Gode tips til at finde de bedste lånemuligheder online

Photo of author
Skrevet af Redaktionen
· Opdateret

Der er flere og flere der optager lån i dag i forhold til for mange år siden. Årsagen til at flere og flere optager disse lån er ganske simpel, da det er blevet så meget lettere at finde de forskellige lånemuligheder derude. Der findes lån i banken, kviklån, realkreditlån, billån og der findes sågar lån på det sorte marked, som naturligvis ikke er en af de mest anvendte muligheder derude, men den findes stadig.

Men hvis man rent faktisk gerne vil have et lån af den ene eller anden årsag, så kan det dog godt være svært at finde ud af hvilket lån der er bedst for lige præcis dig. Men derfor har vi også lavet denne lille artikel med nogle simple tips til at finde de bedste lånemuligheder derude, som måske passer dig bedre end det du oprindeligt havde tænkt dig at vælge.

Kig efter ÅOP på de forskellige lån

Det er altid en god ide at vide hvad det koster at optage et lån, og der er ingen tvivl om at det kan virke uoverskueligt at finde ud af hvad det koster at optage et lån fordi der ofte er utallige dokumenter man skal læse igennem for at finde ud af hvad der er af udgifter forbundet med optagelsen af et specifikt lån. Men en let måde at gennemskue om et lån er dyrt eller ej, er at sammenligne ÅOP for de forskellige lån, da vi på den måde nemmere kan se hvad de faktiske udgifter er med det pågældende lån. Når man dykker ned i ÅOP, så er det ganske enkelt blot de årlige omkostninger i procent, som giver dig et nemt og hurtigt overblik over de omkostninger du betaler om året både for renter, gebyrer og tilbagebetalingen.

Hav altid mulighed for at tilbagebetale dit lån før tid

Det er ikke alle låneudbydere der giver dig mulighed for at betale lånet tilbage før den aftalte tid, hvilket kan være et problem hvis du gerne hurtigt vil ud af det. Årsagen til at låneudbyderen ikke altid ønsker dette, er at så får de mindre betalinger i rente end de ellers havde gjort, og da der er nogle administrationsomkostninger forbundet med at formidle deres lån, så kan det ende med at de ikke tjener nok på dit lån. Men det er vigtigt at du vælger en udbyder hvor du altid kan indfri restgælden hos dem, da du på den måde er bedre stillet når du kommer til flere penge igen, og gerne vil blive gældfri. Der findes utallige bedriftslån derude hvor du selv kan kigge i deres betingelser om det er noget du har mulighed hos den låneudbyder som du kigger på. Der er ingen tvivl om at det vil være noget du bliver glad for i længden, da flere låneudbydere kræver at man skal betale alle de renter alligevel, selvom man er ude af lånet på halv tid, hvilket jo kan blive dyrt for dig på den lange bane.