Autostol.dk

Fra bloggen

Kiddy Phoenixfix 3

Kiddy Phoenixfix 3

Kiddy Phoenixfix 3 er en autostol for børn i alderen ca. 9 måneder til ca. 4 år (9-18 kg).

Stolen fik et rigtig godt resultat i autostol testen i 2016, hvor den fik 76% og således med helt i front i denne vægtklasse.

Kiddy Phoenixfix 3 har fokus på høj sikkerhed samtidig med god komfort for barnet. Autostolen har en mavepude, der øger sikkerheden i tilfælde af uheld. Mavepuden gør at mindre kraft vil ramme nakken, da mavepuden sørger for, at der kommer en mindre belastning på overkroppen.

Som noget nyt har Kiddy Phoenixfix 3 også en ekstra pude i forbindelse med mavepuden, som bruges til barnet fra 9-11 kg. Når barnet er vokset over de 11 kg., behøver man ikke bruge den ekstra pude og du kan nøjes med den alm. mavepude.

Autostolen beskytter mod sidekollision ved hjælp af beskyttelseskomponenter på siden af autostolen. Men selvom komponenter sidder på siden af autostolen tager det ikke noget af udsigten og barnet kan derfor stadig kigge ud af vinduet. Barnet sidder også forholdsvist højt i autostolen, der giver en bedre udsigt og for nogle børn giver mindre risiko for køresyge.

Autostolen er lavet i blødt betræk, der giver den bedste komfort.

Autostolens KSA-system sikrer at en del af bremseenergien bliver mindsket, så det giver en mindre belastning for barnet.

Autostolen kan monteres med eller uden Isofix. Kiddy Phoenixfix 3 vejer kun 6,6 kg og er sammen med den enkle montering nem at flytte mellem biler.

Autostolens benstøtte og hovedstøtte kan justeres i takt med at barnet vokser. Når hovedstøtten kan justeres, sikrer det den bedste beskyttelse og samtidig også god komfort for barnet. Forlængelse af benstøtten sikrer at barnet også sidder behageligt i autostolen.

ADAC test resultat for Kiddy Phoenixfix 3

Bedømmelse Sikkerhed Bruger-venlighed Ergonomi Kemikalier Rengøring / Finish
76 ★★★★ ★★★★ ★★★★ ★★★★★ ★★★★

Klik her for at se den fulde testoversigt fra ADAC (FDM’s tyske søsterklub)

7 kommentarer

 1. Hej
  Vi har netop købt denne stol, men vi er godt nok i tvivl om sikkerheden i den – på trods af at både Tænk og FDM anbefaler den. Vores datter kan, i sin flyverdragt, glide ned i autosædet. Hun kommer selvfølgelig ikke helt under mavepuden, men hvis hun er utilfreds kan hun vride sig ned. Det undrer os, at der ikke er en sikkerhedsstrop der skal være imellem benene?
  Ved du om der er tænkt på ventilation i stolen, på varme sommerdag? Jeg tænker på, at mavepuden måske kan være for varm og ubehagelig at have på?

  Det er lidt af en jungel at finde den bedste autostol, hvis det ikke skal være denne. Vores datter vejer knap 10 kg og er knap 80 cm høj, stolen skal være forudvendt – er der en anden du kan anbefale, som klarer sig lige så godt på alle test?

  Mvh
  Cecilie

 2. Hej Tak for en god side.

  Lige et spørgsmål til Kiddy stolen. Du skriver at fangpuden ikke behøves bruges når barnet er vokset nok. Sidder barnet så bare med sikkerhedsselen på i stolen ? Kiddy skriver på deres egen side at stolen altid skal bruges med puden så er lidt forvirret.

  1. Hej Giri,

   Jeg har lige opdateret indlægget, så det ikke så nemt kan misforstås.

   Der er tale om en ekstra ting til mavepuden, der skal bruges fra 9-11 kg. Den fjerner man efter de 11 kg. og så sidder barnet med den alm. mavepude.

   Mvh

 3. Hej
  Min datter på 13 mdr skal have sig en ny autostol og jeg prøver nu at finde vej i junglen. Hun er ikke glad for at sidde bagudvendt, så næste stol skal være forudvendt. Jeg har kigget på denne, Kiddy Phoenixfix 3 9-18 kg, som FDM giver topkarakter. Ville det være bedste valg, eller kan du anbefale en anden forudvendt stol?

  Hilsen Heidi

  1. Hej Heidi,

   Det kan sagtens være et rigtig godt valg. Den har mavepude, så det er lige det om man vil have det eller ej.

   Hvis i synes om mavepuderne, så er det en rigtig god stol. Bare husk at selerne i bilen skal være ret lange til mavepude stolene.

   Mvh

 4. Hej.
  Tak for en god og informativ side!
  Jeg skal til at købe en ny autostol til min søn, som skal erstatte den gamle BRIO 0-1 år, når han vokser ud af den. Jeg kan læse at FDM peger på Kiddy Phoenixfix 3 9-18 kg, som en af de bedste autostole i sin klasse. Men den er fremadvendt køreretningen. Er de bagudvendte autostole ikke at foretrække? Jeg har læst på jeres side, at bagudvendte autostole er 5x mere sikrer end fremadvendte. I så fald, hvilken bagudvendt stol kan I anbefale som giver beskyttelse og sikkerhed på ligefod med Kiddy Phoenixfix 3? Gerne med beskyttelsespude til nakke og mave.
  Mvh. Eva

  1. Hej Eva,

   Der findes ikke bagudvendte stole med mavepude.

   Men det er korrekt, at de bagudvendte stole er sikre end fremadvendte og de bagudvendte med seler er også, at fortrække frem for en fremadvendt stol med mavepude.

   Mavepude stolene klare sig godt i testen, men her ser deres heller ikke meget på nakkebelastningerne og det er her de bagudvendte klare sig markant bedre.

   Men 2way Pearl, Besafe Modular, Recaro Zero 1. er blot nogle af de stole jeg vil anbefale frem for Kiddy Phoenixfix 3.

   Mvh

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.