Nybagte forældre? Måske det er på tide at skifte bilen ud

Photo of author
Skrevet af Redaktionen
· Opdateret

Annonce

Som nybagte forældre er der rigtig mange ting at se til, og der er lige så mange ting man skal have købt ind. De fleste ting er allerede købt før babyen er født, men det er næsten umuligt at nå helt i mål med alt man har brug for.
En ting man måske ikke tænker så meget over, før babyen er kommet, er om bilen er sikker. De fleste har ikke behov for en større bil, hvorfor mange kører rundt i en lille bil. Men det ert faktisk meget farligt at køre rundt i en lille bil, såfremt du skulle være så uheldig at komme ud for en uheld. Så måske det er på tide at skifte bilen ud?

Man tænker anderledes når man er blevet forældre

Det kan godt ske, at man ikke har givet det meget overvejelse, om ens bil er sikker eller ej. Det er dog helt sikkert, at når først man er blevet forældre, så er det en af de eneste ting man går op i, når man kigger på bil. Og derfor skifter de fleste også sine små biler ud, med noget større og først og fremmest mere praktisk, men vigtigst af alt en mere sikker bil.

Hvor man før gik mest op i, at den skulle være billig, have minimal behov for at komme på bilværksted, og måske endda også være pæn, så skifter ens behov altså betydeligt, hvilket er helt naturligt når man træder ind i forældrerollen.

Hvilke biler er sikre og hvilke er ikke?

Bilmarkedet er en stor jungle, og vi har aldrig haft så stort et udvalg som vi har lige nu. De små ”by” biler, som man forsøger at undgå som forældre, ligner alle sammen hinanden, men heldigvis er det ikke dem du leder efter, nu når du gerne vil prioritere dit barns sikkerhed.

Der er ikke som sådan en eller flere biler, som er bedre eller mere sikre end andre – eller jo, måske Volvo er den ultimative sikre forældre bil, eftersom den er svensk, hvor det at køre ind i en elg er med i regnestykket når de regner på sikkerheden. Ellers så er det vigtigste bare, at du køber noget der er lidt større end de helt små biler. En Golf er f.eks. ikke en stor bil, men den er tilstrækkelig stor nok, til at det gør en stor forskel for dig og dit barns sikkerhed, end hvis du f.eks. kørt i en VW Up.