Miniguide til rengøring af bilens interiør, sæder og autostol

Photo of author
Skrevet af Redaktionen
· Opdateret

At køre i en ren og pæn bil kan gøre en stor forskel i din daglige kørsel, og sikre, at du og dine passagerer føler jer godt tilpas. En vigtig del af at holde din bil ren er at sørge for, at både interiøret og sæderne er rene og pæne. Her er en miniguide, der kan hjælpe dig med at rengøre din bil indvendigt.

Fjern alt skrald og løse genstande fra bilen

Før du går i gang med at rengøre din bil, skal du sørge for at fjerne alt rod og affald. Det kan være alt fra kvitteringer og flasker til madrester og legetøj. Hvis du har gulvmåtter i din bil, skal du tage dem ud og ryste dem godt for at fjerne alt snavset. Rengør eventuelt også handskerummet og andre opbevaringsrum i bilen.

Støvsug sæder, måtter, paneler m.v. grundigt

Næste trin er at støvsuge interiøret grundigt. Brug en støvsuger med forskellige mundstykker for at kunne nå ind i alle kroge og sprækker. Støvsug gulvet, sæderne, dørene og instrumentbrættet. Husk også at støvsuge revnerne mellem sæderne og konsollen samt bagagerummet.

Aftør alle overflader

Når du har støvsuget din bil, skal du tørre alle overflader af med en fugtig klud eller vaskeskind. Brug en mild sæbeopløsning til mere genstridige pletter.

Rengør sæderne og autostolen

Sæderne i din bil kan have brug for en mere omfattende rengøring, især hvis det er stof- eller lædersæder. Brug en mild sæbeopløsning og en blød børste til at rengøre dine stofsæder. Lad sæderne tørre helt, inden du bruger bilen igen. Hvis du har lædersæder, skal du bruge en læderrens og -pleje efter rengøringen for at beskytte og bevare læderet.

Husk også at rengøre autostolen, hvis du har små børn, der bruger autostol. For en skånsom og samtidig effektiv rengøring af autostolen bør du først og fremmest støvsuge den, hvorefter du kan rengøre den yderligere med en mild vand- og sæbeopløsning. Tag med fordel autostolen ud af bilen, så du lettere kan komme til. Find evt. yderligere information om rengøring af autostole til børn fra autodoc.dk.

Puds vinduer og spejle indvendigt

Når du har rengjort alt ovenstående, herunder sæder, autostol og vinduer, skal du også huske at pudse vinduerne indvendigt. Brug en vinduesrens og en vinduesskraber til at fjerne al snavs og fedt fra vinduerne. Når det er gjort, skal du aftørre med en mikrofiberklud for at få et klart udsyn. Det samme gælder sidespejle og bakspejlet.

Anskaf dig en luftfrisker

Når du er færdig med at rengøre din bil, kan du anskaffe dig en luftfrisker for at skabe en behagelig duft i kabinen. Der er mange forskellige typer af luftfriskere til biler, så vælg en, der passer til din smag og budget.