Husk dit barns sikkerhed i bilen

Photo of author
Skrevet af Redaktionen
· Opdateret

Husk dit barns sikkerhed i bilen

Når du kører med et barn i bilen er det altid utrolig vigtigt at være opmærksom på barnets sikkerhed. Du skal som chauffør altid være sikker på, at barnet er ordentligt og ikke mindst sikkert spændt fast, så der ikke sker det noget, hvis uheldet skulle være ude.

Derfor er det blandt andet også vigtigt, at du læser godt op på, hvordan og hvorledes barnets autostol eksempelvis skal monteres korrekt, samt hvilken model du skal bruge. Det kan have fatale konsekvenser ikke at vælge den passende model eller at montere den forkert, så det er ikke et punkt, hvor du må sove i timen, når du læser op på det.

Vælg den rette autostol

Hvis du ikke har kørt med autostol i din bil før, er det utroligt vigtigt, at du sætter dig godt ind i, hvordan den skal monteres korrekt, inden du kører din første tur med en autostol i din bil. Der er en bestemt måde, hvorpå en autostol skal monteres, så du kan ikke bare sætte den ind, som det behager dig.

Derudover er der også mange forskellige modeller og størrelser af autostole på markedet, så det er heller ikke ligegyldigt, hvilken model du vælger at købe til dit barn. Dit barn kan ikke bare bruge en hvilken som helst autostol, da det kommer an på både størrelser og alder, hvordan dit barn skal sættes sikkert fast i bilen.

Husk altid at give dit barn sele på

Hvis du skal køre med lidt ældre børn, der ikke behøver at sidde i en autostol, er det altid vigtigt, at du sørger for, at barnet er spændet ordentligt fast med selen. Der er mange børn, der ikke gider at have sele på, og derfor er det vigtigt, at du husker at tjekke op på, at de har fået sele på, inden du begynder at køre. Hvis du ikke giver dem sele på eller tjekker, at de tager den på, er der en risiko for, at de ikke selv husker eller gider at tage den på, og det går ikke.

Der er desværre også nogle børn, der ikke bliver opdraget med, at de skal huske selen. Så uanset om du kører med dit eget eller andres børn, er det vigtigt, at du er opmærksom på, at de får sele på, inden du kører, samt at de beholder den på under hele turen.

Sikkerhed i bilen frem for alt

 

Sikkerhed i bilen er altid utrolig vigtigt, uanset om du kører med børn eller ej. Det er også en rigtig god idé at tilmelde dig autohjælp, så du altid har hjælpen lige ved hånden, hvis der skulle ske et uheld under turen.

Når du ringer til autohjælp går der ikke lang tid, før hjælpen er fremme hos dig, og det gælder som regel i stort set hele Europa, alt afhængig hvor du vælger at tegne et abonnement på autohjælp. Så hvis du gerne vil være på den sikre side, er det en rigtig god idé at tilmelde dig autohjælp i dag, hvis du ikke allerede har et abonnement.