ADAC test af autostole 2017

Photo of author
Skrevet af Christian Soelberg Due
· Opdateret

ADAC logoDer laves hvert år omfattende test af autostole. Det er til dels for at gøre forældre opmærksom på, hvilken autostol der er værd at investere i, men også et signal til de respektive virksomheder der producerer autostolene. På den måde, så kan virksomheder tage fat i de ting, som ikke var i orden, og derefter optimere deres produkt, så det bliver bedre.

En af de mange tests, der bliver lavet af autostole hvert år, er testen fra ADAC. ADAC testen af autostole er ofte et fingerpeg til hvilken autostol du skal vælge. Der er rigtig mange forældre, der vælger en autostol efter denne test. De har netop udgivet deres store 2017 test af autostole.

ADAC er ikke alene om at teste autostolene, men de står for den fysiske test af autostolene. Du kan her læse mere om, hvem der tester autostolene.

ADAC tester autostole indenfor alle vægtklasser og uddeler stjerner. En stol kan få fra 0-5 stjerner og hver stjerne dækker over et karakter spænd på 20%-point.

Der kan således være 18%-point i forskel på to stole, der begge har fået 4 stjerner. Dette er dog noget, der gør sig gældende i alle autostol testene, men i nogle af de andre har man mulighed for, at se underresultaterne, hvis man virkelig vil “nørde” i test resultaterne. Det er dog de færreste forældre, der har lyst til, at gå så meget i dybten.

Der kommer nye test resultater fra ADAC i maj og oktober måned og der testes 15-35 stole pr. gang. Så det bliver til rigtig mange nye hvert år. Derfor er der også mere end 400 tests resultater i den store testoversigt her på Autostol.dk

ADAC: Bedst i test autostole

ADAC har tidligere udråbt en autostol i hver vægtklasse til at være “testvinder 201x” – men det er de stoppet med og i dag viser de bare alle testresultaterne.

Dette skyldes bl.a. dette, hvor jeg har set på, hvorfor en testvinder ikke altid er det rigtige.

Hvis du går ind i ADAC testoversigt vil du kunne finde frem til, hvilken autostol der er bedst i test. Det er dog ikke altid, at det er den rigtige løsning, at vælge en bedst i test autostol (som du kan læse her).

 

Klik og se Autostol.dk’s store autostol test oversigt