Autostol på afbetaling, kan det gå?

Photo of author
Skrevet af Redaktionen
· Opdateret

Hvis du står overfor at skulle købe en ny autostol, så går du med garanti op i kvaliteten af den valgte autostol, da den skal være en sikker base for vores kæreste eje; vores børn. Derfor er det heller ikke underligt, at du er landet på en side som denne, hvor vi fremhæver og analyserer de bedste autostole på markedet.

Hvorfor vælge noget, som ikke lever op til alle dine krav, hvis man kan vælge det bedste? Det eneste spørgsmål, som dog nogle gange kan presse sig lidt på er prisen på autostolen, fordi hvorfor skal den være så dyr? Vil det i så fald give mening at købe den på afbetaling, eller kan det ikke gå på grund af høje gebyrer mv? Vi tager i denne artikel et indblik i priserne samt hvorvidt det at købe en autostol på afbetaling kan være en god idé.

Afbetaling af autostole – er det dyrt i renter og gebyr?

Det at købe på afbetaling har lidt et blakket ry, hvilket faktisk er en skam. Tilgangen er ofte, at det er alt for dyrt i renter og gebyr, men ender det faktisk med at blive så dyrt? I mange tilfælde vil du kunne anskaffe dig en autostol på afbetaling uden at det koster dig en kroner ekstra. Det du gør er egentlig blot at dele betalingen op (også kendt som delbetaling), som blot gør det nemmere at gabe over prisen, da der er mange udgifter når en lille ny melder sin ankomst.

Du skal dog være opmærksom når du står overfor at skulle købe autostolen på afbetaling, da det ikke er alle firmaer/webshops, som tilbyder at gøre det helt rentefrit. Der er nogle, som tager et mindre gebyr for deres service, som i mange tilfælde også er helt fair. Hvorvidt at det er for meget til dig eller om du kan klare et mindre gebyr lader vi være op til dig, men du bør om ikke andet holde øjnene åbne efter ÅOP, som er et udtryk for den årlige omkostning i procent.

Hvad du synes er fair at ÅOP skal være er som sagt op til dig, men vi anbefaler at du forsøger at finde en leverandør hvor ÅOP er så lav som overhovedet mulig. Dette er blot for at undgå i sidste ende at have betalt for meget for din autostol, da afbetaling lidt mister sin idé i så fald.

Hvad koster en god autostol i 2021?

At vælge en god autostol er en subjektiv beslutning. Hvad der er god for mig, behøver ikke nødvendigvis at være den bedste løsning for dig. Dog er der en række fællesnævnere for hvad der gør en autostol god. Hvis man tager et kig på alle disse ting, som kan være elementer som isofix mv. så starter de gode autostole typisk fra et par tusinde kroner og op efter.

Hvis du er meget i tvivl, så kan du også her på siden prøve at sammenligne nogle af vores modeller indtil at du finder en, som du tænker passer godt til dine behov. Du kan så efterfølgende forsøge at undersøge priserne hos forskellige webshops, således at du køber den på et oplyst grundlag. Hvis det at købe din autostol på afbetaling er aktuelt, så vil mange af hjemmesiderne skilte med muligheden når du når til checkout-delen, hvor de jf. reglerne også skal oplyse om den endelige ÅOP.

Vi håber at du er blevet klædt lidt bedre på til at købe din autostol, uanset om du vælger afbetaling eller om du blot køber den til prisen. Men lad os engang for alle slå et slag for, at det ikke nødvendigvis er en skidt ting at købe et produkt på afbetaling, som mange ellers har et billede af.