Bedste Autostol 15-36kg

Du er på udkig efter den sidste autostol – eller selepude med ryglæn, som den også kaldes.

Autostolene i denne gruppe går typisk fra ca. 3 år til 12 år. Det er autostole, der går fra 15-36 kg.

Hvis du ikke har brug for gode råd eller yderligere læsning og bare vil i gang med, at finde den helt rigtige autostol – kan du hoppe videre til min store autostol guide.

Her indtaster du barnets, højde, alder og vægt – angiver om du har isofix i bilen eller ej – og du får straks mine anbefalinger, der passer præcis til dit barn.

Her er vores bud på den bedste autostol 15-36 kg

Gå til Autostol guiden

Valg af 15-36 kg autostol

Bedste 15-36 kg autostol

Test af 15-36 kg autostol

Gå til Autostol guiden

Flere gode råd om 15-36 kg autostole

Inden du køber næste størrelse autostol, er det dog en god ide, at læse nedenstående – så du ikke køber en ny autostol alt for tidligt, køber noget forkert eller overser evt. nye regler.

Autostol, selepude eller selepude med ryglæn

I denne vægtklasse findes der to muligheder for lovlig sikkerhedsudstyr til barnet. Du kan vælge en autostol (det sikreste) eller en selepude. Selepuden med ryglæn er det samme som en autostol. Så den selepude jeg tænker på, er en helt alm selepude, der blot løfter barnet op. Autostolen er klart det sikreste valg, da det beskytter barnet meget mere end en selepude. Hvis du vil se forskellen, kan du læse dette indlæg om autostol eller selepude, hvor der også er en god video.

Skift til en 15-36 kg. størrelse autostol

Inden du køber sidste størrelse autostol, er det en god ide lige, at tjekke om du bør skifte allerede nu og om barnet overhoved må sidde i en 15-36 kg. stol. For barnet SKAL veje over 15 kg. før det må sidde i denne størrelse stol. Derudover bør barnet være mindst 3-3½ år gammelt før det kommer i denne størrelse, da det er meget vigtigt, at sidde korrekt og det kan mindre børn ikke altid forstå. Det og andre forhold kan du læse mere om i dette indlæg, hvor jeg dykker mere ned i, hvornår man skal skifte til den sidste størrelse autostol.

i-Size autostole i 15-36 kg klassen.

Der er endnu ingen i-Size stole i denne vægtklasse, men de skulle komme i løbet af 2018. Det er blevet udskudt et par gange, men nu ser det ud til, at man her i efteråret 2016 får de endelige krav på plads, så der kan blive produceret nye stole. Hvis du vil læse mere om i-Size kan du gøre det her, hvor jeg også har beskrevet i-Size reglerne.

Autostol regler og anbefalinger

Autostol reglerne er faktisk ret lige til –  ”Børn skal spændes fast i en godkendt autostol eller selepude i bilen. Stolen eller puden skal passe til alder, højde og vægt og være monteret efter producentens anbefalinger”.

Som jeg skrev ovenfor er det lovligt både, at bruge selepude og autostol – så tjek lige her om du også er med på de nyeste autostolregler og anbefalinger.

Test af autostol i 15-36 kg klassen.

Der er ikke den store forskel på autostolene i 15-36 kg. klassen – de er næsten alle testet godt. Stolene bliver udsat for samme test som de øvrige stole størrelser – testdukkerne er bare blevet større. I autostol testen kan du se, at der ikke er den store forskel på isofix og selemontering, da det er bilens 3-punktsele der holder barnet. Isofix er mest for, at give støtte og sørge for, at den ikke vælter til siderne eller flyver rundt i bilen.

Du kan altid se de nyeste autostol tests her.

Isofix – eller sele montering?

Isofix findes i alle vægtklasserne og det er også i denne vægtklasse. Isofix har dog ikke den store betydning, da det er bilens 3-punktsele, der holder barnet og isofix er mest for, at holde selve stolen fast. Så sikkerhedsmæssigt er der ikke den store forskel på sele eller isofix montering.

Overtøj i 15-36 kg autostol

Stort overtøj i autostolen bliver ved med, at være en udfordring – også i denne vægtklasse. Du kan måske undre dig over om det også gælder voksne? Men ja, det gælder faktisk også voksne, der skal passe på med, at tage alt for stort overtøj på i bilen. Det kan stadig påvirke, hvordan selen sidder og reagere ved en kollision.

Når du har været ovenstående igennem – burde du være 100% klar til, at Gå til Autostol guiden her.

Ellers må du gerne stille mig et spørgsmål nedenfor.