Autostol.dk

Fra bloggen

Klippan Triofix

Klippan Triofix

Triofix er en fantastisk og meget unik autostol, der kan vokse sammen med dit barn. Det kan blive brugt fra barnet vejer ca.9 kg og indtil det vejer 36 kg. Det er både muligt, at bruge Klippan Triofix, som bagudvendt og fremadvendt autostol.

Klippan Triofix kan installeres i bilen ved hjælp af Isofix eller sikkerhedsselen. Det er ligegyldigt om man bruger autostolen, som bagudvendt autostol eller fremadvendt autostol, så er den altid let, at fastgøre i bilen. Det er også hurtigt, at ændre stolen fra fremadvendt til bagudvendt og omvendt. Klippan Triofix bruger en separat base, der gør, at man meget hurtigt kan fastgøre autostolen.

Klippan Triofix er en lille men kompakt stol. Det betyder, at Triofix vil passe i både små, såvel som store biler. Det er derfor en autostol for alle slags biler.

Klippan Triofix er også udstyret med en advarsels lyd, såfremt barnet skulle få åbnet selen under kørsels. Det betyder, at man lettere kan slappe af når man køre uden, at skulle fokusere på om barnet har sikkerhedssele på.

51 kommentarer

 1. Kan denne stol kun bruges bagudvendt til barnet når de 18kg?! Vi skal have en ny autostol til vores søn på 1 år..han er meget slank i det og falder ofte i søvn når vi kører. Det er vigtigt for mig, at den derfor støtter ham godt og at den kan “ligges” i hvileposition. Samtidig skal den være bagudvendt og kunne stå på forsædet, da jeg kan forstå det er det sikreste…og den må godt kunne passe ham til han vejer 25-36 kg!:-) overvejer denne, Akta belogic og Axkid Kidzone… Hvilken tænker du passer os/ham bedst?! (Vi har en Opel safira..med mulighed for 7 sæder) mvh Anne Sofie

  1. Hej Anne

   Denne model er den eneste lige pt der kan anvendes til 36 kg hvoraf de 18 (officielt) er bagudvendt. 20 kg (uofficielt).

   De kan allesammen monteres sikkert i bilen

   Nu skriver du ikke noget om hvor meget plads i har brug for foran. Det er en stor bil, men det er slet ikke en garanti for at der er masser af plads. Faktisk har nogle små biler BEDRE plads end nogle store modeller!!

   Triofix er typisk en ret kompakt stol med en meget lang ryg og en sele der går hele 45 cm op. Til gengæld starter den også langt oppe. Den har som de andre stor gavn af at være i kontakt med instrumentbrættet. Det øger også chancen for at I kan se ud af sidespejlet og øger pladsen til, dem på bagsædet.

   Om nødvendigt, så kan I bruge forsædets højdejustering til at give Triofix bedre hældning og øger chancen for at den kan komme i kontakt med instrumentbrættet. De skal helst have kontakt til dette. Husk at der skal være mindst 5 cm fra toppen til forruden.

   1. Hej Lena.
    Jeg forstår ikke det du skriver med at stolen skal være op af instrumentbrættet?! Betyder det at du råder til at stolen står på forsædet?

    I mine øjne lyder Klippan tirofix (recline) 9-36, som verdens mest geniale stol. Hvad jeg så studser over, er hvorfor den ikke er kendt mere i Danmark. Alle burde da forhandle den (eller er det fordi de tjener mere på at sælge to stole til familierne?)….

    Er den slet ikke crashtestet?

    Kan den bruges med isofix til 36kg? ( hvis nej hvor længe så)

    Vh Charlotte

 2. Hej.
  Jeg har villet købe denne over en svensk hjemmeside, men flere steder skal man købe en isofix base til,
  Skal man have den base?

  1. Ikke det jeg ved af.

   Men man kan købe en ekstra base til stolen som så kan stå i bil nr. 2 eller bedsteforældrenes bil. det er nok det du har set.

   Basen følger altid automatisk med stolen ved køb

 3. Vi er på udkig efter en bagudvendt barnestol til bil nummer 2. Vores datter er lige startet i vuggestue, og som for så mange andre må den ene forældre aflevere og den anden hente.

  Udfordringen er, at bil nummer 2 på gule plader (Mitsubishi Outlander), og derfor ikke har et bagsæde. Stolen/basen må gerne have isofix (hvis vi på et senere tidspunkt skifter bilen). Jeg kan se på Klippan.fi, at stolen er godkendt til montering ved forreste pasagersæde. Men er der andre bud?

  1. Den kan være en mulighed ja. Hvilestillingen skal dog indstilles inden stolen sættes i bilen. Den holder i noget længere tid end Rømeren.

   Rømeren er også udemærket, men holder ikke så længe som Triofix

   1. Hvilken stol ville du anbefale blandt dem alle?
    Det er til en lille bil og den skal kunne komme i hvilestilling.
    Synes det er lidt af en jungle og vil jo gerne købe den der er den bedste for vores lille pige.

    1. Hej Majbritt

     Flere af stolene til 25 kg har været i bilen (sammen med mig) og billederne af det kan du finde på mit eget site Sikkerautostol.dk . Flere 18 kg stole har også været i bilen.

     Hvilken en der er bedst?
     Der er ikke noget deffinitivt svar på hvilken en af dem der bedst. Forskellen på sikkerheden i dem er marginal. En selemonteret bagudvendt stol er lige så sikker som en med isofix nemlig. Stole til 25 kg holder længere på både højde og vægt end dem til 18 kg.

     Det gælder derfor om at finde en stol som opfylder følgenede:

     Passer til barnet:
     Selvom en autostol starter ved 9 kg som denne eller 0 kg som andre, så er det ikke sikkert at barnet er stort nok til den i højden i forhold til 5-punktsselen. Selen skal starte lige omrking skulderniveau. Det gælder ikke kun denne model. det gælder dem alle. dette gælder specielt hvis stolen skal i brug med det samme.

     Passer til bilen:
     Den skal kunne monteres sikkert i bilen. det kan isofix somregel. Hældningen bør også tages med i betragtning.Nogle af dem – særligt isofix stolene kan stå stejl i biler med skrånende sæder. Er der gulvrum i bilen skal dette tages med i betragtning. (det er der ikke i din)

     Leverer plads nok til andre i bilen: Dette varierer rigtig meget fra bil til bil
     Afhænger af flere ting: Bilens indretning i passagerdelen af den. Bilens størrelse er IKKE afgørerende her overhovedet.
     Sidst men ikke mindst er alle voksne heller ikke lige høje. Så det tages også med i betragtning.

     Monteringen:
     Skal man selvfølgelig have styr på.

     Og endelig:
     hvilken en af modellerne har man selv det bedst med….Hvilken en føler man sig mest sikker på at kunne montere korrekt…

     Det er derfor at rådgivning her og per telefon eller email er secondbest uanset om stolen er fremadvendt eller en bagudvendt model.

     Derfor har jeg ikke nogen favoritter.

     Triofix har somregel ikke pladsproblemer og den er nem at montere med isofix. Om den går an at montere med sikkerhedsselen afhænger af bilen og dens selespænder.

     Britax Two Way Elite opfyldte alle kriterierne nævnt ovenfor for mig I C3. Ligeså Britax Hiway.

    2. Dualfixs hældning kan du justere mens stolen er i bilen. Det kan du ikke med Triofix Recline. Den skal indstilles inden den sættes i bilen.

     Triofix holder længst på højden af de to nævnte her. Den er meget længere i ryggen.

     isofix med mulighed for at justere hældningen mens stolen er i bilen:
     Britax Dualfix
     Britax Max-Fix
     Besafe Izi Kid /Izi Combi
     Klippan Kiss 2
     Fair G 0/1

 4. Hej.
  Jeg vil høre hvilken stol du vil anbefale til en Citroën c3. Vi er meget interesserede i de bagudvendte modeller. Det er lidt et must for mig at den kan tippes lidt når vores lille pige skal sove.
  Er det kun dualfix fra rømer der kan dreje rundt?

 5. Barn nr 4 og udskiftning af autostol er blevet en tæt jungle… -svær at gennemskue trods fantastiske sider som denne. Tak!
  Vi har en dreng på 9 måneder og leder efter en stol der både kan være bagud- og forudvendt, til isofix og uden, pt til en Pegeout 406 og en Passat 2007, begge med god benplads. Vi er tit tre på bagsædet, så det vil være fint den ikke er alt for bred, men ikke et krav… Hjælp! Vil Klippan være en god ide??? Mvh Elsebeth

  1. He, jeg synes ikke Triofix er det bedste valg til en 3-kombination. og når det er biler med smalle sæder i midten skal der en afprøvning til enten i butik eller her hos mig

 6. Jeg står snart og skal finde en ny autostol til vores tvillinger. De er 2.5 år gamle og vejer knap 11 kg, så der er jo lang vej igen til de kan bruge en med 3punkt sele. Så jeg overvejer denne stol. Er det rigtig læst at den kan bruges med 5 punkt sele helt op til 25 kg? Jeg har det bedst med at de bliver i 5 punkt så længe som muligt, ,men jeg synes ikke der er så mange på markedet der har den mulighed. Mh Ditte

  1. Hej Ditte

   nej, Klippan er en isofix stol, så den må du ikke anvende til 25 kg med 5-punktsselen i. der skal du over i en selemonteret autostol.

   Prøv at kigge herind
   Sikkerautostol.dk

   der er de delt op i vægtklasser

 7. Læser også at denne stol har fået en hård medfart i FDMs test. Er stolen sikker, lige så sikker som ex. Britax multi tech 2 ?
  Mvh. Berit

  1. Hej Berit

   De bagudvendte får altid smæk i den test bla. fordi at hele Brugervenlighedsdelen er subjektivt vurderet. Så hvad der er givet af dårlige resultater her kan sagtens være et godt resultat for jer. Det er udsyn, montering, benplads (komfort) der gives dårlige resultater på. I den endelige vurdering går kollisionsresultaterne under for brugervenlighedden. Det gælder alle autostole som testes. Så den test er ikke meget bevendt, hvis det er sikkerheden (kollisionsresultater) man går efter. Nakkebelastningerne fylder ekstremt lidt i det endelige resultat.

   Det er altid en fremadvendt der vinder testen. Men ude på vejene ser vi at børn ikke kvæstes livsfarligt og ej heller dør i bagudvendte stole med mindre bilen mases flad af en lastbil, bliver delt i to eller flere stykker og barnet kastes ud af bilen. Kort sagt meget meget voldsomme ulykker hvor bilen smadres totalt. Det kan man ikke prale af med fremadvendte stole. Dermed ikke sagt at alle børn dør eller kvæstes livsfarligt i en fremadvendt stol heller. Men risikoen er væsenligt større. Og det er i dem vi ser skaderne.

   Så ja, man kan roligt købe denne stol også.

   Multi-tech er den mest sikre på sigt, fordi den holder længere på højden og vægten af barnet.

   De kan monteres fritstående, men bagudvendte stole og børnene har god gavn af at der er kontakt til forsædet eller instrumentbrættet.

 8. Slå fejl… Det svarede du ja til… Skulle der have stået!
  Kan se klippen har lavet en ny udgave at triofix der har soveposition. Er det eneste ændring?
  Mvh. Berit

  1. Ha ha, ja, der autoskorrekturen havde skrevet Dunjakke istedet for.

   Den må dog ikke monteres med begge dele samtidig.

   Triofix er udstyret med en bøjle som går op ad bagsædets ryglæn. Den gør det samme som forankringsselerne – også for selemontering op til 18 kg. Den har bøjlen grundet isofix.

 9. Hej. Jeg bliver nød til,lige at høre. Længere oppe har en spurgt om denne stol var sikker nok når den ikke har forankringsseler som mange andre. Det svarede dunjakke til fordi stolen har isofix. Så forstår jeg bare ikke hvad man skal hvis man sele monterer basen og stolen skal bagudvendes? Jeg forstår på teksten at stolen kan monteres både med sele og isofix.
  Mvh. Berit

 10. Vi er ved at kigge på den næste autostol efter vores datter vokser ud af sin babystol. Det skal helt sikkert være en bagudvendt autostol, og jeg har lidt kig på Klippan Triofix, da den lyder rigtig smart, og ikke mindst det at den vokser med barnet helt op til 36 kg., hvilket jo vil betyde, at man vil kunne “spare” en ny autostol, når hun bliver 4 år. Jeg er dog ikke villig til at gå på kompromis med sikkerheden, udelukkende for at spare, jeg er derfor i tvivl om, hvilken stol vil være den bedste.

  Vi har også haft kig på Cybex Sirona, som jo også er rigtig smart og ikke mindst det at den kan roteres på basen, når man skal have barnet ind og ud af stolen, jeg ved dog ikke hvor brugbart det er, når det er en 3 dørs bil vi har? Babystolen er dog oftest monteret på forsædet, hvilket vi selvfølgelig kunne fortsætte med at gøre med den næste autostol også, hvis det kan anbefales?

  Vi har en Peugeot 207, – som sagt 3 dørs, vores datter er lang og tynd, hvilken autostol vil I anbefale til os? Jeg synes, det er svært at finde ud af, hvilke af de bagudvendte, der er de bedste i og med, at I jo skriver, at man ikke kan regne med testresultaterne for de bagudvendte stole.

  Mvh Mette

  1. Hej Mette

   Sirona er ret lille. Dreje-funktionen virker kun 90 grader så længe selen er i stolen og den altså ikke anvendes fremadvendt (selen skal fjernes fra stolen for at man kan vende den fremad) .

   I juli måned (mener jeg) kommer der en fra Britax der kan dreje 360 grader.Jeg ved ikke så meget om den endnu, men den skulle være på størrelse med Trifix. Den kan vendes hele vejen rundt uden at fjerne noget – en fin løsning til 3-dørs biler.

 11. Tillægsspørgsmål:

  Hvordan er sikkerheden i den bagudvendte ved påkørsel bagfra. Har ikke kunne finde en crash test-video med dette?

  1. Påkørsler bagfra kan man ikke sammenligne med en frontal-kollision.

   De sker for det første med lav hastighed. For det andet er kinetikken i dem meget anderledes fordi bilerne kører i den samme retning, hvorfor belastningerne er meget mindre. Således er sikkerheden i en bagudvendt autostol god.

   Skulle det ske ved høj hastighed er det ikke sikkert et fremadvendt barn er bedre stillet alligevel. det er fordi de sidder så meget tættere på kollisionspunktet – bagsmækken. det er værst i små biler.

 12. Hej Lena/Kristian

  Vores datter skal inden for de næste par måneder over i næste størrelse autosol. Pt. har vi en Römer Baby Safe Plus II i vores Citröen C5 Stationcar (2012-model). Vi overvejer en HTS Besafe iZi Combi X3 IsoFix eller en Cybex Sirona eller denne. Vi har dog ret skrånende sæder (ca. 18 grader), så vi er i tvivl, hvorvidt denne ville komme til at stå for oprejst. Der er plads til Besafe’en, omvendt det ville være rart med mere plads foran. Cybex’en overvejer vi pga drejefunktionen, men den må da fylde den del?

  Vores datter ville sommetider skulle transporteres i mine svigerforældres Peugoet 207, 5 dørs (isofix). Vi har arvet både en Recardo Young Sport og en Römer Eclipse, som vi dog ikke vil bruge i egen bil, da vi vil have en bagudvendt. Enten skal de bruge en af disse, eller også skal vi have en bagudvendt, som også kan bruges i deres bil.

  Hvad kan I anbefale os? En af ovenstående eller en helt fjerde?

  Med venlig hilsen Nina

  1. Når der er meget hældning på sæderne i bilen er isofix systemet ikke den bedste løsning i og med det er et rigidt system der bestemmer hældningen. der er en selemonteret stol ofte bedre.

   Sirona er ikke løsningen på det. Det er derimod enten en selemnteret eller Fair G 0/1

   Fair kan være i begge biler og er mindre pladskrævende end Besafen
   Den kan du se inde på mit eget site.

   1. Hej igen

    Tak for svar. Som jeg har forstået, så er ISOFIX det sikreste, så det ville vi jo helst bruge? Jeg kan se, at FAIR fås både med og uden base. Skal det være med? Altså er basen en ISOFIX-base? Kunne man bruge Besafe og sætte den i hvileposition som standard…jeg synes også, at jeg har set en pude i et Besafe-katalog. Jeg synes ikke, jeg kan finde nogle eksempler på Citroën C5-stationcar på din side.

    Nina

    1. Hej Nina

     Der er ikke noget der tyder på at en isofix autostol klarer sig bedre i en kollision end en selemonteret autostol monteret korrekt. Jeg kender nogle der har crash testet autostole i mange år, og der er ingen forskel. Men det kræver at den selemonterede autostol er monteret korrekt. Det er altså i de autostole derhar 5-puntssele. Kan man montere en selemonteret bagudvendt autostol rigtigt, så er den faktisk mere sikker i de fleste tilfælde, fordi at de går til em højere vægt og børnehøjde. De kan kort sagt bruges i længere tid bagudvendt.

     De fleste misforstår det der med sikkerheden ved isofix-systemet.

     Fair kan monteres uden isofix indtil 13 kg bagudvendt. derefter skal basen anvendes. Basen fås kun som isofix.

     Besafe har 3 hvilestillinger. Det anbefales dog at sætte dem helt oprejst når børnene bliver store.

     C5 har ikke været her hos mig endnu nej.

     mvh
     Lena

 13. Hej

  Prisen på stolen på den svenske side er misvisende, da man der skal købe basen som tilbehør til 169 euro, altså 584 euro i alt = 4300 dkkr ca …

  1. Der står i varebeskrivelsen hos Carseat at basen følger med ved køb. Det man skal være opmærksom på er moms/VAT. som ikke er inkluderet i den pris man ser før der er trykket på incl. VAT øverst i højre side.

 14. Hej Kari

  Der er kun et sted og det er hos mig selv i Næstved. Jeg har 12 styks deribland Triofix og Two Way Elite.
  http://www.sikkerautostol.dk/kontakt/

  Triofix ville være fin til Scenic men ikke til Mazdaen. Mazdaen har netop de lange bæltespænder. Det er dem som sikkerhedsselen spændes fast i mellem sæderne. De er for lange til Triofix i Mazdaen som iøvrigt heller ikke har isofix. Triofix kan ikke monteres foravrligt i Mazdaen pga dem. der vil opstå buckle crunch som i Triofixs tilfælde vil resultere i en meget løs autostol på bagsædet. Du vil ikke kunne stramme sikkerhedsselen godt nok, da spændet så vil komme helt op på basen. Det må ikke ske.

  Her kan du læse noget mere om buckle crunch og hvorfor det ikke må forekomme.
  http://www.sikkerautostol.dk/2010/09/hyppige-fejl-ved-anvendelse-af-autostole/

  her demonstres ligeledes hvordan dette kan undgås med en autostol som feks Two Way Elite.

  Two Way Elite kan monteres forsvarligt i begge biler.

  Iøvrigt vil du heller ikke kunne sætte Triofix sædet på basen, når spændet er i vejen.

  mvh
  Lena

  1. Ok, må lige kigge på de bæltespænder næste gang vi ser bilen 🙂 Nej netop fordi mazdaen, og mange andre biler, ikke har Isofix vil vi gerne finde en stol der kan begge dele. Men ja det lyder jo som om vi må tá det op til overvejelse, så Triofix blir det ihvertfald ikke… Tak for hjælpen!!

 15. Hej
  Håber på et godt råd i forb.m. køb af autostol nr. 2 til vores datter. Vi har ikke selv bil, men låner ofte af mange forskellige, kan finde på at leje, tage taxa og vil måske selv investere i bil på et tidspunkt. Vi har altså brug for en autostol der kan bruges i “alle” biler, og kan derfor ikke bruge den generelle regel om at afprøve stolen i den bil den skal bruges. Vi vil gerne have en stol der kan være bagudvendt så længe som muligt – og selvfølgelig skal sikkerheden være i top:)
  Tror I Klippan Triofix er den stol vi bør investere i, eller har I andre forslag?
  På forhånd tak,
  Kari

  1. Hej

   Først og fremmest en kommentar til” alle” biler. Jeg vil sige at mange – især – ældre biler har lange bæltespænder og ingen isofix. det kan give problemer med autostolene på markedet idag. Så der er ikke en autostol der kan monteres forsvarligt i alle biler på markedet -desværre. De er allesammen markeret som semi-universale af den grund. Men nogle kan monteres forsvarligt i flere biler end andre.

   Feks Klippan Triofix: Den er tested i nyere biler og klarer ikke lange bæltespænder der findes i nogle biler. Den har så isofix som man vil have mulighed for at bruge i efterhånden mange bilmodeller. Den kan være for oprejst i biler med skrånende sæder. Til gengæld er den meget kompakt, støttebenet rammer aldrig evt rum i gulvet nogle biler har mellem bagsæder og forsæder. Så den er en reel mulighed for jer

   Britax Two Way Elite – er endnu en mulighed: er en ældre model uden isofix. men den kan til gengæld monteres forsvarligt i biler med lange bæltespænder. og har iøvrigt også en god hældning i biler med skrånende sæder.

   Hvis I ofte tager Taxa til byen for at handle og deslige i ny og næ, så er Britax Two Way Elite nemmmere at slæbe rundt på end Klippan med base. Two Way Elite kræver dog forankringsseler i monteringen, og det er helt uomtvisteligt. De skal bruges bagudvendt. De kræver dog ikke specialudstyr. de sættes fast i forsædet eller bilens skinner. Det er Ikke altid den er kompakt, men det må I så leve med, hvis I vælger den. Den skal monteres hårdt op ad forsædet – nærmest i spænd.

   TWE er til 25 kg fremad og bagud.
   Klippan Triofix er bagud til 18 kg uanset monteringsform. fremad til 18 kg med selen i. Bæltestol + isofixbase 15/18-25 kg og bæltestol uden basen 25-36 kg.

  2. Faktisk vil jeg sige at Britax Two Way Elite er et bedre valg sammen med en ekstra hovedstøtte. Den er nem at bære på. Den kan monteres forsvarligt i flere biler end Klippan. Den har intet støtteben – en fordel i biler med gulvrummene. der faktisk kun lige den hage ved den at den SKAL monteres med forankringsslerne bagudvendt. Det tager blot et par ekstra minutter at gøre det. Den holder længere tid bagudvendt end Triofix både på kg og barnets højde. Den kan anvendes fremad med 5 punktsselen i til 25 kg. Den er nem at have med på rejser tilligemed – vejer 7 kg. Hvilepositionen skal indstilles inden den spændes fast i bilen. Så det kan ikke så nemt ændres undervejs.

   Så er der det med pladsbehovet som varierer en del for denne stol, men…..

   1. Mange tak for dit svar, så dejligt at nogen har overblikket – synes det er totalt en jungle, og bliver bare mere forvirret jo mere jeg læser!
    Ok, kan sagtens forstå din pointe med “alle” biler. En af grundene til at Klippan tiltaler mig er netop at den ka bruges både med og uden Isofix – hvis vi selv køber bil engang vil vi klart gå efter en med det. De to biler vi oftest kører i er en Renault Scenic med Isofix og en gammel Mazda 6.26 (selvfølgelig uden Isofix). Jeg ved ikke rigtig hvad det betyder med “lange bæltespænder”? Kan ihvertfald ikke lige se for mig at Mazdaen har det – så tror du Klippan (eller en anden både med og uden Isofix) kan bruges i ihvertfald de to biler? Ang. det med at afprøve stolen, ved du om der er et sted i DK hvor der er mulighed for at prøve de svenske stole, fx Klippan?
    Tusind tak for at dele ud af din store viden!!
    Mvh Kari

    1. Lena siger:
     24. februar 2013 på 20:52
     Din kommentar venter på at blive godkendt

     Hej Kari

     Der er kun et sted og det er hos mig selv i Næstved. Jeg har 12 styks deribland Triofix og Two Way Elite.
     http://www.sikkerautostol.dk/kontakt/

     Triofix ville være fin til Scenic men ikke til Mazdaen. Mazdaen har netop de lange bæltespænder. Det er dem som sikkerhedsselen spændes fast i mellem sæderne. De er for lange til Triofix i Mazdaen som iøvrigt heller ikke har isofix. Triofix kan ikke monteres foravrligt i Mazdaen pga dem. der vil opstå buckle crunch som i Triofixs tilfælde vil resultere i en meget løs autostol på bagsædet. Du vil ikke kunne stramme sikkerhedsselen godt nok, da spændet så vil komme helt op på basen. Det må ikke ske.

     Her kan du læse noget mere om buckle crunch og hvorfor det ikke må forekomme.
     http://www.sikkerautostol.dk/2010/09/hyppige-fejl-ved-anvendelse-af-autostole/

     her demonstres ligeledes hvordan dette kan undgås med en autostol som feks Two Way Elite.

     Two Way Elite kan monteres forsvarligt i begge biler.

     Iøvrigt vil du heller ikke kunne sætte Triofix sædet på basen, når spændet er i vejen.

     mvh
     Lena

 16. Hej Henrik

  Kilerne til de selemonterede stole kan ikke bruges til isofixstolene. desuden er kilerne specialdesignede til de enkelte stole.

  Det er udelukkende bilsædets hældning og isofixbeslagenes placering der er afgører hældningen på isofixstolene. det hjælper ikke at lægge noget under dem. Hældningen forbliver den samme. i nogle biler sidder isofix systemet længere oppe end i andre biler. Hældningen på bilsæderne er også meget forskellig.

  det er ikke usædvanligt at hovedet på børn under 1 år hænger. Men de holder somregel op med det omkring 1 års alderen pga større hoved-nakke kontrol samt autostolens hovedbeskyttelse. Istedet for at falde frem, vil de begynde at læne hovedet imod hovedstøtten og holde det oppe ad den vej.

  Triofix forhandles ikke i DK.

 17. Hej Lena.

  Stoooort problem at finde den rette stol til den lille.

  Vi vil gerne have en kombistol, så vi nu, hvor den lille er ca. 1 år, kan have den bagudvendt, og så kunne skifte til fremadvendt, når han bliver ældre og større.

  Besafe Combi’en er jo ret perfekt – den er bare enormt stor og pladskrævende når den skal være på bagsædet. Vel kun ganske få biler, hvor der vil være plads til en voksen person på forsædet i længere tid af gangen.

  For mig at se er Klippan Triofix den helt perfekte stol. For en bagudvendt stol har den beskedne dimensioner, nemt skiftesystem fra bagudvendt til fremadvendt, der er kun 1 øv-ting – der er ikke sovebeslag. Kan se på andre (udenlandske) sites, at nogle oplever at hovedet falder forover når der soves. Det hjælper ikke at stolen er perfekt – hvis den lille ikke kan sove/hvile uden at hovedet dingler forover.

  Hvad er din oplevelse? Er der muligheder for at ændre vinklingen på anden måde (evt. med originale kiler a la Britax)

  Kan se at nogle af Britax-stolene også er relativt beskedne i dimensionerne. De forhandles bare ikke i lille DK?

  MVH

  Henrik

 18. Er denne sikker nok bagudvendt når der ikke er forankringsseler, som jeg kan se der er til mange af de andre bagudvendte stole?
  Vi har ikke selv bil, men låner en gammel Golf med lange bæltespænder. Kan den mon bruges deri, eller kan du anbefale en anden?

  1. Hej Camilla,

   ja du kan trygt bruge denne stol uden forankringseler. Den har isofix og ideen med isofix er “simplicity” altså at forenkle monteringen så meget som muligt. isofix er godkendt til 18 kg barnevægt og op til den vægt er der ikke problemer med manglende forankrigsseler så længe stolen har en frontbøjle. Triofix har netop en frontbøjle på den base du skal købe med til den.

   Nå men til det andet spørgsmål. Den vil næppe gå godt ind i en gammel golf med lange bæltespænder. Sådan noget kan feks Britax Hiway 2 bedre klare. For at være 100% sikker på hvad der er bedst for jer er det tilrådeligt at se stolen(e) inden køb. det handler nemlig også om pladsbehovet. Og tager stolen for meget plads det ene sted, hvor kan man så sætte den? Hvordan den fastgøres osv betjenes osv.

   MVH
   Lena

 19. Hej.

  Har et spørgsmål til denne stol. Der står i tekst at den er godkendt som bagudvendt til hhv. 25 og 36 kg., men andetsteds står der at det er fremadvendt til 18 kg.+?

  Tak for en særdeles god og informativ side 🙂

  Vh. Malene Sørensen

  1. Den er til 18 kg bagudvendt

   18 kg fremadvendt med 5 punktssele

   18-25 kg som bæltestol på isofixbasen

   25-36 kg som bæltestol uden isofixbasen

 20. Den er vældig kompakt. Den vil passe ind i mange små biler. Stolen er smal men ikke lille. Den starter med at være lille, men efterhånden som barnet vokser bliver den højere og højere.

  Højden på denne stol målt indefra er 70 cm – så en meget høj stol.

  Den er opfylder de nye regler for autostole der er sat til skulle træde i kraft omkring 2015.

  Triofix undgår helt gulvrummene som nogle biler har mellem bagsæderne og forsæderne iog med at stolens støtteben står helt ind til bagsædets kant. Triofix kan monteres i løbet af et øjeblik havdenten man anvender isofixsystemet eller sikkerhedsselen.

  Benpladsen for et større barn er begrænset men okay.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.