Vigtigheden af at købe en god autostol til kør-selv-ferien

Photo of author
Skrevet af Redaktionen
· Opdateret

At køre i et fremmed land kan være en spændende og uforglemmelig oplevelse, men det er også vigtigt at huske at pakke din autostol. Det virker måske ikke som noget stort besvær, men når du rejser med børn, der er spændt fast i en autostol i timevis, har de brug for al den komfort, de kan få. Dette blogindlæg handler om, hvorfor det at købe en god autostol, inden du tager af sted, vil gøre din families kør-selv-ferie meget sjovere!

En god autostol giver ro i maven

Med en god og sikker autostol kan du køre på tur med ro i maven. Du bør altid tjekke dit lands regler for, hvilken type autostol der kræves til den alder og højde, dit barn har. Stolene varierer fra type til type, men det er vigtigt, at de alle er sikre!

Hvis du har en autostol af god kvalitet, er der mindre risiko for skader eller ubehag under lange rejser med børn fastspændt – noget, vi ikke kan understrege nok! Når du køber en ny autostol, kan det derfor være vigtigt at undersøge, hvilken autostol som er bedst i test.

Sådan køber du den rigtige autostol til familieferier

Når du køber en autostol til din rejse, er det vigtigt at have en god forståelse af, hvilken type der passer til rejsen.

Nogle er beregnet til lange rejser, og andre er specielt fremstillet til at rejse med børn på bagsædet. Nogle kan endda konverteres, så de kan bruges bagud vendt eller fremadvendt! Det er også vigtigt at tage hensyn til dit barns alder og højde.

Hvor længe må dit barn sidde i en autostol?

For at opnå den bedste beskyttelse bør børn på 12 år og derunder sidde i en autostol, når de rejser i bil. Det skyldes, at de er mere sårbare over for skader ved en ulykke end voksne, og at deres hoveder ikke kan støtte sig selv ordentligt, før de er omkring fire år gamle. Den autostol, du vælger til dit barn, skal være i overensstemmelse med barnets alder. De sikreste autostole er f.eks. bagud vendte, indtil de er et år gamle, hvorefter man kan skifte til en fremadvendt model i alderen to til seks år, før man endelig kan skifte til selepude fra syv år og opefter.

Nogle forældre er bekymrede over at købe en dyr letvægts-rejseautostol, som de kun bruger den en eller to gange, men det er ikke nødvendigt, så længe du holder den ren, når du opbevarer den derhjemme. Du kan også købe brugt, hvis det er nødvendigt, hvilket vil spare på omkostningerne, mens du stadig får en autostol, som klarer opgaven.