Autostol.dk

Fra bloggen

Recaro Optiafix

recaro-optiafix

Optiafix fra Recaro er en autostol for børn fra 9 måneder og op til ca. 4,5 år (9-18kg). Optiafix har fået gode testresultater, og har samtidig en god komfort for barnet.

Testresultatet for Optiafix er et nyt testresultat fra 2016, hvor Optiafix samlet fik et testresultat 68 %, hvilket viser at det er en god og sikker autostol. Optiafix fik blandt andet 5 ud af 5 stjerner for kategorien komfort/kemikalier.

Optiafix er udstyret med avanceret beskyttelse i tilfælde af sidekollision(ASP). Sidebeskyttelsen kan foldes ned, så det kun er foldet ud på den side af autostolen der vender mod døren. På den måde kommer det ikke til at genere den andre passagerer i bilen.

Autostolen monteres med en integreret Isofix-base, der giver den bedste stabilitet for autostolen. Optiafix monteres også med et støtteben, der giver yderligere stabilitet og sikkerhed.

For at sikre korrekt montering er Optiafix udstyret med en farveindikator, der viser hvornår autostolen er korrekt monteret. Det gør det nemmere, hvis du skal flytte autostolen mellem biler, da du på den måde hurtigere kan se om autostolen er monteret rigtigt.

Komforten er også i top. Hovedstøtten kan justeres i takt med at barnet vokser – hvilket både sikrer god komfort og optimal sikkerhed.

Optiafix kan justeres til hvileposition med en hånd. I autostolen sættes barnet fast med en 5-punktssele. Selen er ligesom hovedstøtten polstret, så det giver den bedst mulige komfort.

ADAC test resultat for Recaro Optiafix

Bedømmelse Sikkerhed Bruger-venlighed Ergonomi Kemikalier Rengøring / Finish
68 ★★★★ ★★★★ ★★★★ ★★★★★ ★★★★

Klik her for at se den fulde testoversigt fra ADAC (FDM’s tyske søsterklub)

4 kommentarer

 1. Hej Kristian

  Hvad synes du ift mellemklassen her, synes det er en jungle!
  Vi har en fabia kombi, og nu en recaro privia som vi har været glade for.
  Jeg tænker fordel ved denne model optiafix er, at vi kan genbruge basen.
  Men zero 1 kan vendres og drejes? Og hvordan sidder og ligger de i de forskellige? Eller skal vi gå i rømer banen som mange andre? Eller har du et helt andet bud?:)

  På forhånd mange tak for råd!

  1. Hej Lykke,

   I skal vælge denne her, hvis i vil have en fremadvendt stol – den er præcis lige så godt som Römer og andre mærker.

   Men i skal vælge Recaro Zero, hvis i vil have en stol, der kan vendes bagudvendt (hvilket er det sikreste)

   Hvilepositionen er klart bedst i Zero (når den er bagudvendt), mens de er rimelig ens ved fremadvendt position.

   Mvh

 2. Hej,
  Vi har en Recaro Privia, men tænker muligvis at købe næste stol af samme mærke, så vi kan bruge basen igen. Det ser dog ikke ud til at Recaro har lavet nogle nyere bagudvendte stole, altså efter 13 kg. Er det korrekt forstået?
  Derudover læste jeg et andet indlæg, hvor der stod at der ikke var behov for basen senere. Jeg går dog ud fra at stolene generelt er mere sikre, hvis man benytter en base?
  Mange tak for svar!
  / Martin

  1. Hej Martin,

   De har lavet Zero 1, som har egen base. Den er bagudvendt og kan senere vendes fremad.

   Der findes nogle enkelte stole, hvor man genbruger baserne til en større stol i 9-18 kg klassen ellers har langt de fleste stole i 9-18 kg klassen selv isofix og derved lige så sikre.

   Basen gør det mere sikkert ved babystolen, da man tit har den ude af bilen og derved også har mange monteringer. Det har man ikke rigtig i næste klasse og derfor er basen ikke mere sikker end hvis stolen selv har isofix.

   Denne stol, Besafe modular og maxi cosi Pearl bruger alle tre basen fra en babystol – ellers er der ikke rigtig andre, der gør det.

   Mvh

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.