Sådan planlægger du et roadtrip

Photo of author
Skrevet af Redaktionen
· Opdateret

Når de fleste danskere planlægger deres ferier, står den på enten charterferier eller storbyferier. Men en ofte overset feriemulighed, som kan byde på fantastiske oplevelser, er roadtrip-ferien. Når man tager på et langt roadtrip, kan man besøge flere feriesteder på en enkelt tur, mens man har man fuld kontrol over, hvor man tager hen, hvad man ser, og i hvilket tempo.

Ulempen ved roadtrips er, at det kræver mere planlægning og overvejelser end de fleste er vant til, inden de tager på ferie.

Vi har derfor lavet en liste over ting, man skal have styr på, inden man tager på roadtrip for første gang.

Planlæg din rute og vælg dit køretøj

Hvor vil du gerne hen? Vil du en tur igennem Danmark eller til udlandet? Hvilket køretøj er bedst?

Dette er de første spørgsmål, man skal tage stilling til. Lav en realistisk rute igennem din ønskede destination og vælg, hvor dine stop skal være. Hvis du foretrækker et roadtrip igennem Danmark, kan du finde noget inspiration til mulige stop her.

Man kan enten vælge at køre i sin egen bil eller leje et køretøj i stedet. Der er flere fordele ved at vælge sin egen bil – man er allerede bekendt med den, og så skal man ikke bruge penge på at leje.

Men der er også fordele ved at leje en bil i stedet for. Hvis du ved, at du kommer igennem hårdt eller specielt terræn på dit roadtrip, kan du vælge et køretøj som er bygget til det. Du behøver heller ikke bekymre dig så meget om kilometertælleren i en lejet bil.

Hav en realistisk tidsplan

Hvor mange dage har du til rådighed? Hvor mange kilometer, regner du med at køre? Er der dage, hvor du slet ikke vil køre? Dette er vigtige spørgsmål, når du planlægger din rute.

Hvis der er meget, som du vil nå at se på dit roadtrip, kan det være fristende at fylde kalenderen helt op, men det er vigtigt at være realistisk. Når man bedømmer, hvor langt tid det tager at komme fra et sted til et andet, er det vigtigt at inkludere tid til spisepauser eller bare pauser generelt.

Det kan meget hurtigt blive ensformigt at sidde i en bil i timevis, så vær forberedt på at tage nogle pauser til at strække benene, eller bare sidde og bruge telefonen lidt. Tips til at gøre rejsen mere behageligt er at gøre musik eller lydbøger klar inden, så du har noget at lytte til, mens du kører. Det er også en god ide at forberede ting at lave, når du tager små pauser fra at køre. Find en film, du kan se på din telefon eller spil på online casinoer som Kapow. Det gode ved Kapow er, at deres mange forskellige spil hurtigt kan spilles på mobilen, så du kan spille det under korte pauser og hurtigt komme på farten igen.

Få styr på dine bookings

Man kan vælge ikke at booke hoteller eller seværdigheder på forhånd, hvis man ikke har en fast tidsplan, men for ekstra tryghed – og for potentielt at spare lidt penge – kan det være godt at have styr på alting inden.

Hvis man har en campingvogn eller en vogn, man kan sove i, er det en god ide at undersøge parkeringsmuligheder på forhånd. Og hvis man er afhængig af hoteller eller Airbnbs, kan man spare meget ved at booke sit værelse i god tid for at sikre, at der er plads, og at man får en god pris.

Tips til pakning

At pakke sine ting til et roadtrip er anderledes end til en charterrejse – man behøver ikke klemme sine ting ned i en lille kuffert, da man har en hel bil, man kan fylde op. Men man skal være forsigtig med heller ikke at overfylde bilen, så man ikke kan finde noget.

Der er derimod ting, som er gode at pakke, som man normalt ikke ville pakke til en ferie:

  • skraldeposer
  • lommelygter
  • miljøzoner tilladelser
  • forbindingskasse

Her er en pakkeliste til roadtrips, som du kan bruge til inspiration til din egen pakning.

Hent de rigtige apps

Sidst, men ikke mindst, er et værd at undersøge hvilke apps man kan få brug for. Hvis din bil ikke har GPS, er apps som Google Maps et must, mens apps som Waze, Roadtrippers og Airbnb også kan være en stor hjælp. Også underholdningsapps som Storytel og Spotify kan hjælpe med at gøre køretiden mere behagelig.

Det fantastiske ved roadtrips er, at du kan tage på en ferie, som 100% er på dine egne vilkår. Så begynd planlægningen nu, og gør dig klar til dit livs ferie.