Skal du have ny bil når du får børn?

Photo of author
Skrevet af Redaktionen
· Opdateret

Skal du have ny bil når du får børn?

Hvis der snart kommer børn til verden i jeres lille familie, kan det være, det også er på tide at opgradere jeres bil til en ny og større model.

 

Er det tilfældet, tager vi her et nærmere kig på, hvad I har af muligheder, og hvilken form for bil I bør gå efter.

Tag et nærmere kig på den nuværende bil

Først og fremmest kan det være klogt lige at tage et ekstra kig på jeres nuværende bil for at afgøre, om det nu egentlig også er nødvendigt med en ny bil. For det kan jo være, at I allerede nu har en bil, der vil fungere helt fint som familiebil.

 

Men har I eksempelvis en lille bil, en bil med tre døre i stedet for fem, eller måske en bil kun med to sæder, er den ikke egnet som børne/familiebil, og så kan det være en god idé at overveje at få jer en ny bil.

Skal du have ny bil? Vælg en bil med ekstra god plads

Hvis du med hånden på hjertet kan sige, at det er på tide med en ny bil til den kommende børnefamilie, kan det være en god idé at gå efter en bil med ekstra god plads. Den skal gerne være utrolig rummelig, da I kommer til at fragte meget børneudstyr i den i de kommende år. Især hvis I får flere børn.

 

Det skal også gerne være en sikker bil, og så skal den gerne være nem at have med at gøre. Det skal være nemt at kunne lægge sæderne ned, åbne dørene, få autostole ind og ud og så videre.

Få et godt og billigt billån

Skal I købe ny bil, har I formodentlig også brug for at tage et billån for at kunne betale for den. Heldigvis er der mange gode muligheder for at få et billigt billån på markedet – det handler bare om at låne pengene de rette steder, hvis du vil gøre det så billigt som muligt.

 

Du kan enten vælge at få din nye bil finansieret gennem din forhandlers finansielle samarbejdspartner, eller du kan vælge at få et billån hos en anden kreditor som eksempelvis et billån hos en bank. Læs mere om dine muligheder for et billån her.

Lån penge til det øvrige udstyr til bilen

Når du skal købe bil til en børnefamilie, er det ofte ikke nok bare at købe bilen. Der skal som regel også en del andet udstyr til, før at bilen er i tip top stand. Det kan eksempelvis være, at du skal ud og købe autostole, og de kan hurtigt løbe op i en del penge.

 

Derfor kan det være en rigtig god ide at overveje at låne penge til autostole samt det øvrige udstyr, du mangler at købe til bilen, hvis du ikke selv har råd til det. Lån penge nu og slip for at bekymre dig om, hvor du skal finde pengene til det udstyr, du ikke kan undvære i bilen.

Har I råd til en ny bil?

Men inden du eller I kaster jer ud i eventyret med at købe en ny bil, kan det være klogt lige at sætte jer ned og regne på, om I overhovedet har råd til at købe en ny bil.

 

Måske skal I slet ikke have bil, men kan nøjes med cykler? Ligger begge jeres arbejde samt barnets kommende vuggestue i samme by, kan I måske sagtens klare jer med cykler, og så er der jo ingen grund til at bruge penge på en ny bil, hvis I egentlig ikke har brug for det.