Autostol.dk

Fra bloggen

Cybex Aton Q

 

Cybex Aton Q er det nyeste flagskib fra Cybex. Det er en af tre modeller i deres nye Platinum sortiment, hvor vi i forvejen har Cybex Sirona og Cybex Solution Q-fix.

Aton Q er dog en stol bygget og meget lig den anden nye Aton model – nemlig Aton 3S.

Q og 3S minder meget om i hinanden og Aton Q har således også den nye teknologi, der gør det muligt, at få barnet næsten til at ligge vandret i autostolen. Dette gør stolen velegnet til fortidligfødte.

Selerne i stolen kan juristers har hele 8 indstillings muligheder, hvilket gør det muligt, at stolen kan bruges fra 0-18 mdr. eller 0-13 kg. Det er således en stol, der er længere end andre babystole, hvilket øger sikkerheden for dig barn, da i undgår at skifte for tidligt til næste størrelse.

Aton Q kan monteres med bilens 3-punkt sele eller en af Cybex base – isofix eller sele monteret baser.

Testresultatet for Aton Q er når stolen er monteret i isofixbasen.

Den har også Cybex nye L.S.P system, der sikre mod sidekollisioner.

ADAC test resultat for Cybex Aton Q

Bedømmelse Sikkerhed Brugervenlighed og ergonomi Kemikalier Rengøring / Finish
78 ★★★★★ ★★★★ ★★★★★ ★★★★★

Klik her for at se den fulde testoversigt fra ADAC (FDM’s tyske søsterklub)

16 kommentarer

 1. Vi har lånt Cybex Q modellen og nu er vi i tvivl om hun kan sidde i den til hun er 9 måneder. Hun e nu 5 mdr og ryglænet er ny skubbet helt op. Du skriver at selen ikke må komme for langt ned på ryggen? Den sidder pt midt på Skulderbladet. Vi havde regnet med hun kunne komme over I storebrors autostol som er en Rømer fra 9 mdr. Autostolen til storebror, da han var spædbarn, var en Römer, er de anderledes udformet? Eller måske havde vi bare ikkr helt styr på, hvornår han skulle have været i en anden stol..

  1. Hej Nina,

   Det var hurtigt, at den blev for lille – har i taget babyindsatsen ud?

   For hun må være meget høj eller have en lang overkrop før at stolen allerede nu er blevet for lille.

   Men stolene er ikke helt ens, men hun burde stadig kunne være i den i længere tid, da det er en stol, som kan bruges til barnet er 11-12 mdr.

   Mvh

 2. Hej. Er der en grænse for, hvor lang baby må være til denne autostol eller er det kun vægten der har betydning? Jeg har også sendt dig en mail og spurgt til hvad for en som du vil anbefale, og er faldet over den her stol som en mulighed.

 3. Hej
  Kan en Aton Q stol bruges i en Aton base 2-fix?
  Vi har nemlig en base fra vores ældre barn, og vil købe en ny stol til lillebror i maven…men jeg kan bare ikke læse mig til, om de to kan bruges sammen. Eller om det skal være Aton 4-stolen i stedet for.
  Mvh. Annemette

 4. Hej! Jeg har købt en Aton Q autostol og vil gerne have en base til. Vi har ikke isofix i bilen, så den skal selemonteres.. – og nu er jeg lidt i tvivl om hvad jeg gør. Kan basen til isofix også bruges til sele? Eller kan man bruge den billigere selebase der egentlig er til Aton2?
  Håber du kan hjælpe!
  Mange hilsner fra Louise

 5. Hej Kristian,

  Jeg har kigget mange sider igennem med autostole og råd herom, og er har fundet frem til at du i mine øjne er den mest pålidelige på markedet.
  Jeg kigger på autostole i klassen 0-13 kg, og kan se at Cybex Aton Q er den stol, som får den bedste bedømmelse i procent.
  Umiddelbart vil denne så være det åbenlyse valg, men hvor meget skal man lægge i den procentuelle bedømmelse? Desuden kan jeg se at du selv har brugt Maxi Cosy Pebble, og varmt anbefaler den. Hvilken autostol ville du personligt købe, hvis du skulle have en i denne klasse i dag?

  Mvh.

  1. Hej Kristian,

   Hvis du ser på testoversigten vil du se, at Aton Q ikke er den øverste https://autostol.dk/test-af-autostole/ – der er nogle stykker foran. Recaro Privia m. isofix base er pt. højest bedømte stol i 0-13 kg. klassen og det er også en super lækker stol.

   Jeg vil sige, at det ikke har betydning om stolen har fået 78% (som Pebble og Aton Q) eller 84% som Privia. Forskellen er så lille, at det i praktisk er uden betydning.

   Jeg ville vælge en Pebble igen. Synes indstillingsmulighederne var helt fantastiske og vores søn sad bare helt perfekt i den. Ved at vælge Pebble, har i også taget i skridt i retningen af en 2way Pearl som er den stol i 9-18 kg. klassen jeg også helst ville sætte min egen søn i.

   Så ingen tvivl om, at det er det sæt jeg ville vælge igen – bare i 2way udgangen denne gang.

   Mvh

 6. PPS – beklager det lange indlæg… men vil lige nævne at det med at den potentielt kan holde til 18mdr også er et stort plus for mig hvis det er realistisk – med cabriofixen er selen kommet til at sidde for langt under skulderen allerede omkring 9-10mdr og jo længere hun kan blive i babystolen desto bedre – også fordi vi nu har 3 børn og det giver mulighed for at ældste storesøster kan blive længere i sin bagudvendte stol som nok skal erstattes af en fremadvendt for at få plads til lillesøsters bagudvendte stol i næste gruppe (bare lige som indspark ifht. anbefaling af evt. andet mærke).

  1. Hej igen igen :O)

   Jeg mangler stadig, at høre om forældre, der har haft deres barn i stolen i så lang tid, men stolen er jo heller ikke så gammel endnu, så det er sikkert derfor.

   Så det ved jeg desværre ikke om det er muligt.

   Mvh

 7. P.s. – ville det evt. være endnu bedre at tage en ældre aton – fx 2, da aton 3 scorer ret skidt i kemikalie/comfort mens de andre ligger højere selvom de er ældre? Ellers ville jeg jo antage at den nyeste var bedst men det ser ikke sådan ud i oversigten…?

 8. Hej – vi har ikke isofix som er udgangspunkt for testen men jeg kan læse at basen også kan selemonteres. Vil du anbefale Aton 3s eller denne? Eller en helt 3.? Jeg er især begejstret for at se at der er mulighed for at få baby ned og ligge ret fladt. Vi har en ældre cabriofix og der kan hun godt “tabe hovedet” da bagsædet i vores ford mondeo hælder bagud.

  På forhånd tak

  1. Hej Christina,

   I denne klasse, når baserne kan monteres med begge dele, er resultatet det dårligste resultat der vises. Dvs. at stolen med sele/isofix ikke får mindre end 78% i testen.

   Jeg synes i skal se nærmere på den model, som passer i jeres bil. Det kunne nemlig godt tyde på, at jeres cabriofix ikke passer i jeres mondeo. Så hellere brug tid på, at afprøve Römer Baby safe plus, Maxi Cosi Pebble, eller cybex modellerne – og vælg den model, som sidder godt i bilen. For sikkerhedsmæssigt er de lige gode.

   Mvh

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.