Autostol.dk

Fra bloggen

Recaro Optia

recaro-optia

Optia fra Recaro er en autostol til børn der vejer fra 9-18 kg, som svarer til en alder på 9 måneder til ca. 4,5 år.

Recaro Optia har god komfort for barnet, hovedstøtten kan justeres i takt med at barnet vokser. Barnet spændes i autostolen fast med en 5-punktssele, hvor skulderstropperne er lavet i blødt polstret stof, for ikke at genere under køreturen.

Optia monteres med en Isofix-base, der sættes fast i bilen vha. Isofix-kroge. En indikator på basen viser hvornår basen er monteret korrekt, og der er derfor en lille risiko for fejlmontering.

Testresultatet for Optia er desværre rigtig dårligt, og det er sikkerhedsmæssigt at der er problemer for autostolen. Det skyldes at autostolen rev sig løs fra basen under autostoltesten, og derfor ligger testresultatet helt nede på 1 %, da autostolen kun fik 1 ud af 5 stjerner for sikkerheden.

Der var dog tale om et dårlig parti isofix baser og de er allerede trukket tilbage. Så i en ny sikker base – skulle der ikke være problemer med stolen og resultat vil være det samme som Recaro Optiafix.

I de andre kategorier klarede Optia sig godt, men da sikkerheden er dårlig, er autostolen ikke det optimale valg.

Recaro har lavet en anden version af autostolen – Recaro Optiafix – hvor Isofix basen er en integreret del af autostolen. Den autostol fik et godt testresultat i autostoltesten i 2016, og du kan derfor overveje at kigge på den autostol i stedet.

ADAC test resultat for Recaro Optia

Bedømmelse Sikkerhed Bruger-venlighed Ergonomi Kemikalier Rengøring / Finish
1 ★★★★ ★★★★ ★★★★★ ★★★★

Klik her for at se den fulde testoversigt fra ADAC (FDM’s tyske søsterklub)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.