Ferrari autostol – er autostole fra Ferrari et godt valgt?

Photo of author
Skrevet af Christian Soelberg Due
· Opdateret

Jeg har tidligere skrevet om Nania autostole, som produceres af Team Tex i Frankrig og som er en række billige autostole (Læs om Nania her).

Team Tex har rettighederne til, at bruge en række kendte mærker på deres produkter og nogle af deres mest kendte ”mærke produkter” er Ferrari autostolene og deres autostole med Disney motiver.

Ferrari autostolen er nok den autostol, som flest mænd vil have i bilen, da de forbinder Ferrari med fart og spænding, men er Ferrari autostolene nu også et godt valg, når det kommer til, at skulle beskytte dit barn i trafikken?

Test af Ferrari autostole

Der har endnu ikke været en Ferrari autostol med i ADAC testen af autostole, men da det blot er Nania autostole med andet betræk, kan test resultaterne herfra overføres til Ferrari stolene – dog ikke testdelen med skadelige stoffer.

Den lille Ferrari i 0-13 kg. klassen, Ferrari Be-One SP, er den bedst bedømte af dem og scorer 64% i den samlet test. Det er sådan en middel karakter (sammenlignet med de sikreste stole).

Den næste størrelse er en Ferrari  Cosmo SP Isofix 9-18 kg. og her scorer Ferrari autostolen kun 56%, hvilket ikke er godt – de bedste i denne vægtklasse får hele 74-78%.

Den sidste testet Ferrari autostol (Ferrari Beline SP) er i 9-36 kg. klassen og den performer desværre ikke så godt. Kun 46% blev det i den samlet test, hvilket kun er 8% point fra, at stolen får 2 ud af 5 stjerner eller den beskedende tekst ”tilstrækkelig” – som betyder, at den kun er en smugle bedre end at sidde uden autostol.

(Læs mere om test af autostole her)

Ferrari autostol modellerne

Indtilvidere har jeg kun nævne 3 modeller, men det skyldes, at det er de 3, som er blevet testet i ADAC autostol test. Men der findes også en 4 model.

Ferrari har lavet følgende modeller – tallet i parentesen er autostolen samlede test resultat. Klik på modellerne for, at se en nærmere beskrivelse af stolene og en dybere gennemgang af testresultatet.

Ferrari autostol 0-13 kg.

BeOne SP Ferrari (64%)

Ferrari autostol 9-18 kg.

Cosmo SP Ferrari (ikke testet)

Cosmo SP Isofix Ferrari (56%)

Ferrari autostol 9-36 kg.

BeLine SP Ferrari (46%)

Konklusion – skal jeg købe en Ferrari autostol?

Selvom stolen er rigtig fed og Ferrari logoet og farverne gør stolene til enhver mands drøm, så er det altså ikke dit barns drøm. Dit barn vil have en autostol, hvor komforten er god og en autostol, hvor sikkerheden er i top og det finder i desværre ikke her.

Ferrari Be One får dog en karakter som er fornuftig og da der ikke er problemer med monteringen på denne model, kan den godt være en fornuftig køb.