Autostol.dk

Fra bloggen

Cybex Solution M-fix

Solution M-Fix var med i den nyeste 2015 maj autostoltest og fik hele 74%, hvilket er det næsthøjeste en stol i 15-36 kg. klassen har fået. Det er især flot, da den nye test er hårdere end de gamle og derfor er sikkerheden helt i top med Cybex M-Fix.

Cybex Solution M-Fix er efterfølgeren til den populære Solution 2X-fix, men igennem flere år har været den mest populære stol i 15-36 kg. klassen. Så det er noget af en arv M-Fix skal løfte – men det klare den helt perfekt.

Stolen har Cybex LSP-system for optimal sidebeskyttelse og den kan monteres med både isofix og sele – dette gør, at den passer i utrolig mange biler. Dog skal du huske at tjekke dette inden køb.

Du får hele 12 højdepositions indstillinger, hvilket gør det nemt at indstille stolen til barnet og holde den høje komfort igennem hele levetiden – fra 3 til 12 år.

Cybex Solution M-Fix har samme vipbar hovedstøtte som alle de andre cybex autostole og det er således ikke muligt, at få hele stolen ned i hvileposition – blot få hoved en smugle bagover.

For at holde komforten høj i sommervarmen (eller om vinteren når barnet måske har for meget overtøj på), er der udviklet stof til stolen, som sikre en god ventilation, så barnet kan komme af med varmen.

 

ADAC test resultat for Cybex Solution M-fix

Bedømmelse Sikkerhed Bruger-venlighed Ergonomi Kemikalier Rengøring / Finish
74 ★★★★ ★★★★ ★★★★ ★★★★ ★★★★★

Klik her for at se den fulde testoversigt fra ADAC (FDM’s tyske søsterklub)

26 kommentarer

 1. Hej!
  Vi står og skal vælge ny autostol til vores søn på snart 4 år. Vi står i valget mellem maxi cosi rodifix airpro og cybex solution m-fix ( altså de nyeste af de to, kan ikke helt huske hvad de hedder)
  Hvad skal vi vælge af de to?

 2. Hej Kristian

  Føst tak for en virkelig lækker hjemmeside med masser af info.
  Vi har en knægt på 3.5 år som er lige ved at vokse ud af sin “cybex 2 way pearl”. Vi har kigget på “Cybex Solution M-Fix” men vi har en knægt der falder RET tit i søvn i bilen når han bliver kørt :o) Derfor læser jeg din anmeldelse som at denne stol ikke er det bedste.
  Hvad kan du anbefale af stole til sådan knægt? Skal både kunne monteres med ISO-fix og alm. sele, da han nogle gange skal sidde foran.

  På forhånd tak.

 3. Hej
  Jeg står og skal købe en ny autostol til min datter på tre år, som er 102 cm og vejer 20 kg.
  Jeg havde i første omgang besluttet mig for en rømer kidfix II xp sict men fik at vide i butikken, at den formentlig ville blive for smal til min brede pige og at selen ville sidde og generer i hendes hals,
  Vi fik anbefalet cybex solution q2-fix, men da hun prøvede den, kunne skuldrene ikke komme ordentlig ind i sædet, når den rigtige hovedstøtte højde var justeret.
  Hun prøvede cybex solution m-fix og den var perfekt til hendes bredde.
  Nu kan jeg læse, at der ikke er så meget støtte til hvile.
  Er der en anden stol du ellers kan anbefale til lidt brede børn?
  Kan jeg være helt tryg ved at købe en m-fix til hende?
  De bedste hilsener, Helene

  1. Hej Helene,

   Ja det er en super stol, så den kan du sagtens købe.

   Nogle er glade for hvilepositionen, mens andre synes den er virkelig dårlig. Selv synes jeg ikke den er optimal.

   Har du prøvet rodifix? Den er meget åben og siderne er ikke helt faste, så der kan blive lidt mere plads.

   Mvh

 4. Hej, min datter er fyldt 1 år og vi er meget i tvilv om hvilken autostol vi skal købe, da der er tusindvis a muligheder. Vi har kigget på Cybex modellerne, da de har en pude som skulle være mere behageligt. Det vi søger er egentlig en autostol hun han bruge i lang tid, da vi skal have 2 austole (en til hver bil), de skal kunne passe til biler med og uden isofix, da vi har begge slags biler pt. den skal være behagelig og have en god hvile/liggeposition. Kan du hjælpe mig?

 5. Hej Kristian.

  Min datter på 5 år, 21 kg og 116 cm er ikke glad for sin Cybex Pallax 2-Fix mere. Hun haft den siden, hun var 1 år. Hun klager over, at det gør ondt i ryggen og benene. Jeg har lagt en lukket pose med fyld i nede i bunden af bilen, som hun kan hvile fødderne på, men det hjælper ikke nok, og stolen er indstillet korrekt, så jeg tænker, at en ny autostol med mere komfort kan løse problemet? Ved du, om Cybex Solutin M-fix har en bedre komfort end pallax’en? På forhånd tak for svaret.

  Hilsen

  Tine

 6. Hej Christian

  Vi overvejer om vi skal købe cybex solution x2 fix eller cybex solution m fix til vores søn. Solution M jo er den nye udgave, som har været gennem den nye 2015-test. Hvor stor er forskellen i sikkerhed mellem de to stole reelt? Bør man købe M?

  Og vi har en Pallas X2, som vores søn bruger, og som vores datter skal til at overtage. Kan det betale sig at opgradere denne til en Pallas M, eller er forskellen i sikkerhed så lille at det ikke giver mening?

  Venlig hilsen

  Malene

  1. Hej Malene,

   Der er ikke den store forskel – så jeg vil beholde jeres Pallas og vælge den solution, der sidder bedst i bilen. For de er rimelig ens – også på sikkerheden.

   Mvh

 7. Hej Kristian.

  Tak for en helt igennem informativ hjemmeside.

  Jeg er lidt i tvivl om hvorvidt jeg skal købe en cybex solution M fix eller en cybex solution Q2 fix til vores søn på snart fire år. Har du nogle gode råd? Umiddelbart virker det som om der er flere indstillinger for løbende at justere sædet i bredden og højden, men da jeg ikke lige kan se en test af Q2 fix, så vil jeg høre dig til råds?

  PS. Vi har idag en cybex sirona, som lillesøster skal overtage, når hun kommer til verden til august.

  Mange hilsner,

  Karsten

 8. Hej min datter skal til at have en autostol 36kilo hun vejer 15 kilo og er 100cm høj…

  Hvilken stol ville du anbefale? Jeg har set på den her cybex solution m-fix.. men hvad med römers top model er den bedre eller?

  Og hvis man køber fra amazon.de er de så godkendt i Danmark også?
  På forhånd tak.
  Vh. Kim

  1. Hej Kim,

   Alle stole solgt i EU er godkendt til, at blive brugt i Danmark. De skal alle have ECE eller isize godkendelsen – har de det – er de godkendt.

   I 15-36 kg. klassen er der ikke den store forskel på stolene når man ser på sikkerheden. Den store forskel er sovepositionerne og om de passer i bilerne.

   En del bliver efterhånden trætte af Cybex soveposition, da det kun er hovedet den lænes tilbage. Hvor det på andre stole er hele ryggen. Det gør, at ved cybex kommer hovedet oftere til at “hænge”.

   Vi har selv Maxi Cosi rodifix og rodifix airprotect i bilerne og er glade for dem. De har god soveposition.

   Mvh

 9. Vores søn bliver 3 år til marts, er ca. 105 cm og vejer 17 kg, og vi tænker nu at udskifte hans BeSafe iZi Plus til en 15-36 kg’s stol. Vi overvejer Cybex Solution X2-Fix og M-Fix, men jeg har svært ved at vælge. Når man justerer X2-Fix opad, så følger sidebeskyttelsen med op, men på M-Fix er det kun hovedbeskyttelsen, der følger med op. Har det nogen praktisk betydning for sikkerheden? Og så har jeg læst i ADAC’s test, at X2-Fix er lidt smal. Gør det samme sig gældende med M-Fix, eller er den lidt bredere?
  Mvh. Henriette

  1. Hej Henriette,

   Hvorfor skifte “plussen” ud så tidligt – den går jo op til 25 kg. Så er der ikke fin plads?
   Eller vil du have ham vendt fremad?

   Det har ingen betydning for sikkerheden. Sidebeskyttelsen har faktisk slet ikke den store betydning, så i bør vælge den af de to stole, som sidder bedst i jeres bil og som i har det bedst med. Sikkerhedsmæssigt er der ikke forskel på dem.

   De er ca. lige store.

   Mvh

   1. Hej.
    Mange tak for dit svar 🙂
    Nej, jeg vil helst, at han sidder bagudvendt så længe som muligt. Men han er tung at løfte ind i bilen, og han kan ikke selv kravle ind. Stolen er for høj, og selen er i vejen. Og så synes jeg faktisk ikke, at der er så meget at give af mere mht. H-selen.
    Mht. sidebeskyttelsen så forestiller jeg mig bare, at M-Fix beskytter kroppens bløddele bedre ved sidekollision, da denne bliver på plads.
    Jeg er i mellemtiden blevet gjort opmærksom på, at de nævnte stole ikke nødvendigvis passer alle børn, da selen muligvis ikke sidder tæt nok på hoften pga. selehornene. Så jeg tænker at prøve en BeSafe også.
    Mvh. Henriette

 10. Hej
  Er der en fordel at stolen vejer mindre?
  Vi har en solution x2 fix til vores datter og nu skal lillebror snart i samme type autostol.
  Er I tvivl hvor vidt jeg skal købe den samme som storesøster eller prøve den nye version. De ligger jo tæt i test.
  Mvh
  Christina

 11. Hej Christian.

  valget står mellem cybex solution x2 fix eller cybex solution m fix, som jo begge scorer højt i tests. Hvad vil du anbefale mig at vælge? Er det ikke rigtig forstået at m fix ikke har vippefunktion i ryglænet men kun i nakkestøtten? Har du fået flere tilbagemeldinger på hvordan vippefunktionen fungerer i nakkestøtten på m fix, idet du tidligere har skrevet at det ikke fungerer optimalt?

  vh Helle

  1. Hej Helle,

   Der er ikke forskel i vippe funktionen på de to stole – så på den baggrund kan du ikke vælge den ene eller anden stol.

   Har ikke hørt fra flere, der “klager” over den. Men jeg har selv set det i praksis et par gange eller 10 nu og synes ikke det virker særlig godt i forhold til andre stole på markedet.

   Mvh

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.