Autostol.dk

Autostol indblandet i uheld

Ulykker sker desværre engang imellem, og det kan ske for alle. Hvis du har været i en ulykke med bilen, er der en del ting, du skal tage med i dine overvejelser.

En ting du ikke behøver tænke over er dine autostole! For hvis du har været i et trafikuheld, behøver du ikke at bruge tid og kræfter på at lede efter synlige skader på autostolen.Den bør nemlig udskiftes med det samme.

Der kan være forårsaget alvorlige skader på stolen indvendigt, så den, i tilfælde af endnu en ulykke, ikke vil kunne beskytte barnet optimalt, og som det var meningen, at den skulle. Så selvom stolen ikke ser ud til, at fejle noget, er der mange ting inde i stolen, der kan være gået i stykker og derfor bør den skiftes.

Römer anbefaler, at alle deres autostole skiftes ved kollisioner over 10 km/t, mens det for Maxi Cosi stole først er ved kollisioner over 30 km/t. Kiddy tager ingen chancer, hvorfor du altid kan få ombyttet en stol, hvis der er en politirapport og forsikringen ikke vil dække.

Undtagelser

Der kan dog være enkelte undtagelser, hvor det ikke er nødvendigt, at udskifte autostolen. Ved de helt små skader, hvor du fx. bakker ind i en anden bil eller pæl, hvor der ikke sidder et barn i autostolen, er det ikke nødvendigt, at skifte autostolen.

Det kan også være skader, hvor du ikke får synligeskader på bilen og der ikke sidder et barn i autostole, her er det ikke altid nødvendigt, at skifte autostolen, men tænk dig om.

Hvem dækker autostolen?

Det vil ofte være muligt, at få forsikringen til at erstatte autostolen. Tag kontakt til din forsikring og hør om de dækker autostolen. Det er muligt, at de kun vil dække, hvis der er synlige skader på autostolen. Men det kommer an på, hvilket forsikringsselskab du har. Du kan se mere i vores store undersøgelse af forsikringsselskaber her.

Nogle producenter tilbyder, at du kan aflevere stolen til den forhandler, hvor du har købt stolen og så vil producenten erstatte autostolen. Oftest vil sådanne tilbud fremgå af den manual, som følger med autostolen.

Hvis du har været så uheldig at have været indblandet i et uheld, hvor du havde din autostol i bilen, må du meget gerne smide en kommentar, så vi kan høre lidt om, hvordan du greb det an, og om du fik en ny autostol af dit forsikringsselskab.

47 kommentarer

 1. Vi blev bakket ind i af en bil der var ved at bakke ud. Stor bule i vores bil men ingen kom til skade eller airbags udløst. Vi fik stolen skiftet ved forhandler, bør vi skifte basen ? (Der var er barn i stolen ved kollision)

 2. Hej autostol ?
  Jeg blev påkørt bagfra for 2 uger siden hvor jeg holde stille da jeg skulle dreje til venstre og jeg havde min lille pige med i en baby-autostol med base. Stødet var lidt voldsomt, især for min nakke. Vi har en meget robust bil så det ser ikke så slemt ud. Men skal jeg få min autostol skiftet ud via forsikringen
  Mvh Mette Olesen

 3. Min datter væltede lillebroderens autostol ned fra en stol, ca 60cm fald. Det er en maxi cosi 0-13 kg. Skal Autostolen skiftes ud? Der er ikke synlige skader på stolen.
  Vh Maiken.

  1. Hej Maiken,

   Hmm.. Der kan jo være sket noget inde i stolen og nogle producenter anbefaler det jo allerede ved uheld på 10 km/t. Men jeg tror ikke der vil være problemer og vil selv ha fortsat med, at bruge den.

   Mvh

 4. Hej – Hvis man har været indblandet i et uheld hvor autostolen ikke var i bilen, men kun isofix basen – bør sidstnævnte så udskiftes?
  Eller er det udelukkende autostolen, der kan ske ikke-synlige skader på?

  Mvh Lotte

 5. Min kæreste har i dag ramt en ræv og vores forkofanger og nogle andre plastikdele skal skiftes. Min datter var ikke med i bilen.
  Bør vi skifte autostolen?
  Der var ikke andre involverede..

     1. Bilen er totalskadet, men der var “kun” ting foran på bilen der var i stykker. Aircondition anlæg osv… Hvis du mener den børn skiftes. Så gør vi det.

        1. Ok.

         Jeg vil nok høre forsikringsselskabet, men det er simpelthen så svært ved uheld.

         Stolen fejler sikkert ikke noget, men man vil ikke kunne tilgive sig selv, hvis der så efterfølgende sker noget.

 6. Hej autostol.dk
  Jeg er for 1 uges tid siden blev påkørt, jeg kommer kørende med 50km/t, drejer ud i et dobbelt drejespor, i det jeg svinger ind bliver jeg påkørt af en der sætter sim bil i bakgear i det andet drejespor. Hun rammer ind bagdøren ved førersiden, hvor min datters autostol stod … bilen skal have ny dør og fixet bagskærmen … jeg har bedt om at få penge til en my autostol, da jeg har læst og fået anbefalet at den skal skiftes pga ovenstående uheld. Nu siger værkstedet at de skal have stolen og taksatoren skal tjekke den for synlige skader – herefter vil den blive erstattet med en ny (brugt) ???? Stolen er under 6 mdr gammel … kan det passe???

  1. Hej Marie,

   Det kan sagtens passe, at de skal se stolen, men der kan sagtens være skader inde i stolen, som de ikke kan se. Så det skal de altså være OBS på.

   Jeg synes ikke du skal sige ja til en brugt stol. Men de kan sagtens sige, at stolen kun er 80% værd af nyprisen eller noget i den stil. For de taber hurtig værdi og forsikringsselskaberne nedskriver dem hurtigt.

   Mvh

 7. Hej.

  Min mor har er i dag blevet påkørt med ca 50 km/t ved højre forhjul. Hun har en autostol i bilen (på bagsædet) men intet barn i sædet. Begge airbags springer foran. Skal vi skifte autostolen?

  /Marlene

 8. Hej
  Min mand er i dag kørt ind i siden på en anden bil med ca. 20 km/t . Den anden bil er så skadet at personen i den skulle skæres ud, vores har skader på fronten og kan ikke køres hjem. Begge autostole var i bilen uden børn dog, skal vi skifte dem?
  Min mands computertaske stod omme ved bagsædet og har ikke flyttet sig en mm.
  Pfh tak
  Hilsen Kristina

  1. Hej Kristina,

   Det var ikke så godt og lyder meget voldsomt – men det kan også tit se mere alvorligt ud end det faktisk er.

   Hvis intet har rykket sig, så er det ikke sikkert, at stolene har taget skade, men man kan ikke vide sig sikker.

   Du kan jo altid høre forsikringen om de vil skifte dem.

   Mvh

 9. Hej

  Vi ramte forleden 2 rådyr på en gang. Vi kunne fint køre derfra. Bilen var dog totalskadet.

  Vi kom kørende med ca 90-100 km/t.

  Bør vi skifte autostolen ud? Som min mand siger, så bremsede vi ikke op (det nåede han simpelthen ikke) og det føles som om at vi kørte lidt for hurtig over et vejbump.

  Mvh Christina.

  1. Hej Christina,

   Ja det skal i gøre. Hvis bilen har taget så meget skade, så har autostolene helt sikkert også. De burde blive dækket af forsikringen, hvis i husker, at nævne det.

   Mvh

 10. Hej. Min autostol har ikke været impliceret i en ulykke men jeg er kommet til at knække flamingoen over i to dele ved autostolens nakkestøtte. Vi har blot sat gaffatape på. Er der problemer med den sikkerhedsmæssige?

 11. Hej,

  jeg har været involveret i et sammenstød, hvor jeg med ca. 30 km/t kørte ind i en forankørende, ved hård opbremsning. Min højre side omkring højre fordæk og lygte blev beskadiget. Jeg har været i kontakt med forsikringsselskabet, GF, der var noget påståelige. De mente at der for det første ingen evidens var for at skifte stolen, og de havde følgende begrundelse:
  1) skaden på bilen var et andet sted end stolen
  2) der er ingen synlige skader på bilen
  3) der sad ikke et barn i stolen ved ulykken

  Jeg forsøgte i samtalen at referere til jeres hjemmeside, men det blev desværre ikke anseet om andet, end at man jo var interesseret i mersalg, selvom jeg sagde der ikke foregik salg her på siden.

  Der findes ingen rapporter, eller andet jeg kan referere til, for at få dækket en ny stol?

  Mvh. Caroline Raben

  1. Hej Caroline,

   Det er bare ikke altid nemt med de forsikringsselskaber. Jeg undersøgte det selv for noget tid siden https://autostol.dk/blog/forsikring/ og her var GF et af de dårligste forsikringsselskaber, da det er op til kunden, at bevise stolene er skadet.

   Der findes desværre ikke nogle rapporter ol. som ikke er fra producenter eller andre sider som bare vil have “mersalg”.

   Mvh

   1. Hej igen,

    Som en opdatering i sagen kan jeg oplyse at jeg efter en god portion gåpåmod , vilje og argumentation har fået dækket stolen af forsikringen alligevel. Så det kan lade sig gøre 🙂 Og jeg syntes faktisk de ved nærmere indblik i sagen har været rimelige at forhandle med og lydhøre over for mine perspektiver i sagen.

 12. Vi blev påkørt frontalt og kørte omkring 30 kmt., vi har Nykredit forsikring, da vi havde købet autosædet over DBA.dk og ingen kvittering havde ville de ikke dække det!!

 13. Hej
  Er forsikringen forpligtet til at betale hvad stolen koster fra ny. Eller trækker de fra efter hvor gamle stolen er

  1. Hej Susanne,

   De er ikke forpligtet til at købe en ny. De fleste afskriver autostolen over x år og så får man det udbetalt.

   Men det er langt fra alle forsikringsselskaber, der vil give en ny autostol, da de vurdere ud af uheldet og de øvrige skader på bilen om også stolen burde være skadet. Så det er desværre ikke sikkert, at de vil erstatte autostolene.

   Mvh

 14. Hej

  Har et spørgsmål som jeg håber du kan være behjælpelig med at afklarer. Hvor meget skal der til før man bør kasserer en autostol? Kan se der jo skal forholdvis lidt til, når det drejer sig om biluheld, men hvad når en autostol er faldet ned fra, stående på en indkøbsvogn? Vores autostol har været lånt ud til familie, hvor den var “impliceret i sådan et uheld”. Barnet, der sad i stolen, solg hovedet kraftigt, og lægerne mente at hvis ikke autostolen havde taget så meget af slaget, kunne det være gået meget værre. Heldigvis gik det godt, og barnet har det fint. Men er det fortsat forsvarligt at bruge autostolen?

  1. Hej Lonnie,

   Godt der ikke skete mere med barnet!

   Men jeg vil faktisk skifte stolen, da der meget nemt kan være noget inde i stolen, som er gået i stykker. Man kan ikke se det og kan heller ikke teste det. Så for en sikkerhedsskyld – vil jeg helt klart skifte stolen.

   Mvh

 15. Jeg ringede til vores forsikringsselskab efter at have læst overstående. Vi var indblandet i et uheld, hvor vi holdt stille og vi blev påkørt bagfra i et by område. Forsikringsselskabet sagde at det var op til ham der vurderede omfanget af skaderne om han syntes at stolen skulle skiftes. Kuratoren ringede efterfølgende til min mand og spurgte hvor gammel stolen var og informerede at han ville sørge for at vi fik 1100 kr. til en ny stol. Dagen efter havde vi ny autostol til vores yngste søn og pengene blev sat direkte ind på min mands konto. God og hurtig service og supervigtigt at man ved at muligheden er der for at få det dækket af forsikringsselskabet.

 16. Ved uheld – dækkes nye autostole så af indbo eller kasko forsikringen? Der er delte meninger… Mvh Sascha

  1. Hej Sascha,

   Ja det er der meget delte meninger om – på samme måde, som ikke alle forsikringsselskaber vil dække stolene.

   Derfor kommer det meget an på, hvilket forsikringsselskab du har?

   Mvh

   1. Hvis man er blevet påkørt bagfra af en mortercykellist, ved hård opbremsning skal den så skiftes??
    Der er som sådan ikke sket noget med bilen andet end materielle skader som en kæmpe bule i kofanger og en masse små buler og ridser hen af siden? Det er en Cybex sirona

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Autostol.dk’s guide – lad mig udvælge din autostol!

Dit barn skal have en autostol, der passer til alder, højde og vægt. Ved at bruge Autostol.dk's guide får du mit bud på, hvilke(n) autostol, der vil være det optimale valg for lige netop dig og dit barn.