Autostol.dk

Fra bloggen

Cybex Aton 4

Billede på vej

Cybex Aton 4 er den næste stol i rækken af babystole fra Cybex, som kan bruges i alderen 0-15 mdr. eller fra 0-13 kg.

Stolen har det nye ”lie-flat”, som du også finder i topmodellerne Cloud Q og Aton Q. Derudover er stolen designet til, at have den mest optimale sidde vinkel til spædbørn

Aton 4 monteres med bilens 3-punktsele eller med en af baserne fra Cybex og på den måde kan stolen også sættes fast med isofix.

Stolen har flere 8 højde indstillings muligheder, som nemt indstilles ved, at flytte selerne bagpå.

Cybex Aton 4 har også fået Cybex LSP-system, der står for lineær sidekollisionsbeskyttelse. LSP er et lille stykke du kan trække ud oppe i toppen af stolen, som bliver en slags ”pude” mod bilens side ved en kollision og får kræfterne fra kollisionen væk fra barnet.

Som en fin lille detalje har Cybex Aton 4 en stor kaleche, der skygger for barnet og som har en solfaktorbeskyttelse som faktor 50.

Cybex Aton 4 fik desværre et dårlig resultat i 2015 testen pga. et for højt indhold af skadelige stoffer.

Aton 4 er i Cybex ”Guld sortiment”, hvilket betyder, at den for det meste kun sælges i fysiske butikker.

ADAC test resultat for Cybex Aton 4

Bedømmelse Sikkerhed Bruger-venlighed Ergonomi Kemikalier Rengøring / Finish
18 ★★★★★ ★★★★ ★★★★ ★★★★

Klik her for at se den fulde testoversigt fra ADAC (FDM’s tyske søsterklub)

7 kommentarer

 1. Hej!

  Vi har denne autostol, og er stødt på et lille problem. Vires datter er nu 4 mdr. og vejer 6,5 kg. Og hun sidder allerede meget “fastklemt” i autostolen. Hendes armen bliver allerede trykket helt ind til hendes krop, så der ikke kommer luft, og hun derfor sveder meget. Vi kan ikke lige gennemskue hvordan hun skal kunne være i den når hun bliver ældre og fylder mere, når pladsen allerede nu er træng. Kan det virkelig passe at der ik er et baby-indlæg man kan tage ud?

  Hilsen Malene, som overvejer at købe en ny autostol med mere plads i.

  1. Hej Malene,

   Har du et billede af hende i den? du kan evt. sende det til min mail [email protected] – så kan jeg lige se det. Også gerne et billede stolen uden hun sidder i den.

   Hvor lang er hun?

   For der burde være meget plads. Tit virker det til, at der ikke er plads selvom der er masser af plads. Det skyldes, at de jo sidder i stolen fra de bliver født (3500 g og 52 cm) og så virker stolen hurtig alt for lille når så barnet bliver lidt større.

   Mvh

 2. Jeg er blevet oplyst om at Cybex har opdateret, således at 2016 modellen ikke længere indeholder de skadelige stoffer, som gjorde den dumpede i tests. Det skulle netop også være grunden til at du forsat kan købe stolen i Babysam, etc. De ville ikke kunne sælge den, hvis den “forsat” dumpede.

 3. Hej!
  Jeg kan se denne Aton 4 scorer rigtig dårligt resultat i testen pga. farlige kemikalier. Hvor meget skal man lægge i dette? Hvad er det der er farligt ved den og hvorfor er den ikke taget af markedet hvis den er så farlig?

  Mvh
  Rasmus

  1. Hej Rasmus,

   Godt spørgsmål.. Testen går meget op i de skadelige stoffer og der skal ikke meget til før stolen får et dårligt resultat.

   Jeg ville ikke selv gå op i det med skadelige stoffer. Der skal typisk ret meget til og tit skal barnet have stoffet i munden før det har betydning – og det har det jo ikke særlig tit med en autostol.

   Men mange forældre går jo meget op i kemi og derfor har det fået en del fokus de seneste år.

   Mvh

   1. Jeg “har hørt” at det er i selve isofix basen den er gal med stofferne. Og ikke noget der kommer i kontakt med barnet eller de kan sutte på. Det er pga afgivelse af ftalater siger FDM. Har skrevet til FDM der også tester autostole, da JEG ikke mener det er fair at 5 + 5+ 4 + 1 stjerne kun giver 1 stjerne sammenlagt og fraråder køb. De burde jo vægte stjernerne lige meget. Men kan se at det er sådan alle ” testere” gør. Også her. Hvilket giver en skævvridning af resultatet. IMHO.

    1. Hej Mariann,

     Det er fordi det er samme test, der bliver brugt alle steder. FDM, TÆNK, ADAC, her på siden – så derfor du ser de samme resultater igen og igen.

     Testen er bygget lidt forskelligt de enkelte år – eller der er 3 forskellige tests lige pt., men siden 2011 vil en stol få et dårlig samlet test resultat, hvis en stol har for mange/høje værdier i skadelige stoffer.

     I testen tæller sikkerhed 50%, brugervenlighed 40%, ergonomi 10% (det er fra 2015 og frem) og skadelige stoffer og rengøring/finish trækker ikke ned i den samlede vurdering medmindre det er HELT skidt.

     Mvh

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.