Passer autostolen i bilen

Photo of author
Skrevet af Christian Soelberg Due
· Opdateret

Når man skal købe autostol, er det ikke nok, at finde en model, som har klaret sig godt i autostolen testen – for hvad hjælper det, at autostolen er godt testet, hvis den ikke passer i bilen?

Nu tænker du sikkert, at det er der da ikke forskel på, men det er der faktisk. Det er ikke alle autostole, som er afprøvet og godkendt til alle biler. Derfor bør du undersøge om autostolen faktisk også passer i jeres bil inden køb og om den er godkendt til bilen. Denne problematik gør sig også gældende, hvis du tager din autostol med på ferie og skal bruge den i forbindelse med leje bil i f.eks. Spanien.

Dette gøres ved, at tage ud i babybutikken, hvor de sælger autostole og høre dem om du må afprøve stolen i din bil. Dog kan det godt se ud til, at autostolen passer i bilen – selvom den ikke sidder optimalt.

Hvis du ved, at du skal have en Römer autostol eller en Maxi Cosi autostol, er det heldigvis hurtigt og nemt, at undersøge, hvilke af deres modeller, der er godkendt til lige netop din bil.

Römer og Maxi Cosi har nemlig en funktion på deres hjemmeside, hvor du kan indtaste, hvilken bil model du har og så viser de en oversigt med de autostole, som passer i lige netop din bil.

Römer – hvilke Römer autostole passer i min bil?

Römer har nu fået denne funktion på deres danske hjemmeside.

Römer kalder det for “Fit-Finder” og ser sådan her ud:
(Klik på billede for at gå til “Fit finder“) 

Britax fit finder

Når du har udfyldt informationerne, kommer du til en side, hvor du kan se, hvilke modeller der passer i din bil.

Ved at klikke på “Seating Positions” kan du se, hvor i bilen du må anvende den valgte model.

Römer viser ved hjælp af 3 ikoner, hvor i bilen autostolen må stå.Disse ikoner ser sådan her ud:

Römer seat info

Der er således ingen problemer med, at sætte autostolen på de steder, hvor det grønne ikon er vist. Ved at klikke på pladsen i bilen med det blå ikon, kommer der en info boks i højre side, hvor man kan se forskellige anbefalinger for at anvende autostolen optimalt på den pågældende plads i lige netop din bil.

Hvis du støder på det røde ikon, har du valgt en autostol, som ikke passer i din bil og som ikke bør anvendes.

Har du har undersøgt, hvilke autostole, der passer i din bil, kan du se de enkelte Römer modeller her. Ved at klikke på dem, kan du læse mere information og se, hvor du kan købe den billigst.

Maxi cosi – hvilke Maxi Cosi autostole passer i min bil?

Maxi Cosi system hedder “Car seat Fitting” og gør præcis det samme som Römers og ser sådan her ud:
(Klik på billedet for at gå til “Car seat Fitting“) 

Når du har udfyldt informationerne, kommer du til en side, hvor du kan se, hvilke modeller der passer i din bil samt hvor i bilen autostolen kan være. Den fortæller dig faktisk også om du har Isofix eller ej i bilen.

Maxi Cosi viser ved hjælp af farver, hvilke muligheder der er i lige netop din bil. Deres oversigt ser sådan her ud:

maxi Cosi 3 delingHvis sædet er grøn, kan autostolen være på sædet og skal monteres med bilens 3-punktsele.

Hvis sædet er gult, kan autostolen være på sædet og skal monteres med Isofix.

Hvis sædet er gul/grøn stribet, kan autostolen monteres med både Isofix og bilens 3-punktsele.

Maxi Cosi viser et “!” ved forsædet i bilen og det skyldes, at de gør opmærksom på, at man skal slå airbaggen fra, hvis autostolen står på forsædet.

 

Har du har undersøgt, hvilke autostole, der passer i din bil, kan du se de enkelte Maxi Cosi modeller her. Ved at klikke på dem, kan du læse mere information og se, hvor du kan købe den billigst.

Cybex – hvilke Cybex autostole passer i min bil?

Cybex har under de enkelte stole valgt, at lave en guide, hvor man kan vælge bil, årgang osv. Du er således nødt til, at gå indunder de enkelte modeller for, at se om stolen passer i din bil.

Se mere på Cybex-online.com