Hjælp: Sådan finder du den helt rigtige autostol

Photo of author
Skrevet af Redaktionen
· Opdateret

Hvis en ulykke skulle hænde, kan en autostol være altafgørende for om dit barn overlever eller ej. I denne artikel vil vi derfor hjælpe dig på rette vej mod at finde en autostol der skaber størst sikkerhed for både dig og dit barn.

Ved køb af autostol gør nogle generelle sikkerhedskrav sig gældende. Dette indebærer blandt andet at den er ECE-godkendt, og at den passer til bilen således at den er monteret korrekt. Hvorvidt en autostol opfylder alle sikkerhedskrav og de rette kvalitetskrav, kan dog godt være lidt af en jungel at finde rundt i, når der findes mange udbydere på markedet.

Vær på forkant med udviklingen

Et godt sted at starte din informationssøgning, kan være at læse anbefalinger fra andre, for at få deres personlige erfaring med en specifik model. Teknologien udvikler sig også hele tiden, og derfor bliver autostolene også løbende forbedret i takt med dette. Det er derfor væsentligt at være bevidst om dette, inden du foretager dit køb. Madskristensen.dk er en nyhedsportal der løbende opdateres med oplysende, informative trends og nyheder inde for sådanne områder, hvorfor det vil være fordelagtigt at undersøge denne hjemmeside forinden.

Bagudvendt autostol

Inden for de seneste år, er der landet et stort fokus på den bagudvendte autostol. Dette er en tendens som har vist sig at være særlig populær i Sverige, men som nu er komme frem i Danmark, grundet statistik der viser, at en bagudvendt autostol kan sikre en højere overlevelsesprocent. Den bagudvendte autostol formår at gribe barnets krop og hoved på den mest optimale måde, hvis et frontalt sammenstød skulle opstå. Spæde børn er i de første år mere udsatte grundet deres blødere kranie. Sker der en frontkollision hvor barnet slynges fremad med hård kraft, kan en fremadvendt autostol hermed ikke være behjælpelig. Modsat vil den bagudvendte fordele kræften over hele barnets ryg og hoved for at minimere skaderne.

Hvis man ønsker en fremadvendt autostol kan en fordel være, at vente til at barnet er omkring 4-5 år, da deres krop hermed er mere udviklet og derfor mere modstandsdygtige hvis uheldet skulle opstå. For mange forældre kan det være rart at man kan holde øjenkontakt med barnet mens man kører, hvorfor at 4 ud af 5 forældre fortsat køber en fremadvendt autostol til deres barn.

Men frygt ikke. Der findes mange dygtige mennesker på området derude som er klar til at hjælpe dig godt på vej, så du er sikker på at finde den helt rigtige løsning for dig og dit barn.