Autostol.dk

Fra bloggen

Concord Reverso

Concord Reverso er en helt ny iSize stol på det danske marked og som har sat en ny standard inden for iSize stole. Concord Reverso er således den første iSize stol, der kan anvendes fra fødsel og til barnet vejer 23 kg eller er blevet 105 cm – eller fra 45-105 cm. Det betyder, at du nu får en stol, der kan anvendes bagud til 23 kg. OG stolen er monteret med Isofix.

Reverso er en bagudvendt stol og kan ikke vendes fremad, som man fx kender det fra Maxi Cosi 2way Pearl eller Axissfix. Concord Reverso har en babyindsats (skumsæde), som barnet sidder i mens det er helt lille. Når barnet er 4 mdr. fjerner man babyindsatsen og bruger stolen uden babyindsatsen.

Concord Reverso har været med i den nyeste og hårde 2015 test af autostole og har fået hele 76% i testen, hvilket er det højeste en stol nogensinde har fået i den vægtklasse. Der var således lave belastninger både i fronttal og sidekollisionstesten.

Isofixmonteringen gør det utroligt nemt, at sætte Reverso fast i bilen og sikre på samme tid, at stolen er sat korrekt fast. Reverso autostolen har også et støtteben, der sikre, at stolen ikke ryger fremad ved kollisioner.

Reverso er bygget op omkring en super let og ekstremt stærk aluminiumsramme med ventileret EPP og EPS-skum til at holde dit barn behageligt. Den komplette autostol vejer kun 10 kg, ca. 50% mindre end andre Isofix sæder.

Højden jursteres nemt via et hjul i toppen af stolen og det er således nemt, at finde den korrekte højde til barnet. Derudover kan stolen jursteres på støttebenet, så du med en hånd kan få barnet ned i soveposition eller kørt helt op, så det får bedre udsyn – super smart.

Stolen fylder en del fra bagsædet og ud. Her skal du have plads til 90 cm. fra bagsædet og til forsæderne.

ADAC test resultat for Concord Reverso

Bedømmelse Sikkerhed Bruger-venlighed Ergonomi Kemikalier Rengøring / Finish
76 ★★★★★ ★★★★ ★★★★ ★★★★★ ★★★★

Klik her for at se den fulde testoversigt fra ADAC (FDM’s tyske søsterklub)

42 kommentarer

 1. Hej Kristian
  Vi har haft denne stol i nogle år nu og har været glade for den bortset fra at den ikke kan lægges ret meget ned uden at den grønne markør for støttebenet er på vej “ud af det grønne område” (hvis det giver mening), og det går vel ikke?!? De andre markører er fortsat grønne og den virker til at sidde fint fast, men har kun kørt med den helt oprejst da vi jo ikke har turdet andet.. vores søn skal til at skifte til en større og jeg er nu i tvivl om vi skal anskaffe os en ny stol til den lille vi venter, da jeg tænker, at det vil være ekstra træls for sådan en lille snuller, hvis hovedet falder forover. Den skulle jo ellers kunne bruges til nyfødte også med indsatsen i.. Vi havde en mindre til vores søn da han var lille, så har ikke prøvet det. Den kunne jo også bruges til at bære ham ind og ud i hvilket jeg mindes at vi brugte ind i mellem, men ikke helt vildt meget da de jo alligevel ikke må sidde så længe i den, når de er små… Har du et godt råd?
  Tak for en super side.
  Dbh Ditte

  1. Kunne det være en mulighed at afmontere puden på bilsædet. Måske kan Kristian sige noget om det er ok. Autostolen sidder jo fast med isofix.

  2. Hej Ditte,

   Stolen er desværre ikke god til biler med skrå sæder – nogle biler har meget skrå sæder og fx i en BMW kan den nærmest ikke bruges.

   Så hvis i har skrå sæder i bilen, er der ikke meget at gøre ved det og det kan være, at i vil få mere ud af, at sælge stolen og købe en anden/bedre stol, der passer til jeres bil.

   Mvh

 2. Vi købte denne stol for noget tid siden, efter at have læst alle de gode anmeldelser.

  Nu står jeg og skal installere den og støttebenet er overraskende svært at få spændt fast. Min hænder er helt ømme efter at have forsøgt at spænde hjulet bag på. Og det er stadig ikke helt inde. Jeg kan se på nettet at ganske få andre internationale kunder har haft samme problem.

  Jeg har sågar forsøgt at give benet noget olie i hullet øverst.

  Ved I hvad det skyldes eller hvordan man kan løse det?

  Det er desværre ikke en mulighed at sende stolen retur da vi har købt den på nettet og haft den liggende for længe.

 3. Hej
  Vi ejer denne stol og har samme problem med at hovedet på vores søn ofte falder frem når han sover i den.

  Vi har en C5 (model 2000-2004). På concords hjemmeside er der en liste over hvilke biler at sæddet passer til, og her er vores bil ikke på. Er dette et problem, eller er det blot en oversigt over de biler som de garantere at stolen passer til?

  Mvh Lasse

  1. Hej Lasse,

   Det er en liste med biler, hvor de garantere at stolen passer. Det kan sagtens være fordi, at der ikke er isofix i alle C5 modeller i den periode og derfor er den ikke på listen, da der findes biler uden isofix.

   Har i lagt stolen så meget ned i overhovedet kan?
   For det kunne godt tyde på, at jeres sæder er for skrå til, at den kan stå optimalt på dem.

   Mvh

   1. Tak for svar.
    Det skyldes nok hældningen på bagsæddet, at hovedet falder forover. Tænker på om placering af hovedet har indflydelse på sikkerheden.

 4. Hvis babys hoved falder ned når han sover, er det så fordi stolen ikke passer til vores bil? Vi har en Audi Q7 fra 2007 og den har en anelse hældning på sædet men intet voldsomt. Når han er vågen sidder han rigtig fint men kan ikke lægge den mere ned. Mvh Anne

 5. Jeg har kigget på denne stol til vores søn på 10 mdr , men er lidt i tvivl om den kan være i vores Renault Grand Scenic. Vi skal nemlig have plads til en autostol 9-? Kg + en autostol 15-36 kg og et barn på 10 år (på 145 cm i højde) på bagsædet.
  Er der problemer med at barnet hænger med hovedet fremad når de sover?
  Det oplever vi nemlig i vores Maxi Cosi Tobi pt med vores datter på knap 4 år.

  Jeg har også kig på en Cybex Sirona plus. Er det et bedre valg?

  På forhånd tak for svar ?
  Mvh Vinni

  1. Hej Vinni,

   Den fylder ikke mere i bredden end andre stole – den fylder meget frem mod forsæderne. Men den er ikke bred.

   Den har mange indstillingsmuligheder, så i kan sagtens finde en hvileposition, hvor barnet sidder godt og hvor hovedet ikke falder forover.

   Ved ikke om sirona Plus er et bedre valg. Men hvis i vil have en dreje stol, så skal i se på Recaro Zero 1 og er det blot en isize stol, der kan vendes begge veje, så se på 2way Pearl eller Besafe modular.

   Men husk – de kræver alle isofix.

   Mvh

 6. Heej,

  Overvejer lidt og købe denne autostol som den næste,
  Men er lidt i tvivl om det skal være Concord Reverso eller Concord Reverso Plus,
  Hvilken en ville du vælge ?
  Fylder de det samme ?
  Ved du om de kan være i en Suzuki Liana fra 2002 ?

  På forhånd tak.

  1. Hej Terese,

   Det er næsten samme stol og de fylder det samme. Plus modellen har en lille ændring ved hovedet, men ellers er der ikke forskel.

   Ved desværre ikke om den passer, men det kan du se på stolene og listen med godkendte biler.

   Mvh

 7. Har købt Concorde reverso og fået den indstalleret på jeres værksted i min UP WV fra 2012.
  Min datter er 5 mdr. Når hun falder i søvn i autostolen når vi køre falder hendes hoved forover og dingler, det gør mig meget utryg.
  Det kan da ik være rigtigt hun skal sove sådan. Hvad er der galt?

  1. Vi har samme problem, vores datter er 4 1/2 mdr, og vi har justeret den, så den ligger så fladt som muligt, men stadig ikke nok, for hendes hoved falder stadig forover. Meget egentligt, da der ellers står, den er egnet fra 0-4 år. Og vi er også utrygge ved det, og overvejer nu at købe maxi cosi citi SPS, da det ser ud til, at hun ligger meget mere fladt og hendes hoved nok ikke falder forover, når hun falder i søvn.

    1. Hej, ja. vi har kun brugt den uden babyindsats, da hun er længere end 60 cm og da hun er over 4 mdr gammel.
     Men problemet vil vel ikke blive løst så længe hældningen er det samme? Her tænker jeg, om vi skal beholde den, til vores datter bliver stor nok til den, eller om hendes hoved stadig vil falde forover, selv når hun er større.

     Mvh

 8. Vi overvejer at købe Reverso. Jeg tror godt, den kan være i vores bil (Seat Altea XL). Tror du, vi bliver trætte af, at den kun kan anvendes bagudvendt? Og er det svært at spænde barnet fast, når sædet ikke kan drejes?

 9. Hej Autostol.dk,

  Tak for en rigtig god side – hvad skulle man gøre uden den? 🙂

  Vi er ved at se nærmere på en bagudvendt autostol til vores 8 mrd gamle datter, dvs. omk. 9-18 kg.

  Jeg har sammenlignet Concord Reverso med Maxi Cozy 2waypearl. Som jeg ser det er fordelen ved Concord, at den kan bruges helt op til 23 kg – og den er 2015 FDM testvinder og klarer sig godt i ADAC testen. Ulempen – at den fylder en del (vi har pt. en Renault Fluence) og udelukkende kan bruges bagudvendt. 2waypearl har klaret sig godt i ADAC testen og har den fordel, at den kan vendes fremad fra 9 mrd, men også stadig kan bruges bagudvendt indtil ca. 4 år. Har du en præference hvis du sammenligner de to?

  På siden har jeg også set Recaro Zero 1 anbefalet. Den er attraktiv fordi den både kan være fremad og bagudvendt og har drejefunktion. Det undrer mig blot, at I anbefaler en stol, der endnu ikke er testet? Hvornår i maj kommer 2016 Autostoltesten, hvor den måske er med?

  Det skal lige nævnes, at vores datter virkelig, virkelig ikke kan lide at sidde i en autostol. Vi har for nylig haft hende siddende i en forudvendt autostol i en lejebil på en ferie, og det brød hun sig heller ikke om, så jeg tror ikke det gør den store forskel om stolen vender fremad eller bagud. Har du en holdning til denne antagelse?

  Mvh Maria Ø.

  1. Hej Maria,

   (indsætter lige det svar du fik på facebook)

   Jeg er ikke så meget til reverso, da den fylder så meget. Vi har selv valgt 2way Pearl til vores datter, da der er god plads i den og hun vil kunne sidde bagudvendt i et godt stykke tid.

   Når i vælge en isize stol SKAL barnet sidde bagudvendt indtil 15 mdr. Men det er heller ikke et problem, da der er god plads.

   Både reverso og 2way har klaret sig godt i testen og er rigtig finde stole.

   Recaro Zero 1 anbefaler jeg (men skriver på samme tid, at man skal afvente testen, som kommer i denne uge – plejer den – ) og hvis den ikke får et godt test resultat, så vil jeg ikke anbefale den. Den stol kommer vi til, at have i bil nr. 2, da fruen godt kan li drejefunktionen – men kun hvis resultat er godt.

   Jeg er enig i, at der ikke er den store forskel i hvilken vej hun vender. Det er mere pga. hendes alder, at hun har det sådan. Det plejer at gå over efter et stykke tid – nogle gange er det få uger andre flere mdr. Så det er blot at vente og evt. sætte et spejl op, så i kan få lidt øjnkontakt.

   Mvh

 10. Jeg vil rigtig gerne købe denne stol, men kan den mon være i vores bil? Vi har en Chevrolet Spark, så pladsen er jo trang. Dog er der ingen problemer med at have plads til vores babystol bag passagersædet, og der er god plads på passagersædet også. Kan det passe at man kan lægge autostolen lidt tilbage, for så må den vel fylde mere?
  Kunne jo være rart at kunne teste i en fysisk butik, men sælges den i nogle butikker i DK?
  Hvis den ikke kan være der, hvilken stol anbefales så når babystolen bliver for lille? Jeg vil helst have en bagudvendt

  1. Hej Heidi,

   Den fylder ret meget i bilen – 90 cm skal du have fra bagsædet og frem til forsæderne.

   Ja den kan komme i hvileposition og der fylder den lidt mere, men det er der taget højde for i de 90 cm som jeg skriver ovenfor. Som du kan se her, er det den der fylder mest https://autostol.dk/blog/test-og-sammenligning-af-isize-autostole/.

   Skal det være en 100% bagudvendt eller en stol, der kan vendes når barnet bliver større?

   Denne model sælges ikke mere, men du finder denne model i flere butikker https://autostol.dk/model/concord-reverso-plus/ – hvor i landet bor du? For måske flest webshops, der har den, men de tilbyder ofte, at man kan komme forbi og prøve den.

   Ellers har Pixizoo.dk den i deres butik i Århus.

   Mvh

 11. Har set det nu er en reverso plus også. Er det en opdateret model, og hvad er så forskellen ?

  1. Hej Signe,

   Ja det er korrekt.. Den “gamle” Reverso model er allerede udgået og nu kan du kun få Plus modellen (enkelte forhandlere har stadig den alm model).

   Den nye har været med i Plustesten og bestået den og så er hovedet området blevet lidt dybere, så den bedre kan klare sidekollisioner – ellers er der ikke forskel.

   Mvh

 12. Hej.
  Tror du at denne kan være i Hyundai i20 fra 2011?
  Og hvad tænker du om benpladsen til et større barn?
  Mvh Kristina

  1. Hej Kristina,

   Den kan være i en Hyundai i20 FL 5door (PBT) 2012 model på de to yderste bagsæder – så ved ikke om det er samme model som din.

   Benpladsen er okay, men jeg tror det er svært, at få et barn på 3½-4 år til at have benene der.

   Mvh

 13. Hvor bred er autostolen? Er i tvivl om den kan være i bilen. Kan kun finde forhandlere på internettet, så det er ikke så let at prøve den i bilen.

 14. Hej
  Jeg har et spørgsmål, da vi skal til at skifte til større autostol.
  Vi kigger på denne Concord og på Maxi Cosi Axissfix.
  Vi synes at det er svært at vælge. Det ser ud til at Concord er mest sikker? og så kan vi få den til 2700 og den anden til 3500.
  Hvor meget fylder de? Altså fylder den ene mere end den anden?
  Vi er bevidst om, at den ene kun kan være bagudvendt.
  Hvilken en ville du selv vælge? og er det noget vi skal være obs på?
  Hilsen Maria

  1. Hej Maria,

   Concord Reverso fylder en del – den fylder 80 cm fra bagsædet og ud – så den kræver meget plads.

   Axissfix fylder en del mindre, men er kun bagudvendt til 87 cm. Herefter skal i vende den fremad.

   Så hvis i har meget plads i bilen – så vil jeg vælge Reverso, da i får en rigtig god og lækker stol + den er super sikker og bagudvendt til barnet vejer 23 kg. eller er 105 cm. Så hvis i har plads vil jeg vælge den.

   Mvh

   1. Hej,

    Når du skriver at concord reverso kræver 80 cm fra bagsædet og ud. Er det så fra ryglænet eller fra den ydre kant af sædet? Vi overvejer kraftigt denne stol til vores datter på 14 mdr. Men vi kan ikke finde information om, hvorvidt den passer i vores skoda fabia combi (ny model fra 2015). Vil jeg kunne gå ud fra at den passer, hvis vi har de 80 cm?

    1. Hej Frederikke,

     Den skulle passe i en Skoda Fabia 3 fra 9 måned 2014 – tror ikke de er afprøvet i de nyeste skoda modeller.

     Du må gerne lige uddybe dit spørgsmål mht. størrelsen?
     Det er fra bagsædet og til den yderste del af autostolen.

     Mvh

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.