Køb af brugt autostol

Photo of author
Skrevet af Christian Soelberg Due
· Opdateret

Autostole kan godt være en rimelig stor investering for en lille familie, og det kan derfor godt være fristende at købe en brugt autostol. At købe en brugt autostol er bare ikke som at købe en brugt trampolin – så selv om det virker rimeligt ligetil, er der alligevel et par overvejelser, du bør gøre dig, inden du køber en brugt autostol.

Ved køb af en brugt autostol er det nemlig vigtigt, at du stoler på sælgeren. Det er ikke nok, at du bare føler dig ret sikker, du skal stole 110 % på den, du vælger at købe en brugt autostol af. Ellers kan det meget vel ende med at gå grueligt galt.

Problemet er, at hvis du får fat i en autostol, der har været indblandet i en ulykke, kan det meget vel tænkes at den ikke fungerer ordentligt længere. Det er en dum risiko at løbe, da det i sidste ende kan handle om liv og død. Derfor bør du sikre dig, at din autostol ikke tidligere har været i en ulykke. Selv uden synlige skader kan der være sket skader inde i autostolen, og de kan vise sig at være særdeles farlige for dit barns sikkerhed.

Mange af de brugte modeller i 9-18 kg. eller 15-36 kg. klassen er gamle autostole, som har været brugt længe og derfor er selerne begyndt, at være godt slidte og sikkerheden er ikke som i de nye modeller. I de 2 vægtklasser, koster de helt gamle brugte stole mellem 500-700 kr. mens de nyere næsten er på niveau med prisen på HELT nye autostol.

Tjek selv prisen på autostolene her:

Autostol ca. 0-1 år eller op til 13 kg.

Autostol ca. 9 mdr til 4 år eller 9-18 kg.

Autostol ca. 9 mdr til 12 år eller 9-36 kg.

Autostol ca. 4-12 år eller op til 36 kg.

(U)sikkerheden følger med

Du bør derfor kun benytte en brugt autostol, hvis du køber den af en du kender og/eller kan have tillid til. Når de siger, at autostolen aldrig har været involveret i et uheld, så skal det være 110 % korrekt.

sikkerhed - brugt og ny autostol

Som du kan se i ovenstående, så stiger risikoen jo længere ned man kommer og man bør derfor gør op med sig selv om, hvor stor en usikkerhed man kan leve med.