Autostol.dk

Fra bloggen

Recaro Privia

Recaro Privia

Recaro Privia – den til dato højest testet autostol. Ingen anden stol har fået 84% i autostol testen (ved montering i isofix base) og det er uanset, hvilken vægtklasse man ser på.

Test resultatet gør Recaro Privia til en yderst interessant stol for de fleste forældre.

 

Privia skal monteres i isofix basen for, at opnå det høje resultat. Monteres stolen kun med bilens 3-punkt sele er resultat 72% – hvilket dog stadig er i den rigtig gode ende. Stolen monteres bagudvendt, som de øvrige stole i vægtklassen 0-13 kg.

Stolen har ASP – avanceret side beskyttelse. Stolen er meget stabil i frontal og side kollisioner, hvilket er årsagen til det høje resultat. Den har god komfort for barnet og selerne er nemme at spænde.

Stolen vejer kun 3,7 kg., hvilket gør den nem at bære frem og tilbage til bilen, men monteret på isofix basen kræver stolen en del plads i bilen.

ADAC test resultat for Recaro Privia

Bedømmelse Sikkerhed Brugervenlighed og ergonomi Kemikalier Rengøring / Finish
72 ★★★★ ★★★★ ★★★★★ ★★★★

Klik her for at se den fulde testoversigt fra ADAC (FDM’s tyske søsterklub)

50 kommentarer

 1. Hvornår vokser et barn ud af en stol? På min søn på 4 mdr og 70 cm starter selerne et par cm under skuldrene og hans hovede når næsten op til kanten af autostolen. Hvis den er for lille, hvilken stol kan du så anbefale?

 2. Vi har brugt vores autostol i knap tre mdr. En dag satte den sig fast i basen og var ikke til at vride løs.
  Min mand havde hele base+stol ude af bilen, intet hjalp..
  Pixizoo, hvor vi havde købt den, ville sende en ny inden jeg returnerede den defekte og jeg blev helt lettet over at de kunne yde en så fin service. Men da jeg spurgte til hvornår den ville lande hos os, svarede de tilbage at deres leverandør faktisk ikke kunne skaffe den igen. Så bad jeg dem sende et andet mærke (vi har virkelig brug for en velfungerende stol, så det måtte godt løse sig lidt hurtigt..), det kunne de så bare ikke. Punktum. Virkelig skidt service.
  Nu har vi købt en Cybex, som jeg ved første klik kunne mærke var meget federe, enklere og mere robust at betjene.
  Mht selerne anede jeg også at den var lidt upraktisk skruet sammen…

 3. Hej Kristian.
  Jeg har forgæves forsøgt at finde ud af om den er/bliver i-size godkendt. Er det noget du ved noget om? Det er jo lidt dyrt at købe en stol, som kun kan bruges til 2018.
  På forhånd mange tak for hjælpen, og for en rigtig god hjemmeside?
  Mvh. Gitte

  1. Hej Gitte,

   Den er og bliver ikke i-szie godkendt.

   Men derfor kan ud altså sagtens bruge den i længere tid end bare lige til 2018. Det er ikke sådan, at du efter 2017 kun må bruge i-size stole.

   Mvh

 4. Hej

  Vi havde lånt en autostol til vores første barn, men til andet barn måtte vi ud at investere. Valget faldt på Recaro Privia pga. de gode testresultater. Stolen var rigtig god da vores datter var nyfødt, men da hun var 4-5 måneder voksede hun allerede fra den. Det er samme problem som andre beskriver med at selen ikke kan komme langt nok op og det ender så med at selen starter midt på hendes skulderblade og kun sidder dermed ikke ordentlig fastspændt og kan læne sig (meget!) frem. Vi har købt stolen, inkl. base på Pixizoo.dk og indtil videre er de ikke behjælpelige med en løsning. Vi har nu lånt en Römer (babysafe mener jeg) og den er så fin i størrelsen. Det med autostolen er virkelig en jungle – så held og lykke derude?

  Mvh Pernille

 5. Hej Kristian,

  Jeg er meget interesseret i denne model af autostol grundet testresultater, men det bekymrer mig, at den hurtigt bliver for lille i nogle tilfælde, som jeg bl.a. har læst herinde. Har du fået yderligere information om dette fortsat er tilfældet? Jeg er næsten 190 cm høj, så tror det bliver en stor fyr, der kommer til sommer, men det er jo svært at sige på forhånd. Umiddelbart tænker jeg også, at de fleste, som er tilfredse med autostolen, ikke kommentere (eller læser på en side som fx autostol.dk), da alt er OK.
  Jeg har læst nogle udenlandske test og anmeldelser af Recaro Privia, hvor de fleste ikke nævner noget omkring, at den hurtigt bliver for lille.

  Jeg kunne godt tænke mig at vide om du har fået tilsendt billeder fra en af de tidligere kommentatorer, hvor du kan kommentere på det, eller fået yderligere gode/dårlige henvendelser pr. mail omkring denne autostol, som du måske kunne dele.

  På forhånd tak.

  Venlig hilsen,
  Tommy T.

  1. Hej Tommy,

   Jeg er helt enig i, at dem der er tilfredse med stolen – nok ikke er dem der kommer ind med en kommentar (desværre). Jeg har ikke fået tilsendt billeder eller noget pr. mail, så ved kun det folk skriver i kommentarerne.

   Recaro’s anden babystol, Profi, var også en lille stol og en som rigtig mange havde problemer med. Så det kan sagtens være, at Recaro’s modeller bare ikke er så gode til danske børn :O)

   Men der findes mange, lige så sikre autostole, hvor der skulle være mere plads til barnet. Så hvis du ser på sikkerheden, kan du med god samvittighed vælge en anden model.

   Du kan få en i-size stole fra Maxi cosi, Besafe eller Cybex.

   Mvh

 6. Hej Kristian
  Vi har denne autostol og er indtil videre glade for den. Vores datter er dog ikke så begejstret for at køre bil, og hun græder en del. Stolen er monteret på bagsædet, men det synes jeg er svært, når hun græder sådan. Har via et link på FDMs hjemmeside, tjekket hvor den må stå i vores biler (og flere andre), og der er den kun sikkerhedsgodkendt til bagsædet. Kan det virkelig passe? Burde det ikke være okay, hvis airbaggen slåes fra? Håber du kan hjælpe.
  På forhånd tak
  Vh. Kristina

  1. Hej Kristina,

   Den må godt stå på forsædet. Hvis airbaggen er slået fra, er der ingen problemer i det.

   Kan det være fordi, at du tjekker stolen med base til og da de fleste biler ikke har isofix på forsædet, så siger fit finderen, at det ikke kan lade sig gøre, da der mangler isofix. Blot en tanke.

   Mvh

 7. Hej
  Vi har været glade for stolen, men min søn er ved at vokse ud af den nu. Passer basen til andre autostole end babyudgaven så vi ikke også behøves at investere i en ny base?
  Med venlig hilsen
  Kathrine

  1. Hej Kathrine,

   Ja den passer til Optia og så bliver det til en optiafix.

   I næste klasse er der ikke mange stole, der behøver en base da de selv har isofix under sig.

   Optia er dog fremadvendt.

   Mvh

 8. Hej . Lige et spørgsmål angående recaro privia. Nu her med alt det der i-size osv så kan jeg ikke læse mig frem til om stolen har i-size ?

 9. Hej

  Vi har lige overtaget recaro privia fra noget familie. Jeg er dog i tvivl om selve hovedstøtten/-puden, som sidder løst? Dvs. at man skal holde den oppe med en hånd og placere baby med den anden? Kan ikke finde noget om dette i manualen? Kan den ikke fastgøres på en eller anden måde?

  Hilsen Julie

 10. Hej

  Jeg har købt autostolen og venter vores søn til september og har nu opdraget at, igennem at læse disse kommentar herinde, at flere har haft problemer med at den hurtig bliver for lille til barnet og vil høre om du hørt noget mere omkring problemerne?

  Mvh Bettina

  1. Hej Bettina,

   Ja der kommer løbende tilbagemeldinger med, at stolen hurtig bliver for lille.

   Hvis du kan bytte dem vil jeg gøre det og vælge en besafe modular eller maxi cosi Pebble plus.

   Mvh

 11. Vi købte også Privian, fordi den var bedst i test. Den var god da vores datter var nyfødt, den er handy, vi har ikke haft problemer med isofixen og den kan sagtens være i vores Corsa. Til gengæld måtte vi sætte den i øverste hak allerede, da hun var fire måneder (normalt størrelse baby). Den er meget svær at stramme, vi skal faktisk have den ud af bilen og støtte imod med foden imens vi hiver, og så er den for stram, når hun skal i igen, så vi må løsne og stramme forfra. Nu hvor hun er syv måneder, bliver hun helt klemt sammen, men nærmest kun på skuldrene. Vi kan ikke rigtig få den til at sidde stramt om kroppen hverken med eller uden Babyudsty. Jeg hader den autostol, men det er godt nok en jungle at finde en ny.

 12. Jeg har problemer med at få stolen af isofix basen 🙁 Hvad gør jeg galt? Den sidder altid fast i en af ‘bøjlerne’ under stolen, og jeg ender med at vække mit barn!

  1. Vi har samme problem. Den er gået i baglås flere gange. Jeg har måtte taget basen med ud af bilen og bakset med udløseren og forskellige vinkler i over 20 minutter før den kom fri! Derefter virker den fint et par gange, inden den går i baglås igen 🙁

   1. Hej Johan,

    Det var da træls.. Men jeg har hørt fra importøren, at det kan ske når der kommer for meget sand i basen.

    Men smut ned i butikken med den. Så burde i blot få en ny base.

    Mvh

 13. Hej.

  Mig og kæresten skal snart have vores første barn. og vi sidder nu og skal vælge den førte auto stol. De 2 stole som vi kigger på er Recaro privia og Recaro young profi plus, men vi er i tvivl om hvad for en af dem det skal være. ved ikke om du/i kan komme med nogen pros/cons for den ene og den anden? eller en helt 3 som er meget beder end de 2? det vil hjælpe os rigtigt meget. 🙂

  Hilsen de 2 glade snart forældre. 😀

  1. Hej Martin,

   Jeg håber ikke i har valgt – selvom det er lang tid siden i har skrevet, men det var ligemidt i min barsel….

   Nå men jeg vil ikke vælge en af de to stole og slet ikke Recaro young profi plus (den er bare alt alt for lille).

   Privia er folk også begyndt, at brokke sig over, men ikke helt så meget. Så den vil jeg kun anbefale, hvis ikke i selv er de største mennesker i verden.

   Stolene som Römer Baby Safe Plus 2, Maxi Cosi Pebble eller Cybex Aton er meget bedre, større og er sikker på, at i vil få mere glæde af dem.

   MVh

 14. Jeg sider og læser alle anmeldlser om plads problemet hvilket jeg undre mig over, vi købte den til vores søn på grund af test og vægt stole vejer ikke meget i sig selv, hvilket havde en stor betydning for os.
  Vores søn har altid hørt til både de tunge og lange børn. og han sad fint i den, og jeg var glad for den. Den er super nem at montere.
  Til vores datter havde vi Römer baby safe som var test vinder på det tidspunkt.
  Skulle jeg igen bruge en stol villle jeg vælge Privia på grund af vægt og den måde baby lægger i den. Da vores datter blev gammel nok til at kunne sidde op faldt hun altid forover med hovedet og sad derfor ikke særlig godt og sov i den. Det har ikke været et problem med vores søn i Priviaen, han har sovet meget i autostolen og altid sovet godt der.

 15. Hej,
  vi havde også besluttet os for Recaro stolen, men er nu kommet I tvivl. Vi har en lille bil, Hyundai i10, er der nogle af de nævtne mærker der er bedre til dette. ?

 16. Hej

  Jeg er faldet over denne debat i min research af autostole.
  Vi har overvejet at købe en Recaro Privera (bl.a. på grund af de gode resultater i tests), men når jeg nu læser de sidste par kommentarer, bliver jeg i tvivl. Jeg vil derfor høre dig, om du efterfølgende har hørt mere til problemerne omkring, at stolen er for lille? For det lyder da mærkeligt, at en stol beregnet til 13 kg ikke er stor nok til et 7 kg barn?

  1. Hej Katrine,

   Nej jeg har ikke modtaget billederne endnu, så har desværre ikke hørt mere i sagen.

   Men er enig i, at det ikke helt stemmer overens. Men Recaro havde jo samme problem med deres gamle stol, men denne model er bare blevet større, så man ikke skulle have samme problem.

   Mvh

 17. Vores datter er 4 mdr og 66 cm og stolen er for lille allerede. Selerne er så langt oppe som det kan lade sig gøre og alligevel kommer selen nede bag fra skulderen. Vi har bakset med den i håb om at den kan gøres større på andre måder end med den grå knap bagpå men det ser ikke sådan ud. Nu tager vi ud i butikken med den.

   1. Ja den læse pude der lå bag ryggen er ude af stolen. Jeg har snakket med en veninde og de har også sat deres i sidste hak nu og deres datter er 14 dage yngre end vores. Hvis det viser sig at det virkelig er rigtigt kan man få ikke med rimelighed få pengene tilbage. Der er lovet til 13 kilo eller 15 mdr. Hun vejer knap 7 kilo og er 4 mdr.

    1. Det lyder godt nok helt vildt.

     Vil både dig og din veninde ikke sende et billede af jeres barn i stolen https://autostol.dk/kontakt/ – for det skal jeg have med i mine kommentar til stolen, at den ikke er særlig stor i det.

     Men jo – den skulle kunne bruges i rigtig lang tid. Men det kan være, at den har samme problemer som deres gamle stol https://autostol.dk/model/recaro-young-profi-plus/ som jo også hurtig blev alt for lille.

     Jeg har dog ikke hørt fra andre, der har samme problemer som jer. Men stolen er jo heller ikke så gammel endnu, så kan være der kommer væltende med bemærkninger de kommender måneder.

     Mvh

     1. jeg synes det er meget svært at tage et billede af. selerne kan ikke komme længere op i ryggen og kommer nu 1-2 cm nedefra bag skuderne. det kan jo stadig godt gå men nu er hun 4-5 mdr. og det er på det sidste. Jeg har nu forhørt mig i andre forums og der er en del andre der oplever problemer fra omkring 4-5 mdr. jeg har selv fået lov at vælge en ny stol i ønskebørn i Holstebro som virkelig ydede en kanon service.

      Kan du komme med en ide til en anden babystol. Jeg vil gerne have en babystol da vi stadig bruger det at kunne tage stolen med ud når vi henter og afleverer storesøster. Jeg har skrevet til dig omkring cybes cloud q under beskrivelsen af den stol men måske der er en helt anden du kan anbefale.

      1. Ok – det er bare iorden. Og super service!

       Vil du sende en mail til mig med det indlæg du har skrevet – bare send det til [email protected]

       Alle cybex stole, Maxi cosi Pebble og Römer Baby Safe Plus 2 er alle store stole, hvor barnet kan være i – i meget lang tid. Selv havde vi sønnik i Pebble i 14½ mdr. Så der burde være masser af plads.

       Jeg kan ikke sige, at den ene er bedre end den anden, så vælg den, der sidder bedst i jeres bil og som passer bedst til jeres barn. Hvis jeres barn er bred, kan det være en anden stol er bedre end en anden. Men hold jer til de mærker og det går ikke helt galt.

       Mvh

  1. Hej igen. Synes lige jeg må opdatere i forhold til størrelsen på privia. Vores datter er mu 5 mdr. Og vi har været ude at prøve et hav af babyautostol. I de forskellige butikker er de enige i at vi kører på det sidste i priviaen men mu har vi prøvet en aton og en babysafe plus 2 og det er endnu værre. De er for små og hun bliver mast sammen. Det er kun cybex cloud q der rent faktisk er plads i og sim jeg reelt tror kan holde til i hvert fald 12 mdr. Vi er endt med at beholde priviaen og så købt en ekstra bagudvendt indtil vores store pige er ude af hendes besafe izi plus. Så må jo konstatere at alle producenter laver små stole. Vores datter vejede til 5 mdr undersøgelsen 6,8 og var 68 cm. Det er jo på ingen måde en stor baby.

   1. Hej Heidi,

    Det lyder godt nok meget underligt. Vores søn var ca. samme størrelse og ja – da han blev større så han klemt ud, men han kunne være i babystolen til han var 14½ mdr.

    Kan ikke huske om du har sendt et billede af stolen med og uden jeres datter, så jeg kan se indstillingerne og hvordan det ser ud når hun sidder i den?

    Men det lyder som en fornuftig løsning når i har det problem.

    Mvh

  1. Hej Kasper,

   Nej så meget kan barnet ikke komme ned – det er kun hvis i køber en Römer Sleeper, at det kan lade sig gøre. I disse stole kan barnet kommer en del ned, men det kan slet ikke sammenlignes med en seng.

   Mvh

 18. Hej.

  Er lidt nysgerrig på om stolen er bagudvendt eller forudvendt? Vi har nemlig en Honda FR-V fra 2009 hvor der er tre sæder foran og vi venter barn til september. Bilen har airbag som ikke kan slåes fra, så vi er nødt til at have en forudvendt autostol, som har givet os lidt udfordringer, da det ikke er til at finde. ‘

  Håber I kan hjælpe.

  Venlig hilsen
  Cecilie B. Hendriksen

  1. Hej Cecilie,

   Den er bagudvendt – det er ALLE de stole jeres barn skal bruge indtil det er mindst 9 mdr. – snart de første 15 mdr.

   Barnet er ikke stærk nok til, at må sidde fremadvendt før det er over 9 mdr. og før vil det heller ikke være lovligt, at vende barnet fremad.

   Men hvorfor lader i ikke bare barnet være på en af bagsæderne?

   Hvis airbaggen ikke kan slås fra, er der ikke andet for end, at i må tage airbaggen ud eller købe en anden bil. For barnet skal sidde bagudvendt.

   Mvh

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.