Autostol.dk

Fra bloggen

Maxi Cosi Axiss

Maxi Cosi Axiss jet

Axiss ligner på mange måder ikke en almindelig autostol, og på mange måder er det heller ikke en helt almindelig autostol, som autostol producenten Maxi Cosi har fremstillet her. Maxi Cosi Axiss er til børn i gruppe 1 altså børn der vejer 9 til 18 kg, og som er ca. 9 måneder til ca. 4 år.

Det der gør at Maxi Cosi Axiss adskiller sig fra mange andre autostole er at den kan rotere 90 grader. Det smarte ved dette er, at det på denne måde bliver lettere, at få barnet placeret korrekt i autostolen. Du kan som forældre åbne sidedøren, og rotere stolen, så får du meget lettere arbejdsvilkår end du ellers ville have haft. Stolen er derudover også udstyret med en farveindikator, så du kan se om stolen bliver sikret ordentligt.

Selve Maxi Cosi Axiss er heller ikke særlig svær at montere, dette gøres let ved hjælp af den almindelige sele, som er til stede i de fleste biler. Af sikkerhedsmæssige årsager skal stolen helst monteres på et af bagsæderne, og for at Maxi Cosi Axiss skal være rigtig smart er det smart at vælge en af de sæder der er ved siden af en dør.

Har du set den helt nye Maxi Cosi AxissFix? Ellers klik her.

ADAC test resultat for Maxi Cosi Axiss

Bedømmelse Sikkerhed Brugervenlighed Komfort Rengøring / Finish
58 ★★★ ★★★★ ★★★★ ★★★★

Klik her for at se den fulde testoversigt fra ADAC (FDM’s tyske søsterklub)

56 kommentarer

 1. Hej
  Vil høre om det er muligt at montere Maxi Cosi Axiss forudvendt på forsædet?. På Maxi Cosi’ hjemmeside ser det ud som at dette er helt ok såfremt airbaggen selvfølgelig er slået fra. Men er i tvivl og hvor sikkert er det. Bilen er en Peugeot 207 fra 2008. Det er en 3 dørs og har kæmpe fordøre hvilket besværliggør alt hvad det ind og ud halløjsa. Er ofte en kamp på byens små p pladser.
  Barnet er 11 måneder – vejer ca. 11 kg og er 75 cm. Hun sidder bagudvendt på forsædet i en Besafe izi go og det dur ikke rigtigt mere. Hun hader den lidt liggende stilling, benene krøller op ad sædet, og det forfærdeligt besværligt at sætte hende i den. Jeg er interesseret i noget der er nemt og hurtigt og det virker dette til. Hvilke alternativer kunne der ellers være?
  Hvis hun skulle sidde i en forudvendt på forsædet der ikke er drejbar, vil det betyde at fordøren skal åbnes endnu mere for at kunne komme til og det er ikke at foretrække. At skulle kravle ind på bagsædet med 11 kg på armen tiltrækker heller ikke. Synes ikke det er helt så nemt at finde ud af autostole-junglen og oplever at ikke at jeg kan få nok info i babyudstyrsbutikkerne.
  Håber du har nogle rigtig gode råd til en frustreret solo-mor der snart starter på arbejde og gruer for de meget tidlige morgenafleveringer.

  Mvh Eva

  1. Hej Eva,

   Der er intet problem i, at have hende på forsæde, hvis du slår airbaggen fra.
   Så det kan du sagtes gøre.

   Axissfix kan også stå på forsædet – HVIS du har top tether på pladsen. Det er de færreste biler, hvor der er det.
   Så jeg vil næsten tro, at der heller ikke er det i din bil og så skal vi ha fundet en anden løsning til dig.

   Har du isofix på forsædet?

   Mvh

 2. Kan denne stol anvendes på forsædet af en Kia Picanto fra 2016??
  Søger en autostoltil at have på forsædet.

 3. Det er helt klart den bedste investering vi har gjort os. Den er nem at spænde fast og nemt at få barnet i stolen. Syntes det er dejligt at stolens seler er så nemme at justere når man går fra alm overtræk og skal begynde med at børnene skal have flyverdragt på. Det bedste stol jeg nogen sinde har haft til et barn

 4. Glimrende stol, praktisk at den kan drejes!
  Kan dog samtidig gøre det svært at sætte barnet lige i stolen, da den hælder til siden, når den er drejet.

  Skulderpuderne virker absurt store, for et barn i alderen 1-2 år! Fra 3 år passer det hele bedre.

 5. Har lige investeret i denne fantastiske praktiske stol. Men er i tvivl om hvornår jeg kan begynde at bruge den? Men datter er 9,9 kg og 71 cm, men kun lige fyldt 6 mdr?

  Mvh.

 6. Kan jeg bruge denne stol til min datter som er en lang, slank pige på 10 mdr. som vejer 7,8 kg og 71 cm?

 7. Fantastisk stol!!! Specielt i en berlingo, hvor højden og skydedørene i bilen sikre endnu bedre arbejdsstilling.

 8. Jeg har dårlig ryg og elsker denne autostol, det er så dejligt med den dreje funktion så man ikke skal stå bøjet ind over barnet for at spænde selen.

  Men nu er det snart slut for os med denne stol og så ville jeg gerne vide om der finde en stol i næste vægtklasse som har samme drejefunktion og har hvileposition?

  Mvh Sisse

  1. Hej Sisse,

   Ja det er en super god funktion, men det er desværre ikke noget du finder i næste størrelse. Her regner producenterne med, at børnene er så store, at de selv kan hoppe ind i stolen og de voksne således ikke skal bære dem.

   Så mon ikke jeres barn er så stor, at det selv kan kravle op i stolen?

   Mvh

   1. Jo det er han i princippet allerede 😉
    Men det handler for mig mere om at man ikke behøver at stå og vride i ryggen når selen skal lukkes end om de selv indtager stolen.
    Når man har dårlig ryg er det meget skidt at skulle bukke sig skævt ind over barnet i bilen for at fastspænde selen.
    Og det varer alligevel mange år før han er gammel nok til selv at lukke den 😉

    Mvh Sisse

 9. Det er den allerbedste autostol vi har. Vi købte den til nr. 2. Vi har den med isofix. Nu er hun vokset fra den og der har aldrig været problemer med stolen. Den er stadigvæk så god som ny, så jeg kan sælge den videre med god samvittighed.

   1. Hej Mette,

    Ikke endnu – men meget smart 🙂 Jeg har en beskrivelse af den kommende stol online i aften. Så kan du læse mere om den. Den er vildt smart. Kan anvendes bagudvendt til barnet er 2 år og kan dreje 360 grader.

    Vi må dog nok vente et stykke tid før den bliver testet.

    Mvh

     1. Hej Mette,

      Jeg fik den desværre ikke online. Men den kommer her på siden i eftermiddag.

      Maxi Cosi har ikke sat en dato endnu, men hvis det først er om 5-6 mdr. – så er den kommet til den tid.

      Mvh

 10. Vi købte stolen i april i år og har været super glade for den, er rigtig glad for at den kan drejes, da det gør det meget lettere at få bettemanden ind i den. Desværre er vi begyndt at døje med at den ikke klikker rigtig i når man drejer den på plads 🙁 Det er super ærgerligt, den kommer dog på plads hvis vi giver den en hårdt trykt oppe i toppen af stolen, men det burde ikke være rigtig, og især når den har virket perfekt før i tiden! Øv. Har klaget over det hos babysam, men som sædvanligt er der intet hjælp at få.
  Rigtig ærgerligt, men en lækker stol ud over det problem.

 11. FANTASTISK!!
  Intet mindre! Jeg ELSKER denne autostol!

  Da vi tog ud og kiggede på autostole, var jeg overbevist om at vi sku have en Cybex med puden foran..
  Men min kæreste ville have denne, mest pga drejefunktionen..
  Jeg er SÅ glad for at han fik lov at bestemme! Den er virkelig bare så god, min mus sidder super godt i den, og den er virkelig skånsom mod ryggen. Det er utroligt hvor meget den drejefunktionen gør..! 🙂
  Og så synes jeg at det er rart at det er selen den er spændt med, for alle biler har en sele, det er altså ikke alle der har isofix. Så den kan nemt rykkes til en anden bil 😉
  Top-Point fra mig! 🙂

 12. Stolen er så nem at bruge i hverdagen og især hvis man ikke er så høj, og derfor kan have svært ved at nå indover barnet for at spænde ordentligt fast.
  Det er den bedste investering vi har gjort.

 13. Hej
  Mange tak for svar 🙂
  Sikke noget værre vrøvl, jeg har fået skrevet – min søn vejer 12 kg O.o IKKE 18 :/
  Så er der jo ingen problemer, så længe ørene ikke er ved toppen af stolen 😀 lækkert – tak 🙂
  Mvh

 14. Hej
  Vi er sindssygt glade for vores stol, jeg ha massive bækkenproblemer, og stolen letter meget i hverdagen.
  MEN overfor står der at den er til 18 kg, ca 4 år, vores søn er lige blevet 2 og vejer 18 kg. Vi har haft stolen I Mdr, men synes allerede hans hovede stikker over kanten, selvom vi har justeret nakketstøtten så højt som muligt.
  Han er ca 90 cm.
  Må hovedet godt stikke lidt op over stolen, eller er dette til at skille os af med vores elskede stol allerede?
  Mvh
  Karina

  1. Hej Karina,

   Alderen er kun vejledende – der vil altid være børn, som er større/mindre.

   Stolen må KUN bruges til 18 kg. Såfremt han allerede vejer 18 kg. nu, så bør i se om ikke i kan bytte den og købe en anden stol. Der findes flere bagudvendte, som kan bruges til 25 kg. eller også er der fx. denne https://autostol.dk/model/britax-two-way-elite/ som kan bruges fremadvendt med 5-punktssele indtil 25 kg.

   Alternativet er en 15-36 kg. stol, som her vil han sidde fast med bilens 3-punktsele og jeg det er ikke altid, at en 2 årige er klar til det, da han nemt vil kunne tage selen af.

   I 9-18 kg. stolen må toppen af ørene gå op til toppen af stolen – men han må ikke veje over 18 kg.

   Så det er mere vægten, der gør, at i ikke kan bruge den – desværre 🙁

   Mvh

 15. Hejsa, jeg er nød til at spørge.. Denne test i har lavet på denne stol, er det fra 2009 eller ? Jeg synes ikke jeg kan finde ud af det, for stolen må da ændre sig fra år til år ? Eller er det kun betrækket?…
  Jeg spørger fordi jeg er ude i junglen af autostole, jeg har ik isofix i min bil så det er ikke en mulighed, men vil gerne have en god, men billig autostol til prinsessen..

  1. Hej Stine,

   Ja den er fra 2009. Stolen er ikke testet siden og det skyldes, at man ikke ændre på stolene. Man ændre lidt på betrækket fra år til år, men selve konstruktionen af stolen bliver der ikke ændret på.

   Derfor bliver stolene kun testet én gang og testen kan bruges igen og igen og sammenlignes med de testen af nye stole.

   Hvad er dit pris niveau – for så finder jeg lige et par ideer.

   Mvh

   1. jamen nu ligger den her jo til 1700 ca, og det er desværre hellere ik ret meget mere end det jeg kan skrabe sammen til den.. så det bliver max 2000.. 🙂

     1. faldt for Axiss’en fordi den kan drejes, jeg døjer med ryggen og bedsteforældrene døje også, så den ville jo være bedste i teorienn ? er der en der kan det samme men med bedre anmeldelser.?

 16. Super lækker autostol med lækker dreje funktion. Nem at montere og afmontere. Vi har en seat altea Xl

 17. det er simpelthen en super lækker stol, som vi også vil købe til den mindste, syntes dog at jeg mangler en chras(køregalt test) det har jeg ikke kunne finde på den, men jeg syntes at stolen er spændt meget bedre fast end nogle af de andre autostole jeg hr haft i hænderne, syntes dog at det ser ud til at den dreje/ pumpeting som selen spændes med ser ud til at vil hoppe af, ikke at den har gjordt det, men tænker umildbart at den måske skulle forstærkes, ved heller ikke om den er blevetdet, vores stol er godt 2 år gammel.

 18. Hørte i Godmorgen Danmark at man skal lade børnene sidde bagudvendt længere tid, da det er meget mere sikkert. Er det på nogen måde muligt med denne stol?

 19. Har været rigtig glad for denne autostol. Rotationsprincippet er intet mindre end genialt. Især når man som os ikke har verdens største bil, og pladsen er lidt trang på bagsæddet: Ford Focus Stationcar.
  Vores datter er nu snart 3,5 år og eftersom det er ved at blive vinter og flyverdragt bliver dagligdag, så er stolen så småt ved at være for lille. Den er indstillet til største størrelse nu – også selen er spændt helt ud… Og det begynder at bliver vanskeligt at spænde den – flyverdragten er IKKE kommet på endnu – kun en efterårsjakke.
  Så den sidste stjerner mistes pga den lidt for korte selelængde. Men indtil barnet er 3-3,5 år er det en genial stol. 🙂

 20. Det er bilen der er et problem. Autostolen er vi vildt glade for. Vi har en Opel zafira fra 1999.

 21. Vi er så begejstrede for stolen, og lillepigen sidder SÅ godt i den. MEN vi er nødt til at sælge den igen. De der “dutter” som selen skal klikkes i i vores bil sidder ikke fast med en form for plastic. De sidder i stærk nylon. Det betyder, at når vi strammer stolen til, så ryger sele-dutten med så højt op, at stolen næsten ik kan dreje -og at stolen ik sidder ordentlig fast. Øv øv øv det er vi kede af.

  1. Hej Tinne,

   Skal lige være helt sikker på jeg forstår din bedømmelse.

   Er det bilen eller autostolen, som der er et problem?

   Det lyder nemlig til, at det er bilens sele, som ikke er optimal og så er mit spørgsmål, hvilken bil har i?
   (så andre ved det inden de køber stolen).

   Mvh

 22. Verdens bedste autostol, har købt denne til mit 8 barn og ingen andre af de autostole, jeg har haft igennem tiderne, kan komme bare op i nærheden af denne fantastiske stol. (mine børn er 3, 6, 11, 16, 18, 20, 21 og 27 år) Mit første barnebarn er netop født og hun skal arve autostolen efter mit mindste barn) stolen er stadig som ny 😉

 23. Det har været en lidt blandet fornøjelse med denne stol, forstået på den måde ; vi har haft super stor glæde af den pga nemheden barnet har ved at kunne sætte sig direkte i stolen. Den voksne undgår at få ondt i ryggen hvis pladsen i bilen ikke er særlig stor. Dog har vores pige ikke sat lige så godt i den som britax Eclipse vi har i den anden bil.

 24. Vi har denne autostol, og brugt den knap ½ år indtil videre. Det er en super god stol, og kan helt sikkert anbefales, især hvis man døjer med dårlig ryg. Drejefunktionen er helt fantastisk, og synes det er rart med hvilefunktionen. Vi skal helt sikkert have en magen til når lillesøster vokser ud af den første autostol (der er 14½ mdr mellem børnene) Har ikke så meget erfaring omkring stolen endnu, når de bliver større, men vil helt sikkert anbefale stolen.

  skulle man sige en negativ ting om stolen, kunne man ønske en lille bedring når barnet spændes fast i selen, at det var nemmere, feks i forbindelse med justering af selelængde og at man kunne spænde den fast uden at skulle spænde begge sider på samme tid.

 25. Uden tvivl det bedste køb i forbindelse med mit barn. Vi har også en alm. Maxi Cosi i vores anden bil, men denne her er helt sikkert den bedste. Med min dårlige ryg er det sådan et godt køb. Nemt og funktionelt. Det eneste jeg ville ønske var at selen (hvor banet er spændt fast) kunne blive længere. Når barnet bliver større og skal have flyverdragt på, så er det til sidst svært at få 3 punktselen i stolen til at strække sig nok. Men bortset fra det, så vil jeg klart anbefale denne autostol til alle.

 26. Dejlig autostol med dreje funktion så barnet er nem at tage ud og ind af bilen også for mig med ryg problemer nem at instille sele på.

  Jeg ved af gode grunde ikke hvornår han vokser ud af den.

 27. Jeg har også købt en af disse smarte stole, og må nok indrømme det er den bedste investeering jeg længe har gjort, det er super praktisk for både mig som voksen, men også for lille-manden, når han skal ind og ud af bilen… har dog lige et enkelt spørgsmål, om det er muligt at tage betrækket af og vaske det? Vi havde desværre et lille uheld, så hans sæde lugter ikke synderligt godt… Hilsen Luise

  1. Hej,

   Det er jo, hvad der sker :O)

   Men ja – det kan sagtens tages af og det kan vaskes ved 30 grader.

   Ps. husk at bedømme stole vha. stjerne.

   Mvh
   Kristian

  1. Hej Karina,

   Nej den kan desværre ikke monteres med Isofix.

   Men Cybex skulle komme med en model her engang i juni, Cybex Sirona, som kan anvendes med Isofix og har samme 90 graders funktion.

   Mvh

   Kristian

 28. Det er intet mindre end en genial stol!! Super nem at montere, komfortabel og den direkte undsætning af barnet er dens største force!!!

  1. Hej Nanna,

   Mange tak for din kommentar omkring Maxi Cosi Axiss autostolen. Du har skrevet vores første kommentar til en af modellerne, men vi håber og arbejder på, at der kommer mange flere, så vores produktsider, kan give alt den information nye købere har behov for.

   Kan lige oplyse, at der inden længe kommer en mulighed for, at vurdere de enkelte stole med stjerne og på den måde gøre det mere overskueligt, at finde en autostol, som andre har været glade for.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.