Autostol.dk

Passer autostolen i bilen

Når man skal købe autostol, er det ikke nok, at finde en model, som har klaret sig godt i autostolen testen – for hvad hjælper det, at autostolen er godt testet, hvis den ikke passer i bilen?

Nu tænker du sikkert, at det er der da ikke forskel på, men det er der faktisk. Det er ikke alle autostole, som er afprøvet og godkendt til alle biler. Derfor bør du undersøge om autostolen faktisk også passer i jeres bil inden køb og om den er godkendt til bilen. Denne problematik gør sig også gældende, hvis du tager din autostol med på ferie og skal bruge den i forbindelse med leje bil i f.eks. Spanien.

Dette gøres ved, at tage ud i babybutikken, hvor de sælger autostole og høre dem om du må afprøve stolen i din bil. Dog kan det godt se ud til, at autostolen passer i bilen – selvom den ikke sidder optimalt.

Hvis du ved, at du skal have en Römer autostol eller en Maxi Cosi autostol, er det heldigvis hurtigt og nemt, at undersøge, hvilke af deres modeller, der er godkendt til lige netop din bil.

Römer og Maxi Cosi har nemlig en funktion på deres hjemmeside, hvor du kan indtaste, hvilken bil model du har og så viser de en oversigt med de autostole, som passer i lige netop din bil.

Römer – hvilke Römer autostole passer i min bil?

Römer har nu fået denne funktion på deres danske hjemmeside.

Römer kalder det for “Fit-Finder” og ser sådan her ud:
(Klik på billede for at gå til “Fit finder“) 

Britax fit finder

Når du har udfyldt informationerne, kommer du til en side, hvor du kan se, hvilke modeller der passer i din bil.

Ved at klikke på “Seating Positions” kan du se, hvor i bilen du må anvende den valgte model.

Römer viser ved hjælp af 3 ikoner, hvor i bilen autostolen må stå.Disse ikoner ser sådan her ud:

Römer seat info

Der er således ingen problemer med, at sætte autostolen på de steder, hvor det grønne ikon er vist. Ved at klikke på pladsen i bilen med det blå ikon, kommer der en info boks i højre side, hvor man kan se forskellige anbefalinger for at anvende autostolen optimalt på den pågældende plads i lige netop din bil.

Hvis du støder på det røde ikon, har du valgt en autostol, som ikke passer i din bil og som ikke bør anvendes.

Har du har undersøgt, hvilke autostole, der passer i din bil, kan du se de enkelte Römer modeller her. Ved at klikke på dem, kan du læse mere information og se, hvor du kan købe den billigst.

Maxi cosi – hvilke Maxi Cosi autostole passer i min bil?

Maxi Cosi system hedder “Car seat Fitting” og gør præcis det samme som Römers og ser sådan her ud:
(Klik på billedet for at gå til “Car seat Fitting“) 

Når du har udfyldt informationerne, kommer du til en side, hvor du kan se, hvilke modeller der passer i din bil samt hvor i bilen autostolen kan være. Den fortæller dig faktisk også om du har Isofix eller ej i bilen.

Maxi Cosi viser ved hjælp af farver, hvilke muligheder der er i lige netop din bil. Deres oversigt ser sådan her ud:

maxi Cosi 3 delingHvis sædet er grøn, kan autostolen være på sædet og skal monteres med bilens 3-punktsele.

Hvis sædet er gult, kan autostolen være på sædet og skal monteres med Isofix.

Hvis sædet er gul/grøn stribet, kan autostolen monteres med både Isofix og bilens 3-punktsele.

Maxi Cosi viser et “!” ved forsædet i bilen og det skyldes, at de gør opmærksom på, at man skal slå airbaggen fra, hvis autostolen står på forsædet.

 

Har du har undersøgt, hvilke autostole, der passer i din bil, kan du se de enkelte Maxi Cosi modeller her. Ved at klikke på dem, kan du læse mere information og se, hvor du kan købe den billigst.

Cybex – hvilke Cybex autostole passer i min bil?

Cybex har under de enkelte stole valgt, at lave en guide, hvor man kan vælge bil, årgang osv. Du er således nødt til, at gå indunder de enkelte modeller for, at se om stolen passer i din bil.

Se mere på Cybex-online.com

10 kommentarer

 1. Hej.

  Jeg vil rigtig gerne finde en stol med isofix og meget gerne med støtteben, da der ikke der det der forankringspunkt i min bil. Jeg har en lille Citroen C1 fra 2008.

  Forleden var jeg i BabySam og her sagde sælgeren til mig at alle autostole passede i alle biler. Det undrer mig, da jeg skrev til cybex og spurgte om deres Pallas passede i min bil, skrev de tilbage at det gjorde den ikke. Damen i BabySam sagde at det passede ikke og at hun bare synes jeg skulle købe den, til min bil.

  Jeg har også kigget på den der hedder 2 way Pearl, men den bliver simpelthen for dyr for mig (isofix basen skal købes ved siden af)

  Håber du/I kan hjælpe mig, meget gerne med flere forslag.

  Mvh. Charlotte

  1. P.s.
   Jeg har kigget på den fra Rømer der hedder Safefix Plus, kan den bruges i en Citroen C1 2008?

  2. Hej Charlotte,

   Det er korrekt, hvad Cybex har sagt. Alle stole er ikke godkendt til alle biler og heller ikke alle pladser i bilen. Ved Cybex er det typisk, at bilens seler ikke er lange nok til, at nå rundt om mavepuden. Men det kan også være, hvis bilen ikke altid har isofix – men er tilvalg – så kan der også stå, at stolen ikke er godkendt til bilen pga. manglende isofix, men har du så isofix i bilen, så kan du godt bruge den i bilen.

   Hvor gammel er barnet?

   Ud fra dem du har set på må du have babystolen nu og er på udkig efter næste model – korrekt?

   Har du prøvet autostol guiden?

   Mvh

   1. Tak for svar. Min datter fylder snart 2 år. Problemet med cybex stolen er at der ikke er plads i bilen til at hæve hovedstaden, i takt med at hun vokser… Det skrev cybex til mig, hende i BabySam mente at det ikke var korrekt.

 2. Hej!
  Jeg synes virkeligt autostolene er en jungle at finde rundt i, så jeg håber i kan hjælpe.
  Vi vil gerne have en autostol der både kan passe isofixen i vores VW Polo 2012, og så kan monteres med sele i vores Mercedes Sprinter. Vi vil gerne have en stol hvor basen kan bruges når vi skal op i en større stol og sådan at vi kan have en base i begge biler.
  Håber i kan hjælpe.
  Mvh
  Catrine

  1. Hej Catrine,

   Der er ingen af selebaserne, hvor man kan bruge den igen til næste størrelse stol. Så i kan have en sele og en Isofix base som babystolen kan stå i. Men når i så skal i næste klasse kan stolen kun stå i Isofix basen. Men i den klasse sidder de fleste fast uden baser.

   Kommer i til at køre begge to hver dag med barnet eller er det bare til nødløsning at den skal i sprinteren?

   For så kunne i evt sætte den fast direkte med selen eller købe en base, der både kan sættes fast med Isofix og sele.

   Mvh

 3. Hej autostol.dk.
  Tak for en yderst brugbar hjemmeside!
  Jeg kunne godt tænke mig at høre hvor langt din undersøgelse er mht 3 autostole på bagsædet? Og om der er nogle foreløbige resultater?
  Vi har en toyota avensis st.car 2007 som indenfor et halvt år skal skiftes ud med en større. Indtil da kunne vi være meget interesserede i at vide om der er en konstellation af 3 autostole der kan være på bagsæder af en avensis.
  – 1 stk 5 årig i 15-36 kg cybex solution 2fix
  – baby til juli i ? Autostol.
  – en 3 årig i august der lige nu vejer 14,5 kg og er 98 cm. Sidder nu i gammel rømer king 9-18 kg, den fylder bare meget!

  Nogen forslag, ud over at håbe på at ham på knap tre i en fart kommer op på 15 kg?! Og mon så der er et forslag til babyautostol der kan være mellem 2 cybex solution 2fix 15-36 kg?

  Mvh cecilie

 4. Hej.
  Vi står og skal købe ny autostol til vores datter – 70cm & knap 8kg.
  Vi vil utroligt gerne have en dreje autostol pga min kærestes dårlige ryg, jeg aner ikke hvad jeg skal vælge?? Kan se ikke alle passer i alle biler.
  Vi har en Skoda Octavia, elegance combi 5d fra 07.. har du et godt bud på hvad vi skal vælge?

  Kh Lotte

  1. Hej Lotte,

   Nej ikke alle autostole passer i alle biler. Det kommer bla. an på sædet og om der er opbevaringsrum i gulvet.

   Hvis i kan vente små 14 dage, så skulle den nye test være klar og der satser jeg på, at der er to nye dreje stole med.

   Men der er følgende:

   Maxi cosi axissfix – testet
   Recaro zero 1. – Ikke testet (men tror snart det kommer).

   Mvh

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.