Guide: Valg af den rette autostol

Photo of author
Skrevet af Redaktionen
· Opdateret

Når man som forbruger skal ud at vælge en autostol, er der nogle essentielle forholdsregler man skal kende til, for at kunne træffe det bedst mulige valg. Disse vil vi i dette indlæg komme ind på, men føler du allerede at du kender dit behov på nuværende tidspunkt og hvad du specielt skal være opmærksom på, kan du hoppe videre til dette indlæg: autostol test.

I dette indlæg er der opstillet et test, der produkt for produkt gennemgår flere forskellige autostole, som værende nogle af de bedre autostole på markedet i øjeblikket. Indlægget kan ligesom dette, bruges til at give den sidste nødvendige inspiration til dit autostol-valg.

Lad os komme i gang med indlæggets kerne, nemlig hvad du som forbruger bør være opmærksom på, når du skal ud at vælge en autostol.

  1. Kender du til lovkravene?

Noget af det vigtigste når der skal vælges en autostol, er at du kender til lovkravene. Alle børn under 135 cm skal sidde i en form for autostol, hvorfor det altså er noget alle børnefamilier skal have taget stilling til – altså hvilken stol det skal være.

Der er nogle ret strenge lovkrav gældende i hele EU – herunder også Danmark – som man som forbruger skal sætte sig ind i. Det betyder ikke at man skal læse helt manuskriptet, men blot sikre sig at den stol som man udvælger, lever op til kravene. Dette står oftest oplyst på produktet, ellers kan man alliere sig med en fagmand, som kan hjælpe én videre i processen.

  • Kend dit behov

Kend behovet til autostolen. Det er ikke helt ligegyldig hvilken type autostol du vælger til bilen, da stolens størrelse afspejler barnets størrelse. Altså jo større barn, jo større stol skal man også have anskaffet sig, men dette står altid opgivet på den stol som der kigges på.

Er man i tvivl omkring hvor mange kg stolen er beregnet til, er det igen altid en god ide at dobbelttjekke – for hellere være 100% sikker, i stedet for at tage en beslutning på begrænset eller manglende information.

  • Kend stolens pris

Ligesom når der skal købes alle mulige andre produkter, er det godt at kende lidt til markedet. Hvad står sådanne stole til. Kig også gerne på DBA og lignede sider, for at få en ide om hvad stolene videresælges til. Dette kan sige noget omkring de forskellige brands, og deres kvalitet og brand. Har de en høj gensalgsværdi, er det altså også noget som er værd at tage med i sin ligning.

Generelt i forhold til priser, er det positive i dag, at det er nemt at sammenligne og sikre at man ikke kommer til at betale for meget for stolen. Markedet er meget gennemsigtigt og de fleste forhandler vælger også at prismatche, hvis man spørg – men læg mærke til; hvis du spørg. Det er altså din opgave at være grundig, og det bliver man bedst ved at sætte sig ind i tingene.