Autostol.dk

Fra bloggen

Maxi Cosi Rodifix AirProtect

Maxi cosi rodifix AP

Rodifix AirProtect er en autostol for børn i alderen ca. 3½ til 12 år (15-36 kg). Rodifix AirProtect minder meget om autostolen Rodifix, hvor den største forskel på de to autostole er, at AirProtect har mere luft i hovedbeskyttelsen, samt en lidt bedre sidebeskyttelse.

Rodifix AirProtect har, ligesom Rodifix en meget høj sikkerhed, både i frontal og sidekollisionsbeskyttelse. I 2016 fik Rodifix AirProtect et testresultat på 72 % i autostoltesten, som gør at den ligger i top for testresultater i 15-36 kg klassen.

Rodifix AirProtect har en god hvileposition, der gør det muligt for barnet at sove under køreturen. Hovedstøtten er designet til at give den bedst mulige komfort og kan hæves efterhånden som barnet vokser. Hovedstøtten er nem at justere, som gøres med et håndtag øverst på autostolen.

Rodifix AirProtect er en fleksibel autostol, der kan monteres med bilens Isofix eller bilens 3-punktssele. Det gør det muligt at montere autostolen i de fleste biler, og gør at du nemt kan flytte autostolen mellem forskellige biler. I autostoltesten fik Rodifix AirProtect blandt andet 5 ud af 5 stjerner for brugervenlighed.

Barnet spændes i autostolen fast med bilens 3-punktssele, som det er kendt for denne aldersklasse. Autostolen anvender ”Easy Glide” systemet, der gør det nemmere at sætte selen rigtigt fast i autostolen. Det giver en mindre risiko for fejlmontering af selen, og gør det til en mere sikker autostol.

Jeg har selv valgt Maxi Cosi Rodifix til min søn og er fuld tilfreds med stolen. Indtilvidere lever den op til mine forventninger og min søn sidder godt i den.

Stolen får således mine varmeste anbefalinger.

ADAC test resultat for Maxi Cosi Rodifix AirProtect

Bedømmelse Sikkerhed Bruger-venlighed Ergonomi Kemikalier Rengøring / Finish
72 ★★★★ ★★★★★ ★★★★ ★★★★★ ★★★★

Klik her for at se den fulde testoversigt fra ADAC (FDM’s tyske søsterklub)

30 kommentarer

 1. Hvordan er sikkerheden i Rodifix hvis den anvendes uden isofix sammenlignet med modeller som er lavet primært til selebrug ex rodi XP.

  Vi er i den situation med 3 børn at ældste mand på 5-6 år kommer til nogle gange at sidde på passagersædet hvor vi ikke har isofix desværre…

  Eller skal vi overveje en helt ny stol?
  mvh

 2. Vi har oplevet problemer med hvilepositionen på denne stol. Den første stol vi havde, hoppede ud i hvileposition ved den mindste berøring og var svær at få tilbage i oprejst position. Den fik vi byttet, da der måtte være tale om en fejl.
  Den nye stol vi har fået har også problemer med hvilepositionen. Den hopper endda ud i hvileposition, uden nogen er i nærheden af den. Jeg arbejder p.t. på at returnere stolen og få pengene retur, så jeg vil absolut ikke anbefale denne stol. Det er ærgerligt, for udover bøvlet med hvilepositionen, er det en super fin stol. Men det er simpelthen for stort et irritationsmoment at skulle sætte stolen “på plads”, hver gang vi skal ud og køre. Desuden kan jeg ikke lade være med at tænke på, at hvis ikke Maxi avisindlæg har styr på denne mekanisme, hvilke andre ting er der så heller ikke styr på? :-/

 3. Hej Kristian,

  Vi er i færd med at udskifte vores Renault Grand Scenic III til en (måske) Grand Scenic IV, og har konstatere at den er noget smallere. Hidtil har vi været i stand til at have 2 stole og en voksen på bagsædet uden problemer, men det kan vi ikke i den ny model med de stole vi har. Vi har 2 stk Cybex Pallas 2-fix.

  Så spørgsmålet går på om vi kan få andre stole til vores tvillinger på 5 (18/19kg 108/112 cm) som har samme sikkerhed, men fylder mindre end Pallas 2-fix. Alternativt skal vi op i en større bil, og det er alt andet lige noget dyrere.

  Mvh
  Peter

  1. Hej Peter,

   Tja.. De flyder lidt pga. deres sidebeskyttelse, men det gør de fleste stole. Et bud kunne være Rodifix, da siderne ikke er helt så faste og den er lidt smallere end andre.

   Så hvis ikke sådan to kan være der, så tror jeg desværre ikke i kan være i bilen.

   Mvh

 4. Hej Kristian

  Vi tog i dag ind og prøvede Rodifix Airprotect i Ønskebørn, hvor de havde et autosæde stående, hvor stolen kunne monteres. Vi fik et ret dårligt indtryk af funktionaliteten med at lægge sædet i hvileposition. Den var meget svær at lægge ned, hvis den samtidig var monteret med isofix (både for os og ekspedienten). Er din erfaring også, at den er vanskelig at lægge ned?

  Mvh. Stine

  1. Hej Stine,

   Nej slet ikke. Vi bruger det 4-6 gange om måneden og vi har aldrig problemer med det.

   Det er bare at tage fat i de to håndtag og trække ud – og så hopper den frem i hvileposition.

   Mvh

 5. Hej Kristian
  Jeg kan ikke gennemskue hvilken iso-fix base man skal have til denne Rodifix model?
  Er der nogen anden fordel ved basen, andet end man ikke behøver spænde stolen fast når barnet ikke sidder i den?
  Kan stolen stadig lægges ned i hvileposition, selvom der ikke bruges base?
  Og sidste ting, er det korrekt at man kan skille den øverste del/ryglænet fra stolen så barnet kun sidder på sædet?
  Tak for svar og tak for en super god side! 🙂
  Vh Lærke

 6. Hej
  Leder efter en man stol til min mellemste da vi ikke har en stor bil men tre børn der alligevel skal klemmes sammen på bagsædet og den yngste sidder også i autostolen. Den ældste er fritaget.
  Ved du hvor bred denne stol er ? Synes jeg har svært ved at finde mål på den.

 7. Hej
  Vi har 2 drenge fra marts 2015 og marts 2016 – og 2 store drenge på 13 og 21 år 🙂 Pt sidder de 2 små i hver sin Besafe model – men ham fra marts 2016 er en stor dreng (1meter og 17,4 kg), så han skal snart i en ny stol (15-36 kilos stol). Vores udfordring er vi har en Dacia Lodgy (2016 model), hvor vi skal kunne komme om på det bagerste sæde også – så autostolene skal stå bagved førersædet og i midten på bagsædet. Lillebror vil komme til at sidde i vores Besafe iZi Modular – hvilken stol vil der være plads til storebror??? Er der nogen som ikke fylder så meget??
  Er det okay at sætte 15-36 kilos stolen på den midterste plads???? Vi har isofix på alle pladser
  Mvh. Lissi

  1. Hej Lissi,

   De store 15-36 kg stole fylder næsten det samme, men nogle har ikke helt SÅ store puder på siden. Rodifix er en af de smallere stole, men meget mindre får i det ikke.

   Der er intet i vejen for, at sætte en stol i midten.

   Min bekymring er, at han ikke forstå vigtigheden af, at sidde korrekt/pænt i en 15-36 kg stol når han ikke er ældre. Jeg ville vælge en stol med 5-punktsele indtil 25 kg, da jeg ikke tror han er gammel nok til at klare “friheden”.

   Mvh

 8. Hej Kristian
  Vi kan simpelthen ikke finde ud af, hvilken autostol vi skal købe til vores ældste søn, nu den lille gerne skulle overtage den, han sidder i nu.
  Vores ældste søn er 3 1/2 år men vejer kun 12 kilo og er kun 92 cm høj. Lige nu sidder han i en Maxi cosi axissfix, og den er vi meget glade for.
  Jeg synes simpelthen ikke, vi kan finde en ordentlig stol til hans alder og vægt. Kan du hjælpe os?
  Han vejer jo slet ikke nok til at komme i en autostol, hvor man blot skal bruges bilens 3-punktssele, selvom det umiddelbart er den klasse, der kommer efter den han sidder i nu.
  Er der slet ikke nogle af Isize stolene, der går længere op end 105cm?
  Jeg synes udvalget er så ringe, at vi lige nu overvejer at købe en til axissfix til den mindste, og så lade den ældste blive siddende i hans axissfix. Men det er umiddelbart en lidt dyr og kortsigtet løsning, da jeg ikke tror, at den ældste kommer op på 15kg, før han alligevel skal ud af axissfix’en pga. højden, og så har vi bare problemet igen.
  Håber du kan finde en god stol til os 🙂
  Mvh.
  Luise

  1. Hej Luise,

   Ikke lige pt. Der går i-size kun til 105. Men de arbejder på nye i-size stole i næste klasse, men de vil stadig have udgangspunkt i noget der minder om 15-36 kg. Så han vil heller ikke kunne sidde i sådan en.

   I kan måske overveje en 9-36 kg. stol, hvor han kan bruge den som 15-36 kg stol når han bliver større. Men de er typisk med mavepude eller også har de ikke så godt et test resultat.

   Så i har ikke SÅ mange muligheder og i skal finde ud af om det så skal være en af de andre stole eller i vil have to stole – selvom det er så kort tid.

   Mvh

 9. Hej – synes jeg har skrevet for en måneds tid siden men kan ikke finde indlægget så prøver igen – I forkortet version. Vi skal bruge en stol til bil med isofix til korte ture. Har bagudvendte I bilen vi bruger til lange ture. Jeg ville helst have haft 5pkt sele men kunne jeg ikke finde da jeg købte de første stole til fremadvendt så valgte rodifix på din anbefaling 🙂 Men nu var jeg så tilfældigvis på side fra new Zealand og så til min overraskelse at DE har stole med 5pkt seler til højere alder (kan desværre ikke finde stolene igen – mener det var Römer og maxi cosi der blev fremhævet der hvor jeg læste). Kan det passé at der tilbydes 5pkt stole (det er til 5 årig) I New Zealand som ikke sælges I DK? Det blev fremhævet som havende større sikkerhed – hvad er din holdning? Jeg tænker de bliver bedre fikseret. Så vil lige høre – ellers må vi købe endnu en rodifix.

  Mvh. Christina

  1. Hej Christina,

   Det er korrekt at de i Australien og New Zealand har autostole med 5-punktsele til de større børn. Herhjemme har vi kun denne her med 5 punktsele til 25 kg.

   Jeg kan faktisk ikke huske, hvad årsagen er til, at de kan lave dem dernede, men ikke her. Men det kan sagtens være noget med den måde vi tester stolene på i EU og vores godkendelser i forhold til dem dernede.

   Mvh

 10. Hej Kristian,

  Vores søn er lige blevet 2 år, men er høj af sin alder, han er vel godt 1m og vejer 14-15 kg. Han sidder i en Maxi Cosy AxissFix nu, og den går op til 105 cm, men han er ved at være for stor til den!

  Vi har været rigtig glade for Maxi Cosy, og har derfor kigget på Rodifix Airprotect. Men ved ikke om han er gammel nok til at sidde med bilens tre punkts sele?? Jeg synes det er virkelig svært når han kun er 2 og stolene hedder fra 4 år! Er der andre stole du kan anbefale, eller vil Rodifix Airprotect være fin til en stor knægt på 2 år??

  Mvh Solvej

  1. Hej Solvej,

   Alderen er kun vejledende.. Men jeg vil nok stadig synes, at han er lige lille nok til, at sidde i en 15-36 kg stol.

   Han skal helst veje mindst 15 kg og så være lidt ældre før han forstår, at han skal sidde korrekt.

   Det er faktisk bedre, at købe en stol, der er testet dårligere, som fx Römer Advansafix 3 og så sætte ham i den med 5-punktsele end sætte ham i en meget sikker 15-36 kg. stol, hvor han så ikke sidder korrekt med selen.

   Mvh

 11. Kære Kristian

  Min søn er 3,5 år og vejer pt. omkring 15,5-16 kg og er ca. 104-105 cm høj. Jeg synes derfor, at hans two-way pearl autostol er ved at være lidt for lille til ham – især med henblik på hans højde. Vil det være en god idé at flytte ham nu til rodifix’en?

  Vh, Tina

 12. Hej Kristian,

  Vores søn sidder i en 2way pearl nu. Han bliver 3 år til juli, og han vejer allerede nu 15 kg.
  Til juni bliver lillebror 9 mdr., og får brug for en større autostol. Han sidder i en “babystol” nu.
  Vi har talt med en, som anbefaler at vi køber en rodifix til den store, og lader lillebror overtage 2way pearl. Jeg er betænkelig ved at lade en 3-årig sidde i en rodifix, fordi der står at det er fra 4 år.
  Må jeg ikke få din vurdering?

  Hilsen Jannie

  1. Hej Jannie,

   Det kommer meget an på, hvordan jeres søn er og om han vil kunne forstå, at han skal sidde korrekt med selen og korrekt i stolen. For det er meget vigtigt med næste størrelse stol, da der er meget mere “frihed” til ham.

   Men alderen på 4 år er kun en rettesnor. Der kan sagtens være børn, der kan sidde i den før.

   Hvilken stol har i til lillebror? For det kan jo sagtens være, at han kan sidde længere tid i babystolen?
   Så jeg synes i skal se tiden han og så vente med at flytte lillebror til han er 12-13 mdr. (medmindre han er stor) og så er den store blevet lidt ældre og vil bedre kunne forstå, at han skal sidde rigtigt i 15-36 kg. stolen.

   Mvh

   1. Tak for svaret.
    Vi har en Cybex til lillebror, og jeg vil holde ham i den så længe, jeg kan. Desværre har vi store børn, så det bliver nok ikke så længe, som jeg gerne ville, men jeg krydser fingre 🙂

    vh Jannie

 13. Hej Kristian,

  Jeg har kig på denne Rodifix og på Cybex Solution X(2)-Fix. Udover lidt “detaljer” omkring stjerner til rengøring og kemikalier, hvori består forskellen så? Ellers måske allermest relevant, hvilken en vil du anbefale?

  I dag har vi en 2wayPearl.

  På forhånd mange tak. Tak for en skøn side!!!

  1. Hej Sofie,

   Den store forskel er i hvilepositionen. Den synes jeg er meget bedre i rodifix, da det er hele sædet du vipper tilbage og ikke kun hovedet (som på Cybex).

   Rodifix er ikke så kompakt og lidt mere åben i siderne, men ellers er der ikke den store forskel.

   Mvh

 14. Hej Kristian,
  Har denne eller en af Römer Kidfix modellerne mulighed for at fastsættes med enten isofix eller sele? Til hvis bedsteforældre skal låne stolen.
  Og er det korrekt forstået at XP sict har en 4-punkts sele (i stedet for 3 punkts)?
  Pft, Tina

 15. Hej Kristian

  Jeg overvejer denne eller en anden udgave af Rodien – ved du hvilken af dem, der er smallest?

  Jeg har fået at vide, at det ikke er så vigtigt at købe denne type stol fra ny af, da barnet bruger bilens seler, og det er dem, der er “kritiske”. Men jeg kan ikke finde information der be- eller afkræfter dette, kan du hjælpe? ?

  Endelig vil jeg høre om der er begrænsning på hvor lang tid et barn må sidde i en autostol, hvor stolens sele benyttes? Jeg gar en britax twoway elite, som kan bruges både som autostol og selepude og er i tvivl om jeg SKAL bruge bilens sele, når børnene vejer 20 og 22 kg – eller om de fortsat må bruge stolens seler? ?

  Mvh. Tina

  1. Hej Tina,

   Den gamle rodi er lidt smallere end den nye, men ikke meget og kun fordi sidepuderne kan presses lidt sammen.

   Producenterne siger stadig at stolene kun holder 7-9 år, så den skal ikke være alt for gammel.

   Det kommer an på de kilo stolen ee godkendt til. Two way elite we godkendt til 25 kg og herefter skal barnet sidde fast med bilens sele.

   Mvh

 16. Hej Kristian

  Er der nogen væsentlig forskel på Rodifix modellen og Rodifix Airprotect ift komfort/funktion?
  Den sidste er vel egentlig nyere og aktuelt også lidt billigere end den ældre model.

  mvh
  Tobias

  1. Hej Tobias,

   Nej det er der ikke.

   Der er kommer lidt mere “luft” i siderne og de er gjort mere faste.

   Dette da mange ikke troede den gamle model var sikker med de “løse” sider. Men det er den.

   Mvh

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.