Autostol.dk

Fra bloggen

Recaro Monza Nova IS Seatfix

RECARO Monza Nova IS Seatfix

Med Recaro Monza Nova IS Seatfix har Recaro taget et stort skridt i den rigtige retning mht. sikkerheden og testresultaterne for en autostol. Monza Nova IS Seatfix er således testet bedre en Cybex og er fuld ud på niveau med de andre stole med mavepude i 9-36 kg. klassen.

Stolen kan bruges fra 9-36 kg, hvor barnet i den første perioden fra 9-18 kg. skal anvende mavepuden. Herefter sidder barnet fast med bilens 3-punktsele. Autostolen har hele 11 indstillingsmuligheder, hvorfor du nemt kan finde en indstilling, som passer til højden på dit barn.

Monza Nova IS Seatfix kan monteres med både isofix og sele, hvilket gør den fleksible og øger mulighederne for, at den passer i din bil.

Som noget helt specielt er der højtalere i stolen, hvilket giver barnet mulighed for, at sætte en ipod, mp3-afspiller eller en tablet til, så de får bedre musikoplevelse.

Derudover har stolen sidebeskyttelse, som efterhånden er blevet standard på alle nye autostole, og luftkøling’s system, som skulle sikre, at stolen ikke bliver så varm.

ADAC test resultat for Recaro Monza Nova IS Seatfix

Bedømmelse Sikkerhed Brugervenlighed og ergonomi Kemikalier Rengøring / Finish
74 ★★★★ ★★★★ ★★★★★ ★★★★

Klik her for at se den fulde testoversigt fra ADAC (FDM’s tyske søsterklub)

52 kommentarer

 1. Vi har netop købt denne autostol, men er lidt i tvivl om vores pige på knap 10 måneder og 10kg er stor nok til den.

  Hvor meget afstand må der være fra hendes skuldre og op til underkanten af nakkestøtten? Syns jeg har set en “fingerregl” på andre stole at man skal kunne sætte to fingre ind mellem skuldre og nakkestøtte.

  Vi har købt den på nettet da vi har relativt langt til nærmeste forhandler, så vi har desværre ikke fået nogen vejledning fra sælger

  1. Hej Kim

   Hun er nok lige lille nok – kan hun ikke stadig være i 0-13 kg. stolen? For så vil jeg sætte hende i den et stykke tid endnu.

   Men jo, det er en god regel og sådan, at jeg vil mene hun helst skal sidde i den.

   Mvh

 2. Hej,

  Min datter klikker sig ud af sin rømer 0-13kg fem punktssele – jeg har kigget på recaro monza nova is, men kan se at nogle børn kan vride sig under puden og det er jeg bestemt bange for at min udbryder ‘konge’ vil gøre. Så hvad vil du anbefale til en slank pige på 11 kg.

  1. Hej Maiken,

   Det var da utroligt. Hun må være meget stærk siden hun kan klikke sig ud? Er det en ældre model?
   Har i haft hende i andre stole og kan hun også gøre det her?

   Men ja, det er rigtigt, at nogle børn kan komme ud af mavepudestolene, så jeg vil nok anbefale en 5-punktssele til hende.

   Mvh

 3. Hej Kristian.

  Mig og Kæresten skal hen at købe en større auto stol. vi har kigger lidt på den her og så Cybex Pallas M-FIX.
  Vi er lidt i tvivl hvad for en det skal være. Alle de ekstra indstillinger som Cybex har, ved du om det er noget der holder og ikke går nemt i stykker? Og kender du noget til deres service politik hvis nu varen går i stykker? Lige nu har vi en Recaro privia og der har vi både fået byttet iso-fix og stol uden problemer.

  Men vi vil gerne høre lidt om din mening/erfaring om de 2 stole og hvis der er en 3. du syns der er bedre.

  Mvh

  1. Hej Martin,

   Godt spørgsmål…. Normalt går autostolene ikke så meget i stykker, som i har oplevet og derfor ikke noget jeg plejer, at have med i mine overvejelser.

   Men hvis tingene går i stykker pga. fejl ol. fra produktionen, så får man det lavet eller nyt – alt efter hvad det er.

   Det vil jeg se på i de to stole er hvilepositionen når de står i jeres bil. For det er noget i vil få glæde af og det er vigtigt, at det er som det skal være i bilen.

   Alle de andre “smarte” ting har ikke den store betydning.

   Mvh

 4. Hejsa.
  Vi har denne stol. Vores søn er 2,3 år, vejer 15 kg og er ca 86 cm. Han bliver tit sur når puden skal på, så jeg vil lige høre, hvornår vi kan bruge selen uden puden? Jeg har nu set flere steder at der står at når han vejer 15/18 kg kan han sidde uden puden, men hvad betyder det? Kommer det an på højde? Vi prøvede her for nylig at sætte ham uden puden, men synes han sidder uroligt, og måske kan han smutte ud af selen?
  På forhånd tak!
  Mvh Lene.

  1. Hej Lene,

   Når han vejer 15 kg vil det være lovligt og grunden til jeg skriver 15/18 kg er, at ved nogle af mavepude stolene er det ved 15 kg og andre er der ved 18 kg.

   Jeg vil dog mene han er for ung til at sidde med bilens 3-punktsele. For den virker korrekt skal han sidde helt rigtigt og det kan være svært at forstå i den alder.

   Mvh

 5. Hvilken isofix base hører til denne stol ? Syntes ikke jeg kan finde det nogen steder eller e´r den indbygget i stolen ?

  Mvh Simone

 6. Jeg giver 2 stjerner grundet, at barnet sidder og kan slet ikke lege/se en bog, da mavepuden sidder i vejen. Og så kan vores dreng på 1 år skubbe mavepuden lidt fremad og glide ned, han synes det er sjovt, men vi er bekymrede, for det betyder, at vi skal stoppe mange gange under kørsel og rette det. Vi har monteret det korrekt og spændt selen efter vejledningen.

 7. Hej…
  Vi overvejer nye stole til vores børn. En på 4,5 år, 18 kg og 110 cm. Og en på knap 2 år, ca 10 kg og 85 cm.
  Vi vil gerne have isofix stole og stole der matcher hinanden.
  Derfor overvejer vi denne til den lille og tilsvarende stol bare uden mavepuden til den store.
  Vi har nu en maxi cosi uden isofix og en Nania til den store. Og Besafe fremad vendt til den lille. (Vi har to biler og vil kun skifte stole i den ene som vi kører mest i)
  Er lidt i tvivl ang stolen med mavepude, sidder de lige så godt og er den lige så sikker som 5 punkts selen. Kan også se du tidligere har skrevet at, de ikke vil sidde med mavepuden, når de er vant til at sidde uden og er hun vi virkeligheden for lille til denne stol, selv om der står fra 9 kg..?

  1. Hej Tanja,

   De siger jo, at komforten er fin og autostol testen viser, at mavepuden skulle være sikker nok. Så det er lidt en smagssag om man er til det ene eller anden.

   Flere forældre har oplyst, at de har haft svært ved, at skifte fra 5-punktsele til mavepude, så det er kun ud fra deres erfaringer at jeg ved det. Har aldrig selv haft mavepude stole, så har ikke prøvet det med mine egne børn.

   Tja.. stolen må bruges fra 9 kg. Jeg synes bare åbningen er så stor, at de helt små sidder alt for løst. Men det kan godt være, at fordi hun er så lang, at det hjælper på det.

   Mvh

 8. Hej Kristian.

  Tak for en supergod side 🙂

  Vi har en datter på 7 mdr og 9,5 kg og en datter på 2,7 år, 93 cm og 14,3 kg.
  Den yngste sidder ikke længere godt i babystolen og så var tanken at hun skal overtage storesøsters stol (britax dualfix) og storesøster så skal ha en ny.
  Her er så spørgsmålet: hvilken stol skal vi vælge til hende? Vi har prøvet en 9-36 kg stol med mavepude (cybex pallas), men puden er ikke det store hit hos hende. Vi har også prøvet en britax advansafix. Den sad hun godt i, men hild da op en masse der skal gøres for at sætte den fast i bilen……
  Kan vi sætte hende i en 15-36 kg stol?
  Eller ved du om det kan føles anderledes at sidde i denne recaro stol end cybex?

  Håber du kan hjælp to forvirrede forældre. 😉

  Hvis Piia

  1. Hej Piia,

   God ide, at sætte lillesøster i en dualfix og så bruge den bagudvendt. Det er så dejligt, at høre!

   Jeg tror ikke i vil få hende til at sidde i en stol med mavepude når først hun har haft friheden med 5-punktsele.

   Jeg har slet ikke haft fingerne i en advansafix – afventer lige til, at den har været med i autostol testen (hvilket jeg håber den er her i maj). Er der mere end blot isofix og TT? For når det først er monteret, er det jo ikke tit man har stolen ude.

   Der findes andre 9-36 kg – fx https://autostol.dk/model/romer-evolva-1-2-3-plus/ eller https://autostol.dk/model/romer-evolva-1-2-3 eller https://autostol.dk/model/britax-two-way-elite/ – men ingen af dem har været med i autostol testen.

   I kan ikke sætte hende i en 15-36 kg stol før hun vejer 15 kg.

   Så er det ikke muligt, at have lillesøster i babystolen et stykke tid endnu? Hun er jo faktisk ikke så gammel, så medmindre i har købt en 0-9 kg. stol, så burde der være plads til hende (selvom hun ser “klemt” ud).

   Mvh

 9. Hej Kristian. Nu følger jeg nøje med o bedømmelserne osv mht autostol ene. Har en søn på 9 mdr og tænker på, at investerer i en autostol der går fra de 9-36 kg. Har haft øje på Cybex pallas 2 fix, Cybex pallas m fix og ydermere Recaro monza nova is. Hvad ville være anbefalelsesværdigt?

  Mvh Sedat

 10. Hej,

  Tak for en rigtig god side.

  Jeg overvejer at købe denne stol til min søn, som er 17 mdr. og vejer ca. 11kg.
  Den skal kun bruges af bedsteforældre 1 gang hver 1-2 mdr.
  Han virker for lang i den bagudvendte babystol, men måske han er for lille til Recaro’en her? Han er nemlig ikke så rund i det?

  Vil du anbefale at vente og bruge den lille, selvom han sidder med bøjede ben?

  Jeg har fundet en hjemmeside, der forhandler dem til 1600kr – kan de af og til fås billigere?

  På forhånd tak 🙂

 11. Vi har købt denne stol, til bedsteforældrnes bil. Vores søn på 12,5 kg og ca 94 cm høj (altså pæn slank) men mine forældre synes det er svært at få puden til at sidde rigtigt under “håndtagende” uden at mase hans ben. og der er jo aligevel langt til 18 kg. Men Niece som også er bruger af denne er ca 9,5 kg 1 år og sidder egentlig rigtig god i stolen, men stadig er det ved at være lidt et problem med lårne. kan man gøre noget for at ændre pladsen til lårne.

  1. Hej Trine,

   Ikke som jeg lige huske det – desværre. Men det er noget tid siden jeg sidst har haft stolen i hænderne, så det kan godt være, at i kan gøre noget, men jeg mener altså ikke det er muligt, at ændre på puden på den måde.

   Mvh

 12. Var lidt stor i starten, men vores dreng er glad for den. Plus puden gør, at han ikke kan nå at udløse selen, det kan han i rømer britax stol hos bedsteforældre!! Vi har købt supplerende recaro fodstøtte for han bedre kan hvile i benene på længere ture, lidt ligesom ergonomiforskellen på ikeas højstol og en triptrap

 13. Hej
  Har købt en Recaro Monza Nova IS autostol til min niece for ½ år siden (hun var 1½ år på det tidspunkt og havde rundet de 12 kg.) flere gange oplevede vi, at hun kunne glide lidt ned mellem sæde og puden og det syntes jeg ikke var/er særlig betryggende – har du hørt om lign. oplevelser – og hvad kan vi gøre for det ikke sker igen?? Og nu da den passer fra 9-36 kg. er der så andre måder at justerer på den, end at hæve nakkestøtten og tage sædepuden ud?
  Tak

  1. Hej Rikke,

   Det plejer ikke at være det store problem når barnet kommer over de 12 kg. Dog kommer det an på om i har en lang slank pige eller en bette prop – 12 kg kan være fordelt på mange måder.

   Men det er desværre noget flere oplever på mavepude stolene og der er ikke så meget at gøre – for du kan ikke “stramme” puden som du vil kunne gøre på en med 5-punktsele.

   Nej det er der ikke.

   Mvh

 14. Du skriver barnet skal over ca12 kg for at være sikker på ikke at falde ud???? Der står jo den er fra 9 kg?

  1. Hej Maria,

   Det er fordi der er lavet nogle “rulle tests”, hvor en testdukke falder ud af mavepude stolen. Og derfor er det med, at barnet er så stor så muligt, så der ikke er den risiko.

   Mvh

 15. Hej.

  Ligesom Kristian Falk Nielsen, har vi også svært ved at lure, om, eller hvor mange hvile/ligge positioner stolen har? Vores datter har lige sneget sig op på de 9 kg og passer ikke længere i baby stolen hun har nu. Vi skal en tur til Bornholm, til jul, så det er ret interessant at vide mere om.

  1. Hej Tanya,

   Altså den kan komme en smugle tilbage (som de andre i 9-18 kg klassen) – altså ikke synderlig meget. Og slet ikke hvis du sammenligner med en babystol.

   Hvis hun kun lige er blevet 9 kg (burde hun da sagtens kunne være i babystolen medmindre den kun går til 9 kjg??), er denne stol slet ikke noget for hende. Hun skal op og veje ca 12 kg. før en mavepude stol er komfortabel og der ikke er risiko for, at hun falder ud.

   Mvh

 16. Har lige købt stolen, kan det passe at der ikke er sikkerhedssele i selve stolen og at barnet kun sidderfast med puden ? Og er det samme tilfældet medcybex pallas 2?

  1. Hej Anja,

   Ja det er korrekt. Barnet sidder kun fast med mavepuden. Men mavepuden spænder du jo fast med bilens tre punktsele, så barnet sidder altså fint nok fast :O)

   Og sådan er konceptet for alle mavepude stolene.

   Mvh

 17. Hej Kristian

  Vi har en datter på 2 år og 8 mdr.
  Vi ønsker at købe en super stol, og denne her virker til at være et godt bud.
  Jeg har et enkelt spørgsmål, og muligvis jeg har overset det, men er der hvileposition i denne?
  Vi står og skal køre en lang tur til syden om en måned, og det er vigtigt hun kan ligge en smule ned.

  På forhånd tak.

  Kristian

  1. Hej Kristian,

   Hvilken stol har i nu – for i må jo næsten have en 9-18 kg. stol?

   Hvor meget vejer din datter?

   Ovenstående er en 9-36 kg. stol og der er ingen grund til, at købe en stol som går fra 9 kg, hvis i kan nøjes med en 15-36 kg stol – mavepuden skal alligevel tages af når hun vejer 15/18 kg.

   Mvh

 18. Hej
  Vi er meget i tvivl om vi ska købe denne eller recaro monza 9-36

  Kunne du evt skrive lidt mere uddybende og specifikt om hvad forskellen er? %-mæssigt er *-mæssigt er der Intet at komme efter
  På forhånd tak

 19. Hej,

  Jeg har læst at Recaro Monza Nova 2 Seatfix skulle være en rigtig god autostol, men synes også at have konkluderet at det er den samme som denne (Recaro Monza Nova IS Seatfix) blot to forsk navne til samme stol.
  Kan du be- eller afkræfte det?

  Mvh Camilla

  1. Hej Camilla,

   Jeg må vist hellere få lagt lidt informationer og billeder op af en Nova 2.

   Nova 2 er en 15-36 kg. stol og Nova IS er en 9-36 kg. stol – så der er stor forskel på de to stole.

   Du kan se det ved, at Nova IS har en mavepude og det har den anden ikke.

   Mvh

 20. Hej Kristian- autostol

  Vi har kigget på denne stol Recaro Monza Nova IS Seatfix og jeg har i dag haft kontaktet ønskebørn ang. om vi kunne komme og prøve stolen i vores bil (Peugeot 107) De fortæller så at stolen har fået meget dårlig test og de derfor ikke fører den i butikken mere og at de i stedet ville anbefale Cypex pallas 2 og -2fix. Hvad jeg kan se herinde har den scoret mere i test over Cypex- 74 mod 66. Er der nye tests som endnu ikke er opgivet herinde eller er det noget vrøvl jeg har fået at vide?

  Venlig hilsen Ditte

  1. Hej Ditte,

   Der er ikke kommet en ny test – den kommer først i maj.

   Recaro har i fået år fået hug i testen og ikke klaret sig særlig godt, men deres Monza Nova Is Seatfix har faktisk klaret sig bedre end Pallas stolene. Så det er ikke helt rigtigt det du har fået oplyst.

   Men jeg synes du skal tage ud og prøve begge stolene (hvis muligt) og se, hvilken der sidder bedst i jeres bil. Der er ikke så stor forskel i sikkerheden, så det er mindst lige så vigtigt, at den sidder korrekt.

   Mvh

 21. Hej,

  Vi købte denne stol på tilbud, selvom vores datter endnu var lidt for lille. Hun sad godt i den og ekspedienten forklarede at hun helst skulle være i sin baby autostol så længe som muligt, så hun skulle nok komme til at passe den.

  Men vi synes endnu ikke hun passer den nye, på trods af at hun nu er 11 1/2 måned , ca 74 cm og 9 kg. Vores babyautostol går til 13 kg og der er ca 5 cm plads til kanten.

  Den nye stol sidder hun generelt hun godt i. Men vi synes ikke hovedstøtterne passer hende og der er lang vej endnu, ser det ud til. Kan du give nogle retningslinjer i forhold til hvordan hovedstøtterne skal være i forhold til hoved/skuldre? Hendes hoved når der op og toppen af ørerne, rammer støtte (det er den støtte, som man kan regulere, og den er helt nede. Hvis det skal passe med skulderne er der vel 15 cm, så der kommer til at gå alt for lang tid.

  1. Hej Tina,

   Hun er stadig alt for lille til stolen. Disse mavepudestole passer først rigtigt når barnet vejer 12-13 kg. og er blevet noget større. Så det kommer nok til, at passe meget godt når hun har taget et par kilo eller tre mere på og voksede de sidste cm.

   Problemet med, at hovedstøtten er så lang oppe, er noget man ofte oplever ved stolene som går over to vægtklasser. Men det kan også sagtens opleves i en alm. 9-18 kg. stol.

   Hendes skuldre skal ikke nå op til kanten. Det er først når stolen bliver for lille, at hun når derop til. Indtil da skal i indstille stolen, så hovedstøtten passe hende.

   Mvh

 22. Hej Autostol,

  Har kig på Recaro Monza Nova IS Seatfix autostol. Ved I om der findes nogle fysiske forhandlere, hvor man kan prøve stolen i bilen før køb? Har en Toyota Avensis St.car fra 2006, og har f.eks problemer med at Cybex Pallas 2-fix ikke passer da selerne er for korte. Vil helst havde en stol der dækker fra 9 til 36 kg med mave pude.

  Mange hilsner Jens

  1. Hej Jens,

   En del Ønskebørn butikker har den og vil da tro, at også Babysam har den stående.

   Hvor henne i landet bor i? For jeg ved, at ønskebørn Grenå har den stående og mener også jeg så den hos Ønskebørn Randers – så prøv evt. at forhør dig i en af de butikker.

   Mvh

 23. Hej Kristian

  Tak for en god informativ hjemmeside 🙂

  Jeg har overvejet at købe en Recaro Monza Nova IS Seatfix til vores barnebarn, og er stødt på et udsalgstilbud, der umiddelbart ligner modellen, men den har ikke “IS” i navnet og på billedet af den er der ikke det røde forstykke som på billedet på din hjemmeside. Er det alligevel den samme model, og hvis ikke, hvad består forskellen så i? I omtalen af den står ikke specifikt nævnt isofix, kun seatfix, er det det samme?

  På forhånd tak – og godt nytår.

  Mvh
  Benny

  1. Hej Benny,

   Der er lavet en del forskellige Monza Nova stole og der er stor forskel i, hvor sikker de er.
   De første modeller var ikke særlig gode, men det er blevet bedre og derfor er det vigtigt, at du finde en som hedder det fulde navn med “IS”. Derudover er “IS” modellen den som går fra 9-36kg. mens de andre modeller kun er i 15-36 kg. klassen.

   Seatfix er det samme som isofix.

   Mvh

 24. Overvejer at købe Recaro Monza Nova IS, men er i tvivl omkring monteringen. Der står at den enten kan monteres med ” isofix eller med bilens originale 3-punkts sele”.

  Men i den monteringsvideo jeg har fundet, ser det ud som om, den både bliver monteret med isofix og 3-punkts-selen på én gang… (http://www.youtube.com/watch?v=BSLis1p14Cs)

  Så kan den godt bare monteres kún med 3-punkt sele og er sikkerheden så stadig lige så god som den er blevet testet til??

  1. Hej Mikkel,

   Den kan monteres med begge dele, men man skal altid bruge selen til at holde puden fast. Isofix er blot for, at sikre, at den sidder endnu bedre fast.

   Det er altid det dårligste test resultat, der vises ved en stol. Så om testresultatet er for isofix eller selemonteringen kan jeg ikke svare på, men sikker det er stolen selvom i kun montere den med 3-punktsele.

   Mvh

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.