Autostol.dk

Fra bloggen

Kiddy Phoenixfix Pro 2

kiddy-phoenixfix-pro-2

Kiddy Phoenixfix Pro 2 er efterfølgeren til Kiddy Energy Pro, men er blevet opgraderet med Isofix beslag. Det er således den velkendte stol og komfort, som er blevet forbedret og sikkerheden har fået et hak op.

Stolen er blevet testet i 2013 og har fået scoret 82%, hvis gør den til den bedst testet autostol i 9-18 kg. klassen – set over alle test år! Den er endda testet bedre end sidste års populære stol, Cybex Juno-fix. – se den fulde test af autostole her.

Kiddy Phoenixfix Pro 2 har især fået meget ros for sikkerheden ved fronttale- og side kollisioner samt den gode plads, der er til barnet. Faktisk skulle der været rigtig god plads til børn på 4 år.

Barnets monteres med den kendte mavepude, som efterhånden har vundet mere og mere indpas blandt forældrene.

Stolen kan både monteres med isofix og sele, hvilket gør det nemt, at flytte den rundt mellem biler.

ADAC test resultat for Kiddy Phoenixfix Pro 2

Bedømmelse Sikkerhed Brugervenlighed og ergonomi Kemikalier Rengøring / Finish
82 ★★★★★ ★★★★★ ★★★★★ ★★★★

Klik her for at se den fulde testoversigt fra ADAC (FDM’s tyske søsterklub)

46 kommentarer

 1. Vi er udfordret med denne stol.

  Bruger den til barn nummer 2, som har fundet ud af at han kan klemme sig op af den under kørsel.

  Prøver at stramme selepude så meget som muligt, men han kan alligevel vride sig op (han er snart 2 og ikke en tynd dreng)

  Har du hørt om det før og har du nogen forslag til en løsning? Han griner bare af os, selv om vi hurtigt stopper bilen og fortæller ham at det må han ikke.

 2. Jeg skal bruge en autostol som kan monteres med sele, uden isofix, i flere skiftende biler.

  Jeg gik egentligt efter en badudvendt, men har opgivet at finde en bagudvendt, da de bagudvendte til selemontering klarer sig dårligt i FDMs tests, og da det er vigtigt at stolen er meget nem at montere, da den også skal monteres af andre end jeg selv, når jeg ikke er til stede, og jeg vil gerne undgå fejlmontering i de situationer.

  Så nu står valget mellem denne stol; kiddy Phoenixfix Pro, eller Kiddy phoenixfix 3 eller evt Rømer King II LS.
  Er Kiddy phoenixfix 3 ikke bedre end kiddy phoenixfix Pro, når den klarede sig bedst i de nyeste og strengeste tests?

  Har du et råd til valg af autostol i denne situation?

  1. Hej Maja,

   Når du ser på de bagudvendte stole, skal du ikke se på autostol testen, som man normalt gør. Så er det derimod den svenske Plus test du skal gå efter. Den er endnu hårdere end den alm. og det er stadig kun bagudvendte stole, der har klaret den test.

   Du finder dem her: https://autostol.dk/oversigt-bagudvendte-autostole/

   Men Phoenixfix 3 er så ny, at den ikke har været med i en test. Så hvordan den er, er svær at sige noget om. Så jeg ville gå efter en af dem, der har været med i testen – som fx. King modellerne.

   Mvh

 3. Vi har denne stol og har været meget glad for den – kunne dog godt ønske lidt flere farvemuligheder, men bare sikkerheden er i orden. Heldigvis har vi ikke fået testet den endnu – og håber aldrig vi kommer til det!
  Angående mavepuden synes jeg den sidder ligeså tæt som selen, min datter ‘flyver’ ingen steder. Desværre lider hun af køresyge så vi har også måtte vaske den op til flere gange og det går fint med at af-og påmontere betrækket, dog stadig for mange kringelkroge det kan trænge ind i 😉 men det kan nok ikke undgås.
  Det mest negative ved stolen er at det ene isofix er rykket delvis i stykker. Den sidder stadig fast i bilens beslag og på stolen, men jeg ved ikke hvad der sker ved et uheld. Den burde dog stadig være sikker da den også kan fungere som selestol…
  Min datter er 94cm og vejer 14,8 kg (2å7m) men hoveddelen er hejst til det højeste, så ved ikke hvor lang tid hun har tilbage i den før skuldrene går imod hovedstykket, synes dog hun er for lille til Cybex solution Q2-fix endnu!

 4. Hej Kristian

  Tak for dine svar. Det har gjort mig en del mere sikker på at det ikke skal være med mavepuden, har også set hvordan de fungere og det imponere mig ikke.

  Så efter igen at have læst en del, tror jeg at valget muligvis falder på romer duo plus https://autostol.dk/model/romer-duo-plus/

  Prismæssig virker den billig i forhold til de kvaliteter stolen har. Læser også at du anbefaler den flere steder her på siden.

  1. Hej Rasmus,

   Det er også en god stol og er selv rigtig glad for vores stol. Sønnen sidder godt i den og den er nem at montere.

   Vi har også en Maxi Cosi Pearl og den er jeg endnu mere glad for, da sønnen kan bruge den længere tid end Römer Duo Plus og sikker virkelig godt i den.

   Så den kunne i også overveje – den kræver bare en isofix base.

   Mvh

   1. Hej Kristian

    Nu havde jeg lige set mig varm på Rømer duo plus, men når du så nævner at der er en der er bedre, så er den ligesom kommet lidt ned på listen.

    Men sagen er den at jeg ikke har isofix i den bil jeg har pt. Den skal dog skiftes ud til Januar og det bliver med en med isofix.
    Det jeg tænker på er bare at det kunne være godt med en der kan klare både isofix og selemontering hvis den nu skal over i en bil uden isofix (farmor og farfar) vil Rømer duo plus være det beste alternativ der kan håndtere begge dele?

    1. Hej Rasmus,

     Det beklager jeg 🙂

     Ja Duo Plus vil være det bedste til det – det er også derfor vi har sådan en hos farmor/farfar, da de tit skifter bil (mekaniker) og derfor ikke lige ved om der er isofix eller ej i bilen.

     Så til det vil jeg helt klart vælge en Duo Plus.

     Mvh

 5. Hej,

  Jeg kan se at denne stol og Cybex Juno 2-fix har fået samme karakter. Hvilken har klaret sig bedst sikkerhedsmæssigt? Kan man få Cybex Juno 2-fix denne stol i DK pt.?

  VH Ann-Dorthe

  1. Hej Ann-Dorthe,

   Der er ingen forskel på de to stole – når jeg ser under sikkerhed, er der intet negativt ved nogle af stolene.

   Vil tro,at de fleste babybutikker har eller meget snart får den hjem. Men om du køber juno-fix eller juno 2-fix er der heller ingen forskel på. Eller der er så lille en forskel, så hvis du kan finde den gamle model, så blot køb den.

   Mvh

 6. Hej Kristian

  Kan du fortælle hvordan stolen er at bruge i hverdagen?

  Har set en demonstation af kiddy Guardian pro2 som jeg har på fornemmelsen minder meget om phoenixfix Pro 2

  Synes at det ser lidt besværligt ud med hensyn til brug af bilens sele sammen med mavepuden. Er det bare en vanesag man hurtigt får styr på, eller hviordan forholder det sig?
  Eller hvad kan du anbefale der også er nemt at sætte barnet fast i?

  Med venlig hilsen
  Rasmus

  1. Hej Rasmus,

   Ja det er samme måde den skal bruges – altså med mavepuden og selen.

   Jamen det er blot et tilvænnings spørgsmål – når først i har kørt med stolen et stykke tid, er det ikke mere træls/besværlig at sætte barnet fast sammenlignet med en 5-punktsele.

   Så det skal bestemt ikke være derfor i fravælger stolen.

   Jeg er selv mere til 5-punktsele, men igen, så er mavepyde/5-punktsele lidt som religion 🙂

   Mvh

   1. Hej Kristian

    Tak for din besvarelse og stor ros til siden. Det hele sætter gang i flere og flere spørgsmål jo mere tid man bruger herinde. Mon ikke jeg har der som mange andre herinde, hvad skal man vælge?
    Her må man jo sætte sin lid til eksperterne og test resultaterne, samt brugerens vurderinger af diverse autostole.

    Kan godt se i nogle af dine andre indlæg også at du hælder mest til 5 punkts selen, hvordan kan det være? Er det fordi at når autostolen sidder i sikkerhedsselen eller isofix så skal man ikke bruge den yderligere, synes godt den kan være lidt bøvlet.

    1. Hej Rasmus,

     Nej det er faktisk ikke derfor. Om det tager 1 eller 3 minutter at monter min søn, har ikke den store betydning. Nej det der bekymre mig lidt med mavepuden er den “flyvetur” som barnet kommer på. Ved 5-punktselen sidder barnet fast, men ved mavepuden er der en del cm frem til selve mavepuden og det giver barnet mulighed for at “flyve” lidt længere i stolen.

     Om man skal vælge det ene eller andet vil jeg dog ikke afgøre, da de tests vi har i dag, siger, at stolene med mavepude er gode nok – så indtil andet er bevist og vi får nye tests/testdukker, er det ikke noget jeg vil gå ind i.

     Igen – maveuden vs. 5-punktsele er som religion.

     Mvh

   2. Hej Kristian

    Tak for dit svar, og stor ros til din side. Jo mere man læser herinde og finder ud af de forskellige muligheder jo flere spørgsmål og tanker kommer der op. Så må man jo sætte sin lid til eksperterne, testresultater og brugeranmeldelser.

    Ja nu nævner du at du er mest til 5 punktsselen, kan du uddybe hvorfor?

    Mvh. Rasmus

 7. Hej
  Vi har lige bestilt denne stol- men som den hønemor jeg er, er jeg stadigvæk i tvivl om det er det rigtige valg.
  Mine overvejelser går bl.a på mavepuden. Kan ikke helt blive klog på om man fraråder eller anbefaler denne?

  Nogle oplever at barnet kan glide ud af autostolen?! Min søn er meget stærk og aktiv- så det gør mig selvfølgelig lidt nervøs.

  Findes der autostole- hvor man (når barnet er ældre/større) kan skifte mavepuden ud med fem-punktsele?
  Vores sele i bilen er meget kort- men når vi køber autostol med isofix skal denne vel ikke bruges?

  Hmm- tror det var det:-)
  Hilsen Anne

  1. Hej Anne,

   Det er der ingen, der rigtig kan blive klog på og mavepude/5-punksele er lidt som religion. Indtil der kommer testdukker med følere i maven, kan vi ikke vide om det ene er bedre end det andet.

   Der er vist nogle enkelte, der har oplevet det. Det er typisk, hvis man sætter et barn på 8-10 mdr. og 9-10 kilo over i en mavepude stol. Så kan det godt give lidt problemer, da barnet helst skal være noget større.

   Römer er lige kommet med denne https://autostol.dk/model/romer-xtensafix/ – men den er endnu ikke testet, så hvor sikker den er, er der endnu ingen der ved.
   Den har 5-punktsele indtil barnet vejer 25 kg, hvilket er rigtig godt.

   Ellers findes der en bagudvendt som https://autostol.dk/model/hts-besafe-izi-combi-x3-isofix/ – den vil jeg nok hellere se nærmere på.

   Men selen skal bruges selvom det er isofix. Selen skal omkring mavepuden og derfor dur det ikke med korte seler.

   Mvh

 8. Har lige fået den fra Coolbaby, så den KAN fås nu. Virker meget lækker. Kan dog ikke lige gennemskue hvordan ligge/hvilepositionen fungerer med selemontering. Skal der en pude bagved?

  1. Hej Steen,

   Dejligt at høre. Må håbe de fortsætter med, at holde den på lager, så vi kan have en dansk forhandler af kiddy stolene.

   Ved selemontering er det desværre, som ved mange af de andre stole i klassen, svært at få den i sove position, da selerne holder stolen helt tilbage mod bilens sæde. Det burde dog være muligt, at få den i soveposition på samme måde som ved isofix montering – selvom den sidder fast i selen.

   Hvis du sætter stolen korrekt fast og trækker ud – kan du så slet ikke få den ned? Flytter den sig slet ikke eller føler du at den ikke sidder korrekt når du gør det?

   Mvh

 9. Hej, har netop modtaget autostolen, og skal have den monteret i vores bil nr 2 som ikke har isofix, hvor langt er i med installations videoen? Kan se den står som “kommer snart”

  Mvh

 10. Hejsa

  Jeg har kigget på denne stol, og jeg overvejer at købe den, da det er den, der har vundet forskellige tests. Men jeg har lige et spørgsmål. Vi har desværre ikke isofix i vores bil, men er den stadig den sikreste, når man ikke anvender isofix?

  Kan man få eftermonteret isofix i biler, som ikke er ‘født’ med det, hvor det stadig overholder lov- og sikkerhedskrav (Ford Mondeo 2002)?

  På forhånd mange tak.

  Med venlig hilsen

  Line

  1. Hej Line,

   Nej stolen er testet med isofix og der står, at sikkerheden nedsættes ved selemontering.

   Så derfor vil det nok være mere fornuftigt, at vælge en selemonteret stol, som har klaret sig godt i testen.

   Isofix kan vist nok eftermonteres – jeg har tidligere fået oplyst, at det kunne man ikke gøre lovligt, men flere fortæller mig, at de har fået det gjort på værksteder rundt omkring i landet.

   Mvh

 11. Tak for svar! Hun ligner (og lyder!) bare ofte en, som ikke synes at det er sjovt at sidde der.. Men selvfølgelig skal sikkerheden ved, at flytte hende op i næste stol være i orden! 🙂

  Hvordan kan det lade sig gøre, at Kiddy Guardianfix Pro 2 – altså den MED isofix tester dårligere end den uden? Jeg troede, at hele ideen med isofix var, at det forbedrede sikkerheden :/ ..

  Mvh Natascha

  1. Hej Natascha,

   Det er sikkert pga. den alder hun har. Det oplever flere i perioden 7-9 mdr. og så skifter mange, men ofte er det bare fordi barnet vil se far/mor når det køre – ved os gik det over efter 14 dage og en af os sad bagved når vi kunne. Herefter gik det fint og han sad i babystolen til han var 14½ mdr.

   Isofix er sikre idet man er sikker på, at monter stolen korrekt. Det er kun i 30% af tilfældende, at en selemonteret stol faktisk er monteret korrekt. Dette tager man ikke højde for i testen, da alle stole her monteres korrekt.

   Men ved isofix udgaven oplevede man kun middel belastninger ved fronttal kollisioner og det gjorde man ikke ved selemonteringen. Så det er derfor, at den ene bliver testet bedre end den anden.

   Mvh

 12. Hej Natascha,

  Bare fordi hun fylder 9 mdr. er det ikke ens betydende med, at stolen skal skiftes ud. Vendt til hun er for lang til autostolen eller hun er ved at veje 12-13 kg. – selvom hun ser lidt klemt ud, er det de færreste som faktisk er det 🙂

  Nå men til dit spørgsmål. Der er ikke den store forskel – det er begge to gode stole, som har klaret sig godt i testen – faktisk testvinder i hver deres gruppe.

  Ved begge stole skal barnet helst veje mindst 10,5-11 kg- før de sidder optimalt i dem, men det er vigtigst i Guardian Pro, da den er lidt større end den anden. Men ellers vil jeg ikke sige, at der er den store forskel på dem og det er korrekt, at du er dækket ind i længere tid og faktisk ikke behøver købe flere autostole.

  Så den merpris Guardian Pro 2 koster mere, har du sparet ved, at du ikke skal købe en Kiddy Cruiser om 3 år.

  Mvh

 13. Hej Kristian,

  Vores datter fylder 9 mdr snart, og babystolen skal snart skiftes ud.. Hun sidder i forvejen snart lidt klemt! 🙂

  Jeg er bare meget i tvivl om, hvad vi skal vælge, og synes at det er en jungle, at finde rundt i tests og stjerner..

  Vi havde tænkt os, at købe denne stol, men hvor stor forskel vil du sige, at der er i sikkerhed og komfort, hvis vi i stedet vælger Kiddy Guardian Pro 2?

  Det vil jo ikke være dårligt, at være “dækket ind” i længere tid.

  Mvh Natascha

 14. Prøver lige igen med korrekt emailadresse.

  Hej Kristian
  Jeg er i syv sind mht autostol. Vores datter på nu 4 sidder bagudvendt men er nu grundet hendes højde nødt til at skifte stol til en fremadvendt.
  Problemet er at hun kun vejer 14kg og er ca 1 m høj.
  Jeg har udtænkt mig denne stol, men er ligesom alle andre i tvivl omkring mavepuden, her tænker jeg både komfort og mgl test om sikkerheden.
  Du nævner flere gange Maxi Cosi Pearl, men den er i en anden vægtklasse hvor jeg ikke kan se hvornår børnene rent højdemæssigt vokser ud af den.
  Valget står umiddelbart mellem de to her, medmindre du har andre bud?
  I øvrigt forstår jeg ikke logikken i, at børnene der vejer mindre end 15 kg kan spændes fast med en 3-punkt sele og mavepude og så udløse 3 punktseelen selvom den først udløses ved 15kg.?
  På forhånd tak og tak for god hjemmeside.
  Mvh

  1. Hej Jette,

   Det var en træls situation at stå i – for ikke sjovt, at skulle købe en ekstra stol, så tæt på, at næste vægtklasse kunne være en mulighed.

   Pearl og Phoenixifix er i samme vægtklasse 9-18 kg. og jeg tvivler på, at hun kan bruge begge stolene i ret lang tid. Pearl er klart den dyreste løsning, da du skal have en base med til den, men det er den jeg helst selv vil købe.

   Vi skal på ferie i morgen, men hvis jeg husker det i aften, så kan jeg lige prøve, at måle vores Pearl i ryggen og så kan du evt. måle datteren derhjemme (når hun sidder ned) hvor lang hun er og på den måde finde ud af, hvor meget plads hun vil få. Alternativt kan i tage ud i en baby butik og prøve den.

   Hovedstøtten kan tages en del op og det er bl.a. en af de ting, jeg godt kan lide ved stolen.

   Mht. mavepuden så har jeg det som dig og derfor jeg synes Pearl er bedste valg.

   Det er korrekt, at selen udløses ved 15 kg. I denne stol sidder selen fast omkring autostolen og da stolen vejer omkring 10kg +/- og barnet mindst det samme, så er der altså mellem 19-28 kg. vægt til, at trække i selen og derfor er det ikke et problem.

   Mvh

 15. Hej !
  Du siger de bagudvendte autostole er bedre end denne, hvilke bagudvendte autostole er bedre? 🙂

  Mvh Nicoline

 16. Mange tak for svar. Jeg er nu ikke i tvivl om, at vi skal have en bagudvendt og har skrevet til Lena for anbefaling til hvilken 🙂

  1. Hej Kristian

   Fik ikke skrevet tilbage med tak for svar. Vi har nu bestilt stolen i Tyskland. Vi bestiller tid ting i udlandet – også større ting og har kun gode erfaringer med det.

   vh
   Charlotte

 17. Hej,

  Jeg er en smule forvirret efter de nye autostolstests…
  Alle steder læser man, at en bagudvendt autostol er mest sikker indtil 4 års alderen. Men alligevel bliver denne fremadvendte stol testet bedre end f.eks. Cybex Sirona. Vil det sige, at Kiddy Phoenixfix Pro 2 er de absolut sikreste stol af både fremad- og bagudvendte stole?

  Vi skal meget snart købe ny stol efter babystolen og vores præferencer er naturligvis den sikreste stol 🙂
  På forhånd 1000 tak for hjælpen.

  Mvh. Anna

  1. Hej Anna,

   Nej de bagudvendte autostole er stadig langt den sikreste løsning. Testen snyder lidt med de bagudvendte, da en stor del af testen går på brugervenlighed og de bagudvendte autostole, kan test personerne bare ikke finde ud af – så derfor bliver de bagudvendte altid dårlig testet i ADAC testen.

   Så skal du have det sikreste, skal du stadig vælge en bagudvendt autostol og så blot brugt den ekstra tid på, at sætte den fast i bilen.

   Mvh

 18. Hvis nogle ser den hos en dansk forhandler, så vil jeg blive meget glad hvis I kunne give skrive det her 🙂 Er på jagt efter den og er ikke ovenud begejstret for at bestille i Tyskland.

  1. Hej Søren,

   I Danmark er det kun Bilka, der sælger Kiddy og de gør ikke ret meget ved det.
   Jeg har dog kendskab til en dansk webshop, der får dem på lager, men desværre først når Kiddy kan leverer igen – så tror det bliver svært, at finde en dansk webshop.

   Der er dog ingen problemer i, at bestille den i Tyskland og Petra fra Baby-paradise-shop.de er en utrolig sød dame, så der er ingen problemer ved, at bestille ved hende.

   Mvh

 19. Har den de godkendelser som den skal have for at være lovlig i dk ? 🙂 tænker bare siden det kun er i Tyskland den kan købes 🙂

   1. Hov… Hehe den glemte og vise mig der var skrevet noget 🙂
    Er denne kun med pude ? Min datter er ikke den største fan… Er der en isofix med begge ? Og er den her den du ville anbefale af autostole med isofix (jeg har nemlig fået og Vide at det er i bilen :D)

    1. Hej,

     Ja den er kun med pude – hvis du ikke vil have pude, er der en række andre med 5-punktssele.

     Tja. Jeg vil nok hellere have en Maxi Cosi Pearl, da jeg synes det er en virkelig god stol og kan anvendes i lang tid + den ikke er med pude.

     Mvh

 20. Hej Kristian

  Er der nyt om den nye online forhandler? Vi står ellers og skal bestille en nu i Tyskland.

  Mvh Charlotte

 21. Hej,
  Kan I oplyse om hvor og hvornår man kan købe denne autostol og til hvilken pris?

  Vh. Maria

  1. Hej,

   Der kommer en forhandler online indenfor et par dage og jeg vil tro, at prisen er 1.500-1.700 kr.

   Jeg er selv igang med en beskrivelse af stolen, som også snart er online.

   Mvh

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.