Autostol.dk

Fra bloggen

Maxi Cosi Opal

Opal er en autostol der både kan bruges til spædbørn (0-13kg) og småbørn (9-18kg). Opal har på den måde en lang levetid og kan bruges fra fødslen og op til en alder på ca. 4 år.

Opal bruges bagudvendt fra fødslen og op til 15-18 måneder, hvilket er længere tid end babyer normalt sidder bagudvendt. Opal kan bruges fremadvendt fra en alder på ca. 9 måneder, men det giver den bedste sikkerhed at bruge autostolen bagudvendt til en alder på ca. 15/18måneder. Opal kan nemt skiftes fra den bagudvendte til den fremadvendte kørselsretning. Der følger en vejledning med, hvori der står hvilken højde barnet skal have, for at stolen skal skiftes til den fremadvendte køreretning.

Opal monteres med bilens 3-punktssele, så det kræver ikke Isofix eller andet at montere Opal i din bil. Monteringen af Opal er enkel og det er nemt at se på autostolen, hvordan 3-punktsselen skal føres gennem autostolen.

Opal har god sikkerhed for dit barn. Den bagudvendte køreretning giver den bedst mulige sikkerhed til de mindste. Nakkestøtten er lavet til at give en god beskyttelse i tilfælde af sidekollision, samtidig kan nakkestøtten justeres i takt med at barnet vokser, så sikkerheden bliver ved at være i top.

I den fremadvendte kørselsretning, er der 5 forskellige positioner, som der nemt kan indstilles imellem.

Opal er en brugervenlig autostol, der er nem at betjene. Barnet spændes fast i stolen med en 5-punktssele, som kan justeres med en hånd. Opal har også en selekrog i hver side af autostolen som selen kan sættes fast i, så det er nemmere at sætte barnet i autostolen, uden at barnet kommer til at sidde på selen.

2 kommentarer

 1. Hej
  Vi vil gerne have en bagudvendt autostol til vores søn, da han er ved at vokse ud af sin 0-13 kg stol. Kan denne stol brugers bagudvendt længere end de 15/18 mdr? Ved du hvor meget den fylder, da vores bil er lille? Skal vi hellere vælge en stol med isofix eller i-size? Kan ikke finde så mange test/anmeldelser af den og vil egentlig gerne vide om den var testet for skadelige stoffer.

  1. Hej Tina,

   Den er ikke testet, så den er ikke undersøgt for skadelige stoffer.

   Der findes mange stole, der kan bruges bagudvendt i længere op – op til 3-4 år og endda længere tid.

   Har i isofix i bilen? For så vil jeg lige komme med et par muligheder.
   Men ellers er der her de i-size stole der er.

   Den eneste der kun kan bruges bagudvendt indtil 15 mdr. er axissfix – de andre kan op til 3-5 år.

   Mvh

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.