Bedste Autostol 9-18kg

Du er på udkig efter den næste størrelse autostol til dit barn.

Autostolene i denne gruppe går typisk fra ca. 9 mdr. til 4 år. Der er dog også stole, der går fra 0 – 4 år. Det er autostole, der typisk går til 18 kg.

Det anbefales, at dit barn fortsat sidder bagudvendt.

Hvis du ikke har brug for flere informationer og bare vil i gang med, at finde den helt rigtige autostol – kan du hoppe videre til min store autostol guide.

Her indtaster du barnets, højde, alder og vægt – angiver om du har isofix i bilen eller ej – og du får straks mine anbefalinger, der passer præcis til dit barn.

Her er vores anbefaling til den bedste autostol 9-18 kg

Gå til Autostol guiden

Valg af 9-18 kg autostol

Bedste 9-18 kg autostol

Test af 9-18 kg autostol

Gå til Autostol guiden

Flere gode råd om 9-18 kg autostole

Inden du køber næste størrelse autostol, er det dog en god ide, at læse nedenstående – så du ikke køber en ny autostol alt for tidligt, køber noget forkert eller overser evt. nye regler.

Skift til næste størrelse autostol

Inden du køber næste størrelse autostol, er det en god ide lige, at tjekke om du bør skifte allerede nu eller om dit barn faktisk kan sidde endnu længere tid i den nuværende. For selvom babystolen ser lille ud – ja så kan den oftest bruges til mindst 10-12 mdr.

Det er også vigtigt, at du ikke skifter for tidligt, da barnet ikke er stærk nok til, at sidde fremadvendt. Så læs lige dette indlæg om skift til næste størrelse inden du køber.

Bagudvendte autostole i 9-18 kg klassen

Selvom dit barn nu ikke længere kan være i babystolen, så kan det stadig sidde bagudvendt – hvilket er langt det sikreste. Derfor anbefaler jeg, at du ser nærmere på de bagudvendte stole i denne vægtklasse. Du finder flere informationer om bagudvendte autostole her.

i-Size autostole fra 9-18 kg.

I denne vægtklasse er der kommet en del i-Size stole, der kan bruges bagudvendt fra ca. 62 cm og til barnet er 3-4 år gammel. Stolene kan også vendes fremad når barnet er ældre end 15 mdr. og du får således to muligheder med disse stole. Stolene anvender alle isofix (et krav for i-Size godkendelsen). Du kan læse mere om i-Size reglerne her.

Isofix – skal jeg bruge en base?

Isofix findes i alle vægtklasserne, men det er ikke altid du skal bruge en base. I denne vægtklasse har flere af de nye i-Size stole brug for en base, mens mange andre og især ikke de fremadvendte stole, har ikke brug for en base for, at du kan montere stolen med isofix. Der er nemlig isofix direkte under stolen.  Hvis du ikke kan huske, hvad isofix er, ikke har hørt om det før eller bare lige vil tjekke op på det, kan du læse alt sammen i dette indlæg om isofix.

Autostol regler og anbefalinger

Autostol reglerne er faktisk ret lige til –  ”Børn skal spændes fast i en godkendt autostol eller selepude i bilen. Stolen eller puden skal passe til alder, højde og vægt og være monteret efter producentens anbefalinger”.

Men det kan alligevel godt give anledning til en masse spørgsmål, hvorfor det er en god ide, at tjekke op på autostol reglerne inden du køber en ny autostol.

Top Tether – hvad er Top Tether

I denne vægtgruppe er flere autostole begyndt, at anvende Top Tether i stedet for støtteben. Top Tether er ikke så gammel som isofix og derfor finder man det typisk kun i de helt nye biler (eller max 3-4 år gamle). Er du i tvivl om du har Top Tether eller hvor det sidder, så læs mere om Top Tether her.

Test af autostol

Langt de fleste autostole bliver testet og det er din sikkerhed for, at det er en god og sikker autostol. Det er således en god ide, at finde en autostol, der har klaret sig godt i testen, da man så er sikker på, at få en sikker autostol, med høj brugervenlighed og god komfort. Du finder den store gratis autostol testoversigt her.

Overtøj i en 9-18 kg autostol

Det er ikke kun i babyautostolen, at stort overtøj er et problem. Det er det også i denne størrelse, hvorfor du ikke må bruge stort overtøj, dunjakker, flyverdragter osv. Det kan nemlig være farligt, da det er svært at stramme selerne korrekt. Er du det mindste i tvivl – så læs dette indlæg om stort overtøj i autostolen.

Du kan også overveje, at se nærmere på en kørepose i autostolen, så du helt undgår det store overtøj i autostolen. De fås helt op til 4 års alderen.

Når du har været ovenstående igennem – burde du være 100% klar til, at Gå til Autostol guiden her.

Ellers må du gerne stille mig et spørgsmål nedenfor.