Autostol.dk

Fra bloggen

Maxi Cosi AxissFix Air

Maxi Cosi AxissFix Air

Autostol med airbag? ja det er lige præcis, hvad Maxi Cosi har udviklet med deres nye autostol, Maxi Cosi AxissFix Air.

AxissFix Air har aigbags i selerne foran på barnets bryst. Nede i isofix krogene sidder følere, der mærker om der sker et uheld. 80ms efter isofix krogene har mærket et uheld, er airbaggene pumpet fyldt med luft og klar til, at beskytte barnets hovedet og nakke. Når barnet er beskyttet forsvinder luften igen.

Det lyder virkelig smart og ser ret smart ud på nedenstående video. Derfor var det også meget spændende, hvordan den ville klare sig i testen. Men den gik faktisk hen og fik et godt resultat på 66%, hvilket er okay for en fremadvendt stol.

AxissFix Air byder på mange af de samme ting, som de tidligere Axissfix modeller. Den er i-size godkendt og skal bruges bagudvendt til 15 mdr. Den kan bruges bagudvendt indtil 87 cm, hvorefter den skal vendes om og barnet kan sidde fremadvendt indtil 105 cm og max 19 kg.

Den monteres med isofix og den kræver også Toptether. Du kan vha. knappen foran dreje stolen den ene eller anden vej og det er således nemt, at få barnet ud/ind af stolen.

ADAC test resultat for Maxi Cosi AxissFix Air

Bedømmelse Sikkerhed Bruger-venlighed Ergonomi Kemikalier Rengøring / Finish
66 ★★★★ ★★★★ ★★★★ ★★★★ ★★★★

Klik her for at se den fulde testoversigt fra ADAC (FDM’s tyske søsterklub)

7 kommentarer

 1. Hej Kristian.

  Jeg kan se, at Taenk bl.a. har testet Maxi Cosi AxissFix Air autostolen. Hvad tænker du om resultatet? Vi står og skal skifte autostol om ikke så længe til junior på nu 9 måneder. Hvilken autostol vil du umiddelbart anbefale, hvis eneste krav er, at den kan dreje?

  På forhånd tak.

  Mh
  Maja

 2. Hejsa, var den med i testen? Den lyder jo for god til at være sand. Kan den bruges helt fra nyfødt?

  Vores datter er nu fire måneder, dog lille i det, men over 65cm.

 3. hej Kristian.
  jeg har brugt meget tid på at finde en autostol som passer bedst til vores 2 børn (14 mrd og 3år)
  lige nu har vi 2 stk maxicosi Axiss som vi egentlig er ret glade for men købte dem uden isofix da vi havde fået at vide vi ikke havde det i bilen. men nu har vi så efterfølgende selv fundet ud af at vi hr både isofix og topteather.
  vores datter på 15 mrd sidder stadig i baby autostol (rømer babysafe plus shr) med selebase men skal over i en større og vil helst hun fortsat kan sidde bagudvendt noget tid endnu.
  jeg er kun på udkig efter autostol som kan rotere pga min dårlige ryg så er det uundværlig. Vi har opel Astra st.car så ikke pladsmangel.
  har kigget en del på følgende i prioriteret rækkefølge:
  Maxicosi Axissfix (evt plus og AIR)
  Recaro (zero 1 og zero 1 elite)
  rømer dualfix
  Joie spin 360

  er mest til de 2 første da de har i-size godkendelse og klare sig bedst i test.
  synes dog fodstøtte til zero 1 virker meget voldsom. har dog læst din samligning på netop disse og din anbefaling.
  men valget er gået på 1×Axissfix da jeg kunne købe den ny for KUN 2289 kr i deres 2018 farve. og da det lader tik sikkerhed i disse 2 er tæt på hinanden synes jeg det er ok at vælge efter pris.
  MEN MEN MEN….!!!
  Nu ser jeg så denne NYE AXISSFIX AIR.
  burde jeg istedet have købt denne..??
  og kan det betale sig at udskifte sønnens axiss med selemontering til en anden med isofix
  ser frem til svar fra dig
  hilsen Sonja

  1. Hej Sonja,

   Jeg synes ikke det giver mening, at købe Air før den har været med i testen. Før ved man ikke 100%, hvordan den fungere. Det er ofte set, at nogle stole klarer sig meget dårligt i testen, så jeg vil lige vente.

   De andre Axissfix modeller er super gode, så ingen grund til at skifte den ud.

   Det gode ved Zero 1 er, at den kan bruges bagudvendt i længere tid end Axissfix, da den kun er bagudvendt til 15 mdr. Så jeres datter er allerede for stor til, at må sidde bagudvendt i Axissfix.

   Så jeg vil gå efter en Zero 1, hvis den står godt i jeres bil.

   Mvh

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.