Autostol.dk

Fra bloggen

Cybex Solution X2

Der findes ikke mange andre autostole, der har vundet ligeså meget hæder i verden, som Solution X2, så skulle det måske være dens sidestykke: Solution X2-FIX. Det er dog heller ikke overraskende, at Solution X2, er blevet så populær. Det er nemlig en autostol produceret af den tyske producent Cybex, der har vundet stor hæder i hele verden for deres autostole.

Cybex Solution X2 har en smart hovedstøtte med vippefunktion, der sørger for at barnets hoved, altid får den bedste beskyttelse. Derudover er det også med til, at give bedre komfort og en bedre soveposition.

Det er meget let, at indstille Cybex Solution X2, så den passer til barnet der sidder i den. Højden kan indstilles i 11 trin, så der gerne skulle være en position, der passer til barnet.

Solution X2 er ligesom mange andre autostole fra Cybex udstyret med deres eget, sidebeskyttelse system, kaldet L.S.P. Hvis man er så uheldig, at blive udsat for en sidekollision, skulle L.S.P.- systemet meget gerne gøre, så den energi der rammer barnet bliver minimeret.

Cybex Solution X2 monteres med bilens 3-punktsele.

Der er kommet en ny stol fra Cybex, som skal erstatte denne. Tjek Cybex Solution M her.

ADAC test resultat for Cybex Solution X2

Bedømmelse Sikkerhed Brugervenlighed og ergonomi Kemikalier Rengøring / Finish
72 ★★★★ ★★★★ ★★★★★ ★★★★

Klik her for at se den fulde testoversigt fra ADAC (FDM’s tyske søsterklub)

18 kommentarer

 1. Hej Kristian,
  Jeg har lige haft min lillebror i røret, som lige havde haft en samtale med min far og de mener ikke at Cybex Solution x2 er sikker nok fordi den er meget åben i siderne og at den ikke har det store mavestykke foran ??? Og grundet prisen, de har begge købt en der koster over 2000,- ??? Min datter er 5 fylder 6 i januar og vejer ca. 20 kg. Jeg mener at de sagde da jeg købte stolen at hun ikke skulle have det mavestykke fordi hun er for stor ??? Håber at høre fra dig???

  Kh Sacha

  1. Hej Sacha,

   De er helt forkert på den – så bare rolig!

   Mavepuden bruges KUN op til 15/18 kg og herefter MÅ den ikke bruges! Så er barnet for stort til mavepuden og man skal over i en 15-36 kg. stol, hvor barnet sidder fast med bilens sele. Når din datter vejer ca. 20 kg. er Cybex Solution x2-fix et virkelig godt valg. Den har klaret sig godt i testen og barnet sidder godt/sikker i den med bilens 3-punktsele.

   Så du kan roligt sige til din far og bror, at det du gør er det bedste for dit barn.

   Mvh

 2. Vi er meget meget glade for vores cybex, har har haft den siden vores datter var stor nok til at benytte den og hun er lige blevet 6 år.
  i synes det er en pæn stol! Og samtidig sidder vores datter rigtig godt i den!

  Dog er der ikke rigtig plads til den i min lille bil (audi a1) der føler vi ikke at den sidder ordenligt, men i faderens er den genial! (audi a6).
  Den er også forholdsvis nem at gøre ren, betrækket kan tages af og vaskes, vi har dog bøvlet lidt med at få det sat rigtig på nakkestøtten igen, men det var vist mest fordi vi var lidt dumme 😉

  1. Hej Diana,

   Jeg har ikke en stol stående, men den er 55,5 cm på det bredeste sted. Den er smallere i bunden end omkring sidekollisionspuderne.

   Bedste råd er, at afprøve den i bilen inden køb. Så er du sikker på, at den passer og kan være der sammen med jeres andre stole.

   Mvh

 3. God stol – og hvis du husker at indstille hovedhøjden korrekt så virker 3 trins systemet. ´Den får ikke 5 for den er mega bøvlet at skille ad for at få vasket 🙂

  1. Og så kan der ikke være 3 sæder bagi – den er bred ( vi kører Skoda Octavia Combi)

 4. Tak for svar 🙂
  Vi må fylde noget mere mad i hende 🙂
  Vi har en rømer, men glæder os til at prøve en Cybex 🙂
  Tak for en fantastisk hjemmeside 🙂

  1. I kunne også overveje en Cybex Pallas2. Det er den samme stol som Solution X2. Men den komme med en ekstra mavepude, der gør at man kan bruge stolen ned til 9 kg.

 5. Hej…

  Vi ville rigtig gerne købe cybex solution x2 fix, men har desværre ikke en bil med isofix. Der var en der beskrev under kommentarerne at cybex solution x2fix kunne ligges ned i forhold til cybex solution x2. Jeg kan se ovenfor at der også står vippefunktion på cybex solution x2, men er det det samme?
  Kan man på samme måde lægge den ned som på fix’en?

  Hvordan vurdere du ellers de to i forhold til hinanden?

  Tak for en god side!

  Mvh Line

  1. Hej Line,

   Der er ikke forskel på de 2 stole – udover isofix.

   De 2 stole er helt ens og de nyeste tests viser, at isofix ikke har den store betydning i 15-36 kg. klassen. Det har faktisk kun betydning når barnet IKKE sidder i stolen, så i kan rolig købe en 15-36 kg. stol uden isofix.

   Cybex solution x2-fix kan bruges både med og uden isofix, så hvis i på et tidspunkt får en bil med isofix ville i kunne sætte den fast med isofix. Så hvis i ved i skal have ny bil indenfor de næste par år, kunne det være meget smart at købe en med isofix.

   – men kun fordi det er smart, at stolen så heletiden sidder fast i bilen. Sikkerhedsmæssigt er der ikke den store betydning.

   1. Tak for svaret Kristian!
    Jeg skal helt klart ud at købe x2 fix så! Ved du hvordan liggefunktionen fungerer når nu den ikke kan køre på skinnerne fra isofix’en, altså ved selemontering?

    Mvh Line

 6. Hej
  Er det denne autostol du vil anbefale i denne kategori fra 15 kg?
  Min datter er 90 cm og vejer 13 kg ( 3 år til juni)
  Hun græder når hun sidder i sin autostol, fordi den er for lille og selen strammer ved lårene ( vi har prøvet at indstille den anderledes).
  Men ud fra ovenstående svar skal vi vente til hun vejer to kilo mere!?
  Mvh
  Christina

  1. Hej Christina,

   Ja det er desværre den klassiske – at barnet ikke er helt stor nok til, at sidde i næste størrelse stol.

   Hvilken autostol har i nu – måske i kan låne en model, der passer bedre til jeres datter?

   Men ja – hun skal helst veje 2 kilo mere.

 7. Hej 🙂
  Vi står i lidt af et dilemma, for vores datter på 3 år og 4 måneder, er en lang og tynd pige. Hun er godt 100 cm høj, men vejer kun 13 kg. Hun er ved at være for høj til hendes nuværende autostol, men jeg kan læse mig ud af, at hun SKAL veje 15 kg for at komme over i den næste. Hun har altid været højere end gennemsnittet og vejet en del under.
  Hvad gør man så, når hun bliver for høj men ikke har vægten med sig?
  Mvh Katja

  1. Hej Katja,

   Det er et meget normalt problem og det er altså vigtigt med vægten.

   Hvilken autostol har i nu? Måske i kunne låne en, som hun sidder bedre i?

   Hvis hun virkelig ikke kan være i 9-18 kg. stolen, er der jo ikke andet for end at sætte hende i en 15-36 kg. stol, da der ikke findes så mange andre muligheder.

   Der er et par bagudvendte autostole, der kan vendes fremad og kan bruges indtil 25 kg. Måske det var en mulighed? Det er dog også en noget dyrere løsning.

 8. Hej…
  Kan en dreng på knap 3 år bruge denne stol.
  Han er 100 cm høj og vejer 16 kg.
  Hvad er grunden til at man siger 4 år, har det ikke noget med vægt og højde at gøre..?

  Mvh
  Anja

  1. Hej Anja,

   Ja han vil godt kunne bruge den. Han vejer over 15 kg., hvilket er det vigtigste i skiftet til denne størrelse stol.

   Grunden til, at jeg (og mange andre) skriver alder på, er for, at man som forældre har noget, at tage udgangspunkt i. Som førstegangs forældre, er det ikke til at vurderer, hvornår barnet vejer 15 kg., men det er nemmere, at forholde sig til, at det er når barnet ca. er 4 år, at det skal over i 15-36 kg. stolen.

   Så det har ikke noget med alder, at gøre i denne klasse. Det er vægten (da der skal et barnet på mindst 15 kg. til at udløse bilens 3-punktsele) og så højden (da det først skal være når 9-18 kg. stolen er fuldt udvokset – når toppen af ørene går op til toppen af autostolen).

   Så intet problem i, at sætte jeres søn over i denne stol.

   Mvh

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.