Autostol.dk

Leje af autostol – kan det overhoved betale sig?

Leje af autostol

Mange lejer i dag autostole, men kan det overhoved betale sig?

Nedenfor ses en beregning med forskellige eksempler på leje af autostol sammenlignet med køb af ny autostol.

 

Hvad skal tjekkes ved leje af autostol

Hvis du ikke har pengene til en autostol og alternativet derfor er at trække over på din kassekredit, så kan leje måske være en løsning. Der er i dag mange butikker, der tilbyder udlejning af autostole. Butikken har ansvaret for, at tjekke autostolen igennem for fejl og skader efter udlejningen og du som lejer har ansvaret for, at fortælle butikken om autostolen har været indblandet i et uheld.

Har autostolen været indblandet i et uheld, er den nemlig ikke længere sikker og skal skiftet ud.

”Glemmer” lejeren, at fortælle butikken om det mindste uheld, kan den næste lejer ende op med en autostol, der ikke længere er sikker og er uheldet ude, er den nye ejer ikke sikker på, at autostolen beskytter barnet optimalt.

Det er derfor vigtigt, at man som lejer fortæller om selv det mindste uheld og inden man lejer en autostol selv tjekker stolen igennem for fejl og skader.

 

”Den første autostol skal jo ikke bruges i lang tid”

Du har sikkert hørt den før. Babystolen, som er den første autostol barnet skal bruge, skal ikke anvendes i særlig lang tid og derfor er det spildt af penge, at købe en helt ny stol – men er det nu også rigtigt?

Babystolen skal bruges så længe det er muligt og den kan ofte anvendes i 1-13 mdr. Vi brugte selv vores i hele 14 mdr.!

 

Leje eller køb – hvad er bedst?

Jeg har indhentet leje priser fra:

Babysam.dk
Bornebiksen.dk

(hvis du kender andre, må du gerne smide en kommentar og jeg tager dem med i oversigten)

For at sammenligningen kan bruges, har jeg valgt, at finde priserne på præcis de samme stole, som man kan leje i butikkerne. Priserne er fundet på Danske, Tyske og Engelske webshops og er priser, som alle kan købe stolene til – tjek selv prissammenligningen.

Idet ikke alle kan bruge autostolene i 11-13 mdr., har jeg i udregningen taget udgangspunkt i en brugs tid på 10 mdr.

Sammenligningen

 

Autostolen og baserne der bruges i eksemplerne
Römer Baby Safe Plus II
Römer Baby-Safe Belted Base
Römer Baby-Safe ISOFIX Base
Römer Baby Safe Plus SHR JetRÖMER BABY-SAFE Belted BaseRÖMER BABY-SAFE ISOFIX Base

Dagspris: [afpprice|94] kr

Dagspris: [afpprice|96] kr

Dagspris: [afpprice|97] kr

Römer Baby Safe Plus 2

Køb i Tyskland
Römer Baby Safe Plus 2: 1.081 kr.
Fragt fra Tyskland: 74 kr.

Pris i alt: 1.155 kr.

Udlejning                                      Babysam.dk                                 Bornebiksen.dk
Römer Baby Safe Plus 2:          10*49 = 490 kr.                             10*49 = 490 kr.
Rengøringsgebyr:                         100 kr.                                            0 kr.

Pris i alt:                                           590 kr.                                           490 kr.

Forskel ved køb og leje: 1.155-590 = 565 kr.

Det er således 565 kr. dyrere, at købe ny stol frem for at leje, men skal i bruge stolen til mere end 1 barn, er prisen næsten den samme. Hvis i ikke skal have flere børn, men sælger autostolen på DBA.dk* til halv pris, 580 kr. – vil det være 15 kr. billigere at købe ny frem for at leje.

 

Römer Baby Safe Plus 2 med sele Base

Køb i Tyskland og England
Römer Baby Safe Plus 2: 1081 kr.
Römer Baby Safe sele Base: 522 kr.
Fragt fra Tyskland: 74 kr.

Pris i alt: 1.677 kr.

Udlejning                                                                   Babysam.dk                                 Bornebiksen.dk
Römer Baby Safe Plus 2 inkl. Sele base:           10*99 = 990 kr.                              10*100 = 1.000 kr.
Rengøringsgebyr:                                                     100 kr.                                                 0 kr.

Pris i alt:                                                                        1.090 kr.                                            1.000 kr.

Forskel ved køb og leje: 1.677-1.000 =  677 kr. og 1677-1.090 = 587 kr.

Det er således 587-677  kr. dyrere, at købe ny stol frem for at leje, men skal i bruge stolen til mere end 1 barn, er det billigere at købe ny. Hvis i ikke skal have flere børn, men sælger sættet på DBA.dk* til halv pris, 840 kr. – vil det være 163-253 kr. billigere at købe ny frem for at leje.

 

Römer Baby Safe Plus 2 med Isofix Base

Køb i Tyskland og England
Römer Baby Safe Plus 2: 1.081kr.
Römer Baby Safe isofix Base: 1.088kr.
Fragt fra Tyskland og England: 74 kr.

Pris i alt: 2.243 kr.

Udlejning                                                                   Babysam.dk                                 Bornebiksen.dk
Römer Baby Safe Plus 2 inkl. Isofix base:        Udlejer ikke med isofix               10*100 = 1.000 kr.
Rengøringsgebyr:                                                       –                                                            0 kr.

Pris i alt:                                                                                                                                       1.000 kr.

Forskel ved køb og leje: 2.243-1.000 =  1.243 kr.

Det er således 1.243kr. dyrere, at købe ny stol frem for at leje. Hvis i ikke skal have flere børn, men sælger sættet på DBA.dk* til halv pris, 1.125 kr. – vil det kun være 118 kr. dyrer at købe ny frem for at leje.

*da indlægget er skrevet, er der søgt på priser på DBA.dk og der sælges modellerne til halvpris eller mere, hvorfor jeg finder det realistisk, at sælge dem igen efter 10 mdr. til halvpris og har derfor medtaget det i min sammenligning.

 

Konklusion

Som det kan se ud af ovenstående prissammenligninger, kan det altså ikke betale sig, at leje en autostol, hvis man indregner, at stolen kan sælges igen eller bruges til mere end 1 barn (kun ved leje med isofix base).

Når man så endvidere tænker på, at man får en brugt autostol, som man ikke med 100% sikkerhed kan vide er sikker og ikke har været indblandet i uheld, ja så er der slet ingen grund til, at overveje leje af autostol.

Klik på “læs mere” og find det billigste sted, at købe modellerne:

Autostolen og baserne der bruges i eksemplerne
Römer Baby Safe Plus II
Römer Baby-Safe Belted Base
Römer Baby-Safe ISOFIX Base
Römer Baby Safe Plus SHR JetRÖMER BABY-SAFE Belted BaseRÖMER BABY-SAFE ISOFIX Base

Dagspris: [afpprice|94] kr

Dagspris: [afpprice|96] kr

Dagspris: [afpprice|97] kr

 

13 kommentarer

 1. Synes virkelig dit opslag satte mange tanker i gang hos mig og vi er udfra nogle af dine betragtning blevet enige om at købe fremfor at leje, især i forhold til at vi gerne vil have flere børn (det havde jeg slet ikke tænkt på at tage med i betragtning).

 2. Leje af bagudvendt autostol.

  Jeg har forsøgt at fine et sted der udlejer bagudvendte autostole til børn over 18 kg. Jeg har en 4 årig som jeg gerne vil have i en bagudvendt stol, men BabySam oplyser at de kun har fremadvendte stole til over 18 kg.? Er det ikke anbefalet at de sidder i en bagudvendt så længe som muligt? Ved I evt. hvor man kan leje det, hvis det findes til udleje overhovedet?

  Mange tak for hjælp og mvh Camilla

 3. Hej, jeg er i den lykkelige situation at jeg skal have to enæggede drenge om et par måneder, men vi er en lille familie uden bil (dog med ladcykel), vil det i forold til transporten til og fra sygehus ikke være smartest blot at leje for et par dage?? og i den sammenhæng er der nogen som har erfaring med hvor det er bedst at leje noget sådan ??

  mvh. Jonathan

  1. Hej Jonathan,

   Du kan leje i de fleste babysam butikker og i en del ønskebørn butikker – helt ned til dag-til-dag, men også på uge basis.

   Og jo det vil være det sikreste, at få dem hjem i en autostol eller barnevogn, hvis i ikke har alt for langt.

   Mvh

 4. Hej Kristian.

  Jeg har hørt at det til en helt nyfødt baby er bedst at bruge en autolift. Vil det her også kunne betale sig at købe i forhold til at leje?

  Med venlig hilsen

  Lone

  1. Hej Lone,

   Det er korrekt, at du kan leje en Easylift til de første måneder. Den kan kun lejes – den findes ikke til alm. salg og det begrunder producenten med, at den kun skal bruges i så kort tid 4-6 mdr. og derfor kan det ikke betale sig, at købe den. Den koster 100 kr. pr mdr. og der er et depositum på 1.000 kr. – så i det tilfælde vil det godt kunne betale sig at leje.

   Römer laver en sleeper https://autostol.dk/model/romer-baby-safe-sleeper-2/ som koster 1.400-1.500 kr. og jeg tror faktisk ikke du kan leje den (jeg har ikke kunne finde den).

   Hvis hvis du sammenligner de 2, så er det 600 kr. kontra 1.500 kr – altså det er 900 det koster at købe og jeg tvivler på, at du kan få ret meget mere end 50% for stolen, hvis du sælger den efterfølgende (de er ikke vildt populære), så i lige netop det tilfælde, vil det nok være bedre, at leje end at købe.

 5. Hej

  Jeg er bedstemor og skal køre med mit barnebarn i babystol måske 10-14 dage om året. Derfor tænker jeg at det er bedst at leje. Spørgsmålet er, hvor jeg kan leje og hvad det koster.

  mvh

  Anja Dybris

  1. Hej Anja,

   I sådan et tilfælde kan det være en god ide, at leje en autostol.

   Du kan leje i de fleste Babysam butikker, men de lejer ofte kun ud i 1 uge af gangen og det koster 125-220 kr. pr gang.

   Så alt efter, hvilken størrelse stol, der er tale om, kan det faktisk stadig være en god ide, at købe en ny.

   Du kan kun leje en autostol 5-8 gange i Babysam og så er det dyrere, at leje end at købe helt ny – så måske i alligevel skulle overveje, at købe frem for at leje.

   1. Tak for svar. 🙂

    Ja, jeg har fundet ud af, at det kan være ligeså billigt at købe en brugt autostol.

    mvh

    Anja Dybris

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.