Autostol.dk

Fra bloggen

Cybex Juno-2 fix

Sidste år havde Cybex stor succes med deres Juno-fix stol – og de har nu gentaget succes og fremstillet en stol, som har klaret sig en smugle bedre i autostol testen uden at det går udover komforten for dit barn.

Stolen blev nr. 1 i autostoltesten efterår 2013 og Cybex fortsætter således med, at producer gode og sikre autostole, som ligger helt i top i testen.

Juno-2 fix har mange af de samme egenskaber, som dens forgænger, men er blevet forbedre på en række punkter.

Mavepuden er forbedret for at øge sikkerheden. Mavepuden er nu justerbar, hvilket betyder, at den kan indstilles, så den passer bedre til barnet og derved øger komforten og sikkerheden.

Stolen har Cybex sidebeskyttelsessystem L.S.P og skal monteres med både isofix og sele.

Hovedstøtten har 8 indstillingsmuligheder og sædet kan rykkes ud i hvileposition.

ADAC test resultat for Cybex Juno-2 fix

Bedømmelse Sikkerhed Brugervenlighed og ergonomi Kemikalier Rengøring / Finish
82 ★★★★★ ★★★★★ ★★★★★ ★★★★★

Klik her for at se den fulde testoversigt fra ADAC (FDM’s tyske søsterklub)

31 kommentarer

 1. Hvad er forskellen på Cybex Juno 2-fix og Cybex Pallas 2-fix (og alle de andre fix’er) ??‍♀️

  Har datter på 14 mdr, 12 kg og 84 cm som er vokset ud af Cybex Cloud Q. Søn på 28 mdr, 13 kg og 92 cm som pt sidder i en Maxi Cosi Axiss men har problemer med han tager armene fri af selen. Og det spænde man kan sætte på tager han af.
  Har ikke isofix.

 2. Hej Kristian
  Tak for en super side og et fremragende sammenligningsværktøj. Vi vakler mellem en Juno og en Pallas, så jeg har lige to spørgsmål til dig eftersom, der nu er gået nogle år siden sidste indlæg i denne tråd.

  1) Begge varianter ligger helt i top det respektive år, de hver især er blevet testet, kan jeg konstatere, når jeg bruger dit sammenligningsværktøj. Men Juno scorer højest af de to. Er det fordi kriterierne for bedømmelse har ændret sig, som du bemærker. Eller er Juno en bedre stol målt på sikkerhed (og komfort).

  2) I tråden her er der nogle spørgsmål i forhold til, hvad man ved om sikkerheden ved puden og uheld, hvor bilen ruller rundt. Kan du sige noget om, hvad vi ved i dag anno 2018?

  De bedste hilsner Christian

 3. Hejsa ☺ Måske et lidt dumt spørgsmål, men hvorfor skal stolen monteres med både base og sele? Går det smarte i isofix så ikke lidt af den?

  Tak for en super side!

  Bh Ane

  1. Hej,

   Slet ikke et dumt spørgsmål.

   Stolen sidder fast i bilen med isofix – 3-punktselen holder stolens mavepude på plads. Hvis ikke 3-punktselen anvendes vil barnet ikke sidde fast i stolen.

   Mvh

 4. Hej Kristian
  Tak for en super god side! Har lige bestillt denne stol hjem fra ny til 1485 kr – rigtig fin pris synes jeg. Sidder dog og læser her på siden og bliver bekymret for mavepudesystemet (særligt ift ulykker hvor bilen triller rundt) da det er en slank dreng vi har.. Er der kommet noget ny viden om det med mavepudesystemets sikkerhed? Og kan se at du virkelig fremhæver de bagudvendte mht sikkerhed, så hælder nu til at forsøge at afbestille og købe en anden i stedet. Har kigget på maxi cosi 2way Pearl, men bliver dog forvirret over at Junoen har så meget højere en samlet bedømmelse? Du skriver et sted at du ikke ville være så bekymret for den lave score ved sidekollision – kan du sige lidt mere om det? Derudover er jeg i tvivl om den vil passe i vores Kia Rio. Der står den passer til en Kia Rio med tre døre og vores har 5.. Er det mon hældningen der kan være anderledes i en 5 dørs?
  Pyhh. Mange spørgsmål – beklager. Du må mega gerne komme med dit bedste bud på den sikreste stol til vores behov. Prioriteringen er sikkerhed og dernæst at den evt er ok til at sove i, da vi jævnligt er på ture af et par timers varighed hen til familie.

  Håber på din hjælp!! På forhånd tak.
  Bedste hilsner
  Ditte

  1. Hej Ditte,

   Nej der er ikke kommet så meget ny viden. Der er kun kommet en sensor i maven, men den fortæller ikke noget om puden er farlig eller ej. Kun hvor høje værdier barnet bliver påvirker med – men man ved ikke om det er farligt eller ej.

   Det er fordi 2way Pearl også kan vendes fremad og det er det dårligste resultat, som man ser i testen. Når den er bagudvendt er den meget bedre.

   Jeg kan desværre ikke sige om den passer i jeres Rio – her er nødt til, at tage ud og prøve den i butikkerne.

   Lige pt. er jeg mest til 2way Pearl, men det kan være, at det har ændret sig om 14 dage, hvor jeg så har sammenlignet alle de nye isize stole. Men lige pt. er jeg mest til 2way.

   Mvh

   1. Hej Kristian,

    Jeg vil høre om du har fået sat 2way op imod de nye isize stole, og hvilken du så vil anbefale?

    Mvh,
    Jesper

    1. Hej Jesper,

     Ja det har jeg og sidder faktisk og arbejder på indlægget lige pt.

     Hvis den skal kunne dreje er det Recaro Zero. 1 (den er dog pt. ikke testet, så kan være det ændre sig når testen kommer – men idet den lever op til isize, er det en god stol). Skal den ikke kunne dreje og 2way og Besafe Modular meget tæt – men Modular vinder, da den har mere plads til barnets ben når den er bagudvendt og barnet bliver større.

     Indlægget kommet op på mandag (det er 1. april i morgen, så tror ikke det er så god en dag at smide det op :O) )

     Mvh

 5. Hej Kristian,
  Fantastisk hjemmeside! Tak!
  Vores datter på 14 mdr. er ved at være for stor til vores Cybex 3s og skal have ny.
  Vi vil gerne holde os omkring 1500 kr. og har set på denne og Cybex Pallas 2-fix.
  Maxi Cosi havde vi også set på, men det bliver dyrt med basen.
  Hvilken tænker du er bedste bud på en god autostol omkring vores budget. Vi har ingen holdning til mærket – kun sikkerhed mv.
  Mvh Anne

  1. Hej Anne,

   Begge stole er fornuftige, hvis i er til mavepuden. Ved Pallas får i mest for pengene, da den kan bruges til 36 kg.

   Har i ser på en stol som Römer Duo Plus – den er heller ikke for dyr, men her får i 5-punktsele?

   Mvh

 6. Hej Julie,

  Kan I ikke levere den tilbage kan I overveje at sælge til mig, hvis det kan lade sig at gøre rent praktisk.
  Skriv til [email protected] hvis det bliver aktuelt.

  Venlig hilsen
  Gitte

 7. Hej
  Vi har købt en Juno-2 fix, og har monteret den i vores bil med isofix. Nu er det så gået op for os, at lige præcis den bil vi har ikke fremgår af cybex hjemmeside, som kombatibel med juno-2 fix. Vi har en toyota avensis fra 2007 (modellerne før og efter fremgår af siden, men fra 2003 til 2010 virker det som om den ikke passer).

  Vi var egentlig af den opfattelse, at havde man isofix i bilen, ville alle autostole med isofix passe, men er det ikke tilfældet?

  Vi har som sagt monteret den, så det virker som om den passer, men kan den monteres forkert med isofix? – du skriver tidligere, at stolen er ligeså sikker hvis man kun bruger sele og ikke isofix, så hvis den er forkert monteret med isofix, vil det så ikke gøre en forskel?

  Mvh
  Julie

  1. Hej Julie,

   Nej isofix betyder ikke, at autostole med isofix passer i bilen. Det betyder blot, at i kan sætte stole med isofix fast, hvis de er godkendt til jeres bil.

   Det er typisk fordi sæderne har en forkert hældning og derfor kan stolen ikke monteres korrekt.

   Det giver ingen forskel, at montere med sele, da det er sædet man ser på.

   Så jeg ville se om ikke i kan levere den tilbage? Nogle butikker tager den gerne retur, hvis i købe en stol igen.

   Mvh

 8. Hej Thomas,

  Kan du lige uddybe “være påpasselig” med at købe en autostol med mavepude? Enten skal man jo købe en med puden som denne Cybex – eller helt lade være fordi det er farligt…
  Er der er sted hvor jeg selv kan finde info om de ulykker , du beskriver, eller kan du uddybe her? Er stolene med puder (Kiddy, Cybex etc) alligevel ikke så sikre som testen angiver, så stole uden puden burde “vinde” testen i stedet?

  Venlig hilsen
  Gitte (snarlig autostolkøber)

  1. Hej Gitte,

   Det er fordi, der er forskellige tests – og de viser ikke det samme. Den nyeste undersøgelse viser, at barnet kan falde ud ved rulle ulykker, men det afviser producenten. Så jeg er lige ved, at se nærmere på de nyeste tests.

   Jeg har altid skrevet, at stolene ikke er gode til tynde børn og ikke skal bruges før barnet vejer 11-12 kg. Og aldrig lagt skjul på, at jeg er til 5-punktsele.

   Mvh

 9. Ved vi om stolen også er testet uden ISOfix? Vi har nemlig ikke ISOfix indbildningen, og skal derfor montere stolen med bilens 3-punktsele. Kan vi forvente, at den er lige så sikker / opnår lige så gode test resultater ved selemontering?

  1. Hej Anna,

   Det er den. Stolene med både sele og isofix montering, bliver testet på begge måder og det er det dårligste resultat som kommer frem i testen.

   Dog vil jeg være lidt påpasselig med, at købe en stol med mavepude. Der kommer en del fokus på dem i den kommende tid, da de har problemer med ulykker, hvor bilen ruller rundt.

   Mvh

 10. Hej Kristian

  Har du fundet ud af forskellen på denne Juno 2-fix og så den gamle Juno Fix?
  Den gamle model kan man også indstille højdemæssigt og mavepuden kan du også indstille ind og ud, samt sædet kan også indstilles i “liggende” position.
  Så vil gerne høre hvad forskellene er?

  Mvh.
  Thomas

  1. Hej Thomas,

   Der er små designforskelle og småting inde i stolen – ikke den store forskel og hvis du kan finde den “gamle” model til en fornuftig pris, er det den jeg vil købe.

   Tror næsten kun, at de lavede den Juno 2fix model for, at kunne teste den igen (og kommer foran kiddy) og få folk til, at købe en lidt nyere og dyrere model.

   Mvh

  1. Hej Maja,

   Nej barnet sidder fast med mavepuden, men mavepuden og hele autostolen skal spændes fast med bilens trepunktsele. Det er bilens 3-punktsele, der holder mavepuden på plads og beskytter barnet.

   Mvh

 11. Hej 🙂

  Hvordan er hvile/sove indstillingen ved denne stol i forhold til Maxi Cosi Pearl eller HTS Besafe Comfort?

 12. Hej

  Jeg undrer mig over forskellen på Juno og Pallas (udover aldersforskellen). Hvorfor er der lavet en Juno? Hvad ville være grunden til at vælge den fremfor Pallas som holder længere? Mit barn er 9 mdr og 11 kg.

  1. Hej Maria,

   Det er fordi, at Juno fix passer bedre til barnet i alderen 9 mdr til 4 år. da den ikke også skal kunne tilpasses 15-36 kg. klassen. Så for at opnå en bedre komfort, er der lavet en juno fix.

   Mvh

 13. Hej
  Ved du om autostolen fylder meget i forhold til eksempelvis rømer duo plus. Vi har tvillinger og de skal derfor stå tæt, autostolene skal passe til en volkswagen transporter, har du nogle erfaringer? På forhånd tak for hjælpen.

  1. Hej Trine,

   Nej jeg har faktisk ingen erfaringer med den nye model og da stolene er bygget meget forskelligt (selv små cm. kan have betydning, når man snakker tre stole på bagsædet) og derfor er mit råd, at i tage ud i en butik og prøve stolene sammen.

   Ellers kan i ende med, at have købt en stol, som ikke kan være der.

   Mvh

  1. Hej Thommas,

   Der er faktisk betydelig lidt forskel på de to stole. Selv på cybex hjemmeside er der ikke nævnt nogle forskelle 🙂
   Jeg har været ved at se om jeg kan finde en forskel, men det lader kun til, at det er helt små ting. Jeg skal nok lige få skrevet en tekst til stolen, hvor jeg gør rede for forskellene.

   Mvh

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.