Sådan får du styr på alt ungernes tøj

Photo of author
Skrevet af Redaktionen
· Opdateret

Som forælder er der en frustration, der synes at være universel, nemlig den konstante kamp for at holde børnenes tøj væk fra gulvet. Det kan virke som om, at de bevidst smider deres tøj hvor som helst, men i virkeligheden mangler børn blot de organisatoriske færdigheder og den impulskontrol, der er nødvendig for at hænge eller folde deres tøj pænt. Derfor er det vigtigt, at forældrene har en opbevaringsløsning, der holder tøjet organiseret og væk fra gulvet. Uanset om det er en beregnet vasketøjskurv eller et tøjstativ, kan det at finde et system, der giver mening for din familie, og konsekvent håndhæve brugen af det, være med til at mindske frustrationer og fremme orden. Desuden kan det at indgyde gode organisatoriske vaner i en ung alder give børnene mulighed for at få succes, når de bliver ældre og får ansvaret for at holde deres egne rum rene. Derfor bør du sørge for at finde en løsning, blandt andet ved at læse med i denne artikel.

Køb et garderobeskab

En god måde at holde styr på børnenes tøj og lære dem at holde orden på deres værelser, er ved at købe et garderobeskab, hvor de tøjet kan opbevares. Det betyder dog ikke at børnene automatisk vil stoppe med at smide deres tøj på gulvet og andre steder på deres værelse. Det kræver at man opstiller nogle regler for dem, samt sætter system i, hvad de skal gøre inden og efter et bad, eller når de står op om morgenen. Ved at have et system som børnene forstår, vil der også være bedre chancer for at få styr på deres tøj og rod.

Køb et tøjstativ

Et tøjstativ til børn kan være en bedre løsning end et garderobeskab. Først og fremmest fordi det er en billigere løsning, som ikke fylder lige så meget. Det gør også at man har flere muligheder, når det kommer til at montere stativet på værelset, da man ikke er bundet af det plads der er til rådighed, på samme måde som med et stort skab. Igen, så skal man ikke forvente at tøjet forsvinder fra gulvet af sig selv, men stadig opstille et regelsæt for ens børn, der er sat i system, som gør at de kan lære hvordan de skal håndtere deres tøj. Når alt kommer til alt, så er der trods alt tale om børn og man skal derfor heller ikke tage det for tungt, men i stedet guide dem i den rigtige retning.