Baby på vej? Så vigtigt er det rigtige barnesæde til bilen

Photo of author
Skrevet af Redaktionen
· Opdateret

Artiklen er sponsoreret

Først og fremmest: Stort tillykke! Hvor er det skønt…

Når en lille ny er på vej, er der også en masse praktiske ting at få styr på. Alt lige fra børnetøj og legetøj til indretning af hjemmet til at have plads nok. Men også i bilen er der foranstaltninger at træffe. Det kan nemlig være vigtigt med et barnesæde, når jeres barn kommer i den alder. Og det kan være lidt af en jungle at finde rundt i; hvordan vælger man det rigtige barnesæde? Og er det overhovedet vigtigt, hvilket der vælges? Det spørgsmål og mange flere får du svar på i denne artikel.

Kan der være barnesæder i jeres bil?

Det første, du bør undersøge, er, om der kan være barnesæder i jeres bil – og i bekræftende fald hvilke. Det er nemlig ikke alle typer biler, hvor det faktisk er muligt at køre trygt og sikkert med et barnesæde. Mange nye biler kommer dog med Isofix på bagsæderne, så der nemt og hurtigt, og endda på sikker vis, kan indsættes et barnesæde. Start derfor med at gå på opdagelse på bilens bagsæder, inden I går videre i jagten efter barnesæder.

Dernæst skal I naturligvis sikre jer, at I vælger et barnesæde, der passer til alderen, jeres barn har. De fleste barnesæder kan bruges til børn i alderen 3-8 år, da det er den periode, hvor et barn typisk har brug for et sådant sæde. Det er også denne aldersanbefaling, der gælder for det populære barnesæde WALSER Noemi Autostol egnet til børn, som er et populært valg, fordi forældrene stoler på den, og børnene kan lide at sidde i den. På de fleste offentlige vurderingstjenester får stolen også gode anmeldelser, så det er helt sikkert et godt sted at starte. Den udvalgte autostol byder bl.a. på følgende features:

  • Den er klapbar
  • Der er justerbar nakkestøtte
  • Den kommer med to års garanti
  • Den passer til børn i en bred aldersgruppe (3-8 år)
  • Den passer til børn med en højde på 100-135 cm.
  • Det primære materiale er polyester
  • Den fastgøres med sele

Det kan være farligt at vælge det forkerte barnesæde

Et barn skal naturligvis kunne færdes sikkert i bilen – også hvis det skulle ske, at I bliver involveret i en trafikulykke. Vælger I et forkert barnesæde – f.eks. et, der ikke kan spændes ordentligt fast, eller et, der ikke passer til jeres barn, kan det i yderste konsekvens betyde, at jeres barn ikke er sikret godt nok under kørsel. Derved kan barnet være i risikozonen for at komme slemt til skade i tilfælde af, at I bliver involveret i en trafikulykke, eller bilen på anden vis kommer i en uheldig situation. Det er derfor meget vigtigt, at I foretager en grundig undersøgelse af diverse specifikationer på barnesædet, før I træffer jeres valg. På den måde kan I køre med jeres barn med optimal trafiksikkerhed, hvilket naturligvis er ganske betryggende for både barnet og forældrene.