Pas på dit barn på bilferien

Photo of author
Skrevet af Redaktionen
· Opdateret

Bilferier er en populær måde at rejse på, også med børn. Hvis du vil gøre det sikrest muligt, er en autostol helt klart en god idé. Derudover kan stolen også gøre rejsen mere behagelig for barnet, så du får mere ro til at køre bil. Læs mere om sikre bilferier med børn her!

Nogle stejler bare ved tanken om at tage børn med på bilferie. Er de blevet gamle nok til at ytre et par ord, kan man nemlig godt høre “er vi der snart?”, “jeg er sulten” og “jeg skal tisse” nogle gange på turen. Derudover kan børnene blive urolige og frustrerede over at skulle sidde stille så længe.

Med en god autostol kan en del af bekymringerne dog elimineres, og der er også andre ting, du kan gøre, for at få en mere behagelig bilferie – både for dig og for barnet.

Rejs ikke uden en rejseforsikring.

Du finder masser af gavnlig information på rejseforsikringsguiden, og det kan være hjælpsomt. Inden afrejse er det nemlig vigtigt, at du sørger for, at der er styr på rejseforsikringen. Vil du gerne sikre dig og selv og barnet bedst muligt på bilferien, er en forsikring alfa og omega.

Der findes en del forskellige forsikringer at vælge mellem, og det kan være lidt af en jungle at finde rundt i. Det er ganske vigtigt at få valg én, der dækker det rigtige, og derfor kan en online guide være en super god idé. Priserne kan også variere, og det er vigtigt, at det hele går op i en højere enhed.

Når du har styr på rejseforsikringen, føler du dig mere tryg omkring rejsen. Selvfølgelig er risikoen for ulykker, skader, tyveri med videre lille, men det er alligevel rart at vide, at du har helgarderet dig. På den måde er du, barn og bil sikret bedst muligt.

Bedre bilferie med autostol

En autostol er også nødvendigt, hvis du vil sikre dit barn på bilferien. Det er måske i virkeligheden den situation, der kalder allerhøjest på autostolen, for barnet skal jo sidde lang tid i bilen. Men udover sikkerheden kan der også være andre gode grunde til at få styr på autostolen, inden bilen triller ud ad indkørslen.

Den rigtige autostol kan nemlig virke beroligende på barnet, så turen bliver bedre for jer begge to. Komforten skyder i vejret, og det hjælper den lille til at slappe af og give sig hen til rejsen. Det vil mindske uro, rastløshed og frustration, og dét er en stor hjælp på bilferien.

Bilferie behøver ikke at være kedeligt

Når du skal leje en bil på ferien kan du nemt gøre det en smule sjovere for barnet med den rette underholdning. På en lang tur kan det være godt, hvis barnet kan se sjove klip og film, for det giver ham eller hende en mental pause fra kørslen. Derfor er en lille skærm til bilen ikke nogen dårlig investering i denne forbindelse.

Husk også godt med snacks og drikkevarer – det gør nemlig rejsen meget hyggeligere!