3 vigtige ting til den lille ny

Photo of author
Skrevet af Redaktionen
· Opdateret

Når to bliver til tre, og man ser frem imod ankomsten af et lille nyt familiemedlem er der, udover glæden, en række praktiske ting, man skal have i tankerne. Det lille barn har behov, som større børn og voksne ikke har, og det ser vi nærmere på her. Læs med hvis du også snart skal være far eller mor, vi giver dig råd om, hvilket udstyr der er vigtigt at have styr på, inden baby kommer.

Som nævnt er der en række af ting, man skal sørge for at anskaffe sig inden den lille ny kommer, og på Babyhelp kan du læse anbefalinger af en mængde forskelligt udstyr til børn, for det er ikke lige gyldigt, hvilken autostol eller barnevogn, du vælger.

Autostol er et must

Netop autostol er en af de ting, man ikke må undlade at bruge, hvis man har brug for at have sit lille barn med i bilen. I en autostol sidder barnet spændt godt fast og risikerer ikke at falde ud og potentielt blive slynget rundt i bilen ved en hård opbremsning eller i værste fald en kollision. Her kan du vælge at købe en helt ny eller at spare penge ved at købe en brugt. Vær dog altid opmærksom på, at stolen lever op til de danske myndigheders krav til autostole, så er du sikker.

Sammenlign og find den bedste barnevogn

En barnevogn kommer man heller ikke udenom, når man skal have barn. Her siger gammel overtro, at man først skal anskaffe sig barnevognen, når barnet er født, men det bestemmer man i sidste ende selv. Mange kommer udover problematikken ved at foretage research og bestille vognen i god tid men først afhente den, når barnet er kommet til verden. Der findes et væld af forskellige barnevogne, man kan vælge, nogle er bedre end andre, og også her betaler det sig at sammenligne de forskellige modeller. Ligesom med en autostol kan der også her være penge at spare ved at købe en brugt barnevogn frem for en helt ny. Køber man en ny, kan det være værd at huske på, at vognen kan bruges af evt. flere børn eller man kan sælge den, når man ikke længere har brug for den.

Sikkerhed med trapper

Har i flere niveauer i huset eller er der bare et område hvor babyen ikke må komme til? Så kan et trappegitter eller som de hedder på norsk et trappegrind være løsningen. Med et trappegitter kan i let sørge for at barnet ikke ved et uheld falder, rør ved brændeovenen eller lignende og på den måde være trygge når den lille selv kravler rundt og leger.