Autostol.dk

Fra bloggen

Maxi Cosi Pearl

Maxi Cosi Pearl jet black

Pearl fra Maxi Cosi er udviklet med en ting for øje, nemlig komfort. For hvis barnet ikke har det godt i autostolen, er det ikke kun barnet det går ud over. Ligeså snart det lærer, at bruge sin stemme vil det nemlig også blive et problem for forældrene. Så kan en lille køretur godt lige pludselig blive rigtig lang.

Maxi Cosi Pearl er en autostol til børn i gruppe 1 (9 måneder – 4 år), som er en alder hvor barnet vokser en del. Det er derfor vigtigt at stolen kan tilpasses til barnet, og det kan Pearl. Det er dog også vigtigt at du som voksen, husker at tilpasse stolen så den passer til barnet. Ellers kan stolen ikke yde den optimale beskyttelse.

Pearl kan også let ændre stillinger, man kan selv vælge om man ønsker sidde eller soveposition. Det er let at ændre, så det kommer an på situationen.

Stolen er let at montere ved hjælp af Family-FIX der også er produceret af Maxi Cosi. Monteringen fungere ved at stolen kan klikkes af og på, uden at man har brug for nogle teknisk viden.

ADAC test resultat for Maxi Cosi Pearl

Bedømmelse Sikkerhed Brugervenlighed Komfort Rengøring / Finish
74 ★★★★ ★★★★★ ★★★★ ★★★★

Klik her for at se den fulde testoversigt fra ADAC (FDM’s tyske søsterklub)

42 kommentarer

 1. Hej,
  Jeg overvejer stærkt at købe denne autostol efter jeg tog din test.
  Min søn er dog kun 8 måneder, men vejer 11 kg. og er 77 cm. Han kravler, sidder og står med støtte, kan jeg godt bruge denne stol til ham selvom han endnu ikke er fyldt 9 måneder?
  Mvh. Lea

  1. Hej Lea,

   Jeg ville vente lidt endnu – ellers skal du have 2way Pearl, hvor han kan fortsætter med, at sidde bagudvendt?

   Men 2way kræver isofix i bilen og hvis i fik Pearl frem, så har i sikkert ikke isofix. Hvis i har – så bør i vælge 2way og lade ham sidde bagudvendt i den.

   Mvh

 2. Hej
  Ved godt at indslaget er af ældre dato men nu prøver jeg.
  Kan denne autostol monteres i en bil uden isofix?
  Vores bil skal på værksted i en uge, og vi kan låne mine forældres bil, men de har ikke isofix.
  Tak

 3. Hej.

  Jeg har lige et par spørgsmål (håber på svar på trods af at indlægget er lidt gammelt):

  Jeg har en Maxi Cosi Cabriofix skal+base og en Maxi Cosi Priorifix (8-18kg)
  Jeg skal have endnu en “toddler” stol og ville egentig gerne have en Priorifix igen, men virker ikke til at kunne opdrives hverken inden- eller udenlands. Er det virkelig tilfældet?
  Jeg faldt så over dette indlæg, og vil høre hvorvidt basen til Cabriofix kan anvendes til Pearl-stolen?

  På forhånd tak for et brugbart (selvom det er over et år gammelt) indlæg.

  VH Maja

 4. Hej!
  Jeg ville høre om du/i kunne hjælpe os med vores næste autostol køb.
  Vores dstter er 14 mdr og ca 11kg. Så vi har lidt tid tilbage i vores gamle stol. Men tiden nærmer sig til en ny stol. Vi leder efter en fremadvendt, med isofix, uden mavepude, gerne høj i ryggen og med hvilestilling.
  Vi har kigget på maxi cosi Pearl. Dog kan den ikk købes i forretningerne mere, men hun sidder godt i 2way Pearl , kan vi så gå ud fra at hun også vil sidde godt i Pearl? Er der den store forskel på de to modeller ud over at 2way kan vendes begge veje? Vi har også kigget på priorifix, medfølger der isofix til den model eller skal den også købes ud over?
  Håber i kan hjælpe.
  Venlig hilsen
  Camilla

  1. Hej Camilla,

   Du kan sagtens finde en alm. Pearl i butikkerne – den laves stadig.
   Men det er helt den samme stol, så hvis datteren sidder godt i en alm Pearl, vil hun også sidde godt i en 2way Pearl.

   Den eneste (og vigtige forskel) er, at 2way kan vendes begge veje.

   I skal ikke købe en base til Priorifix – her er isofix på stolen.

   Mvh

 5. Jeg kan stadig ikke se nogen beskrivelse af stolen når jeg trykker på det link du har sat ind her ovenfor?

 6. Hej,
  Vi har maxi cosi Pebble som den lille Autostol som sidder i familyfix basen og ville så egentlig have en Pebble når hun skal over i en større Autostol, men som jeg læser det risikerer vi at der i nær fremtid bliver lavet regler om at børn SKAL sidde bagudvendt til de er 15 måneder. Så nu er mit spørgsmål så om maxi cosi 2way Pearl også kan sættes i familyfix? Det var jo lidt det vi syntes var smart ved at starte med Pebble og så derefter Pearl, men da vi ikke er færdige med at få børn, vil det være så ærgerligt at købe 2 stole af den almindelige Pearl hvis de så ikke kan bruges til barn nr 2 fordi reglerne er lavet om til den tid.. Jeg ser frem til at høre dit svar på denne problematik.
  På forhånd tak.
  Mvh Rikke

  1. Hej Rikke,

   De nye regler er skam kommet, men det er først om 5-8 år, at de nuværende stole bliver ulovlige at bruge.

   Men til den tid vil man skulle bruge en ny i-Size stol og 2way Pearl ville være et godt bud. Den kan desværre ikke bruges i den nuværende base, så i skal ud og investere i nye baser.

   Mvh

  2. I tillæg til Kristians svar:

   15 måneder er heller ikke optimalt for at vende dem fremad men meget bedre end 9 kg.

   Ideelt skal man vente med det til 4 års alderen mindst. Nakken og barnet i det hele taget er ikke stærk nok i en kollision – uanset om de kan sidde, gå osv. Dette er en mulighed i 2-Way-Pearl som I ikke vil få i Pearl og Pebble.

   Benene bliver sikkert bøjede med tiden. Men det er der ingen sikkerhedsrisiko ved overhovedet. Klager barnet ikke over komforten, så er der ingen grund til at vende stolen, selv om det måske ser ubehageligt ud for jer som forældre.

   Vigtigt at huske er at når barnet ikke længere bruger ble så bliver der mere plads i stolen. Ligeså når hvilepositionen ikke længere bruges, så synker barnet somregel i stolen og kan bruge den i længere tid. Intet tykt overtøj og evt skoene af for at forlænge tuden bagudvendt. Der er bedre komfort for dem uden sko på.

 7. Hej Kristian.

  Vi er i vildrede, jeg ved ikke hvilken autostol vi bør vælge til vores datter?
  Vi har øje på denne maxi cosi stol, men også römer duo plus samt römer safefix plus..

  Sikkerhed og comfort er det vigtigste for os.
  Vi har en bil med isofix, så det vil vi gerne anvende. Men jeg er i tvivl om isofixbaserne følger med til disse tre stole?
  Så vidt jeg kan se kan de allesammen lægges i hvileposition, hvilket er et klart plus.
  Vi har en maxi cosi cabriioflex stol til hende nu samt familyfix basen.(dog bruger vi den ikke pt da den er begyndt at bippe ofte, specielt når vi kører over bump, uanset hvor mange gange vi har monteret den om – tror der er en løs forbindelse eller noget?. Det er desværre en vi har arvet så vi kan ikke gå til forhandlerne med den.)
  Vi har været meget glade for den stol og også basen – inden den begyndte på alle de lyde. Nu tør vi jo ikke bruge den..

  Hvilken stol og base ville du anbefale os?
  På forhånd tak. Og tak for en rigtig godt side, der gør “autostol-junglen” lidt mere overskuelig. 🙂

  Mvh Caroline

  1. Hej Caroline,

   Maxi Cosi Pearl er klart den fremadvendte stol i 9-18 kg. klassen som jeg helst vil anbefale. Vi har den selv (og en Duo Plus), men det er denne vi synes bedst om. Den er også højere i ryggen, hvilket gør, at sønnik kan vokse 3-5 cm. endnu før den bliver for lille, mens hans Duo Plus allerede er blevet for lille.

   Pearl har også en god soveposition og synes den er bedre end de andre to.

   Duo Plus anvender ikke base, men har isofix direkte under stolen. Safefix Plus har også isofix direkte på stolen. Det er kun til Pearl, at du skal bruge en base.

   Det lyder lidt træls med den base. Hvor gammel er den? For hvis den kunne virke igen, er jeg ikke i tvivl om, at i skal købe en Pearl.

   Hvis basen ikke kan komme til at virke, er det nok Duo Plus som jeg hælder mest til.

   Mvh

 8. Jeg har lige købt den nye 2waypearl til min søn som er 3 mdr. og nu er jeg kommet i tvivl da der jo ikke er lavet test på den endnu. Han ligger pt i sleeperen fra Römer som vi er meget glade for, men han er en lang dreng og fylder den efterhånden godt ud. Så om en mdr eller mindre må vi skifte. Jeg er i tvivl om han på det tidspunkt er for lille til at sidde i 2waypearl. Vi har en BMW 5 serie stationcar og fandt ud af at besafe med isofix var for skrå til vores bil. Nu er mit spørgsmål så om det er bedre at vælge Römer dualfix eller vi skal beholde den nye 2waypearl eller vælge en helt anden? Det er et must det er en autostol med isofix. Pris er underordnet så længe vores søn sidder godt og det er en sikker stol. Mvh Cathrine

  1. Hej Cathrine,

   Ja så er han nok lige lille nok – det samme med en Dualfix. Han skal helst op og være 6 mdr. før han kommer over i en anden stol.

   Er det fordi i gerne vil vende ham fremad når han blive større eller hvorfor overvejer i en som kan vendes i stedet for en 100% bagudvendt?

   Der er fx. den nye Besafe Plus, som er en rigtig god bagudvendt stol, der har bestået plus testen og således blandt de bedste autostole på markedet.

   Mvh

  2. Cathrine

   det her er en I-Size autostol. Den er således godkendt fra en vis højde som er 67 cm. Men børn er jo meget forskellige, således også i overkropslængde

   det er bare at sætte ham i stolen og spænde selen. Hvis den starter lige ud for hans skuldre – ikke langt over. Så passer han størrelsesmæssigt i den.

   Men da det er en ren isofix stol og den Besafe du har afprøvet bilen også havde isofix, så kan du forvente at også denne stol pt. er meget stejl i netop din bil til ham. Besfaen kan du endda regulere lidt i hældningen. Det kan du ikke med denne her. her er det udelukkende placeringen af isofixsystemet i bilen og bagsædernes hælning som afgører hvordan stolen står i bilen. I så fald så kan du muligvis få en fornuftig hældning ved at sætte Pearl i hvileposition. men det er ikke sikkert. I så fald bør du vente med at bruge den.

   det er ofte sådan at de selemonterede giver en bedre hældning.

   jeg vil ikke bare anbefale dig nogle i flæng. de skal afprøves for at sikre siddeposition for barnet, pasning til autostolen og jeres plads foran.

 9. Vi bruger denne stol nu – og er rigtig tilfredse med den.
  Vores datter begyndte at bruge den da hun var ca 11 måneder – hun sidder rigtig godt i den.

  Er især vild med systemet der styrer selerne.
  Dejlig nemt at man bare skal lægge låsen ned – synes dog lidt tit at selerne sætter sig i klemme inde bagved – så skal man lige trække til for at få dem løs.

  Sovepositionen er nem at komme til – så hun vågner ikke hvis hun er faldet i søvn i stolen. 🙂
  Kan klart anbefales til andre 🙂

 10. Vi bruger denne stol nu – og er rigtig tilfredse med den.
  Vores datter begyndte at bruge den da hun var ca 11 måneder – hun sidder rigtig godt i den.

  Er især vild med systemet der styrer selerne.
  Dejlig nemt at man bare skal lægge låsen ned langs sædet – synes dog lidt tit at selerne sætter sig i klemme inde bagved – så skal man lige trække til for at få dem løs.

  Sovepositionen er nem at komme til – så hun vågner ikke hvis hun er faldet i søvn i stolen. 🙂
  Kan klart anbefales til andre 🙂

 11. Vores datter vejer 9 kg (ca) og lige blevet 9 måneder 🙂 Men er hun klar til at sidde i den nu? eller skal hun veje mere? og kan man tage den med i andre biler uden isofix beslaget? altså kan den spændes fast med sele? Eller skal man have det hele med over i andre biler? Det var jo super smart med babystolen 0-13 kg for den kunne spændes fast med sele på korte ture i andre biler

  1. Hej Maia,

   Det er for tidligt. Jeg vil lade hende sidde i babystolen til hoved går op til kanten. Vores dreng sad selv i babystolen til han var 14½ mdr. – så er jeres pige og en bette en, så lad hende endelig side i den lang tid endnu.

   Du kan kun bruge Pearl med base og derfor skal du flytte det hele, hvis den skal over i en anden bil. Det er heldigvis nemt og tager ikke mange sekunder, at flytte stolen og basen.

   Mvh

 12. Hej Lena
  Russins tak for svar, jeg bil helt silket have en bagudvendte stol til min datter, en macau kan passe vores bil, da vi ikke har isofix. Hvad har du 12 stks af? Maxway eller andre stole? Min datter er vejer kun 7 kg, kan hun bruge maxway?

  Tak

  Kg

  1. Hej

   Jeg har 12 styks bagudvendte autostole hvoraf en af dem er Maxway
   Britax:
   Hiway – fra ca 4 måneder
   Two Way Elite -fra 9 kg
   Multi-Tech – fra 9 kg
   Maxway – fra 9 kg
   Maxfix (fra ca 15.3.) fra fødslen

   Maxi Cosi Mobi – fra 9 kg

   Besafe Izi Kid – fra ca 6 måneder
   Besafe izi Kid isofix – fra ca 6 måneder

   Akta Graco Duologic 2/KISS – fra fødslen

   Axkid Kidzofix til isofix og sikkerhedssele- fra 9 kg

   Klippan Triofix isofix og sikkerhedssele – fra 9 kg

   Fair G /Bimbofix isofix – fra fødslen

 13. Hej Kristian

  Du skriver at bagudvendte autostole er sikre end fremadvendte, tak for denne Info. Du siger også du selv bruger Pearl stolen, er den kun bagudvendte, eller kan man altid bruge den sådan?
  Er nemlig lidt forvirret. Jeg vil have en britax max Way, men min datter vejer 7kg nu, er det tilladt at have hende i en britax max Way?

  Tak på forhånd

  Mvh
  Sharon

  1. Hej Sharon,

   Det er den gamle med “skomagerens børn”… Bagudvendt er det sikreste, men Pearl kan ikke vendes bagudvendt. Det er en alm. fremadvendt autostol.

   Max Way er en god stol den vil i kunne anvende om ganske kort tid. Den er god nok fra 9 kg., men da hun sidder bagudvendt, er det ikke så risikabelt, at sætte hende over i den før hun vejer de 9 kg. Kan hun være i jeres babystol indtil hun vejer 9kg. vil det være det mest optimale.

   1. Hej kristian

    Mange Tak for svar. Max Way er ret dyrt, kan du anbefale en anden god bagudvendte autostole?

    Tak

    1. Hvis du tager brugstiden i betragtning er den ikke så dyr. De fleste bagudvendte autostol kan anvendes i længere tid på både højde og vægt end mange fremadvendte.

     Et billigere alternativ til Maxway er dens forgænger: Britax Hiway 2 som er godkendt fra 0 kg/sidde selv. brugstiden er en smule kortere men stadig ret god..

     Det anbefales altid at se en autostol og få den afprøvet i egen bil inden køb. det gælder uanset om den vender den ene eller den anden vej.

  2. Hej,

   Du er nødt til at tage pladsen i bilen med i betragtning. der findes en hel del forskellige bagudvendte autostole på markedet.

   Mange mener.. eller rettere tror… at det er meget nemmere med en fremadvendt autostol. Men det er fuldstændigt fejlagtigt. Der vil være mange af de samme udfordringer som med bagudvendte – også pladsen i bilen. Du skal regne med at et barn vil ryge fremad med op til 55 cm målt fra panden, hvis du bare bremser hårdt op. Og værre er det hvis stolen ikke r korrekt monteret og/eller barnet ikke er korrekt spændt fast. Særligt det sidste er en meget hyppig fejl. Rigtig mange ruller forsædet tilbage så de får den plads de har brug for foran – for en hel dels vedkommende er det for langt tilbage . Der er altså risiko for at barnet slår hovedet imod forsædet ganske hårdt. det kan resultere i hovedskader, ansigtsskader og nakkeskader (kompressionsskader). Med en bagudvendt autostol opstår dette ikke fordi autostolen vender modsat. Pladsbehovet vurderes ikke godt nok i tests for de fremadvendte stole. Det vurderes faktisk slet ikke. Kun på bagudvendte stole og udelukkende baseret på komforten foran.

   Hvad der passer bedst afhænger af bilen. Det afhænger af bilen pga monteringen, og pga dens størrelse samt indretning og passagerkabinestørrelse. Nogle små biler er faktisk mere rummelige end store biler. Andre er ikke særlig rummelige. Størrelsen på bilen er underordnet. Så afhænger det af barnet som skal kunne spændes forsvarligt fast i dem og forældrene som skal sidde foran.

   Vidste du at jeg har 12 styks af dem stående til afprøvning?

   Du kan kigge ind her og læse videre om dem.

   http://www.sikkerautostol.dk

  3. Maxway er fra 9 kg. Hvis du venter lidt endnu – omkring 2 uger så skulle Maxfix være her. Den er fra fødslen og monteres med isofix

 14. Hej
  Hvad er det der gør, at den ikke får fuld stjerner under kemikalier? Kan der være TCEP i, da den er testet før år 2011?
  Håber I kan hjælpe.

  1. Hej Christel,

   Det var faktisk godt du skrev – havde ikke set at min test update havde ændret opsætningen på undersiderne.

   Det er kun i 2011+2012 testen, at der er undersøgt for kemikalier og derfor er Pearl ikke testet for kemikalier og stjernerne er resultatet af komfort testen.

   Vi har selv Pearl stolen og er super glade for den.

   Mht. testen, så får jeg lige rettet det på tirsdag, så der igen står de rigtige oplysninger.

   1. Hej,
    Først tak for en super side og god hjælp til dette univers af autostole…

    Så spørgsmålet:
    Følger denne base når man bare køber stolen med eller SKAL man købe “familyFix” ved siden af stolen, hvis man vil bruge isofix (dvs. skal man lægge ca. 1000 kr oveni prisen, hvis man vil bruge isofix?)

    På forhånd tak.
    Helene

    1. Hej Helene,

     Stolen kan KUN monteres med basen, så du skal ud og købe basen, hvis du vil have en Pearl.

     Normalt køber man Pebble stolen først (0-13 kg) og base hertil, da den kan bruges til Pearl – sådan vi selv gjorde det.

     Mvh

 15. Vi har denne til vores søn. Vi er så glade for den – den er nem at indstille i selerne og skønt med de mange forskellige niveauer man kan lægge stolen ned i – hvis de fx skal sove. Kan kun anbefale den!

 16. Vi bruger denne stol til vores dreng lige nu og han sidder bare rigtig godt i den. Der er god plads og man føler virkelig han er spændt godt fast.

  Stolen kan gøres større idet man kan flytte på hovedbeskyttelsen og så kan man faktisk bruge stolen i lang tid. En ret god funktion, som vi ikke var opmærksom på i starten.

  En anden god tid er den måde, hvorpå man udløser selerne. Man skal ikke stå og holde en knap nede og rykke på samme tid. Man spænder op, ligger låsen ned og så kan man løsne selen. Det er virkelig nemt og lige til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.