Bedste Autostol 9-36 kg

Du er på udkig efter en kombi stol, der går over flere vægtklasser.

Autostolene i denne gruppe går typisk fra ca. 9 mdr. til 12 år. Det er autostole, der går fra 9-36 kg.

Husk at overveje om en 9-36 kg. stol er det rigtige valg – læs evt nedenfor.

Hvis du ikke har brug for flere informationer og bare vil se nærmere på stolene i 9-36 kg klassen, så klik her, hvor de alle er samlet:

Her er den bedste autostol 9-36 kg

Se autostole i 9-36 kg klassen

Hvis du derimod vil have mine anbefalinger ud fra dit barns højde, alder og vægt så gå til guiden, hvor du også bare lige angiver om du har isofix i bilen eller ejeller ej – og du får straks mine anbefalinger, der passer præcis til dit barn.

Gå til Autostol guiden

Valg af 9-36 kg autostol

Bedste 9-36 kg autostol

Test af 9-36 kg autostol

Gå til Autostol guiden

Flere gode råd om 9-36 kg autostole

Inden du køber næste størrelse autostol, er det dog en god ide, at læse nedenstående – så du ikke køber en ny autostol alt for tidligt, køber noget forkert eller overser evt. nye regler.

Skift til næste størrelse autostol

Men er dit  barn stort nok til, at skifte stol? Husk at tjekke om du bør skifte allerede nu eller om dit barn faktisk kan sidde endnu længere tid i den nuværende. For selvom babystolen ser lille ud – ja så kan den oftest bruges til mindst 10-12 mdr.

Det er også vigtigt, at du ikke skifter for tidligt, da barnet ikke er stærk nok til, at sidde fremadvendt. Så læs lige dette indlæg om skift til næste størrelse inden du køber.

i-Size autostole i 9-36 kg klassen

I denne vægtklasse er der endnu ikke kommet i-Size stole. Hvis du ønsker en i-Size stol er du nødt til, at vælge en autostol i 9-18 kg. klassen. Hvis du vil læse mere om i-Size kan du gøre det her, hvor jeg også har beskrevet i-Size reglerne.

Autostol over flere vægtklasser

Der kan være en del penge at spare ved, at købe en autostol, der går over flere vægtklasser og det er også derfor de fleste vælger sådan en stol. Du skal bare huske, at det ikke er nemt, at lave en stol med god komfort til et barn på 9 mdr. og 9 kilo, der også skal sidde godt i stolen 10 år senere når det vejer 30+ kilo – men producenterne prøver og det går okay.

En anden ting er, at de fleste stole i denne klasse har mavepude og ikke alm. 5-punktsele. Der er meget skriveri omkring mavepuder vs. 5-punktsele og med de få test informationer man får omkring mavepudens påvirkning på de indre organer, er der svært at sige om det er godt eller skidt. Men du kan læse mere i indlægget her, hvor jeg har set lidt på mavepuden.

Autostol regler og anbefalinger

Autostol reglerne er faktisk ret lige til –  ”Børn skal spændes fast i en godkendt autostol eller selepude i bilen. Stolen eller puden skal passe til alder, højde og vægt og være monteret efter producentens anbefalinger”.

Men det kan alligevel godt give anledning til en masse spørgsmål, hvorfor det er en god ide, at tjekke de nyeste autostol regler.

Test af autostol i 9-36 kg klassen

Autostolene i denne vægtklasse er typisk testet ret godt i flere af dem får over 70% i samlet test resultat, hvilket er et meget godt resultat. Mavepude stolene får klart de bedste karakterer, men mon ikke der snart komme en stol med 5-punktsele, der kan få samme resultat. Du kan se de nyeste test resultater her – oversigten bliver opdateret to gange om året.

Top Tether – hvad er Top Tether

I vægtklassen 9-36 kg. finder du enkelte stole, der er begyndt, at anvende Top Tether til ekstra monteringen. Top Tether finder du omme bag i bilen og er ikke det samme som isofix. Top Tether anvendes i stedet for støtteben og skal sikre, at stolen ikke rotere fremad ved en kollision. Du kan læse mere meget om Top tether i dette indlæg.

Isofix – Er der også det i denne vægtklasse?

Isofix findes i alle vægtklasserne, men det er ikke altid sikkert du skal bruge en base. I vægtklassen 9-36 kg. har autostolene selv isofix beslag under sig og du behøver således ikke en ekstra base for, at montere stolen. Hvis du ikke har fået læst om isofix, kan du læse mere her i indlægget, hvor jeg beskriver, hvad isofix er.

Overtøj i en 9-36 kg. autostol

Stort overtøj i autostolen bliver ved med, at være en udfordring. Det er ikke kun i babystolen, at du skal være opmærksom. Der gælder det samme i denne vægtklasse, hvor det heller ikke er godt, at give barnet stort overtøj – heller ikke selvom det sidder i en stol med mavepude. Hvis du vil have gode ideer til, hvordan man kommer uden om stort overtøj, kan du med fordel læse dette indlæg om stort overtøj i autostolen. Du kan også se om der ikke findes en kørepose til autostolen, som stadig passer dit barn.

Når du har været ovenstående igennem – burde du være 100% klar til, at Gå til Autostol guiden her.

Ellers må du gerne stille mig et spørgsmål nedenfor.