

  1. Hej Rikke,

   Det er helt rigtig forstået.

   Bare husk, at holde hende i babystolen så længe som muligt.. Ingen grund til, at skifte hende når hun vejer 9 kg (medmindre stolen kun går til 9 kg). For babystolen er meget bedre end de efterfølgende, så dumt, at skifte for tidligt.

   Mvh

 12. Super skøn autostol. Den er så nem at indstille og flytte mellem biler. Ydermere er den ret let at bære og så har den bare et godt design. Det er også fedt at der er så mange forskellige farver at vælge imellem. Vores datter fik lov til selv at vælge farve, og hun er bare så super glad for sin nye autostol.

 13. Vi har aldrig fortrudt vi har købt denne stol til vores søn. Han er næsten 6 år. Den er så nem, at montere med Iso-fix og det er umuligt, at sætte den forkert fast.

  Den er super nem, at justere i ryggen. Han sidder perfekt i den. Han kan selv klikke sig ind og ud og det er umuligt for ham, at selen sidder forkert.

  En af de ting vi kiggede efter var, at Cybex har vundet så mange tests og så var stolen ikke særlig dyr.

 14. Vi har købt denne stol til vores datter på 4 år. Hun er først for nyligt kommet op på 15 kg, og dermed klar til næste stol. Vi var herinde på autostol.dk og tjekke tests, og valget faldt hurtigt på denne, da den scorer højt i test, og lillesøster har også en cybex, som vi er rigtig glade for.
  Stolen er super nem at montere med isofix, og det er fedt at den også kan bruges bare med sele, hvis hun skal køre med i en anden bil. Det er også enkelt at justere ryggen, så den passer perfekt og selen sidder rigtig.

 15. Hejsa.
  Vi har også været så glade for vores Cybex autostol. Må indrømme jeg ikke præcist husker model navn, men den er købt for et par år siden, og der hører en pude med til den. Vi har også isofix.
  Jeg har lige et spørgsmål- hvordan løsner man egentlig stolen fra isofixbasen, hvis man nu skal have stolen over i en bil uden isofix? Det er jo super nemt at lige løsne med basen, men jeg kan ikke helt finde ud af det andet.

  Vh Helle

  1. Hej Helle,

   Det må være en Pallas fix eller Fix 2 i har (også noget rod jeg ikke har billeder på siden).

   Prøv at se dette indlæg https://autostol.dk/isofix-og-sele-montering/isofix/ der er et billede af isofix. Under punkt 3 finder du “knappen” til at løse stolen.

   Hvis du trykker ind på den skulle det meget gerne hjælpe. Det kan være det på din ser lidt anderledes ud, men det er overordnet sådan, at isofix ser ud, så vil tro du har en ligende knap.

   Håber det hjælper og du kan få stolen fri 🙂

   Mvh

 16. Hej

  Vi står og skal til at skifte autostol til vores ældste! Har kig på en cybex soulution 2fix eller rømer den nyeste, da de har se bedste anmeldelser! Men aner ikke “hvilken en der er bedst”
  hældte oprindeligt mest til cybex pga af nakkestøtten kan hældes, men ved ikkw hvor meget det betyder i det store hele!
  Langt de fleste anbefalder mig Rømer kiddix, men ikke til at vide om se siger de fordi det er et “populært” mærke!
  Hvad ville du personligt vælge hvis det var dig ???
  VH Janni

  1. Hej Janni,

   Der er ikke den store forskel på Römer Kidfix og ovenstående – så jeg vil tage ud og prøve begge stole i bilen og sætte barnet fast. Den stol, som sidder bedst i bilen og barnet sidder godt i vil jeg vælge.

   Sikkerhedsmæssigt er der ingen forskel på de to.

   Det er en lille fordel, at hovedet kan komme lidt tilbage, men det er ikke meget. Dog lige nok til, at hovedet ikke “hænger” på barnet – det kan dog sagtens forekomme.

   Men hvis de stod lige godt i bilen, ville jeg nok vælge solution x2-fix.

   Mvh

 17. Hej, har lige købt en cybex solution x2-fix. Vi har en berlingo, ny model, fra 2008 og stolen er godkendt til alle 3 pladser på bagsædet – men når LSP’en er monteret, kan stolen ikke være der! Hvis man bruger den uden LSP på den “yderste” side, går man jo glip af noget af det gode ved netop denne stol – er vi blevet “snydt”?
  I manualen står desuden at ryglænet altid skal røre bagsædets ryglæn – må man så ikke benytte hvilefunktionen? Hvorfor er den der så?
  Ja, føler mig lidt snydt, når jeg nu var kommet frem til at dette skulle være den bedste stol. Var ønskeligt med lidt mere præcis info fra fabrikanten 🙂 Tak, i øvrigt for en fin og informativ side!

  1. Hej Birthe,

   Det var ikke godt, men når jeg ser på oversigten fra Cybex, så er det kun det sædet i midten af bilen. Altså sæder i midten lige bag forsæderne, hvor stolen er godkendt til at sidde?

   Det står nederst på wwww.ybex-online.com/dk/carseats/solutionx2fix.html – hvis i vælger jeres bil model.

   Jo man må godt bruge hvilefunktionen, så den skal ikke røre heletiden. Så længe den står sikkert fals med isofix, så kan i sagtens trække den lidt ud og derved bruge hvilefunktionen.

   Mvh

   1. Hej, fandt også i mellemtiden den opdaterede liste på deres hjemmeside, og det er, som du skriver, blevet rettet til kun at være det midterste sæde mod oprindeligt alle 3 bagsæder. Tror vi bliver nødt til at returnere den og købe en model uden sidebeskyttelse, desværre…
    Mvh

 18. Hej Kristian,

  Tak for dit svar.

  Vores søn vejer 17 kg. Og er 3 år, så vi vil helt klart gå efter en 15-36 kg. Det havde dog været bonus hvis en 9-36 kg. Kunne benyttes så den kunne gå i arv (med macepude) til mindre søskende.

  Mvh. Tina

  1. Hej igen,

   På den måde 🙂

   I skal bruge 15-36 kg. stolen til jeres søn er over 135 cm., hvorfor det er de næste 7-9 år.
   Så medmindre der kommer til, at være laaang tid mellem jeres børn, så vil de ikke kunne deles om stolen på den måde i påtænker jer 🙂

   Mvh

 19. Hej Kristian,

  Tak for dit hurtige svar.

  Vil det så sige, at Pallas også har L.S.P system, vippefunktion i nakken plus de andre features som Solution x2?

  Jeg havde forstået det som, at Pallas er en meget ældre model som ikke var udviklet i samme udstrækning som Solution x2, men hvis det bare er mavepuden som skiller de to modeller ad, så er Pallas måske den bedste løsning med tanke på kommende børn?

  Mvh. Tina

  1. Hej Tina,

   Altså den alm Pallas har ikke de ting. Der skal du have Pallas X2-fix.

   Den alm. Pallas er en gammel model, som den alm. Solution.

   Jeg synes i skal se på 3 stole.
   En til 0-13 kg., en til 9-18 kg. og en til 15-36 kg.

   Så kan i få rigtig gode stole hele vejen igennem og tænker i det allerede ind når i køber den første, kan i købe en, hvor stolen i 9-18 kg. klassen også er super god.

   Mvh

  1. Hej Tina,

   Solution er til 15-36 kg. mens Pallas er fra 9-36 kg. Når barnet bliver 15/18 kg. tager man mavepuden af og så bliver stolen faktisk til en Solution 15-36 kg. stol.

   Så det er 2 forskellige vægtklasser.

   Mvh

 20. Hej,
  Hvad er forskellen mellem 2013-modellen og tidligere? Og hvordan kan jeg vide, at det drejer sig om en 2013-model (fx er der forskel i produktnumre e.l.)?
  På forhånd tak!
  Mvh
  Britt

 21. Hejsa
  Vi har lige købt en Cybex Solution X2 fix på en tysk hjemmeside. Jeg har trukket isofix beslaget helt ud og har sat stolen i bilen. Men når jeg trækker i justeringshåndtaget og forsøger at skubbe stolen ind mod bilens ryglæn, kan jeg ikke rokke den. Det er som om at justeringshåndtaget sidder fast. Er det en fejl på justeringshåndtaget eller er der noget jeg har misset?

  Og et andet spørgsmål – hvor stor er forskellen rent sikkerhedsmæssigt mellem Cybex Solution X2 og Cybex Solution X2 Fix?

  På forhånd tak for svar.
  Mvh Christiane

  1. Hej Christiane,

   Hvilket justeringshåndtag trækker du i? Når isofixen er taget ud, burde du kunne sætte det fast og skubbe stolen ind uden brug af håndtaget.

   Er der ikke den store forskel, hvilket du også kan se på test resultaterne. Det er få procentpoint, men den store fordel med isofix modellen er, at stolen sidder fast i bilen selvom barnet ikke er i stolen.

   Når barnet sidder i stolen har det ikke den store betydning.

   Mvh

   1. Hej Kristian
    Tak for svar. Der var tilsyneladende en fejl ved min stol og jeg får den ombyttet.
    Mvh christiane

 22. Hejsa

  Vi har lige købt en Cybex solution x2-fix og jeg har et spørgsmål til monteringen. Vi klipser den på ISO beslagene i bilen og så kan man jo trække ud i det orange håndtag under bunden fortil og skubbe stolen helt ind mod ryglænet i bilen. Men SKAL man gøre dette eller kan man lade den stå lidt ud fra ryglænet så barnet kan læne sig lidt tilbage?

  mvh Stine

 23. Det er den bedste autostol vi har haft – vi havde Racaro da min søn blev født og skiftede så til Rømer da han skulle op i en større stol.. Vi var ikke helt tilfredse med nogen af dem og vidste derfor vi ville prøve noget nyt da han skulle have ny autostol, tak til ønskebørn for god service og vejledning, den har været alle pengene værd.. Eneste lille minus er at jeg ikke synes man kan læne ryggen langt nok tilbage..

 24. Hej
  Sidder og sammenligner med maxicosi rodifix og Kiddy Cruiserfix Pro. De ser begge ud til at kunne vokse i bredden med barnet. Kan Cybex Solution X2-fix også det – og er det ikke meget smart at kunne? Der står et eller andet sted på denne side, at cybex’en er lidt smal i forhold til andre stole, og hvis min dreng nu bliver en bredskuldret karl er det ikke så godt, hvis den ikke vokser med ham i bredden…?
  mvh.

  1. Hej Nina,

   Nej der er ingen af dem, der kan vokse i bredden – det er kun i højden.

   Det er kun et par cm. som den er smallere og det er målt på de ydre mål og ikke der, hvor barnet faktisk sidder.

   De fleste 15-36 kg. stole er nu brede nok til selv bredskuldret drenge – der er ca. 40-42 cm til skuldrene og det er ikke ret mange børn, der er over det inden de bliver 135 cm høj.

 25. Først og fremmest tak for en god side.

  Vi er i gang med at vælge en ny autostol og valget står umiddelbart mellem denne og Römer Kidfix.
  Hvor meget ekstra sikkerhed er der i lsp systemet i forhold til Kidfix som ikke har det.
  De er jo næsten blevet vurderet lige gode hvis man kigger på testen.
  og de 55,5 som du skriver måler er på Cybex stolen er det med det lsp system og hvor bred er den hvis man vælger at tage det af og kan man det?

  1. Hej Henriette,

   Tak for du synes om siden!

   Det er et par gode autostole, som du har kig på.

   Hvis du skal sammenligne skal du over og se på en Römer Kidfix SICT, da den også har sidebeskyttelse.

   Nå men til dit spørgsmål.
   Testen viser, at der ikke er den store forskel, hvilket bl.a. skyldes, at der er en form for sidebestyttelse i kidfix, da den har puder oppe ved hoved. Det er dog blevet bedre med sidebeskyttelse og skåner hoved endnu mere.

   Det er dog ikke så tydeligt i testresultater, da det er et resultat af flere sikkerhedstests, men side beskyttelse er bedre.

   Det kan ikke tages af stolene, så hvis i ikke har plads til det, skal i vælge en model uden – fx solution x-fix – den har det ikke. Så størrelsen er inkl. LSP.

   Mvh

 26. Vi har købt en Cybex Solution X2-fix til begge vores unger og er super glade for dem. Vi bruger dem uden isofix, og de står fint på sædet.

  Jeg har dog et spørgsmål angående selepuder. Cybex Solution X2-fix kan skilles ad – ryglænet kan tages af, så sædet står alene tilbage. Er det forsvarligt at bruge sædet alene som selepude, hvis mit store barn skal med en kammerat hjem som ikke har plads til en ekstra autostol? Er Cybex Solution X2-fix en såkaldt ‘selepude med ryglæn’, eller skal jeg ud og købe en regulær selepude?

  Selepuderne er jo slet ikke dyre, så det er ikke et spørgsmål om penge, men mere et praktisk spørgsmål 🙂

  Bedste hilsner
  Louise

  1. Hej Louise,

   Alle autostolene i gruppen 15-36 kg. er selepuder med ryglæn og det er Solution X2-fix også.

   Sikkerhedsmæssigt er selepuden du kan lave Solution om til lige så sikker (usikker) som andre selepuder – så ingen grund til at købe en anden.

   Hvis det er muligt, så vil jeg ikke lade sønnik sidde på en selepude, men er det ikke muligt, kan det være nødvendigt, at gøre det.

   Men se evt. her https://autostol.dk/blog/autostol-eller-selepude/

   1. Hej har sådan en fin Cybex Solution x2

    Har en meget høj og tung dreng af hans alder
    Han bliver 2 år her den 23 maj men han er ca 95 cm og vejer godt 15 kg… Ville jeg kunne bruge denne stol til ham nu eller er det fortidligt ?

    Vh merri

    1. Hej Merri,

     Jeg ville nok lige vente et kilo eller to mere. Han er vægtmæssigt stor nok til stolen, men måske hans alder gør,at han ikke kan finde ud af, at sidde korrekt med selen – og det er det, som kan være farligt i jeres situation.

     Mvh

 27. Hej.
  Vi overvejer denne stol til vores ældste barn og vil lige høre hvilken du synes vi skal vælge.

  Vi har en KIA picanto med isofix og en Mazda 626 uden isofix. Mazdaen skal nok skiftes ud indenfor de næste par år, forhåbentlig til en bil med isofix. Derfor er vi i tvivl om vi skal vælge to autostole med isofix og så montere med sele i mazdaen eller om det er bedre at vælge én af hver, altså med sele og med isofixmontering.

  Tak, mvh. Anne

  1. Hej Anne,

   Jeg vil vælge 2 stole med Isofix, da de sidder bedre fast i bilen og i derved får den ekstra sikkerhed når i får købt en ny bil.

   Hvis jeres nuværende stol går til 18 kg. og han stadig kan være i den, så vil jeg anbefale jer, at benytte den indtil den bliver for lille. Det er sikrer med 5-punktssele end bilens 3-punktsele.

   Mvh

   1. Tak for svar 🙂
    Jeg tror desværre den er ved at være for lille, da hans hoved stikker godt op over kanten. Vi har to Römer King og han er 100 cm høj.

    Mvh. Anne

 28. Hej

  Tak for en fantastisk side
  Har kigget på denne stol til mine børn og har derfor set på listen over typegodkendte biler fra producenten
  http://cybex-online.com/dk/carseats/solutionx2-fix/typelist.html?no_cache=1

  Ved du hvordan det hænger sammen at en Berlingo 2008+ er godkendt til midterste bagsæde, som er det eneste der IKKE har isofix beslag – det giver jo umiddelbart ikke mening.

  Og betyder det så at stolen ikke kan anvendes i denne bil når der ikke er en typegodkendelse?

  Mange hilsner,
  Brian

  1. Hej Brian,

   Det er fordi, at Solution X2-fix også kan monteres med bilens 3-punktsele og derfor vil den kunne sidde på det midterste bagsæde.

   Typegodkendt betyder, at den kan sidde korrekt på sædet – ikke at den er ulovlig at bruge, hvis ikke den er typegodkendt dertil. Så det vil kunne lade sig gøre, at bruge den i bilen, men den vil måske ikke stå optimalt og det bør i undersøger, sådan at det ikke går udover sikkerheden.

   Mvh

 29. Hejsa
  Min datter er 93 cm høj og vejer 16,5 kg – men er kun akkurat blevet 2 år! Så hun passer jo vægtmæssigt denne stol. Men betyder det noget, at hun kun er to…? Tænker om de fx skal sidde i en 5 punkts sele nogle år endnu. Eller er der andre forhold der gør sig gældende i forhold til alder?
  Tak for en god side!
  Mange hilsner, Maj

 30. Må indrømme, at jeg lige nu fortryder, at vi købte denne stol til vores 4-årige pige.

  Hun var blevet for stor til en Kiddy med mavepude og efter at have læst diverse tests, endte vi med Cybex’en.Der er som sådan ikke noget i vejen med stolen. Men vores pige kan altså ikke lige vænne sig til, at der følger ansvar med til den nyvundne frihed i en trepunkts-sele. Utallige gange møver hun sig ud af den – nærmest uden at tænke over det – og vi har måttet standse bilen rigtig mange gange for at få selen ordentlig på igen.

  Hvis ikke hun ikke snart forstår alvoren, køber vi derfor en anden model med mavepude. De kan jo i modsætning til stolene med fempunkts-seler også fås til større børn .
  Kan godt være, at Cybex Solution har fået lidt bedre testresultater end modellerne med mavepuder, men det nytter jo ikke noget, hvis selerne ikke sidder perfekt.
  På et eller andet tidspunkt er hun selvfølgelig blevet for stor til at gide at sidde med mavepude, men så er hun forhåbentlig også stor nok til at sidde ordentlig i en stol med trepunkts-sele.

  Hvis ikke der havde været dette “selvforskyldte” problem, havde vi givet stolen fire store stjerner. Dog ikke fem, da jeg synes det er lidt svært at få selerne til at sidde ordentligt uden at sno sig i hullet ved selelåsen. Det kan dog skyldes højden/længden på selelåsen i vores bil.

  1. Hej Søren,

   Du får lige en kommentar til dine erfaringer.

   I kan desværre ikke få en større stol med mavepude. Kiddy og Cybex mavepude er kun beregnet til 15-18 kg og derefter skal mavepuden tages af.

   Derfor ender f.eks. Cybex Pallas 2-fix med, at blive til en Cybex Solution X2-Fix og i ender op med samme problem som i oplever nu.

   Mavepuden er kun til 9-18 kg. og derefter skal barnet sidde fast med bilens 3-punktsele. Hvis i ikke kan lære hende, at hun skal sidde pænt (som i øvrigt er et meget normal problem når barnet kommer ud af 5-punktselen) skal i se nærmere på de bagudvendte autostole, der også kan bruges fremadvendt.

   Der er nemlig et par modeller, hvor barnet siddet fast med 5-punktsele indtil 25 kg. F.eks. https://autostol.dk/model/britax-two-way-elite/

   Det er desværre den eneste løsning jeg kan se, da en anden autostol med mavepude ikke kan afhjælpe problemet, da den højest sandsynligt også er for lille.

   Mvh

   1. Hej Kristian

    Tak for det hurtige svar.

    Er du sikker på, at man er nødt til at tage mavepuden af fx Kiddy’s “36 kilos” modeller, når børnene runder de 18 kilo? Jeg har tolket det som værende en ‘mulighed’, når børnene var store nok. Men vi kender kun deres lille “18 kilo” Infinity pro model, hvor vores pige har kunnet sidde med mavepuden indtil hun blev fire – så var der ikke meget plads til at skubbe puden i hak. Men de større modeller med større siddeflade og længere armlæn burde da også levne plads til mavepuden væsentlig længere tid – eller er der et sikkerhedsmæssigt problem ved at bruge mavepude til tungere børn?

    1. Hej Søren,

     Det er rigtigt, at der står “kan” og ikke “skal” og problemet er, at alt vedr. Kiddy går igennem igennem Dansk Supermarkeds indkøbsafdeling, da de står for Kiddy i Danmark og det er derfor ofte svar fra en medarbejder heri, som man får og ikke direkte fra Kiddy.

     Men som jeg ser på det, så er mavepuden til barnet vejer de 18 kg. og derefter fjerner man det. Jeg tror, at der kan være et problem med for store børn (læs over 18 kg.) at så kan mavepuden ikke holde til presset ved et evt. uheld og så ryger mavepuden og barnet ud af autostolen. Jeg har ingen ide, om det vil ske, men jeg vil tro, at det er derfor, at de (og Cybex) skrive, at man kan tage den af fra 18 kg.

     Tror lige jeg skriver en mail til Kiddy og Cybex og så får jeg, at der kommer fra svar producenten og ikke bare de indkøbsansvarlige.

 31. Hej Kristian

  Jeg er på udkig efter en god og sikker stol til vores søn. Jeg har kigget på denne og på Römer Kidfix SICT, men jeg synes bare at de ser utroligt brede ud? Har du nogle mål på, hvor brede de er? For er nemlig i tvivl om, om man kan lukke døren på vores ene bil, for de ekstra ‘puder’ 🙂

  Kan man kun få Römer Kidfix SICT i sort?

  Hilsen Sanne

  1. Hej Sanne,

   De er lidt brede, da de har sidekollisionsbeskyttelse.

   Cybex Solution X2-Fix er:
   H: 66-82 cm
   B: 55,5 cm
   D: 45 cm

   Mens Römer er:
   H: 68-86 cm
   B: 60 cm
   D 43 cm

   Så der er lidt forskel og Cybex er lidt smallere end Römer (i det her tilfælde).

   – mål på autostole er forresten noget jeg er ved at samle ind, så det kommer på siden i løbet af august.

   Begge stole kan fåes i flere farver. Jeg har bare ikke haft tid til, at ligge alle farverne op på siden (tager pææænt lang tid).

   Mvh

 32. Jeg undrer, hvad er forskellen mellem Solution X2-Fix og Solution X-Fix, og har de begge to denne sidekollision-beskyttende LSP-system?

  Og endvidere undrer jeg, er modeller solution x2 og solution x2-fix identiske på alle faktorer på nær isofix basen, henholdsvis det samme med solution x modsat solution x-fix?

  Mange hilsner og tusind tak, Névina

  1. Hej Nevina,

   Forskellen er netop LSP-systemet – det har Solution X-Fix ikke. Hvis du ser på billedet af de 2 stole, vil du se sådan nogle grå stødpuder oppe på siden af autostolen. Det er LSP-systemet og det har den gamle model ikke.

   Ja det er korrekt, at Cybex modeller er helt ens. Deres Isofix modeller kan også monteres med bilens 3-punktsele, så hvis man køber en “Fix” model, vil man kunne bruge den i biler med/uden isofix.

   Mvh

 33. Vi overvejer denne stol til vores søn. Men sagen er den at han snart fylder 4 år, kun vejer 14 kg og nok ikke kommer i nærheden af 15 kg før han bliver 5 år. Han er 104 cm høj, så er han næsten for lang til sin nuværende stol. Hvad vil i råde os til, skal vi beholde vores nuværende maxi così priorifix, eller findes der en anden model der passer ham?

  1. Hej Sofie,

   Cybex Solution X2 Fix er et rigtig godt valg, men jeres søn er desværre ikke stor nok endnu. Problemet er, at han skal veje mindst 15 kg. før han kan udløse bilens 3-punktsele, som er den han er spændt fast med i 15-36 kg. stolene.

   Derfor er der heller ikke lige en anden model i kan vælge i stedet for, da der vil være samme problem.

   En (dyr) løsning kunne være https://autostol.dk/model/britax-two-way-elite/, som kan bruges fremadvendt/bagudvendt indtil 25kg. og i vil derfor kunne bruge den stol i lang tid, når han ikke vejer mere. Det er også en dyr løsning og ved heller ikke om han når, at blive for lang til den, da man siger, at den kan bruges indtil ca. 5 års alderen.

   Hvor mange cm er der til, at ørerne går op til kanten på jeres Priorfix?

   For det billigste og nemmeste ville være, hvis han kunne sidde i den indtil han vejer 15+ kilo og så købe Cybex Solution X2 fix modellen.

   Mvh

 34. Jeg har lige et spørgsmål. Kan man montere den uden at bruger Isofix? For eksempel på forsæde? Vi ha r 2 børn på 4 og 1½ år og det er rigeligt plads til dem på bgsæde, hvor vi har Isofix sysytem,men hvis vi få nr.3, så skal den ældste flyttes foran, hvor deter ikke noget Isofix.
  På forhånd tak.

  1. Hej Yahor,

   Den kan godt monteres med sele, men test resultaterne er med Isofix montering. Cybex har lavet en ligende model, som kan monteres med sele https://autostol.dk/model/cybex-solution-x2/, hvor test resultaterne er med selemontering, men den kan ikke anvende isofix.

   Nu skriver du ikke, hvilken bil i har, men i flere modeller, kan det lade sig gøre, at have 3 autostole på bagsædet – i kan evt. prøve at tage ud til en forhandler og se om ikke i kan få plads til en ekstra stol på bagsædet.

 35. Efter at have Cybex Solution x til datteren skulle sønnen have den nye model X2. Vi har to biler, så vi købte en med og en uden Isofix. Stolen er superlækker.

  Med hensyn til barnets størrelse: Min søn er knap 3 år, vejer 15 kg og er 92 cm høj og slank. Han skulle have hevet nakkestøtten lidt op fra den mindste højde, så barnet behøver ikke være særlig højt (måske 86 cm minimum) før sædet kan bruges (men skal selvf. veje 15+).

  Sædet er blødere end ved den gl. model. Det virker fint med de to aftagelige “vinger”, som fungerer som ekstra stødabsorbering ved sidekollision. De er nemme at tage af, hvis der skal sidde en på midtersædet og pladsen er begrænset. Stolen ser kæmpe ud på billederne, men det er slet ikke så galt i virkeligheden fordi Cybex passer bedst til smalle børn og ikke er så bred.

  Der var ikke en isofix manual med, så måtte ind og søge på nettet. Der er et greb/håndtag mellem barnets ben på undersiden, som løsner isofix armen, som ellers er skubbet ind under bilen. Det tog 10 sekunder at montere isofixen til bilen, og hvor kan jeg ærgre mig over, jeg ikke har haft det i min tidligere bil – det er så fedt!

  Stolen har den rigtig gode feature, at sædet kan trækkes frem (i isofix håndtaget), så barnet kan læne sig tilbage og sove afslappet. Og med isofixen sidder sædet helt fast, og den står rigtig godt fast, når den er trukket ud i sovestilling. Jeg synes virkelig denne mulighed mangler på den gamle Solution X model. Min datters hoved – trods hovedstøtten er tilbagelænet – falder ofte frem, da hun sidder ret op og ned og sover.

  Regner med at stoffets kvalitet svarer til de ældre modeller, som ser ud som nye, trods dagligt brug i mange år. Jeg er i hvert fald overbevist og yderst tilfreds Cybex-bruger på 3. år og 4. stol! (Har brugt andet mærke i de andre str.)

 36. Det er den bedste stol vi har haft. Vi har altid sværet til et andet meget anerkendt mærke, men da vores datter skulle op i sin 3. autostol faldt valget på denne stol fra cybex, og hold nu op hvor er vi glade for den. Den er meget nem at sætte i bilen. isofix klikker bare i. Hun sidder godt i den, vågnen eller sovende. Vi har nu benyttet den et år og for en uges tid siden tog vi den ud af bilen fordi vi tænkte at det var tid til at få den vaske efter en vinter med meget mudret og beskidte flyverdragter hver dag. Da kæreste tog den ud kunne vi lige børste den over med hånden også var den ren igen. Den ligner stadig en splinterny autostol. De andre vi har haft er blevet bleget med tiden i bilen og nusset. Du kan intet se på cybex’en.

  Vi er faktisk så glade for den at vi overvejer at skifte lillebror’s autostol fra andet mærke ud med denne i hans str.

  Vi købte den fra en tysk hjemmeside, hvor vi sparede en del. Bestilte den en søndag aften og havde den tirsdag morgen.

 37. En helt fantastisk autostol, som vores datter bare sidder godt i.

  Vi har altid haft cybex autostole, så da vi skulle have stol nr. 3, var vi ikke i tvivl om, at det skulle være en Cybex igen. Vi havde oprindelig set på Cybex Solution X-fix, men da der kom en 2’er ville vi hellere have den, da den jo kun kunne være bedre.

  Den er nem, at montere med isofix og den fylder faktisk ikke så meget i bilen. Vi bruger vippe funktionen på lange turer og vores datter glæder sig ligefrem til, at vi skal ud og køre.

  Så skal du bruge en autostol i denne størrelse, er jeg ikke et sekund i tvivl om, at du skal vælge en Cybex Solution X2-fix.

 38. 1000 tak for en FANTASTISK hjemmeside. Jeg er virkelig taknemmelig for at nogen vælger at bruge deres tid til noget, der er så værdifuldt for andre.

  Spørgsmål til Cybex Solution X2-fix: Kan den bruges fra 3 år af en lang slank dreng? Eller er det for tidligt? Har det noget med vægt eller med længde at gøre?

  1. Jo han vil sagtens kunne bruge autostolen, hvis han vejer over 15 kg?

   For det er nemlig først ved 15 kg. at bilens 3 punktsele udløses, så vejer han under, er det ikke sikkert at selen virker ved et evt. uheld.

   Så det kommer lidt an på hvor meget han vejer.

   Hvis han er en meget livlig dreng og gerne vil en hel masse, kan der også være problemer med, at han spænder sig selv op (men sådan er det i alle 15-36 kg stole). I denne størrelse sidder han fast med
   3 punktselen og det betyder, at han har meget mere bevægelighed i autostolen og ikke sidder spændt som med 5 punktselen.

   Man kan dog lære barnet, at det ikke må spænde sig selv op og der er flere måder at gøre det.

   En effektiv måde er at stoppe bilen og sige den ikke kan køre uden man har sele på. Vil han ikke tage selen på og i et 2 voksne i bilen, ja så står den ene ud og går med drengen mens den anden kører
   stille og roligt.

   Efter et par gange plejer de, at stoppe med at tage selen af :0)

   Så vejer han over 15 kg og i lige er lidt ekstra opmærksom, så skulle der ikke være problemer.

   1. Hej
    Jeg har lige et tillægsspørgsmål vedr. barnets vægt. Det siges, at barnet skal veje minimum 15 kg, før bilens 3 punkts sele udløses. Men hvis stolen udelukkende monteres med isofix, er det så ikke lige meget, om barnet vejer minimum15 kg?

    1. Hej Lone,

     Det er korrekt, at barnet skal veje over 15 kg. for, at kunne udløse bilens 3-punktsele.

     Nej det er ikke helt lige meget. Det er kun autostolen, der sidder fast med Isofix – barnet er stadig spændt fast med bilens 3-punktsele og derfor skal det veje mindst 15 kg.

     Håber det giver svar på dit spørgsmål ellers spørger du bare igen.

     1. Hej Kristian

      Mange tak for dit svar. Det har resulteret i lidt flere tanker 😉

      Hvis nu man vælger at montere autostolen uden brug af Isofix, så kan stolens vægt vel tælles med i de 15 kg? Og tænker man lidt videre, hvordan kan det så egentlig gå godt at anvende en autostol til spædbørn, hvis den fastspændes med bilens sele? Den autostol, som vi har brugt, vejer 3,5 kg, dertil lægges 3,5 kg baby, hvilket er mindre end halvdelen af den vægt, der skal til for at aktiverer 3-punktsselen…
      Det er altså ikke for at være på tværs, men jo mere jeg tænker over det, jo mindre mening giver det…

     2. Hej Lone,

      Kan kun give dig ret – det giver ikke meget mening når man ser sådan på det.

      Men grunden til, at det alligevel er “iorden” er, at barnet er spændt fast i babystolen med 5-punktsele og sidder bagudvendt. Derfor er barnet stadig beskyttet, hvis man skulle komme ud for et uheld.

      I 15-36 kg. stolen, er det barnet, der sidder fast med bilens 3-punktsele og ikke autostolen. Barnet sidder heller ikke fast med en 5-punktsele som ved babystolen – der er kun bilens 3-punktsele til, at holde på barnet og det er derfor, at man skal veje over 15 kg.

      Håber det giver lidt mening :O)

      1. Jeg vender lige tilbage til dette svar, som jeg ikke finder logisk. Hvis stolen er monteret uden isofix, holdes den jo af selen sammen med barnet, og det må derfor være den samlede vægt af barn + stol, som skal være over 15 kg.

       1. Hej Bjn,

        Det er bare iorden.

        Det er fordi selen ikke er sat fast i selen og derfor vil vægten fra stolen ikke tælle med. Det er kun barnet som sidder fast med selen.

        I 9-18 kg. stolene med mavepude, er det også hele stolens vægt, der tæller med.

        Håber det giver mening.

        1. Interessant diskussion da jeg står i samme situation som BJN.
         Kan du fortælle mig hvordan stolen så sidder fast, hvis den ikke sidder fast med bilens tre-punktssele, og man altså ikke bruger iso-fix?
         Vh, Jonas

         1. Hej Jonas,

          Stolen står bare på sædet, hvorfor det også anbefales, at den sættes fast med selen, hvis ikke der sidder et barn i den.

          Det er først når barnet sidder i stolen, at den er spændt fast til bilen – sammen med barnet.

          Mvh

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.