Autostol.dk

Fra bloggen

Maxi Cosi Pebble

Maxi Cosi Pebble jet Black

Maxi Cosi står bag Pebble som er en autostol til de helt små. Pebble kan bruges fra barnet bliver født til det bliver omkring 12 måneder, eller indtil det vejer 13 kg.

Maxi Cosi Pebble har et godt håndtag, der gør det let at transporterer den. Også selvom den ikke nødvendigvis sidder i bilen. Barnet kan derfor transporteres til, og fra bilen i stolen, da det selvfølgelig ikke er muligt for små børn at gå selv. Pebble er også godkendt til fly, hvilket vil siges at den kan medtages på rejser der foretages ved hjælp af fly.

For at opnå det fulde potentiale af Pebble kan den med fordel kombineres med FamilyFix eller 2way basen også fra Maxi Cosi. Dette er en base der kan monteres i bilen, så autostolen let kan monteres ved hjælp af ISOFIX. Basen er med til at øge stabiliteten, og på denne måde også sikkerheden. Dette kan derfor varmt anbefales.

FamilyFix basen gør det også muligt, at ligge autostolen helt ned, hvilket øger komforten for barnet og gør det nemmere/bedre at sove i autostolen.

Både nye og gamle Pebble stole kan bruges i den nye 2way base.

ADAC test resultat for Maxi Cosi Pebble

Bedømmelse Sikkerhed Brugervenlighed Komfort Rengøring / Finish
64 ★★★★ ★★★★ ★★★★ ★★★★

Klik her for at se den fulde testoversigt fra ADAC (FDM’s tyske søsterklub)

36 kommentarer

 1. Hej Kristian

  Du anbefaler Pebble plus fremfor den ældre Pebble (uden plus). Er der nogen særlig grund til det? Overvejer at købe den brugt så der er selvfølgelig flere af den ældre variant til salg.
  mvh Tobias

 2. Kære Kristian
  Tak for en knaldgod hjemmeside, der har været mig til stor hjælp i en jungle af udvalg.
  Jeg har skaffet mig en maxi-cosi pebble, men mangler babyindsatsen til når de er helt nyfødt. Ved du hvor jeg kan skaffe en ny som hører til pebble modellen? De havde den ikke i babysam.
  Mange hilsner og på forhånd tak
  Katja

 3. Hej Kristian.

  Jeg håber at du har tid til at hjælpe.

  Lige nu har vil en Cybex Aton og baby på 4 mdr. Jeg synes ikke det ser ud til at hun sidder særlig godt i den… Og hun skriger hver gang vi kører.

  Ved ikke om det kan have noget med komforten at gøre, eller om hun bare ikke kan lide at køre bil.

  Jeg har kigget på en Pebble da jeg synes at have læst at baby skulle sidde bedre i denne. Men er siddekomforten den samme i Pebble og cabriofix? Og nogle gange skriver folk noget med en babybase i Pebble, hvad er det? En ekstra base eller hvordan? Tak for en god hjemmeside.

  Mvh Camilla

  1. Hej Camilla,

   Har du taget babyindsatsen ud af stolen, så der er mere plads til hende?
   Men det kan også sagtens være fordi hun ikke sidder særlig godt.

   Der er ikke den store forskel på de stole, så jeg tvivler på, at det hjælper, at købe en ny.

   Tror du ikke de mener en base til at sætte stolen fast i? For så kan du finde svaret om baser her (stort indlæg om baser).

   Mvh

 4. Vi er første gangs forældre og har købt en Maxi cosi pebble plus, men vores sele bag i er ikke lang nok til at sætte den fast og vi vil være træt af den ene forældre altid skal sidde bag i, vi har ikke isofix i bilen hvad kan vi gøre???

  1. Hej Pia,

   Det var da godt nok surt – så er det jo lige før i ikke har plads til helt alm. babystole, da de næsten alle kræver den samme lange sele.

   Der er ikke så meget at gøre udover, at have stolen på forsædet eller finde en mindre stol, desværre.

   Mvh

 5. Jeg står og skal købe autostol snart, vil gerne have en pebble men er ret forvirret.

  Kan en pebble bruges med alm. Isofix, altså uden en base, men hvor Isofix kobles fra bil til stol direkte ?

  Kan man både bruge sele og Direkte Isofix og Isofix base eller hvordan er mulighederne ?

  Er der flere forskellige pebble modeller med de forskellige ovenstående muligheder ?

  Jeg ser frem til dit svar.

  Mvh.
  Niklas

  1. Hej Niklas,

   Pebble alene kan kun monteres med bilens 3-punktsele.

   For at bruge isofix skal den i en isofix base. Enten family fix eller 2way fix..

   Der findes en Pebble og Pebble plus (det er den nye).

   Jeg vil anbefale jer Pebble plus og 2way fix basen, så i senere kan købe 2way Pearl stolen.

   Mvh

 6. Hej
  Vi har en maxicosy baby-autostol som er ca. 6 år. Forekommer mig at den hedder priorifix? men er ikke helt sikker. Vi har den med en selemonteret base. Jeg er ved at overveje om vi skal have en ny babyautostol til seneste skud på stammen da jeg tænker at der nok er sket noget med sikkerheden siden dengang og så undrer jeg over at det kun er en 3-punktsele. Desuden var det rart om vi kunne finde en der var lidt større da jeg synes den har virket for lille allerede ved 9-10mdr de sidste to gange. Ikke at hovedet har vokset over kanten men selen er kommet ud langt under skulderens overkant synes jeg.
  Nå – så vidt jeg kan se er du mest tilhænger af pebble da du selv har haft den. Jeg synes det lyder godt med muligheden med soveposition. Men da vi ikke har isofix I bilen vil vi ikke kunne bruge en base og så vidt jeg kan forstå dermed IKKE bruge sovepositionen. Desuden kan jeg til min overraskelse se at man stadig laver babyautostole som 3-punkt. Hvordan kan det være når man ellers laver 5-punkts til næste aldersklasse – det må da give en meget bedre fordeling af belastningen eller?
  Så mine spørgsmål er:
  Hvordan er sikkerheden ved 3-punktsele kontra 5-punkt til babyer – ville vi opnå forbedring ved at skifte til stol med 5punkt?
  Er sikkerheden markant bedre I dag I forhold til for ca. 6 år siden (købte den brugt for 4 år siden så kender ikke helt alderen på den).
  Hvis vi skal skifte og når nu ikke vi har isofix hvilken stol ville du så vælge som både er sikker og har længst mulig tid (obs – ikke en 0-18kg da den skal kunne sidde på forsædet og ikke tage alt udsynet).
  På forhånd tak 🙂

  1. Hej Christina,

   Det er korrekt, at jeg er mest til Pebble. Da vi selv skulle ha gennemgik jeg alle modellerne og kom frem til, at den havde de ting vi skulle bruge – så derfor den bliver anbefalet så meget :O)

   Aldersmæssigt er vi ved, at være der, hvor jeg ville skifte stolen. Der er dog ikke den store forskel i sikkerheden på de nye og gamle modeller. Det handler mest om, at materialerne i de gamle er ved, at være møre og brugte og derfor bør skiftes.

   I får ikke bedre sikkerhed ved, at vælge 5-punkts frem for 3-punktssele. Det vil du også kunne se i test oversigten.

   Jeg ville vælge en af de stole med selebase, som må stå på forsædet af jeres bil. Hvis i køber cybex, maxi-cosi eller römer er i sikre på gode og sikre stole. Så se mere på, hvilken der må stå på forsædet af jeres bil.

   Mvh

 7. Hej Kristian,

  Hvordan kan det være, at Maxi Cosi Cabriofix med Easyfix base, som er en ældre model, har bedre sikkerhed og samlet bedømmelse end en nyere model Maxi Cosi Pebble med FamilyFix? Er det FamilyFix basen der er dårligere eller er det selve autostolen?

  Hilsen
  Justyna

  1. Hej Justyna,

   Det er simpelthen bare en bedre stol. Der er så lidt forskel på de to modeller, når de sidder i base, at forskellen er ubetydelig og det er således også svært, at afgøre, hvad der er godt/skid i den ene og anden.

   Jeg betragter de to som to lige gode modeller.

   Mvh

 8. Hej Kristian.

  Årh ha jeg har et dilemma! Og en del spørgsmål, håber du har tid og mod på at hjælpe.

  Vi har en søn på 2 år der har en Pearl fremadvendt inkl. almindelig base. Jeg satser på at han, trods en ret stor størrelse, kan være i stolen 1 års tid endnu. Han vejer pt. 13 kg og er 93 cm høj.

  Vi er så velsignede at vi skal have et barn mere til vinter.

  Jeg skal så finde ud af følgende: Hvis jeg køber den nye Pebble med 2 Way til baby, så sidder baby bagudvendt. Vil jeg så kunne bruge min nuværende Pearl i 2 Way når baby er klar til Pearl og storebror er i en større stol? Eller hvordan fungerer systemet? Og hvis min nuværende Pearl passer i 2 Way vil du så anbefale at jeg i alt investerer i 2 stk. 2 Way, dvs. en til den nye Pebble og en til den gamle Pear for at begge børn sidder bagud?

  Jeg er lidt forvirret omkring alt det her, men min mave siger mig at det med bagudvendt er det bedste. Spørgsmålet er om sønnike er enig, når nu han er vant til fremadvendt…

  Kan du gøre mig klogere, for jeg er selv ved at være godt forvirret.

  Vi er desuden mægtigt glade for Pearl og især dens liggefunktion og hovedstøtte fungerer super godt!!

  På forhånd mange tak for hjælpen!

  Venlig hilsen

  Marianne

  1. Hej Marianne,

   Den gamle Pearl passer ikke i den nye 2way base, da den kun er til fremadvendt brug.

   Bagudvendt er langt det sikreste, men når jeres søn allerede sidder i en Pearl og han er 2 år vil jeg ikke gå ud og kåbe en ny stol til ham. Men lade ham sidde i stolen så lang tid han kan.

   Håber det var svar nok – ellers spørger du bare igen.

   Mvh

   1. Hej igen Kristian,

    Mange tak for svaret. Dvs. jeg skal købe en ny Pebble med 2Way base, eller alternativt en helt anden babystol når den lille ny ankommer til forår. Vil du så anbefale mig at købe Pearl i den nye model med 2Way når baby engang skal i den størrelse stol, og så helt skrotte den Pearl jeg har nu? For det må jo være deromkring at reglerne ændres med at de SKAL sidde bagud?

    Sikke mange valg, uanset hvad bliver det dyrt :-O

    Igen, Mange 1000 tak for din hjælp.

    Venligst,

    Marianne

    1. Hej Marianne,

     Den gamle Pebble kan godt sidde i den nye 2way base – det er kun den gamle Pearl, som ikke kan sidde i den nye base.

     Det er ikke sikkert, at de SKAL sidde bagud til den tid. Det kommer an på, hvordan tingene ser ud til den tid. Jeg vil tro, at vi er henne omkring 2017-2019 før vi ser, at det bliver et krav indtil 15 mdr.

     Men hvis du vil være på den sikre side, kan du med fordel købe den nye base og en 2way Pearl og så blot anvende den gamle Pebble.

     Mvh

 9. Kristian, hvordan dælen ligger man pebble ned? Vi har den og bruger den i Isofix, men kan ikke finde ud af det.

  Og en anden ting, vi har købt den “traditionelle” Isofix base, til Pebble og Pearl, før Maxi Cosi kom med 2way systemet.
  Vores datter er nu 8 måneder og 9 kg og kan vel strengt taget snart skifte til Pearl, kan hun ikke?
  Hvis vi køber den “traditionelle” Pearl, som er lavet før 2way, hvor længe kan hun så bruge den?
  Og er det rigtigt forstået at den “traditionelle” Pearl KUN kan vende forudvendt?

  Jeg spørger fordi, jeg har lidt svært ved at skulle placere hende i en forudvendt, når nu jeg ved at det bliver lovkrav med bagudvendt i 2018 grundet sikkerheden.
  Så overvejer at skifte fra den “traditionelle” Isofix base til Pebble og Pearl, til det nye 2way, men har svært ved at vurdere det rent prismæssigt.
  Kan de bruges lige længe den “traditionelle” Pearl og den nye 2way Pearl?

  Tusinde tak 🙂

  1. Hej Thea,

   Det gør du med det håndtag, der er foran på isofix basen – det kan trækkes frem og tilbage og du kan få stolen ned eller sætte den rimelig ret op. Vi havde den fx. sat ret op da vores søn blev de 13-14 mdr. for han bedre kunne følge med.

   Pebble er en ret stor stol, så hun kan sagtens sidde der i 4-6 mdr. endnu. Hun skal under ingen omstændigheder over i en Pearl før hun er 9 mdr. Men hvorfor skifte når der er masser af plads?

   Ja den “gamle” pearl kan kun vendes fremad – det er kun 2way du kan bruge begge veje.

   Der er stort set ingen forskel på Pearl og 2wway – så jeg vil vurdere, at du kan bruge dem lige lang tid. Vores søn er over 4 år og har stadig masser af plads i højden i Pearl.

   Hvis du vil skifte til 2way, skal du have ny base og stol. Det koster 4.300 kr. samlet og du finder det ikke billigere eller online.

   Men jeg vil i første omgang bruge Pebble en del mdr. endnu og så vurdere på tingene når der er gået 4-5 mdr.

   Mvh

 10. Autostolen har vi udelukkende brugt sammen med Isofix basen. Det er rigtig nemt. Eneste grund til jeg ikke giver alle stjerner, er at stolen i sig selv er ret tung – uden baby i. Jeg kan kun bære den med min datter i med Bagge hænder, så det er ikke så praktisk.

 11. Hej

  Hvornår skal man tage babyindsatsen ud på en Maco Cosi Pebble?

  Min datter er 3 mdr og ca 60 lang og 6 kg. Jeg synes at hun bliver mast lidt sammen, men ved ikke om det er bedre at hun så sidder mere op?

  Vh Simone

  1. Hej Simone,

   Der er ikke en fast regel om, hvornår man skal tage indsatsen ud. Men den bruges de første mdr, så jeg ville prøve, at tage den ud nu og se om hun stadig sidder godt i stolen. Hvis det er tilfældet vil i kunne bruge stolen uden babyindsatsen nu.

   Mvh

 12. Hej,
  Hvis valget står mellem en Maxi Cosi Pebble eller en Maxi Cosi Cabriofix – hvilken ville du så foretrække? Der står herunder Pebble stolen at hvis man har den i FamilyFix som monteres med Isofix, så kan stolen lægges ned i sovestilling – men det kan man ved også med Cabriofix i en Familyfix?
  Nå, men jeg vil i hvert fald meget gerne høre hvilken du ville vælge fremfor den anden, og hvorfor?
  På forhånd tak.
  Mvh Rikke

  1. Hej Rikke,

   Jeg har ikke selv de samme erfaringer med Cabriofix, som jeg har med Pebble (da jeg selv har haft den). Cabriofix kan også komme ned i hvileposition, så det er der ikke den store forskel på.

   Hvis man sammenligner de to stole er det næsten kun et spørgsmål og smag/behag, hvilken en i skal vælge. Pebble er god idet den er lidt længere i ryggen og det var bl.a. derfor vi valgte den frem for de andre. Det betød at vores søn kunne sidde i stolen til han var 14½ mdr.

   Mvh

 13. Hej Kristian

  Lige et spørgsmål: Du anbefaler Maxi Cosi Pebble, fordi den kan lægges ned i soveposition, men kan den også det, hvis man ikke har isofix-basen, og den bare er monteret med sikkerhedssele?

  Og hvilken én af disse 3 vil du så anbefale: Maxi Cosi Pebble, Cybex aton 2 eller Römer Baby Safe Plus II?

  Mvh Liv

  1. Hej Liv,

   Nej den skal være i basen for at den kan det.

   Der er ikke den store forskel på de tre stole, så jeg vil vælge den, som sidder bedst i jeres bil. Skal i have en isofix base til stolen, vil jeg anbefale Pebble.

   Mvh

 14. Hej

  Hvad er forskellen på pebble og cabriofix? og kan de begge bruges sammen med easy fix basen?

  Mvh
  Maria

  1. Hej Maria,

   Der er et par små forskelle. Pebble er godkendt til fly – det er Cabrifix ikke. Cabrifix har lidt ekstra beskyttelse oppe ved hoved, men det er ikke meget.

   Ja de kan begge bruge Easy fix 2 basen + Family fix basen.

   Mvh

 15. Hej Kristian og alle andre.

  Vi venter barn nu her til november og da vi har en stor hund som sidder på bagsædet,
  har vi tænkt at barnet i starten skal sidde i autostol på passager-sædet foran (med ryggen
  til forruden) – og så senere, når hunden har vænnet sig til barnet og barnet har forstået at
  man ikke skal hive hunden i ører osv. når man kører, vil vi sætte barnet bagi, også.
  Så – vi havde egentligt tænkt at købe en Maxi Cosi Pebble, som i starten skal være på forsædet og
  så med tiden på bagsædet, hvor der er Isofix, som vi så til den tid vil købe en base til.

  MEN – nu er jeg blevet i tvivl om, kan vi overhovedet bruge den samme stol foran og bagi?
  Altså kan Maxi Cosi Pebble bruges på forsædet med ryggen til forruden i starteb og så senere
  sættes bagi via base og Isofix?
  Altså det jeg er i tvivl om er om vi skal have en bagudvendt stol i stedet eller man
  godt kan sætte Maxi Cosien sådan som vi vil foran?

  Tusinde tak for hjælpen. Det er simpelthen en jungle at vælge autostol.

  1. Hej Thea,

   Du må godt bruge en bagudvendt stol på forsædet, hvis du har slået airbaggen fra – men du SKAL slå den fra! Ellers er det livsfarligt.

   Men det lyder som en god plan. Hvis det var mig ville jeg arbejde på, at vende hunden til barnet, så det hurtigst muligt kan komme om bagi i basen. Det kan nemlig godt være lidt svært, at sætte stolen fast med 3-punktselen, så den sidder 100% fast i bilen.

   Mvh

 16. Vi var super glade for autostolen. Den var god lige fra starten med babyindlæg til hoved og ryg og holdt helt indtil vores dreng var 10 mdr. Rigtig smart at man kunne folde “kalechen” ud for at skygge for sol osv. Også meget let at sætte ind i bilen og rykke rundt som det passede os – vi havde ikke den fastmonterede del i bilen. Alt i alt en stol som jeg klart ville anbefale til andre forældre. Dog skal man være opmærksom på at den er lidt tung så det er ikke en stol man lige svinger over armen med baby i:-)

 17. Hej.
  Jeg har ingen erfaringer med denne autostol, men har nogle spørgsmål vedr. stolen. Er det korrekt at Pebble og Pearl kan bruges til samme iso fix base??? Er det smart at vælge en autostol til 9-18kg der skal sættes i base?? Et sidste spørgsmål som ganske vist ikke drejer sig om netop denne stol. Vi overvejer at købe Rømer baby sleeper, hvor baby kan ligge ned mens den er helt ny, men har hørt at det er unødvendigt og at den bare er klodset og træls???

  På forhånd tak

  Rikke

  1. Hej Rikke,

   Ja det er korrekt og det er begge et par rigtig gode stole – har selv haft begge to og bruger stadig Pearl til sønnik.

   Der er ingen problemer i, at vælge en 9-18 kg. stol, som skal sidde i en base. Sikkerheden er den samme og Pearl er den bedst testet autostol med 5-punktssele i 9-18 kg. klassen – så noget må der være gjort rigtigt ;o)

   Den bruges oftest til børn som er fortidelig født, da de ikke kan holde til, at sidde i en normal autostol. Hvis jeres er født til tiden vil i kun kunne bruge sleeperen i 4-5 mdr. og så skal i have en alm. babystol.

   Men i kan fx. leje en Easylift i Babysam. Det er samme koncept og så er i fri for, at købe den.

   Men ellers er det helt fint for barnet, at komme direkte i en autostol.

   Mvh

 18. Vi har haft stolen til vores søn – han brugte den til han var 10 mdr. Vi skiftede kun fordi selerne ikke kunne justeres mere. Den indbyggede solskærm er god til at skærme, når der er brug for det.
  Vi har været rigtig glad for den og har anbefalet den til venner!

 19. Vi havde denne til vores søn med tilhørende base. Vi har været super glade for den og den står pænt og venter på barn nr 2 som snart skal bruge den!

 20. Vi havde denne autostol til vores søn og var rigtig glade for den. Han kunne bruge den i rigtig lang tid og det var først i en alder af 14 måneder, at vi satte ham over i næste størrelse stol.

  Vi købte isofix basen til stolen og det gjorde bare det hele så meget nemmere og kæresten kunne uden problemer komme ud og køre, da autostolen bare skulle klikkes fast.

  Så bestemt en stol, som jeg vil anbefale til andre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.