Autostol.dk

Fra bloggen

Römer King 2 LS

Römer King 2 LS

Römer KING 2 LS er en innovativ autostol, der sikrer optimal sikkerhed til dit barn. Autostolen er for børn i alderen 9 måneder til 4 år. (9-18kg). Autostolen har en højdejusterbar hovedstøtte, der gør at stolen kan følge med i takt med at dit barn vokser.

Det unikke ved KING 2 LS er, at autostolen med en lyd – og lysindikator hjælper dig med at montere dit barn korrekt. Det fungere blandt andet ved at en lille grøn lampe på stolen lyser, når du har spændt dit barns sele korrekt. På den måde sikrer stolen dit barns sikkerhed på køreturen.

Stolen har et 5-punkt sikkerhedsselesystem, der med et enkelt træk nemt kan justeres. Skulderstropperne er blødt polstrede så de er behagelige for barnet under turen. Det er også muligt at tage betrækket af, såfremt du ønsker at vaske det.

Samtidig er skulderstropperne lavet, så de reducerer barnets fremadrettede bevægelse, hvis der skulle ske et kollisionsuheld. Autostolen beskytter også godt mod sidekollisioner, da den har polstrede sidestykker.

Römer KING 2 LS har i 2015 fået samlet testresultat på 64 % i autostoltesten som gør den til en meget sikker autostol. Samtidig med at sikkerhed er i fokus, har stolen også fire hvile positioner, der sikrer komfort for dit barn. Du kan nemt justere positionen af stolen, uden at forstyrre dit barn.

Römer KING 2 LS er nem at montere i bilen, da stolen kan vippes frem under montering, og monteres med bilens 3-punkstsele

ADAC test resultat for Römer King 2 LS

Bedømmelse Sikkerhed Bruger-venlighed Ergonomi Kemikalier Rengøring / Finish
64 ★★★ ★★★★ ★★★★ ★★★★★ ★★★★★

Klik her for at se den fulde testoversigt fra ADAC (FDM’s tyske søsterklub)

10 kommentarer

 1. Hej Kristian

  Vi står inden længe og skal til at købe ny autostol(9mdr-4år), men den ene af vores biler har ikke iso-fix og vi skal derfor have en autostol der også kan selemonteres. Det er fuldstændig en jungle for mig og jeg har kigget og kigget, men har altså svært ved at finde ud af, hvad vi skal købe.. Umiddelbart tænker jeg noget Römer, men hvilken autostol vil du anbefale til selemontering? – På forhånd tak 🙂

  Mange hilsner
  Rikke

  1. Hej Rikke,

   Römer er et godt valg og især deres nye King modeller – om det lige skal være den ene eller anden – kommer an på jeres budget. Der er lidt forskel i priserne, men ikke den store forskel i sikkerheden.

   Der er også Tobi fra Maxi Cosi, som er en rigtig fin stol.

   Mvh

 2. Sikke en fantastik hjemmeside, som jeg havde god glæde af, da vi skulle købe stol til vores datter.

  Det endte med en 2 Way Pearl.

  Nu vil mine forældre gerne have en stol til hende til deres bil. Gerne isofix og i klassen 9 mdr-4 år, men ikke i den prisklasse som 2 Way Pearl er i.

  Hvad kan du anbefale af gode stole, som ikke er så dyre, skal bruges til kortere ture og max 40 min. Den må godt være forudvendt men ikke med pude – har prøvet Juno 2 og den synes jeg ikke, hun sidder godt.

 3. Hej Kristian / autostol.dk

  Først og fremmest tusind tak for et meget informativt website 🙂
  Dernæst har jeg et spørgsmål vedr. tre Römer-modeller: Er der nogen væsentlig(e) forskel(le) på Römer King 2 LS, Römer King Plus og Römer Duo Plus – ud over hvor nye de er og at Duo Plus’en både kan monteres med Isofix og med sele?

  På forhånd mange tak for svar.

  Venlig hilsen
  Christel

  1. Hej Christel,

   Ikke rigtig – sikkerhedsmæssigt er de nogenlunde på højde med hinanden. King LS og ATS har nogle flere funktioner, der skulle sikre, at man montere barnet korrekt og nedsætter risikoen for fejlmonteringer..

   ATS står for Active tensioning system – søger for automatisk at stramme sele og strammer den selv.
   LS står for Lyssystem – der viser om selerne er korrekt

   Så der er ikke de store forskelle.

   Hvis i skal bruge en stol til selemontering vil jeg vælge LS eller ATS modellerne i steder for Duo Plus.

   Mvh

 4. P.s. Jeg kan se at du (Kristian) ofte anbefaler Römer duo og besafe. Römer duo ser bare ud til at være forkert bygget til lange slanke børn, som nogle forældre har bekræftet i kommentarerne. Besafe har ikke scoret så højt i test….? Og begge ser ud til at være ret dyre.?

  1. Hej igen,

   Ja det gør jeg og det gjorde jeg også lige til dig :O)

   Duo Plus passer godt til slanke børn – vores søn er meget slank og sad rigtig godt i den. Det er mere i ryghøjden, at den kommer lidt til kort. Men højdemæssigt er den på niveau med andre stole.

   Ved Besafe er det typisk deres der bagudvendte stole, som jeg anbefaler, men dem mener du ikke, at i har plads til.

   Prismæssigt er Duo Plus i midten og Besafe i den dyre ende.

   Mvh

 5. Hej.
  Ved I hvornår denne stol er på kalenderen til tests? Kan man regne med at det er en forbedring af Römer King?
  Vores datter på 1,5 år og knap 10 kg er vokset ud af sin cybex aton2 og vi har lige bestilt en Cybex solutions2-fix til vores søn på 4 år, så det oplagte ville jo være en Cybex juno, MEN så længe der ikke er afklaring omkring mavepuder, holder vi os til 5 punkt sele. Vi har en Peugeot 206 sw, hvor sæderne er meget skrå og der er ikke særligt meget plads i kabinen, så bagudvendt der fylder mere en Cybex Aton2 er udelukket. Den skal kunne bruges både med isofix og bilens sele.
  Vores søn sidder pt i en gammel Römer King, men vi har ikke været særligt glade for den, udover hvilefunktionen og vil ikke lade datteren arve den.
  Det er jo helt vildt så stor prisforskel der er på autostole indenfor samme kategori! Jeg har brugt lang tid på at finde en stol der matchede vores behov og budget, samt vores lange, slanke pige. Der er to stole jeg især har
  øje på, men hverken denne eller Maxi Cosi priori er testet, så….HJÆLP!
  På forhånd tak. Mari

  1. Hej Mari,

   Jeg regner stærkt med, at den er med her i oktober testen, som kommer sidst i måneden.

   King 2 LS er ikke til isofix montering – det er til selemontering. Hvis den skal kunne det, er det nok nærmere Römer Duo Plus i skal se nærmere på. Den kan begge dele og har klaret sig godt i testen. Nogenlunde samme prisniveau (faktisk ned til 1400-1500kr hos amazon).

   Mvh

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.