Autostol indblandet i uheld

Photo of author
Skrevet af Christian Soelberg Due
· Opdateret

Ulykker sker desværre engang imellem, og det kan ske for alle. Hvis du har været i en ulykke med bilen, er der en del ting, du skal tage med i dine overvejelser.

En ting du ikke behøver tænke over er dine autostole! For hvis du har været i et trafikuheld, behøver du ikke at bruge tid og kræfter på at lede efter synlige skader på autostolen.Den bør nemlig udskiftes med det samme.

Der kan være forårsaget alvorlige skader på stolen indvendigt, så den, i tilfælde af endnu en ulykke, ikke vil kunne beskytte barnet optimalt, og som det var meningen, at den skulle. Så selvom stolen ikke ser ud til, at fejle noget, er der mange ting inde i stolen, der kan være gået i stykker og derfor bør den skiftes.

Römer anbefaler, at alle deres autostole skiftes ved kollisioner over 10 km/t, mens det for Maxi Cosi stole først er ved kollisioner over 30 km/t. Kiddy tager ingen chancer, hvorfor du altid kan få ombyttet en stol, hvis der er en politirapport og forsikringen ikke vil dække.

Undtagelser

Der kan dog være enkelte undtagelser, hvor det ikke er nødvendigt, at udskifte autostolen. Ved de helt små skader, hvor du fx. bakker ind i en anden bil eller pæl, hvor der ikke sidder et barn i autostolen, er det ikke nødvendigt, at skifte autostolen.

Det kan også være skader, hvor du ikke får synligeskader på bilen og der ikke sidder et barn i autostole, her er det ikke altid nødvendigt, at skifte autostolen, men tænk dig om.

Hvem dækker autostolen?

Det vil ofte være muligt, at få forsikringen til at erstatte autostolen. Tag kontakt til din forsikring og hør om de dækker autostolen. Det er muligt, at de kun vil dække, hvis der er synlige skader på autostolen. Men det kommer an på, hvilket forsikringsselskab du har. Du kan se mere i vores store undersøgelse af forsikringsselskaber her.

Nogle producenter tilbyder, at du kan aflevere stolen til den forhandler, hvor du har købt stolen og så vil producenten erstatte autostolen. Oftest vil sådanne tilbud fremgå af den manual, som følger med autostolen.

Hvis du har været så uheldig at have været indblandet i et uheld, hvor du havde din autostol i bilen, må du meget gerne smide en kommentar, så vi kan høre lidt om, hvordan du greb det an, og om du fik en ny autostol af dit forsikringsselskab.