Autostol.dk

Fra bloggen

Römer KidFix

KidFix fra Römer er en behagelig og sikker stol for de ældste børn, i alderen 4-12 år. Autostolen monteres med Römer Isofix–system der monteres til bilens Isofix–fastgøringspunkter, når autostolen er korrekt monteret lyser farveindikatoren. Isofix-systemet gør at autostolen bliver holdt på plads, og ikke kan vippe. På den måde bliver det mere sikkert, men også mere behageligt for barnet.

Römer KidFix kan også monteres med bilens 3-punktsele – dog er test resultaterne for Isofix montering.

Barnet bliver spændt fast i Römer KidFix med bilens 3-punkt-sele, som er kendt fra de fleste autostole, og som er med til at give barnet den optimale beskyttelse. Autostolen kan let højdeindstilles, således at autostolen passer til barnet i takt med at det vokser. Siderne på autostolen er godt polstret således at autostolen yder den optimale sidekollisionsbeskyttelse, og på samme tid er det også mere behageligt. Römer KidFix er let at rykke, og kan derfor let rykkes fra en bil til en anden, såfremt dette er nødvendigt.

Römer Kidfix er kommet i en ny udgave. Römer Kidfix SL er efterfølgeren og den kan du læse mere om her, hvor du også finder de nyeste priser samt et godt tilbud fra Autostol.dk – læs mere om Römer Kidfix SL her

ADAC test resultat for Römer KidFix

Bedømmelse Sikkerhed Brugervenlighed Komfort Rengøring / Finish
76 ★★★★ ★★★★★ ★★★★ ★★★★

Klik her for at se den fulde testoversigt fra ADAC (FDM’s tyske søsterklub)

43 kommentarer

 1. Hej Kristian,

  vi har købt en KIDFIX SL SICT, ryglæn falder bagover når der ikke støtter bag den og kan ikke holde sig selv oprejst uden støtter.. er den defekt? eller er den som den skal være?

 2. Hej vi har denne stol.
  kan man købe nyt betræk og hvor henne?
  kan man afmontere ryglænet fra selve sæde-delen?
  vores manual er desværre blevet våd mens den var i rummet under sædet, så siderne er limet sammen, og jeg kan ikke se hvordan man afmontere ryglænet evt.
  hjælp..
  på forhånd tak, hilsen Michelle

 3. Hej.
  Vi står snart overfor et nyt autostol valg. Vi har haft Rømer stol, både baby og nu safe fix mener jeg den hedder.
  Vi skal snart have en større og er i tvivl om vi skal vælge denne eller om det skal være en cybex solution..er det måske m fix.
  Hvad siger dine erfaringer? Kan du anbefale den ene fremfor den anden eller fordele og ulemper.? ?
  Vores datter er 3 1/2 år. Ca. 97 cm og vejer lige over 15 kg.

  1. Hej Sofie,

   Det vigtigste er, at stolen passer og sidder godt i jeres bil – for sikkerhedsmæssigt er de to stole ret ens.

   Cybex har lidt med hvilepositionen, da det kun er hoved man tager tilbage og derfor falder hovedet tit fremover. Kan ikke helt huske, hvordan det er med Kidfix.

   Ved andre modeller som Maxi Cosi Rodifix er det hele ryggen, der kan vippes tilbage når stolen sidder i isofix og derved sidder barnet bedre og hovedet falder ikke så nemt forover.

   Mvh

   1. Tak for svar. Vidste faktisk slet ikke at der var hvile position i de der store stole.
    Hvilken at stolene er bedst sikkerhedsmæssigt?
    Vi har haft prøvet dem begge i bilen. Synes at cybex var lettest at sætte ind i bilen. Og hun virkede til at sidde bedst i den med kroppen. Men i Rømer stolen sad hendes ben mest naturligt. Men hendes krop sad lidt underligt. Og den var lidt sværere at få ind i bilen. Derfor er vi meget i tvivl om hvad vi bær vælge altså.. ?

 4. Hej Kristian.

  Er i tvivl om min søn på knap 2 år kan bruge denne autostol. Han vejer 15,2kg og måler ca. 90 cm.

  MVH Nadja

  1. Hej Nadja,

   Det vil han kunne – dog vil jeg lade ham sidde lidt længere tid i hans 9-18 kg. stol, da der stadig burde være fin plads til ham.

   Vores søn er næsten 4 år. Vejer 15,5 kg. og er 100+ cm – han kan sagtens stadig sidde i hans 9-18 kg. stol. Han er godt nok lidt længere og ikke så bred, som jeres søn må være – men derfor tror jeg sagtens han stadig kan være i hans nuværende stol.

   Problemet er nemlig, at han ikke helt er stor nok til, at forstå, at han skal sidde pænt med 3-punksele og det kan virkelig få fatalekonsekvenser, hvis ikke den sidder korrekt.

   Mvh.

 5. Hej. Er det tilladt at medbringe denne autostol i fly? Altså om den er certificeret til dette?
  Mvh

 6. Min datter er 3½ år, og har nu rundet de 18 kg, så hun er vokset ud af sin Römer King Plus. Når jeg læser på römers hjemmeside, anbefaler de ikke denne stol før hun runder de 4 år – uanset hendes vægt. Hun er over 100 cm høj, så størrelsesmæssigt kunne hun sagtens være 4 år – men er der en anden grund til hun ikke bør bruge denne stol endnu?
  Min søn har en Kid Plus som vi er glade for, men nu har vi fået en bil med Isofix, så er der en sikkerhedsmæssig fordel ved at vælge Kidfix frem for Kid Plus?
  Er der en sikkerhedsmæssig forskel på Kidfix – Kidfix SL SICT – Kidfix SICT – er i tvivl om hvilken af disse 3 modeller vi bør vælge (hvis det skal være med isofix).
  På forhånd tak for hjælpen.
  Mvh
  Kristina

  1. Hej Kristina,

   Nej alder har ikke den store betydning – det er højde og vægt i bør gå efter. Alder er kun vejledende, så i kan sagtens sætte hende i denne stol.

   Fordelen ve isofix er, at stolen sidder fast i bilen selvom der ikke sidder et barn i den. Ellers er der ingen forskel – heller ikke sikkerhedsmæssigt.

   De tre stole er rimelig ens og jeg ser ingen grund til, at købe en SICT model, da det ikke har vist sig, at øge sikkerheden.

   Mvh

 7. Hej Kristian,

  tak for et rigtig godt informationstilbud – jeg har brugt den for at finde den store stol til barn nr 2, og endte med at købe den samme stol igen som vi allerede har til vores ældste, altså Römer Kidfix uden SICT.
  Du burde måske gøre opmærksom på at den bliver solgt i nogle lande som Britax.

 8. Vi har rigtig glade for denne autostol som har klaret lange ture til Italien hvor den har været behagelig at sidde i. Vi har brugt den fra cirka 2 1/2 og helt til 8 år (ikke samme barn) så en stol der har en lang levetid og heldigvis også kvalitetsmæssigt kan leve længe.

 9. Min datter er 9 måneder og vejer ca 10 kg… vi er i tvivl om hendes næste autostol, den hun har nu går kun til 13 kg.. vi vil have at hendes næste også skal være med isofix og gerne kunne bruges op til 36 kg… er denne stol en mulighed når tid er???

  1. Hej Maia,

   Det er babystolen i har hende i – hold hende i den til hoved går op til kanten eller hun vejer over de 13 kg. Det er nemlig den sikreste stol for barnet.

   KidFix går fra 15-36 kg. og således ikke en stol i kan gå over i næste gang. Så skal i have en 9-36 kg. stol og dem finder i herinde: https://autostol.dk/autostol-ca-9-mdr-til-12-ar-eller-9-36-kg/

   Lige pt. findes der kun gode 9-36 kg. stole med mavepude – Römer har en på vej, men den er endnu ikke testet. Det kan være i er heldige og kan vente med, at købe til oktober og så kan i evt. se nærmere på Römer stolen, da den har 5-punktsele frem for mavepude.

   Mvh

 10. Jeg er i tvivl om jeg skal vælge kidfix eller kid plus, min søn er meget smal og på kid plus kan man indstille bredden, kan man også dette på denne model?

 11. Dette svar er ikke korrekt.. Vi har en rømer evolva 123 plus, som sagtens kan laves om til sove position og stadig kan anvendes op til 36 kg.. Og taget i betragtning af at i selv reklamere for den, er det forrykt at du fejl rådgiver om dette..

  1. Hej Sanne,

   Nu ved jeg ikke lige, hvilket svar du henviser til?

   Men det er korrekt, at den kan komme ned i soveposition. Men jeg taler udelukket om 15-36 kg. stolene – ikke 9-36 kg. stolene – for her findes der flere modeller, der kan komme ned i soveposition.

   Mvh

 12. Er det ikke korrekt at stolen kan lægges en lille smule ned fordi isofixbeslagene kan justeres i længden?

 13. En rigtig god stol… Vi har den til vores store pige og lillesøster skal også have…

  Lige nu går spørgsmålet dog på, hvornår det vil være korrekt at skifte.. Min mindste datter er på vej mod de 3 år og 13kg.. Hun sidder pt i rømer stol, bare fra 9-18 kg. Det er som om at hun er ved at være for stor, ved godt at vinter tøj også gør noget, men benene stritter bare ud i luften og rammer desværre ind i sæderne foran.. Har prøvet at sætte hende i søsters stol, hvor det virker til hun sidder bedre, benene kan bøjes og med nakkestøtten i bund virker den optimal.. Er der noget med selen der gør, at den først anbefales fra 15 kg??

  1. Hej Louise,

   Det er selen i bilen, som kræver, at barnet vejer mindst 15 kg. og derfor bør i ikke skifte før.

   Stort vintertøj gør ikke kun, at stolen bliver for lille, det kan også være direkte farligt (ved ikke om du har læst dette https://autostol.dk/blog/overtoj-i-autostolen-hvad-skal-barnet-have-pa/)

   Men hvis hendes skuldre ikke går på sidebeskyttelsen oppe ved hoved og toppen af ørene ikke går op over kanten på autostole, så vil jeg lade hende sidde i 9-18 kg. stolen lidt endnu.

   At hendes ben “stritter” ud i luften er meget normalt. Det gør de også på min søns og vi må have sædet helt frem, så man næsten ikke kan være der 🙂

 14. Hejsa.

  Vi står over for at skal have ny autostol til min datter, hun er 3 år og vejer 13 kg, lige nu sideer hun i en Römer Safefix Plus, som er blevet for lille, vi over vejer om vi kan købe en Römer KidFix stol til hende, ved bare ikke om hun er for lille, den anden er ihvertfald for trang. Hvad vil du anbefale ???

  1. Hej Christian,

   Hvordan er den for lille?
   Går hendes øre op til toppen af kanten?

   For hvis hun kun vejer 13 kg, så burde Safefix Plus være stor nok til hende lidt endnu – den går jo til 18 kg.

   Når det så er sagt, så er ovenstående en rigtig god stol – når hun kommer op og veje 15 kg! – da hun skal veje 15 kg. for at kunne anvende 15-36 kg. stolen korrekt (udløsning af selen).

   Mvh

   1. den er for lille ved at hun ikke kan være i den hun kan ikke rigtig komme ned i den, da hendes skuldre går mod den beskyttelse pude der sidder ved hovedet. Selerne kan ikke rigtig lukkes mellem hendes ben da hun fylder ud af fordi hun ikke kommer ordenlig ned i stolen med numsen. den føles bare for lile når du sætter hende i den.

    1. Ja det kunne godt lyde sådan.

     Har hun stort overtøj på i den – for det er ikke sikkert og gør, at den bliver for lille.

     Hun vejer nemlig lige lidt nok til, at komme over i næste størrelse stol, så det mest optimale ville være, at hun sad deri til vægten var 15+ kg.

     Alternativerne er nemlig kun de bagudvendte stole, som kan anvendes op til 25 kg. Her der et par stykker, der kan vendes både fremad og bagud, men de koster ca 2.500 kr. og så skal i have en stol igen når hun vejer 25 kg og indtil hun er over 135 cm.

  1. Hej Rene,

   Det er faktisk kun hovedstøtte, der kan vippes lidt tilbage, men sådan er det på alle 15-36 kg. stolene. Der er ingen af dem, der kan vippes tilbage, som fx. flere af 9-18 kg. stolene kan.

   Så den eneste “sove position” i kan få, er en lille smugle tilbagelænet hovedstøtte.

   1. Hej Kristian
    Tak for en god side, der giver et godt og overskueligt overblik.

    Og tak for dette svar på dette spørgsmål, som jeg selv ville have stillet. (næsten da)
    Men med cybex solution X fix skriver du “vipperyglæn”. Vi har en sådan model til den store tvilling og det har fungeret rigtig fint til langfarter / nattekørsel, hvor vi har kunne ligge bagsædets ryglæn lidt tilbage og ladet stolen følge med. Da min forgængers spørgsmål var formuleret lidt anderledes (trækkes ud) vil jeg dog gerne lige være helt sikker: Rummer dit svar også f.s.v.a. “vipperyglæn”? eller spurgt på en anden måde:
    Kan denne eller andre modeller “vippe” i ryglænet som cybex fx kan?

 15. Vores dreng på knap 3 år og næsten 16 kg er snart (faktisk allerede) blevet for stor til hans autostol…en rømer safefix plus TT.Han gir faktisk selv udtryk for at den er ved at være for lille…..for trang plads ved skuldrene. Er han stadig for lille til rømer kidfix…..eller kan det være valget til hans næste autostol?

  Mvh Tina

  1. Hej Tina,

   Det lyder meget rigtigt, at den nu er blevet for lille.

   Han er stor nok til, at komme over i en Römer Kidfix, så sådan en kan i rolig købe. Det er en god og sikker stol, som mange er glade for.

   Mvh

 16. Barnet sidder udmærket i stolen, men isofix-beslagene er af ret dårlig kvalitet, så hvis man har brug for at flytte stolen ofte mellem to biler kan den ikke anbefales.

 17. Kan denne stol både bruges med isofix og med sele? Vi flytter tit rundt med ungerne, så nogle gange sidder vores dreng foran ( uden airbag), men for det meste på bagsædet, hvor der er isofixbeslag. Hvilken stol anbefales til denne situation?

 18. Har denne stol til min søn, og det er uden tvivl også sådan en stol min datter skal have inden længe. Vi er bestemt tilfredse med den.

 19. En god stol, hvori barnet sidder godt. Selen er nem at tilpasse, så barnets hals ikke kommer i berøring med selen. Stolen vokser med barnet via hovedstøtten.
  Vores stol er købt med et særligt svedabsorberende stof. Eneste minus er, at dette fnuldrer når barnet selv kravler op, og skoene kommer i kontakt med sædet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.