Autostol.dk

Fra bloggen

HTS BeSafe iZi Combi X3

HTS Besafe iZi combi X3

HTS BeSafe har fremstillet autostolen med det noget specielle navn iZi Combi X3. Rigtig meget forskning viser, at det er meget sikre for barnet, at sidde i en bagudvendt autostol end en fremadrettet. Det er også derfor, at iZi Combi X3 giver mulighed for, at barnet kan sidde bagudvendt helt indtil, at det fylder 4 år. Eller man kan vende autostolen og bruge den fremadrettet autostol fra barnet er 10-12 mdr.

Stolen må bruges fra barnet er ca. 6 mdr. til 18 kg.

Hovedstøtten er justerbar og kan højdereguleres i takt med, at barnet vokser. Det er vigtigt, at hovedstøtten altid passer til barnet for, at kunne give den optimale beskyttelse. Derfor er det også vigtigt, at man kan justere hovedstøtten iZi Combi X3.

SIP (Side Impact Protection) er også én del af iZi Combi X3. SIP er med til, at øge sikkerheden for barnet i forbindelse med sidekollisioner og kan i sidste ende være forskel på liv eller død.

Autostolen kan indstilles i 5 forskellige positioner. Man kan vælge imellem forskellige sidde- eller sovepositioner. Specielt på længere ture er det vigtigt, at komforten er i top. Hvis barnet skal have en god oplevelse.

41 kommentarer

 1. Hej.
  Kan I hjælpe med et forslag til autostol – er i tvivl om BeSafe Combi X3 vil du….

  Data:
  – Ford Mondeo stationcar fra 2007
  – Kun selemontering
  – Skal være bagudvendt og gerne mulighed for forudvendt senere
  – skal kunne monteres på forsædet da min dreng hader at køre bil
  – barnet er pt 7 måneder og vejer 10.5 kg og kan sidde selv

  1. Hej

   Combi X3 produceres ikke længere. Der er kun Izi Kid X3. Izi Kid kan ikke vendes om. De er heller ikke gode til forsædet fordi de typisk spærrer for sidespejlet og er for høje til at komme helt op til instrumentbrættet.

   Bedre modeller til forsædet er

   Britax Hiway 2 købes med kile( tilbehør)
   Britax Maxway købes med kile (tilbehør)
   Maxi Cosi Mobi

   Ingen af dem har mulighed for at blive vendt om
   Muuulgvis vil Britax Multi-Tech passe der. Men der er dog end højere risiko for samme problem som BeSafe .
   Sidstnævnte er dog lidt kringlet at montere pga den har nogle særlige forankringsseler som ikke alle har styr på hvordan og hvorledes. Men det er kun hvis man vælger ikke at bruge de to metalringe der følger med stolen. Metalringene monteres direkte ind i forsædeskinnerne. Brigaderne er nemmere men sælges uden sådanne ringe. Disse kan dog købes som tilbehør – findes faktisk i Biltema.

 2. Hejsa!

  Vi har lige købt ovenstående autostol igår og fået den installeret i vores Volvo V70. Vi fik kvalificeret hjælp i butikken.

  Da vi kommer hjem og jeg skal tage vores søn ud af stolen, kan jeg desværre konstatere at han ved søvn i den nye stol sidder så langt fremme at han ‘taber’ hovedet i sådan en grad at hagen er helt nede og hvile på brystet.

  Er der noget der kan afhjælpe denne situation? Stolen er i trin 5 – hvileposition…

  1. Hej Birgitte,

   Har i tjekket at stolen er godkendt til jeres bil?

   For det er typisk, hvis sæderne er for skrå, at dette problem opstår, men så plejer stolen heller ikke at være godkendt til bilen.

   Mvh

 3. Hej 🙂
  Jeg vakler lidt mellem kid eller combi. Hvad er helt præcist forskellen mellem de to udover, at kid kun kan være bagudvendt?
  Jeg har en Hyundai accent (uden isofix) ville disse stole overhovedet passe til den bil, eller skal jeg over i noget helt andet?

  På forhånd tak for svar
  Mvh Sarah

  1. Hej Sarah

   Forskellen er at Combi kun kan monteres med sikkerhedsselen fremadvendt. Kid er kun bagudvendt og skal monteres med sikkerhedsselen.

   Hvor god den er til jer og jeres bil må testes enten i butik eller her hos mig i Næstved.

  2. Izi Combi X3 er udgået for et par år siden. Idag findes Combien kun som X4 og kun med Isofix montering bagudvendt. Fremadvendt, skal den monteres med sikkerheddsselen.

 4. Hej. Super hjemmeside!

  Jeg har kigget på Maxi Cosi AxissFix Toddler Autostol – kan den anbefales? jeg har en søn (3måneder – 7,5kg – 67cm). Jeg skal til at investere i en ny autostol (bagudvendt). Ved i om den er egnet til en Peugeot 407, da har isofix, men ikki det hol hvor de fastspænder sedlen i instruktionsvideon – der er dog en krog i bagagerummet hvor den måske når ned til. Er det en autostol som i kan anbefale eller skulle man finde en anden? 🙂

  vh. René

  1. Hej Rene,

   Ja den kan anbefales – det er en rigtig god og sikker stol, som i kan bruge i lang tid.

   Det skulle gerne tydeligt fremgå i bilen om krogen på bagsædet er til topforankning eller ej.

   Hvis i ikke har det, så er der også Maxi Cosi 2way Pearl eller den nye Concord Reverso, som kunne bruges?

   Mvh

 5. Vi er meget tilfredse med autostolen, men undrer os over, at der er trykknapper at finde på stolen. Hvilken funktion har disse trykknapper?
  Vi savner en form for solafskærmning som kan sidde på stolen og ikke på ruden 🙂

 6. Hej med jer.

  Ved i om man kan købe en løs isofix base til besafe izi Conni x3”eren hvis man har modellen uden?

  Venlig hilsen Nadia

 7. Hej 🙂

  Jeg var egentlig på vej ind på den tyske hjemmeside babyparadise.de for at købe Besafe izi combi x3, men ser, at der er to modeller: En city sober sport, der er lidt billigere. Er der nogen, der ved hvorfor? Og der står jo ikke særlig meget tekst på hjemmesiden, så skal lige sikre mig, at den både kan bruges bagudvendt og forudvendt :-)?

  Tak for hjælpen 🙂

 8. Jeg fik problemer med selen – selestrammeren efter få måneders brug. Den kørte skævt og blev så “trevlet” at jeg til sidst ikke havde kræfter til at stramme den. Jeg lavede en reklamation og fik en hel ny stol (man kan ikke nøjes med udskifte selen). Ekspedienten i Ønskebørn fortalte, da jeg fik udleveret den nye stol, at producenten tog forbehold ved en evt ny reklamation af samme problem – fordi de mente det var min egen skyld – at jeg trak for “skævt”.
  Jeg har selvfølgelig efterfølgende været opmærksom på dette, men nu efter 1 1/2 år, er den gal igen! Jeg skal til at skifte til næste stol alligevel, så det gør ikke så meget, men jeg havde nu regnet med at jeg kunne sælge den på dba. Det kan jeg så godt skyde en hvis pind efter!

  Nåh, bottom line: jeg har været utilfreds med at den generelt er svær at stramme – også da den var “helt frisk” og at producenten tillader sig at tage sådan et forbehold! Not ok!

  På positivsiden: min datter sidder så højt at hun kan se ud ad vinduet! (Desværre betyder dette at hun ikke selv kan kravle op i stolen uden at skulle ind ad modsatte bagdør og op på sædet…)

  De der magneter der holder selerne er geniale.

 9. Hej Lena Hjææælp
  Det er jo ikke til at finde hovede eller hale i alt det med de autostole 🙂
  Kan du ikke bare svare mig hvilken stol jeg skal købe.
  Jeg har brug for en bagudvendt men som også kan vendes om forud da min datter har det med at blive kørersyg når hun sidder bagvendt på de lange strækninger. Vi har en Toyota CARINA fra 97 uden isofix (men stolen skal være fremtidssikret således at den også kan bruges ved evt ny bil med isofix. Jeg har en højdame på 184 der plejer at side foran hende så der skal også være plads til mig og andre høje mennesker.
  Hvilken er den bedste til prisen=? Og hvor kan jeg købe den billigst? Køber gerne fra udlandet. Den må gerne have en hvile position men ellers skal hun kunne sidde behageligt og stolen skal ikke fylde alt for meget. Der skal være plads til hendes bror der sidder på en Cybex eller andet (selepude med ryg og nakke støtte) Hun er lidt over 1,5 år og vejer nok 11 kg. Hun har desværre siddet alt for længe i hendes Brio Primo som hun hader. Men det skyldse ganske enkelt at det tager en krig at finde ud af hvilken stol jeg skulle købe til hende. Så jeg er ret desperat. Bare fortæl mig hvilken jeg skal købe så sætter jeg mit lid til dig 🙂
  På forhånd tak!

  1. I skal have en som kan monteres forsvarligt i bilen. Og det lader sig ikke gøre med de mest kompakte modeller – ej heller Klippan Triofix.

   Men et bud ville være Klippan Kiss 2/Akta Graco Duologic 2 som der er billeder af på mit eget site i netop Toyota Carina 1997. Forsædet måtte dog skubbes fremad, hvor meget husker jeg ikke. Mod,eren var lille – ca. 165 husker jeg. Hun havde fin plads foran den. Hvor godt en på 184 cm vil sidde ved jeg ikke.

   Alternativt kan I deactivere airbaggen foran og sætte stolen der til I får en ny bil.

   Du ved godt at mange af stolene inkl denne her kan ses og afprøves hos mig?

 10. Hej
  Jeg overvejer at købe denne stol når min datter skal ud af rømer 0-13. Vi har en Peugeot 807 som er en relativ stor bil. Kan den sidde i den? Og vil du anbefale at købe en plus ( den nye til 25 kg istedet) .

  Er stolen med isofix er mere sikker end denne her som er uden?

  Tak for en super informativ side.
  Mvh. Berit

  1. Hej Berit

   Lige 807 har ikke været her. Men det har en del andre Peugeot biler og de er generelt meget rummelige biler. Det afhænger slevfølgelig også af ejerens højde som man skal tage med i betragtning.

   isofix er kun mere sikkert hvis den selemonterede ikke er monteret korrekt. Hvis den monteres korrekt og med kontakt til forsæde eller instrumentbræt så er der ingen forskel.

   Dem til 25 kg vil dog alligevel vinde på sikkerheden på sigt. De holder nemlig både længere tid på vægten og længere tid på højden. De er nemlig også længere i ryggen. Plus er ingen undtagelse for det.

   1. Tak for svar. Vi har købt en be safe combi x 3 med i isofix. Den virker til at være perfekt.
    Nu søger jeg så efter en til den anden bil en Peugeot 206 stationcar uden isofix. Har derfor stillet spørgsmål til klippan triofix 🙂
    Mvh. Berit

 11. Hej Lena,
  jeg så du ikke anbefaler Izi Combi x3 til forsædet. Jeg har en Smart og derfor kun et forsæde at montere stolen på (der er til gengæld meget plads ved passagerforsædet). Hvilken bagudrettet stol ville du anbefale hvis ikke Izi’en?
  Mange tak!

  1. Hej Eva

   det skyldes at Besafen blokerer udsynet til sidespejlet.

   Britax Two Way Elite
   britax Maxway
   Britax Hiway
   Maxi Cosi Mobi

   er typisk gode til forsædet.

 12. Vi købte den i December 12″ og har ikke fortrudt at have spenderet lidt ekstra på en god og sikker autostol.

  vores datter sidder perfekt i den og falder hun i søvn han stolen vippes lidt bagud,så hun ikke sidder ret op.

  De fylder meget,så man skal ikke have en af de små mikro biler, vi har en ford mondeo st og der er rigeligt med plads til passageren foran.

  Barn #2 er på vej og der bliver købt en stol magen til.

 13. Jeg har netop købt men ikke brugt endnu, en besafe izi combi i ønskebørn. Men ser nu, der kommer en izi plus model op til 25 kg. Og tænker jeg skal have denne i stedet for.. Men ved i om den fylder meget mere end den til 18 kg? Har en Kia Rio og izi combi sad fint denne.. Har I noget viden om denne nye izi plus? Og vil den mon kunne være i bilen..? På forhånd tak. Mvh Anne

  1. Hej Danielle,

   Nej, ikke officielt ihvert fald. Det skyldes at den kan vende fremad. Kun Izi Kid har Plus-godkendelsen – sådan officielt ihvert fald.

   Nogle gange testes stolene alligevel men kan de vende fremad bliver resultatet aldrig officielt.

   1. det er nøjagtig den samme stol, bortset fra, at denne her kan vende fremad. Nogle af dem der kan vende fremad er faktisk blevet tested men resultatet bliver bare ikke offenligtgjordt.

 14. Hej Lena

  Håber du kan hjælpe mig.

  Jeg har en VW Lupo og vil gerne have en 9-18 kg bagudvendt autostol til min datter. Stolen skal være på forsædet og der er ikke isofix. Jeg tænkte lidt på BeSafe iZi combi, så der også er mulighed for at vende stolen om. Tror du, at der er plads samt at der er udsyn for føren med en sådanne? Ved du, om man kan prøve een i bilen et sted før køb?

  Mvh Maren

  1. hej Maren

   jeg ville ikke råde dig til at købe Besafen til forsædet. den blokerer udsynet til sidespejlet og for sædet skal rykkes et godt stykke tilbage med tiden, idet hovedstøtten vil ramle op i forruden efterhånden som barnet vokser til. dermed meget lidt plads til dem som skal sidde bagved.

   Maxi Cosi Mobi
   Britax Hiway 2
   Britax maxway
   Britax Multi-tech (hun skal helst være 10 gammel)
   Axkid Minikid

   jeg har 13 styks til fremvisning (ikke Minkid) for et beløb se Kontakt på sikkerautostol.dk

 15. Hej Stine

  Jeg har lige haft en bil som din på visit. En VW Polo fra 1995 tror jeg det var. Forældrene var ca 175 cm høje og kunne sidde foran Besafen på passagersædet. Det kan du se billeder af på mit eget website.

  Både Besafe og Mobi kan monteres i bilen. Men Mobi fylder for meget med mindre du kun er maks 160 cm høj. Bortset fra det så har Mobi den bedste hvilestilling af de to!!!!

  Besafens hvilestilling er ok. og du behøver ikke fører forsædet længere frem.

  Et tip til montering af Besafen: Du skal ikke stramme sikkerhedsselen inden du kører frontbøjlen ind i bilsædets ryglæn. Du skal un lige akurat fjerne al løs sele når du er færdig med at føre sikkerhedsselen igennem og op i frontbøjlen. der opstår det der kaldes buckle crunch hvis du gør det. Istedet for skal du lade frontbøjlen og krogen under den stramme sikkerhedsselen godt op. det er en af frontbøjlens og krogens formål nemlig – at stramme selen. Det er din eneste chance for at undgå Buckle crunch i en gammel VW Polo.

  På bagsædet SKAL sikkerhedsselen igennem krogen . Du kan kun undlade det hvis stolen står på forsædet og meget tæt på instrumentbrættet – fordi instrumentbrættet er en rigid g stærk struktur i bilen og derfor giver en bedre støtte end forsædet til større børn

 16. Hej Lena
  Jeg håber du kan hjælpe mig.
  Vi har en dreng på 8mdr ca.11kg, som er ved at vokse ud af sin baby autostol (en maxi cosi).
  Vi har en lille ældre bil, en folkevogn polo, og ingen isofix.
  Jeg vil vældig gerne have en bagudvendt stol til ham.
  Har set på denne og en maxi cosi mobi.
  Men hælder lidt til denne pga de mange hvilepositione.
  Mine spg er:
  Hvor mange kg kan denne gå og til?
  Og kan disse to sidde i vores lille bil med sele?
  På forhånd mange tak for en utrolig god/ informativ side.
  Venligst
  Stine

 17. I 3eren er følgende ændret og forbedret

  – Hovedstøtten
  – Selejusteringen er fuldintegreret med hovedstøtten
  – magneter i begge sider til internselen
  – Lidt længere anvendningstid.

  MVH
  Lena

 18. Hvordan adskiller den sig fra den tidligere model, combi x2 ? Er der nogle forbedringer eller ændringer ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.