Sådan sikrer du dit barns sikkerhed og sundhed på familieudflugter

Photo of author
Skrevet af Redaktionen
· Opdateret

Som forælder vil bekymringen for ens børn nok aldrig ophøre, uanset hvor gamle de bliver. Men især når de er små og mere skrøbelige, er det ekstra vigtigt at sikre deres fysiske sundhed og sikkerhed. Ved familieudflugter i bil er det for eksempel vigtigt, at de sidder i en sikker autostol i tilfælde af, der skulle ske et uheld. På lange sommerudflugter hvor man går mange skridt, er det ligeledes vigtigt at give barnet det rigtige fodtøj på, så deres små fødder ikke tager skade.  

Når man ikke har børn, kan en udflugt hurtigt planlægges og stables på benene. I princippet skal man bare pakke sig selv ind i passende tøj og pakke nogle nødvendige sager i en taske og så er det ellers bare afsted. Men når man har børn der skal med, kræver det lidt mere planlægning, tålmodighed og overvejelser.  

Man kan nemt svøbe et barn ind i et tæppe, kaste det ind i bilen og så af sti afsted. Men det er heldigvis de færreste forældre der kunne finde på dét. Udover at sikre barnets sikkerhed under køreturen, er det også vigtigt at sikre barnets komfort og sundhed på selv turen. Ordenlig og vejrbestemt beklædning og godt fodtøj er essentielle ting at huske på. Varme støvler er for eksempel essentielt om vinteren, mens behagelige sandaler er det om sommeren. 

Sandaler er mere end mode 

De rette sandaler fungerer som mere end et flot supplement til et sæt sommertøj. Under alle omstændigheder er det vigtigt at man har ordenligt fodtøj der støtter fødderne, men især når det kommer til vandreture eller længere tid hvor de står op, er det vigtigt at de små fødder har nogen godt underlag. 

Støttende sandaler er nemlig ikke kun vigtigt for deres fødders skyld, men for hele kroppens skyld. Med dårlige sandaler kan man nemlig komme til at vænne sig til en uhensigtsmæssig måde at gå på, eller også får man simpelthen bare ikke den rigtige støtte. Det kan gå ud over fødder, men også ryg.  

Giv barnet valgmuligheder 

Behagelige sko og sandaler behøver ikke at se kedelige ud for at være behagelige at gå i. Kids-world.dk har et stort udvalg af sandaler til børn i alle aldre. Birkenstock er for eksempel et populært mærke som mange sandalelskende fødder trasker rundt i. De er både stilfulde i deres minimalistiske udtryk og utroligt behagelige.  

Kids-World.dk tilbyder både klassiske børnesandaler i forskellige farver og designs, samt andre lettere sandaler i lette materialer som skum. Nogle lette sandaler kan for eksempel være fordelagtigt på en varm sommerdag, hvor nogle mere robuste og støttende sandaler er mere hensigtsmæssige på lange udflugter.  

Webshoppen giver barn og forælder mulighed for at vælge blandt mange designs. Det er naturligvis vigtigt at man falder på et par, som barnet kan lide og synes om udseendemæssigt – eller vil sandalerne højst sandsynlig ikke blive brug. Det er samtidig også vigtigt at barnet kan holde til at gå i dem i længere tid. Godt fodtøj er nemlig især vigtigt i voksealderen, hvor de spiser en masse mad, vokser og derfor ofte skal have nyt fodtøj. Du kan i øvrigt få inspiration til opskrifter til sund mad på tema-mad.dk.