Autostol.dk

Fra bloggen

Recaro Young Sport

Recaro Young Sport

Recaro Young Sport er en autostol til børn i alderen 9 måneder til 12 år. Stolen anvender Recaro nyeste fempunktsselesystem, der gerne skulle være med til at give den optimale sikkerhed, for specielt de mindre børn. Stolen klare sig dog ikke så godt i autostoltesten.

Når barnet er blevet for stort til at anvende fempunktsselesystemet (vejer mere end 15 kg) kan denne let fjernes, og så kan stolen også anvendes af børn indtil 12 års alderen.

Recaro Young Sport er let at montere ved hjælp af det meget anvendte trepunktsele. Stolen er en fremadvendt stol, og bliver derfor monteret fremadvendt.

Recaro Young Sport er også let at rengøre, hvilket ofte kan være en fordel i forbindelse med småbørn. Betrækket i stolen er let at tage ud, og kan vaskes i en almindelig vaskemaskine ved 30 grader. Recaro Young Sport har også et praktisk bærehåndtag, så det er let for forældre at bære stolen, med eller uden barn i.

Der er kommet en ny udgave af stolen, der har Recaro’s nye HERO system. Du kan se Recaro Young Sport HERO her.

ADAC test resultat for Recaro Young Sport

Bedømmelse Sikkerhed Brugervenlighed og ergonomi Kemikalier Rengøring / Finish
52 ★★★ ★★★★ ★★ ★★★★

Klik her for at se den fulde testoversigt fra ADAC (FDM’s tyske søsterklub)

46 kommentarer

 1. Jeg har været glad for stolen til de store børn – de har siddet rigtig godt i den.
  Nu skal jeg så have den yngste (10 måneder) over i den.
  Men jeg mangler den løse sædepude/babyindsats – er der nogen steder man kan købe den seperat?

 2. Vi har 2 autostole af denne model, en brugt og en ny, men opbygningen er den samme. For nylig blev vi opmærksom på, at bilens sele kan trækkes igennem låsespændet øverst på stolen, når stolen er monteret. Hvis man trækker skråt ned i bilens sele omme bag rygpolstringen på stolen, så kan man rimelig nemt trække selen frem, så stolen sidder løst. Det gælder begge stole.

  Er dette meningen? Jeg tænker, at det vil være problematisk ved en hård opbremsning eller en påkørsel, hvor selen låser, men autostolen fortsætter fremad, fordi selen glider i låsespændet?

  Håber min forklaring er forståelig, og ser frem til din kommentar.

 3. hej jeg vil lige hører hvor længe man kan bruge 4 punktssele som er på stolen …da jeg søger en anden til min søn da han er ved at vokse ud af den han har nu og overvejer denne Recaro Young Sport

 4. Jeg har haft stolen siden min datter var 2 år. Hun har siddet ok, i stolen. Dog har jeg haft svært ved at stramme selerne nok.

  Det har været en fin stol for hende at sidde indtil hun blev 120 cm høj. Nu støder hendes skuldre på hovedbeskyttelsen. Det medfører hun sidder og krummer sig sammen i stolen, for at kunne være der.

  Jeg vil ikke anbefale at man køber stolen. Købe hellere to stole, der passer til kg.

 5. Hej derinde.

  Du godeste en jungle med de her autostole.
  Vi har temmelig meget kig på denne stol. Vores søn vejer nu 14 kg, og er 2.5 år, så der går lidt inden han skal have den helt store stol (men det tiltaler mig at denne stol kan det hele), han er dog for stor til den han har nu.

  Jeg ved at denne stol ikke scorer optimalt i sikkerhed, men der står det er for de mindre børn. Har det nogen decideret betydning, med den vægt og størrelse han har.

  Hvilken (prisvenlig) stol ville i alternativt anbefale?

  1. Hej Christina,

   Hvilken stol har i nu – siden at den nuværende er ved, at være for lille?
   Går toppen af ørene op til toppen af stolen?

   Der er ikke de store alternativer, hvis den skal gælde fra under 15 kg. Men kan i vente til efter han vejer 15 kg. er der mange flere og meget bedre autostole.

   Mvh

 6. Vi har en Recaro young sport, som har været brugt til vores søn ca 3 år. Nu vil vi så bruge den til hans lillesøster med 5-punktssele, men selen bliver ved med at gå op. Man kan sagtens lukke den, men når man hiver lidt i den, åbner den. Jeg har set, at Thansen har seler, men de er først på lager om 14 dage. Ved du, om man kan købe dem andre steder? Jeg synes ikke jeg kan finde dem.
  På forhånd tak.
  Mvh Marianne

 7. Hejsa
  Vi har en Recaro Young Sport til vores store pige (3år) og skal nu have en autostol til nr 2, vi har været rigtig glade for stolen og havde påtænkt at købe en magen til, men kan nu se at den scorer middel/dårligt. Der er kommet en de kalder recaro Young sport II som de siger er forbedret, men er den lige så dårlig i test ( kan nemlig ik finde test af den nogen steder). Vi kører forholdsvis meget i hverdagen og kører også gerne sydpå på ferie.
  Mvh Jannie

  1. PS. Har nu kigget rigtig godt på siden og er ved at gå i panik over at vi har RYS til den store, skal vi skifte den ud? Er de stole med mavepuden ikke meget varme? Og den bagudvendte, hvordan skal de have benene i den( vi har en Peugeot 206 sw og plads på bagsædet er der ikke meget af)
   Jannie

  2. Hej Jannie,

   Det skal jeg lige have fulgt op på. Recaro’s Young Sport blev nemlig testet igen i 2012 (resultatet du ser her) og jeg skal lige se om det er den nye eller gamle model. Den gamle model blev nemlig testet i 2007 og tror faktisk at den fra 2012 er den nye model, men følger lige op.

   Hvis i køre meget ville jeg vælge en 9-18 kg. stol og meget gerne en bagudvendt eller evt. bare en af de fremadvendte 9-18 kg. stole som Duo Plus.

   Mvh

 8. Hej.

  Vi skal have en autostol til vores bil nr. 2, en Ford Fiesta årgang 2010. Da pladsen er begrænset, kigger vi efter en fremadvendt. Vi havde egentlig tænkt på en Römer Duo/King/Safefix, men ekspedienten i forretningen anbefalede en Recaro Young Sport. Jeg er ikke selv begejstret for Recaro, da de klarer sig middelmådigt i tests. Årsagen til hans anbefaling er, at vi har en lidt stor dreng trods han kun er 11 måneder gammel (12 kg og over 80 cm). Han mener, at han ville kunne sidde i en 9-18 kg autostol i for kort tid, og at vi ved at købe en 9-36 kg autostol opnår en besparelse. Plus at vi skal bruge stolen hjem fra dagpleje, som er en strækning på 6 km.
  Den anden bil er en Volvo V70 årgang 2001, og i denne er en BeSafe iZi Plus 9-25 kg monteret, og den bruger vi til dagpleje og på længere ture. Hvad mener du om ekspedientens anbefaling, og hvad ville du anbefale?

  Mvh. Henriette

  1. Vil lige tilføje, at ekspedienten virker yderst kompetent i sin rådgivning. Vi købte BeSafe’en samme sted og er meget tilfreds med denne. Er blot i tvivl, om Recaro’en er en god nok stol eller om det bliver et kompromis med sikkerheden. Jeg synes ikke, der findes så mange andre alternativer.

   Mvh. Henriette

  2. Hej Henriette,

   Hvis man er ude efter at spare penge, så vil jeg give ret i det ekspedientens siger – men bestemt ikke noget jeg vil anbefale at følge.

   Brug hellere pengene på en bedre stol.

   Har i haft de bagudvendte i stole i jeres bil – for umiddelbart vil jeg mene, at i sagtens kan have bagudvendte i jeres Fiesta og da det typisk på de korte ture, at uheld opstår, vil jeg helt klart vælge en bedre stol.

   Jeres søn stopper nok meget snart med, at vokse og derfor tror jeg sagtens i kan købe en 9-18 kg. stol og få masser glæde af den. Det er i hvertfald sikre end en Recaro Young Sport

   Mvh

 9. Jeg har gennem de sidste 15 år prøvet forskellige mærker af autostole, Römer, Maxi cosi, og flere andre. Den absolut bedste vi har haft er denne Recaro ! nu er den dog ved at være lidt for lille og min søn skal have en selepude. Det er absolut det eneste minus at man ikke kan skille den ad til en selepude. men det gør intet når ser på fordelene !

 10. Vi har denne stol til vores datter og det er en super god stol. Hun bruger stadigvæk 3-punkt selen selvom hun er 4 1/2 år. Den er nem, at tage ud og ind i bilen, og spænde korrekt fast.

 11. I har jeg ikke selv børn endnu. Dog venter jeg mig et lille vidunder!
  Jeg kender Recardo Young sport fra mine nevøer. Jeg har tit kørt rundt med dem. Jeg har tit spurgt dem om de sidder godt, hvortil de svare at det gør de da. Selv på lange ture sidder de godt og stolen ser også behagelig ud for dem. Jeg synes børnene sidder godt og stabilt i stolen.
  Det eneste jeg synes kan være en udfordring med stolen, er at den er meget stor og tung, hvilket gør det lidt besværligt at montere den i en lille bil, men det skal den bestemt ikke miste stjerne på, for det viser bare at det er en rubusk stol, som passer godt på barnet.
  Den ene nevø er nu blevet for stor til sin og jeg har været så heldig at få den. Godt nok er der længe til at vi kan bruge den, men vi glæder os allerede 🙂

 12. En okay autostol…købte den oprindelig pga. den havde klaret sig godt i test. Men må indrømme jeg nogle gange fortryder mit valg.
  + nem at rengøre, nem at flytte rundt på, smal /fylder ikke så meget på bagsædet (som en anden tidligere model vi havde), nu hvor barnet bruger 3-punkts sele er barnet nem at spænde fast, da barnet brugte 5-punkts sele var stolen nem at spænde fast.
  % kan være varm at sidde i for barnet pga. stofvalget, kan ikke ligges særlig meget tilbage, da barnet brugte 5-punkts sele var det meget svært at få spændt selen til rundt om barnet så flere gange sad selen løs…

  På trods af negative kommentarer er der da flere positive, men tror ikke det er en stol jeg køber igen, da det trak meget ned ved mig jeg ikke kunne trække selen til..

 13. Vi har to af disse og vi er rigtig glade for dem.
  Vi gik meget op i at det skulle være en smal autostol med god støtte, da vi har en handicappet datter, som ikke er ret bred.
  Det problem synes jeg recaro autostolen løser rigtig godt og jeg kan klart anbefale den, hvis man som os har et smalt barn.
  Højdemæssigt klarer den det også rigtig godt.
  Så alt i alt en rigtig god autostol til de lidt smallere børn 🙂

 14. Super god stol som er nem og montere i bilen. Kan varmt anbefale den til andre.

 15. Denne stol bruger vi nu og har faktisk købt to af dem 🙂
  Vi er rigtig glade for dem og de er nemme at montere og tage ud af bilen 🙂

  Er glad for alarmen i den, den har det dog med at fortsætte med at bippe og sætte sig fast, så den bipper hele tiden, det er ret irriterende, så den uden alarm i, er jeg faktisk mest glad for! Men der sidder han også på forsædet, så jeg kan se om han prøver at åbne 🙂

  Den er lækker blød i stoffet og min søn sidder godt i den 🙂 Er alt i alt, rigtig glad for den og ville klart anbefale den til andre 🙂

  Bastian fik stolen, da han var ca 10 mdr 🙂

 16. Super god stol. er rigtig glad for den jeg har købt, da jeg ikke selv har bil synes jeg den er rigtig nem at sætte i bilen og ta ud igen 🙂

  Synes os det er rigtig dejligt der er alarm i den, hvis de prøver at spænde selen op .

  Min Datter sidder perfekt i den 😀 Elsker den stol 😀 <3

 17. Super stol. Vi købte den da vores datter var omkring 10 måneder og var vokset ud at sin tidligere Recaro stol.
  Den er rimelig nem at montere og afmontere, vores datter sidder rigtig godt i den og der er godt med plads til hende.

  Synes det er rigtig smart at selen har en alarm, nu hvor hun er nået den alder, hvor der skal pilles ved og trykkes på alt.

 18. Vi købte denne stol da vores søn skulle ha en ny han bedre kunne være i.
  Vi var ude og kigge i forretningen og vi var rimelig besluttet på det skulle være en Recaro autostol, da vi har hørt gode erfaringer om denne stol 🙂
  Den er nem og montere og afmontere i bilen, vores søn sidder rigtig godt i den og der er god plads til ham selvom han er en lang og stor dreng i forhold til hans alder. Vi synes det er rigtig smart at selen har en alarm til når han bliver lidt ældre.

  Vi er glade for stolen og at den kan bruges længe, vil varmt anbefale den til andre 🙂

 19. Vi købte primat stolen fordi den kan bruges fra 9 – 36 kg så vi ikke skulle ud og investerer i en ny stol igen når vores søn blev 3-4 år, og så var sikkerheden stadig i top. En rigtig go’ stol. Den er nem at monterer i bilen. Når stolen udvides/opgraderes til næste vægttrin er, demontering af puder, 5 punkts sele mm. er også rimelig nemt. 5 punkts selen er nem at efterspænde når barnet er spændt fast. Ungerne sidder godt i den, der er plads til både ben og arme så de ikke bliver klemt. Den nye model som vi har købt til lillebror har også en selealarm som biber når selen åbens, kan være en fordel når ungerne bliver større og begynder at forsøge sig med at åbne selen selv.

  En rigtig go’ stol som jeg varmt kan anbefale 🙂

 20. Super god stol,, har den til min store datter på 4½ og er så glad for den..
  Hun har fra dag 1 siddet perfekt i den, den er nem at skille ad, og vaske..
  Skal helt sikkert ha den til den næste også..

 21. Vi har købt denne stol til vores datter, og vi er virkelig glade for den.

  Hun sidder rigtigt godt i den, og den er lækker blød at sidde i for hende. Den holder sig også rigtigt pænt.

  Og så er det skønt at hun kan bruge den helt op til de 36 kg.

  Den har en seleløsner/strammer der fungerer rigtigt godt, så det er nemt at få hende spændt godt fast.

  I starten skulle man lige vænne sig til at den ikke skråner ligeså meget som en babystol, men efterhånden hun voksede lidt sad hun bedre og bedre i den.

  Vi vil klart anebfale denne lækre stol til enhver tid.

 22. En rigtig god stol. Vores ældste har haft den, men den måtte deværre vige for en lidt smallere model, da der skulle være plads til 3 stole på bagsædet.
  Barnet sidder rigtig godt støttet op i den, og det er dejligt med en stol, der kan bruges næsten hele vejen igennem autostoltiden.
  Selen kan dog være lidt svær at få strammet helt ind, når barnet har flyverdragt/tyk vinterjakke på.
  Stolen er nem at spænde fast i bilen, og hovedstøtten er også simpel at indstille.

 23. Jeg vil gerne bedømme recaro Young sport som min søn har.
  Jeg er meget glad for den da den er nem at montere, min søn sidder godt i den og den er nem at spænde!
  Jeg har anbefalet den til flere venner, hvor 2 har købt den!
  Jeg købet klart en mere når vi får behov for det

 24. Recaro young sport, rigtig god og behalige autostol, ifølge min datter sidder hun rigtig godt i den. – Jeg syntes selv recaro laver gode stole, både udsendese messe, og syntes deres sikkerhed er gode, i forhold til andre der er ringere.

  Trods Recaros bedømmelse af andre vil jeg klart anbefale Recaro som autostol..

  Og vil klart anbefale tøjbamsen som handle sted, de er gode at handle ved og er der noget ved varen sender de nyt uden brok.

 25. Vi købte denne stol til vores søn, uden at kende til den.¨
  Vi købte den for at slippe for at skulle skifte stol ved de 18 kg, og vi er meget glade for vores valg.
  Den er nem at montere, nem at spænde vores søn fast i og han sidder godt i den.
  Den er nem at holde, da betrækket kan tages af og vaskes og den er nem at tørre af.

  Vi vil helt klart anbefale denne til andre og køber klart en igen når vi får et barn mere.

 26. Bruger denne autostol til min ældste søn, og når min anden søn er for stor til hans recaro young profi plus, så skal vi også købe denne til ham..
  Det er en rigtig god stol.. Den er nem at montere, og de sidder rigtig godt i den. Super flot design, nem at rengøre..
  Vil helt klart anbefalde denne autostol..

 27. Rigtig god autstol, selv ifølge min datter. Som siger hun sidder rigtig godt i den.. Og de laver også nogle rigtig pæne farver. Og de nye autstole med “bib” lyd hvis barnet prøver at trykke, syntes jeg er rigitg godt, da min datter har ved tidliger autstole “prøvet” at trykke. Syntes det en rigtgi god stole, med sikkerheden iorden.
  Har selv anbefalt den til mange, og vil stadig gøre den. Vi brugte også Profil Pluds før, hvilket også er til anbefalingen.
  Jeg har ikke noget dårlig at fortælle om Recaros autstole.

 28. Vi købte denne model til vores datter.
  Hun har været rigtig glad for den, og hun sad super godt i den.

  Desværre han hun ret brede hofter og skuldre så nu sidder hun ikke godt på den mere, og den er skiftet ud med selepude (hun vejer nu 22 kg, er 110 cm høj og næsten 5 år)

  Jeg har den stadig stående til når min søn skal skifte over i den – Super god stol 🙂

 29. Vi har denne autostol til vores søn. Det er en super lækker stol og han sidder rigtig godt i den.

  Vi har faktisk ikke rigtig noget dårligt at sige om denne stol. Den er nem at montere og heller ikke super tung.

  Vi gik direkte fra Young Profi Plus (0-13 kg) og til dennne, da vi syntes at det var tosset at gå ud og købe en som han kun ku være i et par år og så skulle skifte igen. Og han har siddet super godt i den fra dag 1 – han vejede ikke mere end 9,5kg da han kom i den, da den første er meget smal i det. Det er bestemt ikke tilfældet med denne model.

  Vil klart anbefale denne til andre forældre. En super fin stol til prisen og med sikkerheden i orden.

 30. Vi købte denne stol til vores søn da han var stor nok til at komme over i en større stol. (9kg)
  Og vi har kun været tilfreds med den.

  Kan virkelig godt lide det at man kan tage ting af efterhånden som han blir større og større, så der er plads til ham.

  Og han kan bruge den mange år endnu da den jo ender med at “bare” være et sæde han skal sidde på.
  Det at stolen er spændt fast med selen og derfor er nem at flytte fra bil til bil, er fantastisk. Og at han ikke spændes fast i den “store” sele fra bilen, men med seler i stolen som er nemme at gøre større og mindre alt efter hvor meget tøj han har på.

  Man kan tage hele betrækket af og smide det i vaskemaskinen hvis uheldet skulle være ude.

  Kan kun sige at det er den stol der skal købes til barn nr 2..!

 31. Vi er super tilfredse med denne autostol.
  Da vores søn var 9 måneder skiftede han over til denne stol, og han elskede, at han kunne se hele verdenen og vende “den rigtige” vej fra denne stol. Barnet sidder ret høj i stolen, som barnet følger det er med. Vores søn sidder fint i sædet (der er meget omkring, polstering osv. så man føler han er godt beskyttet), men samtidig føler han sig ikke så indelukket i stolen, som han gjorde i den bagvedvendte.

  Autostolen er ikke særlig tung – hvilket var et vigtigt krav for os til stolen, så den er nem at flytte rundt. Den er nem at installere i bilen, ligesom at selerne også er nemme at spænde rundt om barnet og justere korrekt, når man først lige har fundet ud af, hvordan den virker.

  Den er nem at tørre over med en klud, når sønnike har spist kiks i bilen 🙂

  Jeg vil anbefale denne autostol til andre forældre.

 32. vi har den til den første og synes der er en lækker stol som følger vores søn fint med alderen, vi føler virkerlig han sidder fast og ikke rokker rundt på sædet. den er super nem at montere i bilen.

  det eneste er at den kan godt værer stram at spænde ind, man skal virkelig trække til, især når han har flyverdragt på.

  men en god stol som vi klart vælger til den næste..

 33. Super lækker stol. Har kun være fuldt ud tilfreds med den. Vores Datter sidder super godt i den, også fordi den kan tippes lidt bagud så de ikke sidder helt oprejst. Vi har været på mange ture og hun sidder super godt i den. Eneste ulempe (ikke så stor) Det er at når det er rigtig varmt, kan hun godt svede lidt mere i den, da de jo er nervøst velour stof den er betrukket med.

  Men super lækker stol så er rigtig nem at indstille. Både fra vintertøj til sommer tøj og når de bliver ældre 🙂

 34. Den her stol har jeg til begge mine drenge og jeg er bare så glad for dem. de vejer ikke ret meget, og de er super nemme og sætte i 🙂
  alt i alt en rigtig lækker stol som vokser med barnet 🙂

 35. – Det er en super god stol, som min datter sidder enormt godt i – selv på længere ture. Den eneste ulempe (ikke af særlig betydning) er, at den ikke kan ligges ned. Så barnet sidder rimelig oprejst, men jeg synes i flere tilfælde af dem der kan ligges ned, sidder barnet ikke ordentlig oprejst, selvom den er i ‘oprejst’ position.

  – Absolut. Den har opnået gode resultater i test, og vi er super glade for den.

 36. denne stol har vi vores første fødte søn.. vi er rigtig glade for den og vores søn sidder rigtig godt i den. MEN når han nu har vintertøj (stor vinterjakke, flyverdragt osv) så skal jeg/vi bruge enormt mange kræfter på at spænde ham, fordi løsner man den og spænder ind til kroppen når de har fået selen på, så er den meget svær at spænde ind til kroppen på dem så de sidder rigtig fast, på den anden måde vil den sidde en smugle løs selen…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.