Autostol.dk

Fra bloggen

Cybex Sirona

Billede på vej

Sirona er en autostol, hvor der er tænkt sikkerhed fra starten. Med Sirona har Cybex ønsket, at lave en autostol, der er helt i toppen når det kommer til sikkerhed.

Meningen er, at Sirona skal bruges som bagudvendt autostol helt op til, at barnet bliver 3-3½ år gammelt – dog kan den kun bruges bagudvendt til barnet er 2-2½ år.

Du bør læse dette indlæg om isize stole og stole der kan dreje.

Stort set alle nyere undersøgelser viser, at børn der sidder i bagudvendte autostole, er meget bedre sikret hvis der skulle ske en ulykke. Derfor bør det bagudvendte autostole være, at foretrække, som forældre når man skal finde en autostol til ens barn.

Sirona bruger en mavepude når den er fremadvendt og 5-punktssele når den er bagudvendt til, at fastspænde barnet. Meningen med mavepuden er, at den skal holde barnet på plads i forbindelse med en kollision.

Der er også mulighed for, at man kan dreje Sirona, hvis man ønsker mere benplads til barnet. På den måde bliver Sirona så en fremadvendt autostol, der stadig yder en udmærket beskyttelse. Dog ikke helt ligeså god, som når den er bagudvendt.

På Cybex hjemmeside, er der lagt en bil vejledning ud, som kan vise om Sirona kan bruges i lige netop din bil.

Vil du have samme funktioner – men med 5-punktssele i stedet for mavepude? Så tjek Maxi cosi 2way Pearl eller Recaro Zero. 1.

ADAC test resultat for Cybex Sirona

Bedømmelse Sikkerhed Brugervenlighed og ergonomi Kemikalier Rengøring / Finish
70 ★★★★ ★★★★ ★★★★★ ★★★★

Klik her for at se den fulde testoversigt fra ADAC (FDM’s tyske søsterklub)

130 kommentarer

 1. Hej
  Vi har netop købt denne autostol til vores kun 4 mdr gamle søn. Vi har været nødt til at skifte allerede nu, da han presser sit hoved fremad i babyautostolen og den dermed ikke er sikker for ham.

  Jeg synes det er en jungle at finde ud af hvilken jeg skal vælge og valget faldt på denne, efter rådgivning i babysam.. Men jeg bliver stadig i tvivl, når jeg læser herinde.
  Der er kommet en ny model med i-size, og som jeg har forstået det er forskellen kun at der i den gamle model (denne vi har købt) har selepude til når han skal sidde fremadvendt og 5-punktsele i den nye i-size model. I babysam sagde de, at det er mere sikkert med puden og derfor valgte vi denne.
  Herinde læser jeg også, at den har et kort ligge mål? Vi skal selvfølgelig bruge den i hvileposition (da han ikke er ældre) men vi vil selvfølgelig gerne kunne bruge den noget tid, det er jo en dyr fætter sådan en 🙂 han er nu 67cm.

  Håber du kan gøre mig lidt klogere på mit valg 🙂

  Vh Mathilde

  1. Hej Mathilde,

   Den gamle model kan ikke bruges bagudvendt i ret lang tid pga. selerne ikke er særlig høje i ryggen og den er heller ikke så høj som andre modeller.

   Hvis i har muligheden vil jeg klart vælge den nye model med 5-punktsele og højere seler.

   Mvh

 2. Jeg har lige et spørgsmål vedr fremadvendt position. Min søn kan tydeligvis ikke fordrage at sidde med selepuden, og da det er en dyr stol ha rjeg ikke bare lige købt en ny. Ved mange stole kan købes med 5 punkt sele som fremadvendt, men ved også der står på stolen at den kun må anvendes med selepuden fremadvendt. Er det fordi at den er mere sikker, og vil man alligevel kunne anvende 5 punkt selen? Alternativt har jeg en søn der skriger og græder hele turen og derfor forstyrrer så meget at det i sig selv vil udgøre større risiko for uheld.

  1. Hej Maria,

   Sirona er desværre ikke lavet til, at have 5-punktselen fremad. Her skal man bruge mavepuden. Det er kun på de nye M og M2 modeller, at der er 5-punktsele i beggeretninger.

   Så enten skal du have en ny stol eller også skal sønnik lære, at køre med mavepuden – for i må ikke bruge selerne fremad.

   Mvh

 3. Kan det passe, at en Cybex Sirona ikke passer til en Toyota Yaris? Jeg kan slet ikke få højre side hægtet på – stolen fejler ingenting og er ikke gammel.

  1. Hej Tine,

   Hmm.. Det var et godt spørgsmål. For de fleste isofix beslag er helt ens – selvom der endnu ikke er en 100% standard for det i bilerne.
   Men kan det være pga. sæderne i bilen? Gør de, at stolen ikke står 100% i den ene side?

   Mvh

  2. Vi har en Yaris fra 2004, hvor vores sirona har siddet fint i de sidste par år… men isofixbeslagene sidder irriterende langt inde mod midten af bilen i forhold til i vores Avensis.

 4. Hej
  Ved I hvad forskellen er på Serona M i-size og. Serona M2 i-size? På Cybex egen hjemmeside kan jeg kun se M2 versionen, men på flere danske hjemmesider er det M versionen der sælges…

  På forhånd tak!

  Vh Tilde

  1. Hej Tilde,

   Der er lavet noget om ved hovedstøtten på M2 – så den skulle være lidt anderledes her. Ellers ikke det store.

   Jeg ville dog selv gå efter den alm M, da den har været med i en test (ikke den store autostol test) men en mindre, hvor man bla så på nakkebelastninger og her var den rigtig god.

   Mvh

 5. Hej.
  Tak for en super god og brugbar hjemmeside!
  Er det rigtigt at den nye i-size model er kommet på market og ikke har selepude ved fremadvendt position men 5 punkts sele? Vil du i så fald anbefale denne eller recaro zero 1?

  Mvh Stine

  1. Skulle nok lige have læst din kommentar til Ane 🙂 Men er stadig nysgerrig på om du vil anbefale denne eller Recaro Zero 1?

 6. Hej, jeg har lige købt en Cybex
  Sirona – Happy Black 2016
  Hvad er din erfaring med den, og er det en god ide med sikkerheds selepuden når min søn bliver 2 år og skal sidde fremad vendt? Den har 5 punkt så længe stolen vender bagud, men når den drejes fremadvendt, så benyttes en sikkerheds selepude, Er det sikkert for min søn født 24.12.2014. Han vejer 10 kg og er en slank lang dreng.

  Jeg ser frem til dit svar.

  Tak:)

  Vh Ane.

 7. Hej.
  Vi står og skal til at købe Cybex Sirona autostolen. Vi har fået tilbudt 2014 modellen. Er det den nyeste model? Hvis ikke, hvad er så foreskellen?
  Mvh Kristina

  1. Hej Kristina,

   Der er en Sirona og Sirona Plus – men ikke den store forskel på dem. Faktisk så lidt, at du lige så godt kan købe den alm. som typisk også er billigere.

   Der kommer dog om et par mdr. en Sriona som er i-Size godkendt.

   Mvh

 8. Vi har en Cybex Sirona, som skal overtages af vores kommende lillebror. Vi har nemlig forstået, at stolen kan bruges fra nyfødt – eller 0-18 kg, som der står på den. Men i butikken Ønskebørn, hvor vi har købt stolen, siger de, at det absolut ikke anbefales – heller ikke af producenten – og at vi derfor skal have en “rigtig” baby-autostol. Er det korrekt, eller er det sælger-snak?

  1. Hej Gro,

   Det kan den også. Den er fra barnet er nyfødt til 18 kg.
   Dog kunne komforten for de helt små være bedre og selerne sidde tættere på barnet.

   Derudover tror jeg også i bliver trætte af, at i ikke kan tage autostolen med ind fra bilen. Det er bare så dejlig nemt, at sætte barnet i stolen inde i huset og så bære det ud i bilen mens det sidder i autostolen.

   Jeg ville ikke selv undvære babystolen – den bliver brugt herhjemme de første 12-14 mdr.

   Mvh

 9. Hvordan er Cybex Sirona til en nyfødt ift. om den kan indstilles således at et spædbarns hoved ikke falder sammen?

  Jeg har set opgørelsen af bagudvendte vs. forudvendte autostole fra 9 mdr, og kan se at en bagudvendt er meget mere sikker. Jeg undrer mig dog over følgende:
  Hvordan kan det være at en bagudvendt som eks. Cybex Sirona eller Maxi Cosy 2way pearl får dårligere bedømmelse (hhv. 70% og 72%) end forudvendte som Cybex Juno-2 fix (82%) og Kiddy Phoenixfix Pro 2 (82%), når en bagudvendt autostol skulle være væsentlig mere sikker?

  Mvh.

  1. Hej Kristian,

   Det er fordi de ikke tillægge nakkebelastningerne særligt meget selvom det er noget af det vigtigste. Derudover betyder bruger venlighed en masse i testen.

   Når det kommer til bagudvendte stole, kan de bare ikke testes godt nok i den alm. test. Men de er altså sikre.

   Derudover er de to stole du nævner med mavepude og hvilken skade det giver på barnet, kan man ikke måle.

   Vil du have det bedste, så køb en Pebble som 0-13 kg. og en 2way Pearl fra 9-18 kg. – eller en 6 mdr. til 4-5 år. bagudvendt stol som Besafe Kid, der gælder op til 25 kg.

   Mht. dit spørgsmål om hovedet, så kan Sirona godt komme ned i soveposition sådan, at hoved ikke komme til at hænge.

   Mvh

 10. Jeg købte i dec. 2012 denne autostol til vores datter. Jeg var ikke i tvivl om at jeg skulle have en bagudvendt til hende bla. Fordi jeg havde brugt denne side som guide. Jeg var så glad for stolen og vores datter sad rigtig godt i den. I juni 2013 kan jeg ikke spænde selerne tæt ind til hende. Jeg indleverer den til babysam, der får besøg af cybex’s kontakt i dk. På en uge fik de to ind med samme problem. 2014 modellen var lige kommet på markedet, og de havde løst seleproblemt på den nye model, så cybex manden giver mig en ny. Igen nyder jeg virkelig at sætte min datter i stolen, og testen viser også at den er sikker – hvilket jo er vigtigst! I juli 2014 skal min mor køre med min datter, og da hun drejer stolen på plads vender hun den fremadvendt. Dette bør Ikke kunne lade sig gøre, og min mor fortæller at der intet modstand var, så hun tænker slet ikke over at den er vendt forkert. Stolen er nu låst fast og jeg kan intet gøre. Alle funktionere er gået i stykker. Kun selen virker, men det burde den vist ikke, da stolen skal bruges med pude når den er fremadvendt. Jeg tager den med ind til babysam, som egentlig giver udtryk for, at det er en kæmpe fejl der må være i stolen. De tager telefonisk kontakt til cybex manden som siger at det er min egne fejl. De vil egentlig ikke se den, da jeg må have tabt den eller andet. De kan godt tage ind og med vold få den vendt om igen, men så ville de ikke garantere sikkerheden. Da jeg ikke vil bruge den igen, vil de ikke have den.
  Dvs at jeg nu står uden autostol og skal selv betale for en ny. Jeg er jo nød til at have en, og jeg vil have den der er sikrest. Babysams kommentar til en ny var, at det er denne model som er den der klare sig bedst i test, men jeg stoler ikke på den, da jeg har haft to fejl.
  Det skal siges at jeg stort set aldrig har stolen ude af min bil. Dette var anden gang andre har kørt med hende i denne stol. Den har aldrig være tabt. Da vi har en wv multivan løfter jeg hende selv op i stolen, da der er for langt op for hende, så hun har hellere ikke kunne hoppe/rive i den.

  Jeg giver den alligevel to stjerner, da det er en super lækker stole. Nem at montere og elsker drejefunktionen som gør det er så nemt at få hende i den. Og hun har aldrig klaget over at sidde i den.

  Jeg kunne godt tænke mig en ny bagudvendt autostol, men helst ikke fra cybex, men det er den alle anbefaler. Kan I hjælpe mig med en anden model? Min datter er 86 cm høj og vejer 11kg. Hun er 2,4 år. Plads i bilen er ikke noget problem.

  Hilsen Maiken

  1. Hej Maiken,

   Det lyder godt nok træls! Desværre har de ret i Babysam/cybex, at de ikke kan gøre så meget når i selv har lavet fejlen.

   Men du kunne overvejer Römer Dualfix, som kan præcis det samme som Sirona – barnet sidder bare fast med seler i stedet for mavepude og så er den lidt højere i ryggen, så den kan bruges i længere tid.

   mvh

  2. Hej

   Vil blot tilføje at Cybex Sirona ikke burde kunne drejes fremad med mindre man tager selen ud af stolen. Så der må have været en fejl på stolen

   1. Tak for jeres svar 🙂
    Jeg er ude efter den mest sikre autostol til vores datter. Min mand er redder og autostole er et af de steder hvor vi ikke går på kompromis.
    Er rømer den stol I så stadig vil anbefale? Den behøves ikke at kunne vendes for at det er nemmere at få vores datter i den eller kunne blive fremadrettet. Den behøves ikke at være voksen venlig, bare den er sikker og hun sidder godt i den.
    Hilsen Maiken

     1. Hej igen
      Kan se at Lena har sin egen hjemmeside, skal jeg kontakte hende på den eller er det nok at skrive her?

 11. Hej.
  Jeg kan ikke testresultater på Sironaen! Er den ikke blevet testet heri 2014? Mvh rose

  1. Hej Rose,

   Testresultaterne står øverst på denne side – lige efter min beskrivelse af stolen.
   Den blev testet i 2013, men da testen er den samme, kan den sagtens sammenlignes med stolene fra 2014.

   Mvh

 12. Er ved at købe ny autostol og er virkelig lun på Sirona’en, men er blevet gjort opmærksom på et muligt problem. Stolen ville skulle stå i enten højre eller venstre side på bagsædet (pga iso-fix), og under bunden (der hvor støttebenet skal stå), er der opbevaringsrum. Jeg har nu ladet mig fortælle, at disse opbevaringsrum skulle gøre at sikkerheden ikke er i orden, når der monteres en autostol med støtteben oven på…? Er det virkelig rigtigt? For så har jeg jo ingen mulighed for at købe en bagudvendt stol… 🙁

  1. Hej Bolette,

   Ja det er desværre rigtigt. Opbevaringsrum ved bagsædet er noget fanden har skabt, da det betyder, at alle autostole, baser mv. med støtteben ikke kan bruges i jeres bilen 🙁

   Mvh

   1. Hej Kristian

    Ved du om der er noget man kan gøre ved rummet for at gøre det sikkert nok til et støtteben? Tænker på evt at ligge noget i det, som passer til rummet og er af en fast masse?

    Syntes efterhånden at alle nye biler har disse rum, og endda i begge side!

  2. Du kan altid gå ind på prodicentets hjemmeside og se om din bil er testet af firmaet. På Cybex siden er det i bunden af siden ved det enkelte produkt.

   1. Ja, og nogle producenter har løsninger til udfyldning af gulvrummene. Det er dog typisk noget man selv skal skaffe og lave til. Igen andre godkender kun deres autostole med støtteben til sidde pladser med disse rum, såfremt benet står stabilt på en solid bund i rummet. Nogle autostole misser helt de rum der.

   2. Og på netop bil-listen for Sirona vil afsløre for det første om stolen er godkendt til bilen, samt hvilke siddepladser den må anvendes på.

   3. Hej Thomas

    Mange tak for dit svar, kan se at producenten skriver følgende til denne autostol “ADVARSEL! I tilfælde af din bil er udstyret med et opbevaringsrum ved benpladsen, kan støttebenet eventuelt placeres bag opbevaringsrummet. Hvis dette ikke er muligt, bør du fylde rummet med et fyldmateriale godkendt af bilproducenten, der fås som tilbehørskit til visse bilmodeller (se venligst bilens brugermanualen). Skulle bilproducenten ikke tilbyde denne særlige løsning, beklager vi, at vi ikke er i stand til at godkende brugen af ​​autostolen på denne særlige position i bilen. Vi beder om forståelse for, at vi generelt ikke kan godkende nogen alternative fyldningsmaterialer (fx polystyren, bøger, etc.). Vi undskylder ulejligheden.”

    Vi spurgte bilsælgeren til disse rum, da vi så på bilen, og han havde ikke kendskab til sådan fyldmateriale 🙁

 13. Er blevet noget lun på Sirona’en ved bare at læse her. Jeg fik den prøvet i bilen i BabySam i dag. Vi har en Seat Ibiza st. Passagersædet skal noget frem og rettes op. Tror kun en mindre person så kan sidde på forsædet så. Men jeg hælder til at det er bedre at baby sidder bagudvendt og så må jeg eller konen sidde lidt dårligere 🙂

  Men fylder alternativerne lidt mindre uden det går ud over hvor stor barnet kan være? Jeg tænker på Römer Dualfix og Besafe iZi Comfort X3.

  Vi overvejer at leje en Easylift i Babysam til de første 3 måneder (de sagde den var sikker)?

  1. Hej Tim,

   Godt du har prøvet nogle stole i bilen for det giver mig en pejlning i den rigtige retning. Seat Ibiza har ikke været hos mig endnu. Men ud fra din beskrivelse tror jeg at den eneste mulighed er Fair G/Bimbofix. den meget kompakt.

   Ifølge producenten har Easylift fået gode resultater. men en baby autostol er dog at foretrække da de holder i længere tid. I Easylift bliver barnet spændt fast i selve liften. Sådan var det ikke med de gamle liftnet. derfor var liftnettene faktisk ret farlige, som egenligt kun forhindrede at barnet fløj igennem bilen og ikke andet.

   Fair G er godkendt fra fødslen, men en babystol til de første måneder er bedst.

 14. Overvejer at købe den, men lever den op til isize kravene? Og hvorfor scorer den ikke top karakter i sikkerhed? Kan ikke læse hvad årsagen er…

  Vh Rie

  1. Hej Rie,

   Der anvendes det dårligste resultat når stolen kan vendes fremad. Så det er resultat for den fremadvendte position, der får sikkerheden til at gå ned i denne model.

   Den lever ikke op til iSize kravene, da den kom på markedet før de lå fast. Den har således ikke iSize isofix beslagene, men den lever op til det på de andre punkter, da den kan anvendes bagudvendt i mindst 15 mdr. og så har den jo isofix, så i mine øjne er den så god som en iSize 🙂

   Men du skal ikke kun købe den pga. iSize. Der går flere år før de regler for alvor slår igennem og får betydning for os. Du skal gøre det fordi du vil have en bagudvendt autostol og så er der nok andre modeller, som jeg hellere vil anbefale dig – Dualfix og Besafe Plus.

   Mvh

  2. Hej Rie,

   Den falder også på nogle andre ting så som udsynet ud af bilen og barnets komfort. men det er altsammen bare subjektivt vurderet , men ikke desto mindre noget der trækker den ned. Jeg vil så sige: Den er LILLE. Der findes andre som er lige så gode og hvor barnet kan sidde bagudvendt i længere tid -bla de to nævnte.

   Dualfix og Besafe izi Plus

   Når det så er sagt, så er der meget meget stor forskel på de to nævnte modeller.

 15. Vi har købt en Sirona til vore søn som nu er 19 mdr. og ved at vokse ud af den.. Han er en stor dreng på 91 cm, og 14,5 kg, men toppen af hans hovedet har nået toppen af nakkestøtten. Er det ok? du nævner i et indlæg at det er toppen af ørerne der ikke må komme op over nakkestøtten. Hvilket er rigtigt? Stolen er i øverste position nu. Ved ikke om det er en gammel eller ny model, den er fra marts 2013.

  Vi har altså de samme problemer som de øvrige, med størrelsen på stolen, men også problemer med drejefunktionen pga snavs.

  Jeg er ved at undersøge hvilken stol vi skal have næste gang. Vil gerne have ham bagud vendt i ISO fix, men som jeg læser det er det kun til 18 kg. Med den fart han har på kan det jo være alt for hurtigt at vi skal skifte igen. Derudover tager vi nogle lange ture ind imellem, og der kunne det være rart for ham at kunne komme i hvileposition. Be safe stolen er for smal, den ville han slet ikke sidde i. Har du et forlag.

  1. Hej Pia,

   Ja det er rigtigt træls, at den så hurtig bliver for lille – for det er en dejlig stol.
   Det er toppen af ørene, der ikke må gå over kanten, så han kan bruge den lidt endnu.

   Jeg ville hellere satse på en Besafe Plus og så være ligeglad for Isofix. Den er mere sikker end en fremadvendt isofix stol. Montere i den korrekt, har i en af de bedste stole på markedet.

   Mvh

 16. Hej.
  SIdst i juli 2013 købte vi sironaen i en babysam – kan man være sikker på det er den nyeste udgave af modellen, altså den der er længst mulig i ryggen? Vores dreng er 1½ år nu og kort af sin alder, men jeg synes ikke han skal vokse meget mere i ryggen, før hans skuldre er højere end der hvor selerne fæstner ind i bagstykket (og jeg har flyttet nakkestøtte/seler helt op…). På en fremadvendt stol, må selerne jo ikke bøje det mindste nedaf bag barnets skuldre, men gælder det samme ved bagudvendte stole??

  Mvh Vicki

  1. Du nævner faktisk den direkte årsag til at jeg ikke har den stol i samlingen.

   Du har den nyeste udgave og den er stadig meget meget lille. Nogle får 3-4 år ud af den. Men mange vil ikke.

   Selehøjden er ikke så vigtig bagudvendt som fremadvendt fordi selen er mindre indvolveret i en bagudvendt autostol. barnet trykkes ind i stolen og væk fra selen i frontal-kollisioner og alle andre kollisioner hvor der sker en nedbremsning lige inden ulykken, samt i alle typer ulykker hvor du påkører en anden bil – en frontalkollision for dig og barnet i din bil, men en sidekollision elelr bagfra kollision for modparten.

   Plusset ved at kunne bruge en bagudvendt autostol til selen går lidt under evt. og spidsen af ørerne når den øverste kant på stolen er at man forlænger brugstiden bagudvendt

   1. Ok, tak for svaret, så vil jeg ikke bekymre mig så meget om selerne mere… er det pga selerne, at spidsen af ørerne når den øverste kant eller at der er for lidt benplads, som gør at folk ikke kan bruge den så længe som forventet??

    1. Hej Vicki

     Den er meget kort i ryggen. Derfor er brugstiden på den ikke så lang som i de andre. Dualfix holder også længere tid end denne.

 17. Vi har Sironaen til vores datter på 2 år. Er rigtig glad for den, synes eneste minus er at der kommer sand/skidt i drejefunktionen og den er derfor ikke enhånds betjent mere, men lidt stram i det. Og så er min datter indimellem begyndt at brokke sig lidt over pladsen. Dog er hun også to år nu og sidder stadig bagudvendt, – det fortsætter vi med indtil der virkelig ikke er plads til hendes ben mere, eller til hun overskrider vægtgrænsen.

  Dertil kommer det at Sironaen faktisk fylder mindre end den Akta Graco babystol vi havde til hende.

  Vi har ingen erfaringer med mavepuden, og regner heller ikke med at komme til at bruge den.

 18. Vi har været super glade for stolen det første stykke tid.
  Men……… nu synes jeg den driller og det kniber med ben pladsen trods han kun er 22 mdr. Ved ikke hvordan han skal kunne sidde bagudvendt så meget længere.
  Vi havde problemer med selerne var stramme i starten, men fik en plastikplade fra firmaet som hjalp på det.
  Nu er det nye problem, at den ikke drejer og glider så godt til hvileposition mere. Den kan ikke skilles ad så man kan rengøre den på soklen og firmaet har nu lavet et dækken som skulle forhindre skidt og møg i at komme ind, så den bedre kan dreje og glide. Meeeen det kræver jo man kan få det gamle skidt væk først.

  Ved ikke helt om jeg stadig er så glad for dem som i starten :0(

 19. Hey. Jeg har et par spørgsmål til sironaen. Er der lavet test på den? og den ny model? nogle som har erfaringer med brugen af denne til mindre babyer? ca fra 4-5 mdr alderen? det lyder jo meget godt at den går fra 0-18 kg men kan den også lavere varen til de helt små?
  Hilsen Pernille

  Er der andre stole som er fra 0-18 kg som er bag og for vendt og kan dreje? (ved den ny rømer duak men der er ingen mavepude til det ældre barn i frem vendt stilling og kan ikke huske om den overhovedet havde isofix montering)
  Tak for en god og nyttig side.

  1. Hej Pernille,

   Der er lavet test på den. Det kan du se længere oppe i indlægget (lige under min beskrivelse). Den har klaret sig fint i testen, så det er en god stol.

   Den kan godt bruges fra barnet er 4-5 mdr. Den er næsten bedre til de helt små, da der efterhånden er mange som synes, at stolen bliver for lille når barnet bliver 2-2½ år.

   Ja der er Dualfix, som har den fordel, at den har 5-punktsele, hvilket jeg kun ser som noget positivt. Derudover kan den dreje 360 grader og den monteres med isofix. Du finder den lige her: https://autostol.dk/model/romer-dualfix/

   Mvh

   1. Det er det da også:)

    Siges/rådes der ikke til mavepude når de skal sidde fremadvendt? Personlig er jeg en del i vildrede for puden tager godt fra hvis der skulle se noget( mave, nakke skuldre) i forhols til 5 punkt selen men men synes når jeg ser min brors børn der bruger mavepude at det kan da ikke være afslappende i længden, og samtidig begrænses “friheden ” til at kunne lave noget ved længere ture.

    Hvornår kommer der test af dualfix?

    1. Hej igen,

     Nej det er der ikke. Man kan ikke finde ud af om det ene eller andet er bedst, da man endnu ikke kan måle påvirkningerne i maven. Men ved 5-punktselen vil barnet ikke “flyve” ind i en hårdpude, da det sidder fast med seler. Men man skal gøre op med sig selv om man vil det ene eller andet.

     Med mavepuderne skulle de have mere frihed til, at bevæge sig rundt i stolen, men når jeg ser på de små børn, så synes jeg heller ikke, at det ser behageligt ud for dem.

     Der kommer desværre først test af Dualfix i maj 2014 🙁

     Mvh

     1. Det var der lang tid til:)
      Når man kigger på målene er rømeren nelig højere, også selv om sironaen har forbedret sin model her i 2013.
      Vi tager ud og prøver og ser hvad der passer lillepigen bedst om det er dualfix eller sironaen.

      Tak for gode råd og vejledning. En rigtig god og nyttig side i har her.

      Mvh Pernille

      1. Hej,

       Ja der er lang tid til. Der udkommer kun test resultater i maj og oktober – så der er desværre langt imellem dem.

       Dualfix er lidt større og det er især størrelsen som Sirona har kæmpet med. Så god ide, at tage ud og se begge modeller.

       Mvh

    2. Hej Ritter

     Sironaen er god bagudvendt så længe den varer. Det er nemlig en meget lille stol sammenlignet med alle de andre inkl Dualfix. Selvfølgelig medmindre man har børn som er små af deres alder. Men ellers så taler vi om brugstid op til ca 2-2½ år ca.

     mavepuden i den er lavet meget stor med vilje fra producentens side. det er den for at forhindre forældre i at vende deres børn om før til allersidst. Den er nemlig sådan indrettet at man skal fjerne 5 punktsselen for at kunne dreje den 180 grader – bagudvendt til fremadvendt og tilbage igen. Så når man gør det så er det slut med at bruge den bagudvendt.

     nakkebelastningerne er ikke lavere i dem end i dem med 5-punktssele. De ligger sådan midt i de andre. fremadvendte. En af mine private venner har desuden crashtestet denne type stol.

     Der er ikke noget endgyldigt som Kristian skriver. MEN der er nogle indikationer i form af nogle ulykkestilfælde med skader ved bla. lav hastighed og målninger som peger i retning af at pudesystemet nok ikke er så sikkert trods alt. Puden sidder lige på maven og brystkassen. her befinder de indre organer sig. Man har haft sat nogle sensorer på mavenregionen af testdukkerne og der klarede 5 punktsselen sig betragteligt bedre end pudesystemet.

     Testdukkerne brugt idag kan ikke måle de steder som er vigtige at måle på i stole med dette fastspændningssytem. Det er maven, røgsøjlen og dne nedre del af nakken.

     jeg kan dog med sikkerhed fortælle at med noget vilje, så kan børn 1 åringer som 3 åringer komme helt eller delvist ud af stolene ved egen hjælp. Det er både set og sket.

     En 5-punktssele fanger barnet på 5 stærke punkter skuldre, brystkasse, bækken. hofter.

    3. Vil tilføje at børn i autostole med 5-punktssele bagudvendt som fremadvendt har den bevægelsesfrihed børn bør have i en autostol og ikke mere end det med mindre de ikke er rigtigt spændt fast.

     de skal ikke læne sig frem, bruge puden som sovepude osv.

 20. Bedømmelse af autostolen:

  Vi købte vores i november 2012. Så vi har brugt den fra vores søn var omkring 6½ måned og vejede omkring 9 kg.
  Drejefunktionen er helt vildt god, det gør det utrolig nemt at få ham ind og ud af stolen. Jeg synes selen er nem at indstille, alt efter hvor meget tøj han har på.
  Vi har også haft en venindes dreng til at sidde i den, han er lidt over tre år, og sad uden problemer i den (også bagudvendt), selvfølgelig var der ikke samme benplads – men han sad godt og gik ud som et lys efter kort tids kørsel 🙂
  Jeg kan se at der er bemærkninger omkring stolens bredde – vores dreng vejer 12 kg 14½ måned gammel og er ikke af de smalleste – jeg har ikke bemærket eller tænkt over at den er smal.
  Alt i alt en utrolig nemt betjent stol. Dog er det vigtigt at man ikke har brug for at tage den ind og ud af bilen alt for ofte, da den er ganske tung.

 21. Vi har udelukkende brugt den bagudvendt.

  Vi har brugt stolen i ca et år. Vores datter var knap et år, da hun kom i denne stol, men hun er heller ikke så stor af sin alder, og så ventede vi på at lige denne stol kom på markedet. Og vi er ikke blevet skuffede! Den er rigtig god; nem at montere med isofix, fantastisk med drejefunktionen, som gør at det er nemt at få hende placeret korrekt, den fylder ikke helt vildt, hvilket ellers var min fordom om bagudvendte stole.

  Jeg er lidt spændt på hvor længe hun kan bruge den, for den er lidt smal, men med en slank pige, så tænker jeg at den holder længe endnu.

  Grunden til at den ikke får fem stjerner er, at jeg synes at selen kan være svær at stramme hel til, og så synes jeg, at selvom stolen er i den mest oprejste position, så “ligger” barnet stadig lidt i stolen/eller sidder meget tilbagelænet om man vil

 22. Vi endte med at købe denne Cybex Sirona til min datter da vi gerne vil have hun skal sidde bagudvendt så længe som muligt. Og efter at vi har haft stolen i nogle måneder, kan den kun anbefales!

  Det er super nemt at spænde min pige fast da man jo bare drejer stolen.
  Hun sidder rigtig godt i den, og specielt sovepositionen er rigtig god, hun ligger næsten helt ned i den og falder hurtigt i søvn.
  Jeg synes denne “one-hand handling” af stolen fungere OK når man står uden for bilen og skal have hende ind i/ud af stolen, men det er meget svært at rette positionen når man sidder på sædet ved siden af stolen – dog er det yderst sjældent vi har haft behov for det.
  Og sidst men ikke mindst er jeg spændt på hvor længe hun reelt kan bruge stolen – hun er 1 år nu, og der er absolut ikke pladsmangel, men jeg har svært ved at se en 4-årig sidde behageligt i dem. Må vente og se 🙂

  1. Den bør man se inden køb og prøve at sætte sit barn i den for at vurdere hvor meget plads der er at vokse i for det enkelte barn. Montering og pladsbehov i bilen er ofte ikke et problem med denne stol, men pladsen til barnet i stolen vil være et problem for nogle da den er kort i ryggen i forhold til de andre modeller.

 23. Hej

  Da vi venter os en lille her i slutningen af september har vi lige været ude og investere i en autostol og har i den forbindelse valgt cybex sirona som vi hurtigt blev forelsket i. Tanken var egentlig at vi skulle kunne bruge stole til vores nyfødte indtil at han vokser ud af den. Men kom ved et tilfælde til at diskutere stolen nærmere med noget personale fra babysam og de sagde at stolen ikke kunne benyttes før barnet er fem måneder – er dette korrekt? Og hvorfor er der så godkendelse fra 0-18 kg? Hvis det er korrekt kan man så købe et newborn inlay som i omtaler og så kan den benyttes? Hvor kan disse købes og hvor meget står de til?

  På forhånd tak.

  Mvh. Malene

  1. Hej Malene,

   Det er altså ikke korrekt. Den kan anvendes fra barnet bliver født og indtil 18 kg.

   Der er dog flere, som er bekymret for, om den kan anvendes så længe, da de synes de er meget lille. De fleste mener, at deres barn max kan være i den til 2½-3 års alderen – så om 6-8 mdr. begynder de første nok at melde ind, hvordan deres erfaringer er med stolen.

   Men i kan sagtens bruge stolen og de fleste butikker skulle meget gerne have et newborn inlay eller også kan de skaffe det hjem.

   Mvh

   1. Malene kan sagtens have ret Kristian. Besafes bagudvendte autostole er også fra 0-18 kg. Men i brugermanualen anbefaler de først at tage den i brug fra 6 måneders alderen. De hælder for lidt. Det samme gælder for Britax Hiway. Men her skriver Britax fra 4 måneder.

    To er med sikkerhed fra nyfødt

    Britax Max-Fix
    Og i særdeleshed: Akta Graco Duologic 2

 24. Hej,
  Vi står og skal købe ny autostol til vores datter på 9 mdr og er meget i tvivl om hvilken vi skal vælge. Én ting er dog sikkert – den skal være bagudvendt og vi har indtil videre sporet os ind på 3 modeller:
  Cybex Sirona, BeSafe Izi Kid/Kombi X3 eller Maxi Cosi Milofix.
  Vores pige er smal men meget lang og vi er derfor i tvivl om hvilken af disse stole der er det bedste valg og som hun kan anvende i længst mulig tid?

  Håber I kan hjælpe!

  Venligste hilsner
  Maria

  1. Hej Maria

   Hvis I har en lang pige, så ville jeg kigge på Besafe og lade de andre to ligge. Ved du at der er flere bagudvendte stole? Kig på dem. De yder en mega god beskyttelse.

   Vær opmærksom på at pladsbehovet, hældning osv variere fra bil til bil og forældre imellem.

   1. Hej Lena,

    Tak for dit svar – jeg synes ikke der er så mange andre bagudvendte i de forskellige test? – er der nogen du kan anbefale?

    Vh. Maria

    1. Hej maria

     jeg anbefaler ikke ud fra tests, FORDI at svenskerne på åbenbart mirakuløs vis ikke oplever tilfælde med svært skadede eller døde børn i en bagudvendt stol selv om de siden 1967 har kørt med ungerne i “farlige” autostole hvis man skal tro den der tests.

     De oplever det faktisk kun i helt ekstremt svære ulykker. Ikke engang denne her ulykke kunne tage livet af den lille pige som sad i stolen – iøvrigt ifølge en journalist en Britax Hiway. Hun sad endda på forsædet. Hun fik få overfladiske skrammer.
     http://www.sikkerautostol.dk/2012/01/pitea/

     Blot et enkelt eksempel.

     her kan du lære mere om hvordan de bagudvendte autostole testes.
     http://www.sikkerautostol.dk/2010/09/testresultater/

     Som du kan se så rager Brugervenligheden og monteringen RIGTIG meget ned i resultatet. Monteringen ligger i Sikkerhedsdelen. Begge dele er kun subjektivt vurderet – dvs. udelukkende baseret på personlige meninger. Har man ikke selv problemer med noget af det kan man helt se bort fra resultaterne. Man kan endda se bort fra kollisionsresultaterne fordi stolene ikke monteres med støtte af forsædet – en form for montering ingen ville lave i det virkelige liv.

     Vi monterer ALTID med støtte fra enten instrumentbrættet eller forsædet. Kollisionssikkerheden øges i både frontal og sidekollisionen. Der ud over er der mennesket naturlige reaktion på farer, som af åbenlyse grunde aldrig vil kunne efterlignes i en test. Folk stiller sig på bremsen lige inden en ulykke indtræffer.

     Så det drejer sig om agt finde en stol som passer til barnet, til bilen som ikke maser de andre passagerer (og distraherer dem derved) og som de kan montere og anvende fejlfrit selv.

   2. Hej Lena,

    Vi har nu haft vores datter med ude at prøve autostole. I både Cybex sirona samt BeSafe Izi Kid sidder selerne (når de er kørt så højt op som muligt) lige ud for hendes skuldre og hvis man skal følge anbefalingerne for placering af disse, betyder det at der faktisk ikke er plads til at hun kan vokse i hverken den ene eller den anden stol – hun er godt nok længere end gennemsnittet men hun er altså kun 10 måneder?! Kan det virkelig passe eller gælder der andre “regler” for selens placering ved skuldrene på de bagudvendte til større børn? Vi prøvede også en Römer max fix og her kunne selerne køres noget længere op men jeg kan ikke rigtig finde nogle anbefalinger på denne stol.
    Vi var i Babysam men her var desværre stort set ingen rådgivning at hente så nu er vi mere forvirrede en før og vi er nødt til at ha ny stol til hende hurtigst muligt, så håber du kan guide os i en eller anden retning.

    Venligste hilsner
    Maria

    1. Hej Maria

     Det er første gang jeg har oplevet Besafe X3 er sådan omtrent udvokset ved 10 måneders alderen. Den er typisk udvokset mellem 4-5 års alderen og ca 110 cm med lidt fra og til. Selen skal være lige ud for skuldrene. Når nu hun er 10 måneder så kan babyindlægget fjernes hvis det var i.

     Max-Fix har kun været på markedet i små 2 måneder nu. Så derfor du ikke har hørt noget. Den er mere kompakt end Besafen, når den monteres i bilen. Britax/Römer har altid væet kendt for at lave autostoel af en god kvalitet.

     Nu ved jeg ikke hvilken bil I kører i og heller ikke noget om hvor langbenede I er. Men med isofix er der Axkid Kidzofix. der er dog det men ved den at den fylder meget sådan ret generelt.

     Når nu hun er lang i overkroppen, så kunne Klippan Triofix også være en mulighed. Den passer børn i størrelseorden ala 1 år og opefter. Den har ingen hvileposition men fylder meget lidt i bilen, så den passer ind i storts set alt sådan rent pladsmæssigt set. Men som sagt den har ikke hvileposition.

     Du kan se masser af billeder af dem inde på mit eget site.

     1. Det kom også noget bag på os at hun faktisk kun lige passer Besafe nu – og babyindlægget var fjernet. Har også haft kig på Axkid Kidzofix, men synes ikke jeg kan hitte nogle danske forhandlere og vil jo gerne prøve hende i stolen – kender du til nogen? (Vi har i øvrigt en peugeot 407 og det er kun far der er langbenet ;-))

      Vh. Maria

      1. nej, den skal købes i udlandet med mindre du bor i nærheden af Aalborg og Århus. der er et par butikker mig bekendt der har den. Lekmer kræver åbenbart at du giver dem dit cpr nr, hvilket et par af mine kunder har undersøgt hos forbrugerombudsmanden, da butikken skulle bruge det til at verificere deres identitet hos banken, og det er ifølge forbrugerombudsmanden ikke rigtigt.

       Kidzofix skulle være god nok bag passagersædet.

 25. Hej Kristian!

  Så kom testresultaterne endelig – længe ventet 🙂 Men denne Cybex blev ikke bedømt så godt som jeg havde håbet… min datter vokser snart ud af baby-autostolen, og jeg har egentlig været fast besluttet på at hun skal sidde bagudrettethed i næste stol også (hvilket video’en ovenfor bare bekræftede mig i), og havde faktisk håbet det skulle være denne, men nu er jeg kommet i tvivl. Kan jo se flere fremadvendte får bedre bedømmelse end denne, så er kommet meget i tvivl!

  Derfor ville jeg høre: Hvis du skulle have dit barn fra babystol over i næste størrelse inden alt for længe, hvilken ville du så vælge?

  På forhånd tak for hjælpen 🙂

  1. Tillader mig at svare.

   det skyldes at de fremadvendte vinder på brugervenlighed, som er en rent subjektivt vurderet del af testen og ikke har noget med kollisonssikkerheden at gøre.

   har du ingen problemer i denne del med en bagudvendt autostol, kan du se helt bort fra resultaterne der og det samelde resultat, som iøvrigt overskygger resultatet i sikkerhed i den samlede vurdering.

   I Sikkerhed ligger også Monteringen. Her taber mange af de bagudvendte også. Dette er også en rent subejktiv vurdering. og altså personligt betinget.

   Sidekollisions testen er ikke helt i spænd med detd er foregår i virkeligheden ude på vejene. Og ej heller ADACs montering af de bagudvendte autostole eftersom der tetstes efter Worst Case Sceneario. dvs. det værste resultat bliver det gældende resultat. ADAC monterer dem med støtteben fritstående og altså uden kontakt til forsædet. Det er alment kendt i branchen at sikkerheden og stabiliteten øges ved kontakt til forsædet eller instrumentbrættet.

   der ud over kommer at de fleste stiller sig på bremsen lige inden ulykken sker. Så ved alle der har set en video fremadvendt vs bagudvendt hvad der sker.

 26. Hvornår er det de vil teste stolen? Har en dreng på 9 mdr, som snart skal ud af sin første autostol, men er i syv sind om vi skal købe denne eller HTS Besafe iZi…. ved bare jeg gerne vil have ham bagudvendt så længe som mulig.
  Er sikkerheden den samme, om man har en stol til sele/isofix?
  Hvordan er det nu… skal han sidde bagudvendt, hvis han sidder på pasagersædet foran, eller fremadvendt?

  1. Hej Vicki,

   Den skulle meget gerne komme med i den test, som bliver offentliggjort om et par uger. Så hvis i kan vente et par uger, så har vi resultaterne.

   Hvis han skal sidde bagudvendt længst muligt, så er det ikke Sirona jeg vil se på. Tag hellere kontakt til Lena og hør hende om de muligheder, der er med de bagudvendte.

   Isofix mindsker muligheden for fejlmonteringer og derfor øger det sikkerheden.

   Han må begge dele. Sidder han bagudvendt SKAL airbaggen være slået fra, mens det ikke er et krav, hvis stolen er fremadvendt.

   Mvh

 27. Så har vi lige investeret i stolen den er SÅ lækker… Der følger endda en seddel med hvor på der står hvilke biler den passer i… Det fandt vi først ud af efter vi havde købt den (og bøvlet med at prøve den i der hvor vi købte den)
  Men vildt lækker at man bare lige med et snuptag kan dreje stolen og så ta “ungen” ud…
  Jo den koster da lidt MEN sikkerhed er sq vigtigere end penge.

 28. Vi har stolen til vores yngste og har brugt den siden september 2012. Jeg er rigtig glad for drejefunktionen, så hun er nem at sætte i og tage ud af stolen.
  Jeg synes umiddelbart at den virker smal, og selvom min datter er slank, så tænker jeg tit på, om det er realistisk, at hun kan sidde i den til hun bliver 4 år+…
  Endvidere synes jeg, at det er svært at stramme selerne rigtig godt på den. Man skal virkelig hive meget i den, for at den sidder bare nogenlunde – også selvom hun kun har en fleece på.
  Kan man løsne sele”snoren”, så der er mere at få ved, når den skal strammes, eller er det no go?

  1. Hej Helle,

   Der er mange, som har sagt, at de ikke tror, at den kan bruges indtil 4 års alderen, så der er nok noget om snakken.

   Nej ikke sådan umiddelbart og det er ikke en god ide, at løsne selerne bagpå. Har i set om der sidder noget bagpå, som går ind og påvirker selen, så den ikke kan spændes optimalt?

   Mvh

   1. Tak for dit svar, Kristian.

    Vi kunne aldrig drømme om at løsne selerne bagpå, men jeg tænker på den strop man skal trække i for at stramme selerne, når barnet sidder i stolen. Den sidder fast i enden, og jeg tænker at det måske er nemmere at få ordentligt ved stroppen, hvis den ikke gjorde det.

    Jeg vil da tjekke m der måske er noget bagpå der driller, så det er svært at få den strammet. Ellers kan det være jeg lige skal runde butikken hvor jeg købte den og få en snak med dem 🙂

    1. Hej Helle,

     Det var godt 🙂 Men ja – hvis det blot er den i vil løsne, så er der ingen problemer i det 🙂

     Det lyder som en god ide. De skulle jo gerne blive undervist af Cybex, så de har 110% styr på dem.

     Mvh

 29. Hej Hej

  Vil lige dele vores erfaringer med stolen efter afprøvning.
  Vi har været ude og prøve stolen både med vores lille på 3 md og den store på 5 år som testpilot :-). Hun kunne lige netop sidde i den, så jeg er ikke så nervøs mere for højden i ryggen.
  Vi havde den med ude i bilen, og der var heller ingen problemer med pladsen – heller ikke bag førersædet. Det var i en Peugeot 307.

  Vi havde hende også i HTS iZi X3 – den kunne hun slet ikke komme ned i – ryggen kunne slet ikke komme højt nok op og hendes skuldre kunne slet ikke være der.

  Vi har dog besluttet at vente med at købe til testene kommer, da vi har en god cybex til 13 kg, så vi har lidt tid endnu til at se hvor god den er.
  Men er helt vild med drejefunktionen især når vores mål er at han skal sidde bagudvendt til 4 år.. Det vil jo helt sikkert lette arbejdet med at blive køreklar, at man ikke skal løfte ind i bilen og kravle rundt for at spænde selen. Så venter med spænding på testresultaterne.

 30. Vi har netop i dag investeret i en Cybex Sirona da vi har forelsket os totalt i denne stol. Nu er vi dog i tvivl om en ting… Hvis stolen bruges bagudvendt indtil 4år skal man så slet ikke have mavepuden i brug på noget tidspunkt og kan selen bruges indtil da? Eller…?? Vi satser på at bruge den bagudvendt så længe som muligt da vi kører mange mange km hvert år, men man ved jo aldrig om baby Gunther har for lange ben om tre år…! På forhånd tak for svaret!

  1. Hej Trine

   Sent svar – og beklager det meget.

   Du skal ikke bruge mavepuden så længe barnet sidder bagudvendt i den.

   Når det så er sagt, så holder den i de fleste tilfælde nok ikke til 4 år og 18 kg.

   Lillemanden skal nok finde sit eget system mht. benene.

 31. Hej Kristian

  Mens jeg venter spændt på blogindlæg om reglerne for bagudvendte autostole fra 2013, har vi forelsket os lidt i Cybex Sirona… 🙂 Som jeg ud fra hvad jeg indtil videre kan finde om de nye regler, burde leve op til disse!

  Jeg kan se på Cybex hjemmeside, at der som tilbehør findes et “newborn inlay”.. Ved du om det er en forudsætning for at kunne bruge stolen fra nyfødt? Om det medfølger som standard? Eller hvor man evt. kan købe det? 🙂

 32. Kan man bruge den uden puden monteret, og således kun med 5-punktsselen, eller skal begge dele bruges samtidig, selvom den står bagudvendt? Det ville jo sikkert være rart uden puden på varme sommerdage

  1. Hej Daniel,

   Mavepuden skal bruges når man anvender stolen fremadvendt og selerne når stolen er bagudvendt.

   Så det vil desværre ikke være muligt, at tage mavepuden af. Men puden skulle ikke være så varm.

   Det er jo samme system, som man ser på Pallas modellerne og det er sjælden man høre om, at det er alt for varmt med puden.

   Mvh

 33. Det er særligt godt at Cybex har sat en bagudvendt autostole på markedet. De laver jo også stolene med puden foran som mange ser som en fremadvendt substitut til en bagudvendt autostol – altså at det er lige så sikkert kollisionsmæssigt. De bliver ingen fremadvendt stol nogensinde. Det ville simpelthen gå imod alle fysiske love. Med Cybex Sirona på markedet kan vi endelig få stadfæstet dette.

 34. Tak for dit svar, men den er nu helt fantastisk alligevel og især praktisk i en lille bil pga roteringsfunktionen. Kan du anbefale en bagudvendt autostol der monteres med sele, da jeg har brug for en ekstra til min mands bil, hvor den skal stå på passagersædet.

  1. Hej Katrine,

   Er glad for du kan bruge mit svar.

   Det er rigtig smart, at den kan dreje 90 grader og er sikker på, at det er noget vi kommer til at se mere til i fremtiden. Maxi Cosi har også stor succes med deres 9-18 kg. stol, der kan dreje 90 grader.

   Mht. en bagudvendt, så kommer det an på, hvor stor jeres barn er og hvor mange år stolen skal gå op til?

   Der er jo bagudvendte fra 0-4 år og fra 1-6 år osv. Så det er mere om det er en anden babystol jeg skal finde til jer eller i skal have en af de bagudvendte jeg skriver om her: https://autostol.dk/bagudvendte-autostole-2/ ?

 35. Hej
  Jeg har også fået plads til stolen på bagsædet i en peugeot 107!! Vil dog gerne bruge den i to biler og er i tvivl om hvorvidt den kan monteres blot med selen – det vidste de ikke i butikken.
  Er der nogen med kendskab til stolen der kan hjælpe?
  På forhånd tak

 36. Det er ikke usædvanligt Kristian, at en større bagudvendt stol fylder mindre end den lille babystol. Der er flere end denne stol der fylder meget lidt.

 37. Jeg blev så glad, da jeg så at Cybex havde lavet en bagudvendt stol, som var lækker at se på, med mange gode detaljer og som ovenikøbet næsten ikke fylder noget. Jeg har derfor ventet i spænding på at se denne stol, men blev desværre en smule skuffet.

  Jeg har en datter der lige er fyldt to år, som jeg gerne vil have sidder bagudvendt nogle år endnu. Pt har vi en selemonteret bagudvendt BeSafe stol til hende. Vi er rigtig glade for BeSafeen, men kunne godt tænke os en stol, som var lettere at flytte fra bil til bil – nu når bedsteforældrene gerne vil have hende med på tur og en som fyldte noget mindre i bilen.

  Så jeg troede lige at Cybex Sirona var vores næste stol, men desværre! Jeg tog min datter med i butikken og prøvede stolen, men min datter er næsten allerede vokset ud af stolen. Der vil ikke gå mange måneder før hun ikke kan sidde i den pga. den lave ryg. Stolen er simpelthen ikke lang nok i ryglænet. Jeg gerne se hvilken fire-årig Cybex har fået til at sidde forsvarligt i den stol.

 38. Vi har haft Cybex Sirona i nogle måneder nu, og den får kun positive ord med på vejen herfra! Jeg er slet ikke i tvivl om at det er den helt rigtige autostol vi har valgt.

  Det er så skønt at man kan dreje den ud mod døren for at sætte knægten i. Nem at indstille i hvile positionerne og så er den bare rigtig lækker i designet!

  Vi bruger den bagudvendt og det bliver vi ved med så længe som muligt.

  Havde nummer 2 bil haft isofix skulle vi bestemt have haft en deri også.

 39. Hej

  Nu skal man heller ikke blive alt for vild over den stol, jeg sælger autostole til dagligt, Sirona er ikke særlig stor bagudvendt, der er ikke meget benplads i stolen så held og lykke med at have en 4 årig deri. Men igen stolen er sikkert ret sikker bagudvendt, men fremadvendt er den til grin med den pude de bruger. Der ville jeg ikke turde sætte mit barn i.

  En stol der er værd at overveje bagudvendt ville være HTS Besafe Kid fix, den er en af de få stole der har den svenske plus test, som er langt strengere end ece44/04.

  1. Hej Dan,

   Hvad mener du helt præcis med “ikke meget benplads” – Hvis man ser på andre bagudvendte autostole, er der heller ikke sådan vildt meget benplads, men alligevel kan selv store børn sidde i dem.

   Men fedt, at høre erfaringer fra en, som til dagligt arbejder med autostole.

   Er puden meget anderledes end den, som Cybex bruger på Pallas modellerne?
   (jeg har endnu ikke selv set stolene pga. ferie).

   Mvh

   1. Hej Kristian

    undskyld det sene svar, jamen når stolen er monteret så er der lidt kortere afstand til sædet end i de fleste andre bagudvendte stole. Men som Lena siger så skal ungerne nok løse det problem.

    Puden som Lena nævner mener jeg ikke er meget værd, et barn på ca 9-10 mdr forsvinder fuldstændigt bag den. men ja den monteres meget anderledes og kan nemt monteres forkert.

    Der er desværre lidt svagheder ved stolen, har set i en bil da jeg var ude og handle, at nogen havde stolen fremadvendt og brugte 5 punktsselen, hvilket ikke burde kunne lade sig gøre. har undersøgt stolen og fundet ud af at man kan sætte en genstand i klemme og derved undgå puden fremadvendt.

    Men er nu ikke kun negativ om stolen, er sikker på den nok skal klare sig godt når den bruges korrekt, samt en kæmpe fordel den kan drejes så det er nemmere at sætte barnet fx i en mindre bil.

    mvh Dan

  2. Ældre post men here goes alligevel.

   Personligt er jeg ikke så spændt på benpladsen. Det plejer ungerne selv at finde en løsning på. jeg er mere spændt på hvor længe den holder i højden, da den er ret kort i ryggen sammenlignet med de andre (jeg har 12 styks). Jeg har dog loge set et billed af en 3-åring i den, hvor den ikke var monteret i en bil. Drengen var 98 cm høj men kunne stadig sidde i den. Dette ændrer sig dog nogle gange når stolene kommer i bilen.

   En ting jeg meget nødigt vil se i brugen med Sirona er anvendelsen af kollisionspuden fremadvendt førend ungerne er lige ved at vokse ud af stolen i højden. Den er meget stor i forhold til selve stolen, hvilket betyder at små børn nok vil blive mere eller mindre levende begravet i stolen med den på.

 40. Vi købte stolen i babysam igår, de havde fået den i butikken torsdag 🙂 Og der er 200 kr. at spare hvis man køber i denne uge!

  Vores bil er en lille peugeot 307 og Sirona fylder mindre bag forsædet end babystolen fra Römer.
  Stolen er lige så lækker og nem at betjene som jeg havde håbet på. Indtil videre er vi super glade for vores køb – tiden vil vise om vi også er glade når den bliver testet…

  1. Babysam har -20% torsdag-lørdag i denne uge på alle autostole..
   Skal selv have Sironaen, når det er inden for 14 dage efter dit køb, kan du tage bonen med og få den sidste rabat med..

  2. Hvordan er den så i brug ? jeg er også meget interreseret i den.

   Er lidt bekymret for hvordan det fungerer i praksis at man ikke kan klikke stolen ud og tage med.

   Når vores datter sover er det altså sjovere at hive hende ud af stolen, når man er indefor i varmen 🙂

 41. Hej Kristian

  Ved i hvornår der ca skulle komme testresultater på denne stole?
  Er vildt nysgerrig på det da vi står og skal have ny stol. Vi kørte galt med vores babystol og er nu slet ikke i tvivl om at vi skal have en bagudvendt, spørgsmålet er bare hvilken.
  Denne burde være i handlen ca når vi får vores bil egen bil igen. Så vi venter meget spændt på de test 🙂

  Mvh Pia

  1. Hej Pia,

   Det var ikke godt med det uheld – håber ikke der skete noget alvorligt.
   Men når man først har oplevet det, er man bestemt ikke i tvivl om, at bagudvendt er det rigtige valg.

   Autostol testen bliver først offentliggjort sidst i maj måned – så der er desværre lang tid til! Cybex Sirona bliver også kun testet, hvis Cybex vil have den testet, men det er jeg nu ikke i tvivl om, at de godt vil.

   – så der er desværre lang tid til.

   Stolen skulle komme på gaden i uge 35 (sidste jeg spurgte cybex om det).

   Mvh

   1. Hej Kristian.

    Så er stolen endelig kommet i handel 🙂 …. men du skriver at der først foreligger testresultater sidst i MAJ måned!!??…. som i maj måned 2013?

    Mvh
    Christian

    1. Hej Christian,

     Det lyder godt – hvor har du set den?

     Flere steder står der stadig, at den ikke er på lager.

     Mht. testresultaterne, så kommer det an på, hvornår Cybex får den testet. Der kommer lidt flere test resultater her sidst på året, men ellers er det typisk først i den store autostol test, som bliver offentliggjort sidst i maj måned – så ja – det kan godt først være i 2013.

     Jeg har dog skrevet til dem og spurgt, da jeg har set rigtig mange efterspørge test resultaterne.

     1. Hej Kristian.

      BabySam i Kolding (og nok også BabySam generelt) har fået den hjem.. De ringede til mig i torsdags og fortalte det. Overvejer meget at købe den, men synes det er lidt træls at der ikke foreligger nogle testresultater endnu.

      Men godt at høre at du holder dem i ørerne 🙂

     2. Hej Christian,

      Fedt.. Jamen så går der nok ikke lang tid før de første er kommet ud i bilerne :O)

      Jeg talte med Cybex i fredags og de vil ikke samarbejde med mig (autostol.dk) da de kun vil samarbejde med fysiske butikker – så jeg kan desværre ikke hjælpe med en test dato.

 42. Jeg har læst beskrivelserne af Cybex Sirona på jeres hjemmeside. Da jeg ikke kan finde nogen test af den antager jeg at den stadig ikke er testet. Jeg er meget tiltalt af at den kan vende bagud op til 4 år, men at man samtidig har muligheden for at vende den fremad hvis pladsen f.eks. bliver for trang.

  Men men – hvad skal man vælge når der ikke er nogen test af stolen. Hvad er risikoen for at denne stol faktisk er sikkerhedsmæssig dårlig når den nu ikke er testet?? Med Cybex normale gode evalueringer og deres tanker bag denne stol – kan man så købe uden at være bekymret? Hvad er jeres tanker om dette?

  1. Hej Glenny,

   Det er korrekt, at der endnu ikke er en test af Cybex Sirona. Den kommer først i handlen i uge 35 og vil tro, at den kommer med i den næste test – alt andet vil være mærkeligt.

   Jeg har selv store forventninger til stolen og glæder mig rigtig meget til, at se nærmere på den.

   Hvis i anvender den bagudvendt, vil jeg ikke være i tvivl om, at stolen nok skulle være sikker. Bagudvendt er stadig meget sikre end fremadvendt, så selv en mindre god bagudvendt autostol vil stadig være bedre end en fremadvendt.

   Man kan dog ikke sige, at fordi producenten altid får gode test resultater, så er deres nye autostole automatisk gode. Men når det er en bagudvendt stol, vil jeg ikke være bange for, at bruge den selvom den ikke er testet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.