Autostol.dk

Fra bloggen

Maxi Cosi 2way Pearl

Maxi Cosi 2way Pearl

Den almindelige Maxi Cosi Pearl været den bedste autostol i 9-18 kg. klassen med 5-punktsele og pga. de mange gode egenskaber, har stolen også været den jeg har anbefalet flest gange.

Nu er den så kommet i en ny udgave 2Way Pearl, som er blevet en tand bedre. Stolen har mange af de samme egenskaber, men nu kan den også bare vendes bagud!

Stolen er Maxi Cosi første bud på en i-Size autostol, dvs. en stol, hvor barnet kan sidde bagudvendt til de er mindst 15 mdr. Faktisk kan barnet sidde bagudvendt til det er 4 år eller ca. 105 cm.

Maxi cosi 2way pearl bagudvendt
2way Pearl når den er bagudvendt

Stolen må bruges fra barnet er 67 cm svarende til ca. 6 mdr. (bagudvendt) til ca. 4 års alderen. Dog kan stolen vendes fremad, hvis man ønsker det når barnet er blevet over de 15 mdr.

Maxi cosi 2way pearl monteres i den nyudviklet isofix base – 2wayFix base, som den alm. Pebble faktisk også passe i. Den gamle Family-fix base kan ikke bruges til den nye 2way.

Stolen kan komme langt ned i hvileposition og hovedstøtten kan justeres, hvilket gør, at den kan bruges i længere tid end andre stole i samme vægtklasse.

Komforten er høj og stolen bliver ikke varm om sommeren. Den er nemt at monter i isofix basen og selerne er meget nemme at spænde, åben og løsne igen.

Jeg har desværre ikke selv flere stole til nedsat pris – men tjek nedenstående pris fra Kidsroom. Det er endnu billigere end jeg selv kunne sælge til og de har super god service!

ADAC test resultat for Maxi Cosi 2way Pearl

Bedømmelse Sikkerhed Bruger-venlighed Ergonomi Kemikalier Rengøring / Finish
66 ★★★★ ★★★★ ★★★★ ★★★★ ★★★★

Klik her for at se den fulde testoversigt fra ADAC (FDM’s tyske søsterklub)

130 kommentarer

 1. Hej

  Det er ikke lykkedes mig at læse mig frem til, hvor længe barnet skal ligge i liggepositionen i en 2way Pearl.. Altså, hvor gammelt må/skal barnet være, før end man kan rette barnet lidt op?
  Han er 75 cm lang, 7 mdr og vejer 8.1 kg og har siddet selv siden han var 5 mdr

 2. Hej Kristian 🙂

  Min datter bliver 9mdr. i april, og vi vil gerne have en større autostol, meget gerne bagudvendt. MEN for at stolen kan være i bilen, i nedlagt position, så skal forsædet helt frem i vores bil(vi har Mazda 2 fra 2010), og det gør at jeg ikke kan sidde foran med mine ben. Jeg har ikke muligheden for at sidde bagved, pga køresyge.
  Kan du anbefalde nogle autostole, som kan være bagudvendt i små biler til hendes alder? Synes dæleme ikke der er meget hjælp fra butikker og de er sælgers sælger :/

  MVH Rikke

  1. Hej Rikke,

   Det kan tit hjælpe, hvis man har sædet mere ret op. så kan man skubbe det længere tilbage uden at den rammer og så er der plads til benene. Så har i prøvet det?

   For det er desværre et problem, som mange oplever. Selv måtte vi i vores gamle bil sidde med benene helt bøjet og oppe i instrumentbrættet.

   Men prøv at tjek denne https://autostol.dk/test-af-autostole/test-og-sammenligning-af-isize-autostole/ – her kan du se lidt om, hvor meget de fylder i bilen.

   Mvh

 3. Hej Kristian.
  Jeg skal finde ny stol til min søn, og da jeg går meget op i trafiksikkerhed vil jeg helst have en med 6 ud af 6 stjerner i sikkerhed (eller 5, hvis det er det højeste).

  Jeg havde egentlig valgt en Cybex Juno 2-fix, da den som den eneste fik 6 stjerner hos FDM, men det er grænseoverskridende for mig at han allerede skal sidde forudvendt. Han er 11 måneder.

  Nu ser jeg at du anbefaler maxi cosi 2way Pearl. Jeg synes det er lækkert at han kan sidde bagudvendt til ca. 4 år, men den har jo ‘kun’ 4 ud af 5 stjerner i sikkerhed.

  Vil du hjælpe mig med at berolige mig så jeg kan beslutte mig for den bedste autostol?

 4. Hej,
  Jeg skal købe autostol til min datter på 20 mdr. Hun er 11 kg og 86 cm. Vi har en VW Golf 7 hatchback fra 2012.
  Jeg har kig på enten Recaro zero 1 eller Maxi Cozy 2 way pearl.
  Hvilken ville du anbefale?
  Vil begge kunne være i bilen og stå ok?
  Kan barnet kigge ud ad vinduet fra dem?
  Er der andre stole du hellere ville anbefale?

  Jeg har kig på disse, da jeg synes at have læst, at anbefalingerne er at barnet skal sidde bagudvendt så lang tid som muligt. Jeg er dog i tvivl om min datter gider sidde bagudvendt, da jeg som oftest kører alene med hende og hun bedre kan se mig forudvendt = mere kørefred til mig:-) Derfor kunne det være godt med en stol der havde begge funktioner.

 5. Hej Kristian,

  Jeg har en datter der lige er fyldt 2 år, hun vejer ca. 14 kg og er ca. 92 cm høj.
  Vi har indtil nu haft en cybex Sirona bagudvendt, men pga for lidt benplads har vi måtte vende den om. Vi har været rigtig glade for den, men problemet er at min datter ikke kan lide puden når den vendt om.

  Jeg været ude i den fysiske butikker med min datter, hvor hun har prøvet maxi cozy stolene og dem sidder hun rigtig godt i. Jeg kan ikke finde ud af om jeg skal vælge en maxi cozy Tobi eller en 2 way pearl. Vi har Isofix i bilen så det ville ikke været noget problem.
  Kan du hjælpe mig lidt på vej mod et valg?
  Mvh Tanya.

  1. Hej Tanya,

   Jeg ser ingen grund til i bruger en masse penge på en 2way. Så skulle det være fordi der var en lillebror/søster på vej eller for at kunne sælge den igen.

   For der er den alm Pearl, som hun præcis som 2way – bare billigere.

   Hvis i vil have hende bagudvendt lidt endnu, så er det 2way. Ellers den alm Pearl.

   Tobi er også en rigtig fin stol og montere i den korrekt og holder øje med det, så får i også en super stol i Tobi.

   Mvh

 6. Hej Kristian!

  Vi har en datter på 10 mdr., 9,5 kg og 80 cm. Vi har 3 biler som vi jævnligt skifter rundt mellem:
  – en lille Chevy Spark (Isofx)
  – en større Ford Fokus (Isofix)
  – en Mustang fra ´67 (selemontering)

  Jeg synes Maxi Cosy 2way Pearl virker rigtig god ud fra ovenstående beskrivelse, især at den kan vendes, indstilles i hovedstøtten, at den ikke er så tung mv. men den har ikke selemontering, så vi kan ikke bruge den i den gamle Ford Mustang. Er det mon muligt at finde én autostol som kan bruges i alle 3 biler, eller skal vi have flere autostole?

  Jeg er lidt forvirret over alle informationerne jeg har suget til mig, men jeg leder vist efter en stol som kan leverer følgende:
  – Isofix montering (bagudvendt+fremadvendt, præcis som 2way pearlen)
  – Selemontering (fremadvent)
  – Vi kører både korte og lange ture (skiture mv.), så det skal helst være en autostol som kan ligges godt ned
  – Den skal være til at løfte mellem bilerne
  – Gerne en autostol som kan bruges op til ca. 4 år
  – evt med mavepudestøtte
  – Gerne med TT

  Kan du anbefale en autostol? På forhånd tak!
  Mvh Eva

  1. Hej Eva,

   Det lyder til, at i skal have mere end en stol :O) Har jeres Mustand 3-punktsele eller kun hofte sele?

   Der findes ikke en stol, der kan klare ovenstående 100% – men med to stole, hvis den ene er den primære (fx. 2way pearl), så vil i med en ekstra selemonteret stol komme langt og få et par rigtig gode sikre stole.

   Mvh

 7. Autostol der skal erstatte cybex aton q

  Vi har denne model nu, men jeg vil gerne begynde at holde øje med tilbud og priser på den næste model. Vi har isofix i bilen. Jeg ønsker mig en der kan bagudvendes så længe som muligt.

  Overvejede 2way pearl, eller sirona, men afskrækkes lidt ved at sirona kun er bagudvendt til ca 15 måneder.

  Hvad ville du anbefale?

  På forhånd tak, mvh Ida

  1. Hej Ida,

   Det kommer an på, hvilken Sirona du vælger. Den nye i-size er bagudvendt lidt længere tid.

   Men ellers vil jeg anbefale Besafe Modular eller Maxi Cosi 2 way pearl – det er rigtig gode stole med god plads.

   Mvh

 8. Hej.

  vi står og skal investere i en ny autostol.
  vi har 3 muligheder.
  maxi cosi axissfix
  cybex sirona M2
  “way pearl.

  Jeg er mest til Sirona M2 da den er godkendt efter de nye i-size standarder og kan bryges bagudvendt længere end axissfix.

  har hørt meget godt om “way pearl, men den erjo ikke godkendt efter de samme standarder som de andre 2.

  1. Hej Nadja,

   Jo det er den.

   2way Pearl er i-Size godkendt som de to andre stole.

   Axissfix vil jeg kun vælge, hvis i har en mindre bil.

   Ellers skal i se på om i har brug for drejefunktionen eller ej. Har i det er det Recaro Zero 1 ellers gå efter 2way Pearl.

   Mvh

 9. Hvorfor går grænsen ved 4 år? Vores tvillinger er ikke de største og når ikke 18 kg før de er 4. Højdemæssigt er de heller ikke så godt med.

 10. Hej

  Min kæreste og jeg kigger på en autostol til vores datter på 7 mdr.
  Hun vejer 10 kg og er 74 cm.

  Hvilken autostol vil du anbefale? Vi går meget op i sikkerhed og komfort. Vi har isofix i bilen. Vi kigger lidt på maxi cosi 2way Pearl, men synes det er så svært. Vi har også kigget på en concord Reverso. Håber du kan hjælpe.

  Til bedsteforældrene tænker jeg en Römer dua plus Da da de ikke har isofix. ?

  Hilsen Lisa

  1. Hej Lisa,

   2way eller Besafe modular skal i se på. Virkelig gode stole, så vælg dem den, der passer bedst i bilen.

   Reverso er kun bagudvendt og fylder en del mere end de andre to.

   Hvis ikke de har isofix. Så vil jeg hellere anbefale maxi cosi tobi.

   Mvh

  2. Hejsa

   Findes der en god autostol, der kan bagudvendes som Maxi Cosy 2way Pearl op til de 4 år, men uden Isofix og istedet til selemontering, og hvilken vil du anbefale?
   Mvh Nina

 11. Hej.

  Vi er på udkig efter en ny stol til vores søn. han er i en alder af 1,5 år allerede i en str 92 i tøj og vejer 13,5 kg.
  Han er ikke meget for at sidde bag udvendt og sidder som oftes og prøver på at kigge fremad…
  vi har haft kig på Concord Reverso, fordi den kan klare en vægt til 23 kg, og han er en robust dreng, herudover han den jo vundet bedst i test 2016. Men jeg er nu kommet meget i tvivl om Maxi Cosi 2wayPearl ikke måske er et bedre valg da der er mulighed for både bagud og forud vendt, dog er vægten ikke lige så høj… synes det er SÅ svært at vælge.. og frygter han evt vokser for hurtigt ud af maxi. Pladsen som stolen optager er ikke så afgørende da vi har købt en ny bil, hvor pladsen bagi var et must

  På forhånd tak

  1. Hej Sanne,

   De fleste børn stoppe dem hurtige vækst i den aller og tager ikke meget på de efterfølgende år da de bliver mere aktive.

   Du kan ikke se på test resultaterne for et år, så den er ikke bedre end mange andre stole.

   Hvis han ikke vil sidde bagudvendt giver det ikke meget mening at købe en. Men hvis i godt vil have ham til det, så findes der flere andre stole end 2way Pearl og de har ogaå en højere kg grænse.

   Du kan prøve, at skrive til Lena fra sikkerautostol.dk og få hendes anbefalinger på de store svenske stole.

   Mvh

 12. Hej

  Vi er på udkig efter en autostol til vores datter på 8 måneder, Har hørt at sikkerheden er størst hvis vi vælger en stol der kan monteres bagudvendt og har derfor kig på denne Maxi Cosi 2way pearl og Römer Dualfix. Vi har en femdørs bil og jeg er derfor i tvivl om det kan svare sig at betale den ekstra pris for Römer stolen som kan rotere 360 grader. Hvilken stol mener du giver mest valuta for pengene? Begge stole monteres med iso fix. Der er ikke mulighed for selemontering?
  er meget velkommen til at komme med forslag til andre stole.
  På forhånd tak for svar.

  1. Hej Tenna,

   Der findes efterhånden en del stole, der minder om de to modeller du snakker om – tjek evt. her https://autostol.dk/blog/test-og-sammenligning-af-isize-autostole/

   Men af de to modeller du sprøger til, vil jeg helt klart vælge 2way Pearl, da den kan anvendes bagudvendt i længere tid og den er større end den anden – der er mere plads til barnet uden, at den fylder mere i bilen.

   Ja de skal begge monteres med isofix. Hvis i kun har seler er vi ovre i nogle af modellerne her https://autostol.dk/oversigt-bagudvendte-autostole/ men det er bare ikke alle sammen som kan ses og afprøves i Danmark.

   Mvh

 13. Hej Kristian

  Jeg er lidt i tvivl om hvilken base jeg skal erhverve mig og håber meget at du kan hjælpe. Det er lidt af en jungle for en nybegynder. Jeg er allerede indehaver af den gamle model af autostolen Maxi-Cosi Pebble, men mangler som sagt en base. Nu er mit spørgsmål så, om den gamle Pebble vil være kompatibel med Maxi-Cosi 2wayFix-basen, da jeg i så fald vil købe både 2wayFix-base + 2wayPearl. Eller kan der kun bruges 2wayPebble eller Pebble+ i denne base?

  VH Anne-Sofie

 14. Hej Kristian,

  Jeg har for nogle måneder siden købt en Maxi Cosi 2way Pearl – faktisk har jeg købt to, den ene til mine forældres bil.

  Vi oplever imidlertid i begge stole, at spændet meget let hiver fat i min datters tøj og river hul, når hun løftes ud af stolen. Også selvom vi naturligvis nu er opmærksomme på problemet og forsøger at holde spændet væk eller hænge det ud over kanten. Det kan dog nogle gange godt være lidt svært, især når man skal bugsere et nu 22 mdr. gammelt barn ud af en smal døråbning af hensyn til nabobilen.

  Er dette et problem, som du har hørt om før fra nogle af alle de mange brugere af stolen, som du har været i kontakt med?

  Det er indtil nu blevet til mindst fem par ødelagte bukser indtil nu og mange andre tæt på, og jeg er ret frustreret, da det samlet er stole til knap 9.000 kr., som gerne skulle kunne bruges en del år frem. Grundlæggende forstår jeg simpelthen ikke, hvordan en så dyr autostol kan være udstyret med et spænde, som er udformet på en måde, der overhovedet muliggør at kunne rive tøj el. lign. i stykker, endnu mindre set i forhold til, at den er beregnet til helt små børn. Det var slet ikke en mulighed med vores tidligere autostol, Britax Römer Baby Safe, som også havde et metalspænde, men som var udformet på en anden måde.

  Det er nu endelig lykkedes mig at komme i kontakt med Maxi Cosis kundeservice, som ikke er repræsenteret i Danmark, og jeg afventer deres svar. Jeg kunne imidlertid rigtig godt tænke mig at høre om det, hvis andre har oplevet tilsvarende problemer, da det ikke lyder til, at Maxi Cosi har fået klager over det før.

  På forhånd tak!

  Mvh.
  Katja

  1. Hej Katja,

   Nej det har jeg godt nok aldrig hørt om og heller ikke selv oplevet. Har haft Pearl og 2way Pearl de sidste 5 år og har aldrig haft problemer med spændet.

   Jeg har en mail på en hos maxi cosi – det sender jeg lige til dig.

   mvh

   1. Hej Kristian,

    Tak for svar samt mail med navn på Martin fra Maxi Cosi.

    Jeg har allerede snakket med ham i sidste uge, og det viser sig, at to andre kunder har henvendt sig vedr. det samme problem. I det store hele er det måske ikke så mange, men for os, som oplever problemet, er det meget frustrerende. Vi har som nævnt ovenikøbet to stole og oplever det i begge.

    Jeg afventer pt., at Martin vender tilbage med et forslag til en løsning. Det bliver muligvis en udskiftning af stolene i første omgang, hvilket jeg ikke har forventning om vil ændre noget, og ellers enten en forudvendt eller helt anden stol. Lidt ærgerligt at vi muligvis ender med at måtte give køb på sikkerheden.

    Mvh.
    Katja

    1. Vi har også fået lavet hul i to stykker tøj pga. spænderne i 2-way Pearl. Super irriterende! Vi tog den i brug i vinter, så der er da nogle år endnu, hvor den kan lave flere huller… Hvad blev enden på det hos jer?

      1. Vi har også fået huller i tøjet. Og endda i den dyre ulddragt. Øv! Men det betyder bare at jeg er meget opmærksom på det når jeg tager børnene ud.

      2. Ja, hvis man ikke sørger for at få trukket selerne helt ud, og lagt spænderne helt ud over kanten, kommer de nemt til at virke som en krog. Og de er åbenbart “spidse” nok til at gå igennem tøjet. Heldigvis var det kun natdragter, så det er kun os selv, der skal kigge på de lappede huller. Men stadig øv, at de så nemt river fat.

      3. Vi har desværre også fået ødelagt lidt tøj på grund af de spidse kanter på spændet. Men ellers er det den bedste stol til vores søn.

     1. Hej Merete,

      Vores stole er også fra i vinters, så ja, der er lidt tid endnu. Havde oveni håbet, at de kunne benyttes til en eventuel nr. to.

      Jeg har snakket med Martin fra MaxiCosi flere gange nu omk. ombytning af stolen for at se, om det skulle være en fejl på stolen. Jeg har dog aldrig troet på, at det ville ændre noget, da vi som nævnt oplever problemet i to stole. Og slet ikke nu, hvor jeg hører om flere andre med samme problem.

      Jeg har nu aftalt med Martin, at han prøver at tale med sin overordnede endnu engang, efter jeg kunne fortælle om jer andre, der har skrevet herinde. Jeg har selv en fornemmelse af, at problemet er noget større, end de er opmærksomme på, men folk accepterer det åbenbart bare og klager ikke til Maxi Cosi.

      Jeg er på alle andre punkter glad for stolene, jeg synes bare ikke, at det er i orden, at de allerede har ødelagt tøj for omk.1.000 kr.. Ofte står jeg i en 40 cm. døråbning og skal forsøge at løfte mit barn ud uden at ramme bilen ved siden af, så manøvrerummet til samtidig at skulle bakse med at holde selerne væk er der bare ikke.

      /Katja

      1. Hej Katja

       Jeg har også oplevet det samme problem med autostolen, men udover det har jeg været meget tilfreds med den.
       Men problemet har resulteret i at jeg har købt Cybex Sirona til bil nr. 2. De har løst dette trælse problem med magneter i siderne på autostolen hvor spændet holdes på plads når stolen ikke er i brug.

      2. Hej Katja.
       Havde læst din kommentar/oplevelse, men valgte alligevel at købe den, og er egentlig ret glad for den. Men nu har jeg desværre også oplevet at hænge fast i tøjet og i dag med hul i heldigvis bare en body. Så vil da godt høre om hvad det er endt med hos dig ?

       Mvh
       Laila

 15. Hej
  Mange tak for en god og informativ hjemmeside. Jeg har et par spørgsmål, som jeg håber i kan hjælpe med. Jeg har en tyk lille søn på 5 måneder og 13 kilo. Det gør det lidt svært at vælge den rigtige autostol, da han jo er for tung til de små stole og ikke gammel nok til de mellemste. Jeg overvejer at købe denne stol eller Dualfixen, da det ser ud som om, at de kan være ok selvom han kun er 5 måneder? Er det korrekt og hvilken af de to vil du anbefale?
  Jeg kigger også lidt på safe fix stolen fra Romer, da den kan monteres på både forsæde uden ISOFIX og på bagsæde med ISOFIX, hvilket vil være en stor fordel. Men er det sikkert nok og er han for lille til den stol?

  Endelig vil jeg høre, om du ved on stolene kan være i vores bil som er en Seat ibiza 1,6 fra. 2007.
  Jeg glæder mig til at høre fra jer.
  Mvh Mette

  1. Hej Mette,

   Det er en stor knægt du har der 🙂

   Men ja – du har lidt udfordringer der.

   Prøv at se denne sammenligning af isize modellerne https://autostol.dk/blog/test-og-sammenligning-af-isize-autostole/ her kan du se, hvornår de enkelte modeller må bruges fra. Det er efter alder og cm. Hvis han er længere end 61 cm må han bruge de fleste af stolene bagudvendt allerede nu.

   Når han er så stor vil jeg gå efter en 2way Pearl eller Besafe Modular – der er god plads til selv store børn.

   Han er ikke stor nok til, at vende fremad. Så du skal have en bagudvendt stol og der er isize modellerne et godt valg.

   De kræver dog isofix, men det må i næsten have siden du har set på de modeller.

   Mvh

 16. Hej Kristian

  Hold nu op, hvor er det svært at træffe en beslutning! Så håber, at du kan hjælpe mig.

  Min datter er 11 måneder og vejer under 10 kg. Men vi skal snart til at tænke på en ny autostol til hende. Vi har ikke bil selv, og det er der problematikken starter. For hvilket sæde passer til “alle” biler??
  Vi har bådet været i ønskebørn og babysam, men er ikke blevet helt vildt meget klogere. Min familie bor i jylland, og derfor bliver det nok nødvendigt at slæbe en autostol med toget nogle gange, så vi kan kører, når vi er derovre.
  Vi tror, at vi har fundet en (dyr) løsning, som hedder: To 2way pearl stole og en iso-base. Så slæber vi basen frem og tilbage og har en stol hvert sted.
  Men er det det klogeste valg? Ville det eksempelvis være lettere at tage en Römer King II ATS, som vi så er sikre på passer i alle biler (også dem uden isofix)??

  Jeg vil gerne betale for, at min datter sidder ekstra godt og sikkert, men det skal også være en løsning, som virker.

  Hvad vil du foreslå?

  På forhånd tusind tak for hjælpen.

  Mvh
  Marie

  1. Hej Marie,

   Der findes ikke rigtig nogle sæder, der passer til “alle” biler. (Römer arbejder dog på noget smart, men der går noget tid før det kommer)…

   Det sikreste ville jo være en bagudvendt stol, så det synes jeg i skal gå efter.

   Er det ikke nogenlunde de samme biler i altid køre i? For så kan i tjekke producentens hjemmesider for de bilmodeller og se om autostolene er godkendt til dem. Men det er svært hvis det er nye biler hver gang. Men er det de samme 7-10 biler, er det jo hurtig klaret – en halvtime og du er igennem.

   Mvh

 17. Hejsa,
  Tak for en fed hjemmeside?? Også skønt at kunne følge jer på Facebook?

  Jeg kører i en Opel Meriva fra 2007, og vi har to børn. En dreng på 4 år og en pige på 8 mdr.
  Vi har en Cybex Juno 2-Fix, som vores pige skal overtage inden så længe.
  Jeg er dog kommet i tvivl nu mht. om ikke jeg skulle få fat i en bagudvendt til hende i stedet for, og så sælge Cybex’en.

  Jeg har indsnævret mig til at vælge mellem:
  – Maxi Cosy 2WayPearl
  – HTS Besafe iZi Combi X3 IsoFix

  Hvordan er sammenligningen/forskellen på de to? Og ved I hvordan størrelserne er, og hvordan de passer i vores bil?

  Til vores 4-årige dreng har jeg købt en Cybex Solution Q2-Fix (håber, der er et godt valg).
  Vi har været rigtig glade for Juno’en, men jeg føler mig nu overbevist om, at bagudvendt autostol er det mest sikre valg.

  På forhånd mange tak for svar.
  Vh. Inge

   1. Hej, hvor er det en spændende hjemmeside og kæmpe jungle med autostole. Vi sidder med nøjagtig spm som Inge, men kan ikke finde svaret fra Facebook.

     1. Nemlig ja.
      Men efter jeg skrev har jeg læst videre og videre på din side og nu tror jeg snarere vi er kommet frem til:

      – Maxi Cosy 2WayPearl
      – Recaro Zero 1

      Med mindre der er gode argumenter for at vælge Besafe-modellen alligevel (som vi nemlig har fundet på tilbud).
      Så spørgsmålet har ændret sig over aftenen 😉

 18. Hej Kristian,
  1000 tak for en fantastisk hjemmeside med masser af god info både i fast tekst og spørgsmål/svar. Det forhindrer mig dog ikke i forvirring og TVIVL om valg.
  Mine tvillinger er 15 mdr/10 kg/80 cm og skal ud af Cybex Aton 3 baby stolen NU. Deres hoveder stikker op over toppen.
  Du er meget god fortaler for maxi cosy 2-way Pearl. Så denne har jeg lige prøvet hos Babysam. Problemet er, at jeg synes den fylder ekstremt meget i en lille bil (Mazda 2).
  Mine krav er, at det skal være en stol med isofix og en god soveposition, da vi ofte kører langt (og gerne når de skal sove). Fremadvendt er nok en nødvendighed pga pladsmangel i bilen.
  Jeg har kigget på Cybex Pallas-Mfix, men ved ikke om mavepuden vil være til gene. Har prøvet hos forhandler – armene “flyver” lidt.
  HVAD vil du anbefale? Er så forvirret og vil jo bare gerne have det bedste til guldet. På forhånd tak for hjælpen.
  Mvh Rikke

  1. Hej Rikke,

   Ja de bagudvendte fylder lidt, men faktisk ikke meget mere end fremadvendte. For her skal sædet foran være så langt fra barnet, at det ikke kan nå det når det strækker benene ud. Så det kræver næsten lige så meget plads som en bagudvendt.

   En stol som Besafe Modular eller Maxi Cosi Axissfix skulle fylde lidt mindre i bilen end 2way. Jeg skal dog først teste dem indenfor de næste 14 dage, så får meget mere viden om størrelser osv. om ganske kort tid.

   Når jeg har set på dem vil der komme et indlæg på bloggen.

   Mvh

   1. Hej Kristian,

    Tak for dit svar. Jeg har netop været i Kære Børn og prøve en Besafe Modular. Og der er lige nøjagtig ikke plads i en Mazda 2 – på trods af at jeg ikke er særlig høj. Forsæde og stol støder sammen, så stolen tippes lidt og kommer til at sidde i spænd, hvilket gør, at benet på isofix basen løftes, når man maser (pga pladsmangel) den til sove position.
    axissfix kan lige nøjagtig være i bilen. Synes bare det er ærgerligt at børnene kun kan være bagudvendt til de er 87 cm.
    Så jeg ender nok med fremadrettede stole. Hvilken vil du da anbefale? Har lige prøvet Besafe Izi comfort isofix. Den så fin ud, men har kun scoret 60% i test. Andre du hellere ville anbefale?

    På forhånd tak og held og lykke med de bagudvendte tests 🙂

    Mvh Rikke

    1. Hej Rikke,

     Det var da en skam, at den ikke kunne være i bilen.

     Har du prøvet den nye Recaro Zero? Den fylder ca 78 cm (Modular 83 og Axissfix 75 cm) – så måske den kan være der?

     Den kan dreje og barnet kan sidde bagudvendt til 105 cm. Den er altså også ret smart.

     Men ellers er der jo også den gamle Pearl (74%) Römer Duo Plus (72%) eller Römer Versafix (72%).

     Mvh

 19. Hejsa,
  Jeg kunne godt tænke mig dit bud på, hvilken stol er at foretrække, når min datter sidder på forsædet i en mindre bil (Hyundai i10/i20) og fortsat vil benytte forsædet i en bagudvendt stol. Hun benytter pt Britax Rømer besafe, er alm af højde men slank bygget (7 mdr) og kan derfor bruge stolen en god tid endnu. Har kig på 2way pearl eller Besafe izi combi X4. Er sikkerheden markant ringere ved at placere en bagudvendt stol på forsædet versus en fremadvendt stol på bagsædet?
  I så fald modtager jeg gerne råd til den bedste løsning.
  På forhånd mange tak og vh Ditte

  1. Hej Ditte,

   En bagudvendt stol – uanset placering i bilen – vil altid være det bedste og sikreste valg. Så vælger du sådan en stol behøver du ikke være nervøs på det punkt.

   Begge stole er vildt gode, så jeg synes du skal prøve dem begge to og se, hvilken du finder bedst og som sidder bedst i jeres biler. For de fylder begge lidt og det kan være, at den ene sidder lidt bedre pga. en lille design detalje, så synes i skal prøve begge to.

   Mvh

   1. Hej Kristian,

    Tak for dit svar. Jeg kan se, at der ikke er isofix på bilens forsæde; kun på de to bagsæder. Hvorledes er mulighederne for at montere begge modeller bagudvendt på forsædet uden isofix?

    Og gælder det stadig, at en bagudvendt stol er sikrest, selv om den ikke monteres med isofix versus en fremadvendt stol, som monteres med isofix på bagsædet? På forhånd tak igen.

    Mh DItte

    1. Hej Ditte,

     Bagudvendt er sikrest – forudsat, at stolen er monteret korrekt med bilens sele. Er den det – vil det også være sikre end isofix montering.

     Det er faktisk kun Besafe izi combi X4, der kan monteres med bilens 3-punktsele, men kan ikke lige huske om den må monteres med 3-punktsele når den er bagudvendt – det undersøger jeg lige.

     UNDERSØGT: X4 monteres med isofix når den er bagudvendt og sele når den er fremadvendt. Så du kan desværre ikke have den på forsædet.

     Mvh

 20. Hej,

  Først og fremmest ros til en overskuelig hjemmesiden.

  Vi har lige købt en Concord reverso, men i vores bil (Skoda Fabia Combi) bliver pladsen på forsædet ret træng.
  Vi overvejer derfor at skifte den ud med en autostol, der også kan vende forudvendt.

  Skal vi leve med den trænge plads på forsædet og beholde Reverso, vil det give mere plads at skifte til 2way Pearl? (når den er forudvendt selfølgelig), eller fylder de lige meget?

  Vh.

  Ann

  1. Hej Ann,

   Reverso fylder en del i bilen og fylder også mere end 2way (selvom du vender den bagud).

   Hvis ikke i vil vende stolen bagud, giver det ikke mening, at købe en 2way og i kan lige så godt købe en anden fremadvendt stol.

   Så du vil få mere plads til, at skifte stolen ud. Men hvis i kan leve med det, vil jeg vælge en bagudvendt stol, da det er det sikreste.

   Selv sidder jeg ikke særlig godt i vores ene bil når, der skal være plads til ungerne. Men sådan er det nu engang, at sidde på passagersædet, hvis man vægter børnenes sikkerhed højt.

   Mvh

 21. Hej
  Står og skal investere i ny autostol og har ledt rigtig meget og længe

  Hvilken stol vil du anbefale hvis valget står mellem Römer Duo Plus og Maxi Cosi 2way Pearl, eller vil du bringe en helt tredje stol i spil?

    1. Hej Carsten,

     Jeg fik den faktisk lige ind af døren her i onsdags – så nu skal jeg igang med den helt store sammenligning.

     Det bliver 2way vs Modular vs Dualfix vs Reverso vs Axissfix vs Sirona – så det bliver den helt store sammenligning.

     Mvh

      1. Hej Carsten,

       Jeg udvidede sammenligningen til også at omfatte den nye Recaro Zero, så den skulle jeg også lige ha set på.

       Men der bliver nok ikke kun én vinder, da stolene har forskellige egenskaber, som gør sig godt i forskellige situationer.

       Jeg forventer, at sammenligningen bliver offentliggjort her ved udgangen af marts.

       Mvh

 22. Hej.

  Kan denne autostol drejes rundt når man skal tage den bette ud af bilen og ind i bilen?

  Er der evt en andre bagudvendte stole der kan drejes du vil anbefale?

  I øvrigt tak for en rigtig god og overskuelig side.

 23. Hej Kristian.

  Kan du sige lidt om forskellen og fordele og ulemper på 2way pearl og den nye BeSafe iZi Modular? Jeg er ved at undersøge markedet for en god stol til vores datter når hun skal videre i den næste stol. Hun er 6,5 mdr nu men kun et sted mellem 6-7 kg.

  Hilsen Mette

   1. Vi endte med at købe BeSafe izi Modular. Sælgeren i BabyOne i Flensborg var meget begejstret for den, og den fylder jo en del mindre en 2say’en gør. Datteren havde en fest på vej hjem i bilen, så den er godkendt fra hendes side indtil videre ihvertfald.

 24. Hej
  Vi overvejer denne stil til vores søn.
  Vi har en Volvo 240 fra 2006. Jeg kan ikke få stolen frem på maxi-cosi’s kompabilitets-tjekker.

  Ved du om stolen kan bruges i vores bil?

  Tak, mvh Karen

  1. Hej Karen,

   Nej den er desværre ikke opdateret og kan ikke forstå, hvorfor der er så store “huller” i deres car fitting guide.

   Jeg ved desværre ikke mere end der står på deres hjemmeside. Men du kan i den nærmeste babyudstyrsbutik prøve stolen og så kan de fortælle dig om stolen står korrekt og om du kan bruge den.

   Mvh

 25. Hej Kristian,
  Tak for en fantastisk side. Vi står og skal købe ny autostol, da den vi har lånt af svigerinden allerede er for lille i bredden til vores store dreng. Han er knap 4 mdr og måler 66 cm og vejer hele 8 kg, og vi havde tænkt os at købe Cybex Juno 2, men den er han jo stadig for lille til at bruge. Desuden frygter vi at han bliver meget varm med puden. Vil du anbefale denne maxi cosi? Måske er det bare mig, men er det ikke bedre at købe en autostol for hver “vægtklasse”. Er der ikke en grund til, at der laves forskellige størrelser? Jeg tænker bare, at de er mere sikre, da de er lavet specielt til babyer i den størrelse? Hvis ikke, kunne det være rart at købe denne, og spare et køb senere hen.
  Endvidere fik vi fortalt i babysam, at bagudvendte nødvendigvis ikke var de sikreste, hvis kollisionen kom bagfra. Derudover påstod han, at det ikke er bevist, at bagudvendte er bedre end forudvendte; når børnene bliver lidt større (her mente han over 9-13 kg).

  1. Hej Tina,

   Jo det er bedst, at købe en stol til hver vægtklasse – det giver en bedre komfort for barnet – men det er mest når vi snakker om 9-36 kg. stolene.

   Maxi Cosi 2way Pearl er en super god stol, så den kan jeg sagtens anbefale jer. Ved denne stol, som i må bruge fra 67cm, er der ikke et problem med, at den går over flere vægtklasser. Så det vil være meget optimalt, at vælge den og bruge den indtil han vejer 18 kg.

   Jo bagudvendt er sikrest – faktisk er det 5x sikre når man ser på nakkebelastningerne, som er det farlige ved kollisioner.

   Men nej – det er korrekt, at kommer bilen bagfra, så er det ikke. Dog sker kun meget få procent af trafikulykker med, at man bliver påkørt bagfra. Langt de fleste er forfra eller skråt forfra og så er bagudvendt klar det sikreste.

   Mvh

 26. Er der et bud på hvad der foretrækkes mellem AxissFix og 2way Pearl? Vores søn blev 4 måneder igår, måler 70 cm og vejer 9 kg. Vi kigger på begge stole og er lidt i tvivl. Et andet spørgsmål; skal man gå efter højden og ikke vægten? Og det er vel klogt at vente med at vende vores søn fremadvendt indtil han er 9 måneder?

  Lækkert website med mange dejligt og nyttige informationer! Et skulderklap herfra det nordlige Danmark!

  1. Hej Thomas,

   Jeg er mest selv til 2way Pearl, men der er ikke den store forskel på dem. Jeg har en AxissFix ind en af de kommende uger og så laver jeg en sammenligning af de to stole ud fra, hvad jeg selv synes er relevant.

   Du går efter alderen – han skal være ældre end 9 mdr. før i vender ham fremad, men ideen med Axissfix og 2way Pearl er jo, at vente med, at vende ungerne fremad til de er mindst 2 år.

   Hvis i alligevel vil vende dem fremad, kan i lige så godt vælge en anden stol?

   Mange tak – glad for du kan bruge oplysningerne.

   Mvh

 27. Hej Kristian,

  Kan Maxi Cosi 2way Pearl både monteres på passagersædet (foran) og bagsædet? Er der andre stole – bagudvendt eller forudvendt med isofix – som du anbefaler på linje med denne eller den stadig at foretrække. (Til barn på 16 måneder, 85 cm, 10-12 kg).

  Vh Pia

  1. Hej Pia,

   Hvis i har isofix foran vil i godt kunne have denne stol på passagersædet.

   Ja der er masser og synes i skal se på fx. Besafe Plus – den kan bruges bagudvendt indtil 25 kg. og der er rigtig god plads.

   Stolen monteres med bilens sele.

   Mvh

 28. Hej Tina,

  iSize kan stadig ikke sammenlignes med Plustesten, så jeg ville vælge izi Plus, hvis i har god plads – ingen tvivl om det.

  Der får i en super stol, som kan bruges i rigtig mange år.

  Mvh

 29. Hej Kristian.

  Vi står lidt mellen 2way pearl og så nogle forskellige modeller fra BeSafe.
  Jeg er klar over, at den svenske plustest har strenge krav, men ville du vægte den højere end en iSize godkendelse? Jeg tænker primært i sikkerhed. Plads er ikke et problem i vores bil.
  Eller tænker du at 2way pearl er lige så sikker som for eksempel BeSafe Izi Plus så længe den er bagudvendt?

  Mange hilsner fra Tina

 30. Hej.

  Vi har lige købt maxi cosi 2way Perl.

  Forhandleren fortæller at den stol som ikke kan dreje er godkendt i alle biler med isofix.

  Men da jeg så kommer hjem og kigger i bogen kan jeg ikke finde Opel vectra c fra 2007

  Hvad skal jeg gå ud fra?

  Mvh
  Mathias

  1. Hej Mathias,

   Det kan sagtens passe, at stolen ikke er godkendt til den bil. Det kommer bl.a. an på hældningen på sæderne og de kan gøre, at den ikke sidder optimalt når den er i bilen.

   Hvordan ser det ud når stolen er monteret – står den så lige på sædet og helt ind mod ryglænet?

   Maxi Cosi har på deres hjemmeside en Car fitting guide, som kan fortælle om stolen passer eller ej. Hvis den også siger, at jeres bil ikke er godkendt til stolen ville jeg bytte den.

   Mvh

 31. Hej Kristian
  Er 2Way Pearl stadig din varmeste anbefaling til 9-18 gruppen her i 2015? Vi skal bruge den i en BMW 1 og 3 serie – og muligvis også i mormors Hyundai i10. Maxi Cosis webside siger at alle tre biler er kompatible men bliver pladsen for trang i i10? Forsædepassagererne vol være max 175 cm.
  Mvh Ann-Kathrine

  1. Hej Ann-Kathrine,

   Ja det er det.

   Det er den stol vi selv har købt til lillesøster og har valgt den stol med total ro i maven.

   Om pladsen i en i10 bliver for trang kommer an på flere ting. Fx. hvor meget personen har sædet tilbage. Nogle ligger jo nærmest ned eller skal have strakte ben – så det bedste i kan gøre er, at prøve stolen i bilen. Men ellers er det jo nok ikke den bil i køre længst i og så må personen på forsædet jo bare sidde dårligt. Sådan er det hjemme ved os :O)

   Mvh

 32. hejsa

  er disse stole ens eller er der forskel på dem. jeres hjemmeside hedder stolenMaxi Cosi 2way Pearl og FDMs hjemmeside Maxi-Cosi 2way Pearl & 2way Fix.

  overvejer at købe stolen til min søn på 13 måneder. Vil have en stol som er bagudvandt som så kan vendes senere men lige nu er han får lille til at sidde fremadvendt synes jeg. Vil ellers gerne have dem med pude foran men synes bare det virker voldsomt når han sidder i stolen., fx. Cybex Juno 2-fix.

  Er meget tvivl, vil du anbefaler maxi cosi 2way pearl.

  mvh
  Saniye

  1. Hej Saniye,

   Det er samme stol. Det er bare lige, hvordan man sætter navnet sammen.

   Men dette er kun stolen. Du skal have en 2way fix base til stolen.

   Jeg vil til enhver tid vælge en med 5-punktsele og 2way Pearl er pt. den stol jeg anbefaler mest, da den bare er helt fantastisk.

   Mvh

 33. Hej:o)

  Kan Maxi Cosi 2way Pearl først bruges fremadvendt fra 15 mdr., eller kan den godt vendes fremad tidligere ved behov? Er den nem at vende?

  Mvh Line

  1. Hej Line,

   Den må vendes når barnet er over 9 mdr. og 11-12 kg. Så du kan faktisk sætte det direkte fra Pebble stolen og direkte i Pearl – men så giver 2way ikke mening, at købe. så kan du lige så godt købe den alm. Pearl.

   Ja du klikker bare stolen af og venter stolen. Som hvis du kunne vende en babystol i en isofix base. Tager vel 5 sekunder :O)

   Mvh

 34. Hejsa
  Fantastisk side -tak. Jeg er i tvivl om vi skal købe en Rømer duo plus eller en Maxi Cosi 2 Way Pearl. Vi har ikke bil men køber måske en Citroën C3 som jo er en lille bil. Fylder alle bagudvente stole mere end forudvendte. Hvilken vil du mene kan bruges længst, er lettest at håndtere og bliver mindst varm.
  Mvh Eva

  1. Hej Eva,

   2Way fylder noget mere når den er bagudvendt end en alm. fremadvendt. Men hvis du indregner, hvor meget plads barnet skal have frem til sædet foran – så fylder de to stole lige meget.

   Så det er to rigtig gode stole, men jeg er ikke tvivl om, at det er 2way jeg vil anbefale jer. Den kan anvendes bagud (kan duo plus ikke) og så er 2way også en del højere i ryggen end Duo Plus og kan således bruges i længere tid.

   Mvh

 35. Vi var ude og kigge på denne stol igår, og jeg må indrømme, at jeg synes, det er top forvirrende. Sælgeren igår anbefalede os varmt denne model, men når jeg kigger i testskemaet, undrer det mig, at det et både din og hans anbefaling. Vil du prøve at uddybe, hvorfor dette er din foretrukne stol? Den klarer sig jo ikke bedst, heller ikke mht sikkerhed, faktisk overgås den af den ældre Pearl model?
  Vi har behov for en ny stol til vores datter på snart 9 mdr. Bilen har ikke mulighed for montering med topstrop. Sikkerhed er vigtig, men det er komfort også, og stole med mavepude er dermed udelukket. Vi er med på at hun skal sidde bagudvendt lidt tid endnu, men regner med at hun på et tidspunkt vil have glæde af at blive vendt.

  1. Hej Ida,

   Det resultat du ser i testskemaet er det dårligste resultat – altså når stolen er fremadvendt. Når den er bagudvendt er den endnu bedre!

   Det gode ved denne stol er, at den kan anvendes bagudvendt. Det øger sikkerheden markant, at barnet sidder bagudvendt og derfor vil jeg til enhver tid anbefale bagudvendt. Denne stol gør det nemt, at vælge bagudvendt, da det blot er, at sætte den i basen og så spiller det.

   Derudover kan du vende den fremad når barnet bliver for stor og derved, at den en god lang leve tid. Vores dreng sidder i den alm. pearl og er 4½ år. Mange skifter 9-18 kg. stolen når barnet er 3 år, men det er altså ikke nødvendigt med en Pearl, da den er så høj i ryggen og godt bred i det.

   Så jeg vil til enhver tid anbefale jer,a t købe en Pearl. Lige pt. fås der ikke bedre stole, der kan vendes begge veje. Der findes 100% bagudvente stole, som er bedre, så ønsker i sådan en, er det muligvis en Besafe iZi Plus i skal se på.

   Mvh

   1. Hej Kristian,

    Du skriver i denne ældre kommentar, at kun det dårligste resultat fremgår af testskemaet når en stol kan bruges både fremadrettet og bagudrettet.

    Maxi Cosi 2way Pearl scorer ‘kun’ 66% i testskemaet (for 2015) – hvilket må antages at være i fremadrettet position.
    Hvilket testresultat opnår stolen i bagudrettet position?

    Jeg har forgæves søgt denne information flere steder – men uden held.
    Håber du kan hjælpe.

    Mvh
    Kenneth

    1. Hej Kenneth,

     Det oplyses desværre ikke, så det kan jeg ikke hjælpe med. Jeg gad godt selv have disse informationer, men dem får jeg ikke :O(

     2015 testen er markant hårdere end de tidligere års test (er igang med, at lave et nyt skema til hjemmesiden) så at få 66% i 2015 testen er et rigtig godt resultat.

     Mvh

 36. Hejsa..
  Så er det ved at være tid til at vi skal have en ny autostol.
  Idag har vi en Cybex s3, har ikke været vild med den, da jeg døjer med at min søn falder meget forover uden, og var bange for hans sikkerhed i den.. Tog kontakt til Cybex og sendte billeder til dem, da jeg synes det så meget voldsomt ud, og turer ikke tænke på hvis jeg kørte galt.. De sagde at jeg skulle lærer min søn at sidde tilbage med hovedet når han sov.. Det er ikke nemt med en på 2 mdr at sige det,. Han er nu 6 mdr i dag, og tænker at jeg vil have en ny.. Men er meget usikker. Og har lært at jeg vil prøve stolene i bilen inden, da vi åbenbart har meget skrå sæder.. Jeg har en obel Corsa, fra 2006 og der sidder han på forsædet, og så har vi en Skoda surb. Fra 2010. Der er isofix i begge,, og vil gerne have ham bagud vendt så længe det er muligt,,
  Synes også dem med dreje funktion er smarte da jeg nu har en dårlig ryk, men blev fra rådet det i Ønskebørn i Randers, og blevet rådet til denne., er det det bedste på market ligenu .!
  Synes det er smart at man kan se at det hele er sat rigtig sammen, ved hjælp af displejet, og at den kan vende beggeveje og har forskellige stillinger. Måske det kan hjælpe til at han ikke næsten falder ud af autostolen..
  Hvad skal man vælge., håber du har et godt råd.,
  Hilsen Lise

  1. Hej Lise,

   Ud fra det du skriver, er jeg helt enige med Frank om, at i skal købe en 2way Pearl. Den vil passe godt til jeres behov + det er en rigtig god stol, som har lang brugstid.

   Bare husk, at teste om den passer, så du ikke får samme problemer som sidst.

   Mvh

 37. Hej Kristian

  Er virkeligt svært forvirret over forskellige tests med divergerende resultater, priser , sikkerhed osv.
  Jeg har en Astra stationcar fra 2007 med isofix, og vil gerne have en bagud vendt stol som evt. kan vendes fremmad på sigt. Vores lille pige er 73 cm og vejer 10 kg.
  Kan du fortælle mig hvilken stol til fornuftige penge yder optimal sikkerhed og komfort.
  Gerne hvis du ved om noget som evt er på tilbud eller lignende.

  Mvh A

  1. Hej Armin,

   Der findes disse 4 stole, som kan vendes begge veje:

   Cybex Sirona
   Maxi Cosi 2way Pearl
   Römer Dualfix
   Besafe Combi

   Alle stolene koster over 3.000kr. og er desværre ikke særlig tit på tilbud. Dualfix og 2 way Pearl kan købes til 3750 kr – de billigste steder jeg har set.

   1. Endte med at køre til tyskland og købe Cybex Sirona til 3300,- umiddelbart fair pris… Håber vi bliver glade for den.. 🙂 Hvornår anbefales det at vi kan tage det i brug, vores lille pige er nemlig kun 7 mdr, 11 kg og 71 cm… Er Sironaen også fra 9 mdr?

 38. Hej,
  Er den den bedste stol på markedet lige nu med iSize vil du mene? Vi skal ud og købe den første stol i klassen 9-18 kg, og det er vores først barn. Tænker på om det er smartest at købe iSize, for at evt. flere børn kan have glæde af stolen? Eller er der andre stole du heller vil anbefalde? Mvh. Jens

  1. Hej Jens,

   Det kommer an på om du vil have funktionerne med, at den kan vendes fremad?

   En stol som https://autostol.dk/model/hts-besafe-izi-plus/ vil jeg mene er endnu bedre, at den kan anvendes bagudvendt til 25 kg. (kan dog ikke vendes fremad) og så har den bestået Plus testen.

   Men af de “alm” stole i 9-18 kg. klassen, vil jeg helt klart vælge en 2way, da du får en stol, der kan vendes bagud og du derved sikre barnet i længere tid, men du kan på samme tid, vende den fremad når barnet bliver 2+ år.

   Jeg synes den har mange gode egenskaber og jeg valgte selv den gamle Pearl til vores søn og er fuld ud tilfreds med den. Det er samme model de har brugt til 2 way – så det er bare blevet endnu bedre. Når vi engang skal have nr. 2, skal vi have en 2way til ham/hende – det er der ingen tvivl om (sådan som tingene/market ser ud nu).

   Hvis du ikke kommer så langt fra Randers, kan du lige sende mig en mail på [email protected] og så kan du få et god tilbud på stolen.

   Mvh

 39. Hej
  Vi skal til at vælge dens næste autostol uden mavepude og valget står pt. Mellem maxi cosi 2 way Pearl og HTS BeSafe izi comfort x3.

  Har I lavet en direkte sammeligning af de to stole? Er der mere benplads i BeSafe end maxi cosi? Sikkerhedstesten på BeSafe stolen er kun på 60%, hvilket virker ret lavt. Hvad mener du om det? Hvilken af de to stole vil du anbefale? Er stolene høje nok til at barnet kan kigge ud af vinduet? Er Maxi cosi Pearl mere sikker (den scorer et par % mere i testen) end 2 way Pearl?

  På forhånd tak.
  Mvh Ellie

 40. Hej
  Vi overvejer kraftigt denne autostol, men vores bil (en kia rio fra 2012) står ikke på listen over godkender biler, hverken for den her eller römers max fix.
  Skal man så regne med at listerne er 100% udtømmende, så det er bare ærgeligt, eller kan man tillade sig at prøve den i bilen og vurdere om den passer?
  Mvh Line

 41. Vi har købt en Maxi Cosi 2wayPearl da vi ønskede os en bagudvendt autostol og denne passede godt ind i vores lille tre dørs Polo, uden at passagersedet skulle køres helt frem. Eneste ulempe er, at sæderne i denne bil er ret skrå, så vi får ikke så meget glæde af hvilepositionen. stolen står i “andet trin” for at udligne hældningen. Jeg tror heller ikke benpladsen til barnet er helt så godt som ved f.eks den Besafe stol vi egentlig ville have. Men vores datter er ikke så lang og går det helt galt så kan den jo alså vendes fremad på et tidspunkt.

  Vi købte stolen inden testen kom så vi er da glade for at se at det ser fint ud. ville være dejligt hvis den også bestod den svenske plus test, er der nogen udsigter til at den deltager i denne?

  1. Hej Kamilla,

   Det har jeg faktisk ikke hørt noget om, men det kunne være rigtig fedt, hvis den kom med i Plustesten.

   Jeg prøver lige, at skrive til Maxi Cosi og høre om de har planer om det. Der går nok lige et par uger inden jeg har svar, men jeg vil opdater artiklen når jeg har fået det.

   Mvh

 42. Tusind tak for en fantastisk hjemmeside! Vi bor i UAE, hvor sikkerhed desværre ikke er in og de fleste børn ikke engang er fastspændte 🙁 Udvalget af autostole er derfor stærkt begrænset og vi købte babystol til vores søn over nettet. Han er nu vokset ud af sin Rømer og vi skal have en ny. Han er kun 10 måneder men allerede 82 cm, vejer 11 kg.

  Vi har en Mitsubishi Pajero, så både Isofix og plads. Jeg har kig på denne og Britax Dualfix. Vil have Isofix til både bagudvendt og fremadrettet. Eftersom vi ikke kan prøve stolene, køber vi lidt i blinde. Umiddelbart ser jeg disse fordele hhv:

  2way Pearl vil han kunne sidde i længere, fordi ryglænet er højere. Sovepositionen er mere tilbagelænet

  Dualfix gør det lettere at få ham i sædet og jeg kan let dreje sædet til fremadrettet, når jeg er alene med ham i bilen og han er utilfreds

  Er dette korrekt? Hvad har jeg ikke tænkt på? Hvilken ville I vælge?

  På forhånd tusind tak for hjælpen
  Karin

  1. Hej Karin,

   Ja det har jeg godt hørt, at man er lidt ligeglad med i UAE, men man kan da håbe, at de ser “lyset” engang i fremtiden.

   Jeg kender ikke bilen, men den ser stor ud 🙂

   Det er korrekt forstået med de to stole. Jeg ville ikke vælge Dualfix, hvis det var for, at vende den fremad når han blev utilfreds. Det skal du ikke gøre mange gange før han finder ud af, at det er sådan det hænger sammen og så er han utilfreds hver gang indtil du vender ham fremad. Kan sagtens være det ikke bliver sådan, men det kunne jeg godt forstille mig.

   Det er ikke noget jeg ved 100%, men jeg tænker lidt, at når nu 2way sidder fast i en base – så er den måske nemmere, at få til at stå korrekt i jeres bil, da du har lidt flere indstillingsmuligheder – men det er kun en ide jeg har. Ikke noget jeg har undersøgt nærmere.

   Mvh

 43. Jeg er lidt bekymret over at den “kun” får 4 stjerner i sikkerhed. Ved du hvad årsagen er til det?

 44. Hej. Jeg håber snart at hører noget mere om stolen da vi står og gerne vil købe den…

 45. Hej

  Jeg overvejer at købe denne stol, men der er ikke nogen tests på den endnu? Ved du noget om kemikalier i stolen? Jeg har også kigget på Besafe combi X3 isofix, men syntes umiddelbart at sovepositionen så bedre ud i 2way pearl?
  Mvh Camilla

  1. Hej Camilla,

   Den skulle gerne være med i testen, som kommer her engang midt/sidst i maj og så ved vi en hel masse mere om stolen.

   Så indtil da, er det umuligt at svare på, hvordan den er sikkerhedsmæssigt og hvad de evt. finder i den. Dog er kemikalier ikke noget du bør tænkte så meget over (har et blogindlæg på vej).

   Mvh

   1. Hej

    Har I fået testet maxi cosi’s mod Besafe’s I-size stol?? Vi står for at skulle købe juniors næste stol nu her, og ville være fedt med noget sammenligning. Både sikkerhed, brug, benplads (Besafe’s kan ikke vendes mener jeg) osv….

    Mvh. Nivi

    1. Hej Nivi,

     Vi tester ikke selv stolene, men venter på den “officielle” test kommer her sidst i maj.

     Jeg ved ikke, hvilke modeller der er med i testen, men jeg håber på, at de begge er med.

     Mvh

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.